Strumfi de iulie-august 2007 (193)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

si vin si cu o cafeluta sau un ceai ...

unde esti Mychy, ca te plangeai de caldura? ... hai la 10 grade

noi ne-am intors sambata din Turcia, de la peste 30 de grade la 16 grade, ieri am stat toata ziua in casa, sub plapuma ... nu vrea frig, vreau calduuuraaaaaa

saptamana asta intru in focuri, pregatire pentru gradinita, inca n-am fost sa iau necesarul de rechizite, este timp, ca nu trebuie sa le duc toate in prima zi ... am emotii pentru Mara, nu stiu cum se va acomoda

Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

'naseara.....ce cumintzele sunteti.
Ioanaiub, bine ati revenit. Cum a fost? Mie imi place cum e vremea acum. Cred ca totusi la voi e mult mai frig ca'n bucuresti.
Oare vivela n'o fi inghetat la polul frigului?
Eu azi n'am fost la scarbici, m'am plimbat toata ziua cu andrei, care de cateva zile m'a capiat cu: DE CE? Nu'i sta limba o clipa...si cand ma gandesc ca ma dadeam de ceasu mortii k nu vorbeste. L'am cantarit si are 17 kile, de cand l am adus mananca bine si doarme pe masura.
Oare alina. A ce mai face?
sunflower?
violeta cand e gata painea aia? Astept pana vad ce minune scoateti si daca nu ma satisface hehehe, imi cumpar masina de facut paine....hihihi.
Va pup ....

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata

haideti la o cafeluta , ce-i lenea asta p-aici astazi?

ne-am intors aseara, a fost frumos, despre ce frig vorbeati? a fost cald, duminica am stat in maneca scurta, doar seara si noaptea era mai frig.

al meu sot a muncit zilele astea, ca el era la lucru, asa ca eu m-am distrat cu copiii de dimineata pana spre seara. david a avut grija de mine, a scos perle in fiecare zi, s-a jucat frumos, imi venea sa-l mananc de drag, chiar ne-am distrat. cel mic a avut o zi mai proasta sambata, nu reusea sa adoarma, dar apoi si-a revenit si el.

ref la vaccinurile copiilor - eu am dus fisa la gradinita deja (se putea duce si dupa inscriere, imediat, si in septembrie), mi-a numarat tanti aia toate vaccinurile, a descoperit ca nu trecuse doctorita unul (dar era facut, am aut carnetelul de vaccinari la mine si l-a trecut ea). deci la noi a fost mai vigilenta in privinta asta.

trebuie sa trec si eu pe la noi pe la gradi, habar n-am cand/cu ce sa ma prezint in prima zi...nici macar nu stiu de vreo sedinta ceva...
david e la ai mei saptamana asta, dupa ce o sa inceapa gradi o sa stea mai rar acolo, ca nu as vrea sa mearga o saptamana, apoi pauza o saptamana si tot asa. bine, daca va fi vreo boala ceva, n-am incotro si o sa-l duc, dar tot sper ca nu vor fi prea des, dupa 2 ani vechime in colectivitate sper sa-si fi facut si el ceva imunitate.
eu o sa-l las, bineinteles, de dimineata pana seara, e obisnuit asa si nu mai vad motiv sa-l las mai putin. in primul an n-am avut incotro, chiar daca el era foarte micut...l-am lasat de dimineata de pe la 9 pana pe la 5, oricum dupa amiaza de la ora 1 dormea pana pe la 4 apoi mai statea putin si apaream.
nu stiu, n-am fost in stare atunci sa gasesc o solutie mai buna, dar nu cred sa fi fost copilul traumatizat in vreun fel.

daca ar fi acum primul an la david, nu stiu cum as proceda - program lung/scurt. depinde f mult de mediul de acolo, de cat de buna e educatoarea sa-i "prinda" in mediul de gradinita. ca daca copiii apuca sa se plictiseasca, normal ca vor la mama mai repede. dar daca lor le place acolo, n-o sa fie nicio problema sa ramana si dupa somn.

despre somnul de dupa amiaza, la noi e cam la fel, acasa nu vrea sa doarma, dar la gradi adoarme in 5 minute beton, deci nu sunt probleme. e posibil si la voi sa se intample la fel.

haideti sa va zic si din perlutele noastre din we:

david se uita la spatele lui, peste umar: "mami, spatele meu n-are fatza".

- mami, hai nu te mai supara, hai sa nu ne mai certam niciodata!

-david, daca il mai lovesti pe damian ne suparam!
-ee, daca te superi, iau masina si plec!
-pai si pe mine cui ma lasi?
(sta si se gandeste un pic)
-pai te iau si pe tine!

la pensiune - curte mare, animale, pe o pajiste mai incolo - un ponei.
david: - caluleeee! caluleeeee!
apoi catre mine: - mami, calul ala nu m-a auzit, cred ca nu aude bine!

david a prins frica de caini, habar n-am de unde, ca n-a avut ocazia sa ma vada pe mine speriindu-ma de vreunul:
-mami, mi-e frica de caine, ca musca.
-hai mai mami, ca e un catel micut, micut, nu-ti face nimic. si daca nu e cuminte, ii tragem UN piciooooor....
- (satisfacut) da, daca nu e cuminte, il tragem DE picior!

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

buna dimineata

multumim de cafeluta

eu ma plang de frig , la noi e rece, ieri au fost max 19 grade, azi dimineata erau vreo 13 dar a plouat azi-noapte , nu vreau sa vina toamna

ieri am fost la medicul de familie, am scos fisa cu vaccinurile, mai trebuie sa luam rechizite si suntem gata pentru gradinita
Mara va merge la program prelungit, ca si David ... anul acesta vor merge impreuna la gradinita
in afara de rechizite noi mai cumparam lunar servetele, sapun lichid, prosoape de hartie si cate un bidon de apa (la noi in oras nu se prea bea apa de la robinet). le mai duc pijama, un schimb de haine (pentru mici "accidente"), papuci de casa si o cana pentru apa

_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

ioana, ce rechizite se cer la gradi? sa stiu si eu la ce sa ma astept.

am dus deja nurofen, un pachet de vata si o sticla de alcool sanitar. fara ele nu-mi primeau fisa medicala . in fine...nu mai comentez. dar decat nurofen, mai bine imi cereau plasturi sau fese sterile, ceva de accidente, ca vrand-nevrand se mai intampla cate o zgarietura, etc.
sper sa nu se apuce si astia sa indoape copiii cu nurofen/paracetamol ca "li se pare lor ca are febra".

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

chiar acum am lista in fata, pentru Mara:
- biblioraft, coli xerox, folii de plastic, coli colorate cartonate, caiet de desen, carte de colorat, creioane, creioane colorate, lipici, plastilina, hartie glasata, hartie creponata, acuarele, pensula

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

hello!
Micky m-ai scos din vizuina. sunt aici, citesc constiincioasa zilnic forumul, sunt la curent cu toate, dar nu-mi vine sa scriu. cred ca a dat damblaua in mine.
noi suntem binisor, ne pregatim de gradinita. denis abia asteapta. desi stie ca merge la alta gradinita, cu alti colegi, e nerabdator. are vreo 4 copii pe care ii stie de la cresa, deci va fi ok.

nasol e ca a racit de la frigul asta venit dintr-o data. era la tara si bineinteles ca mai iesea pe afara dupa soacra-mea si asa l-a luat frigul. ii curge nasul si tuseste, in continuarea tusei pe care a avut-o vreo luna. i-am tot dat tinctura de propolis cu vit. c si miere, combinatie facuta de mine, in casa, sirop de brad, i-am dat oscillo chiar cand l-am adus de la tara, vreo 3 zile, dar raceala si-a vazut de ale ei si ieri cred ca a avut apogeul... era super infundat, fornait, tusea tare...

asa ca i-am luat plicuri de acc 200 si-i dau 1 pe zi, salbutamol pt tuse, pe langa ce ii dadeam pana acum, i-am mai facut niste aerosoli cu prospan si ser, i-am facut baie cu sare la picioare, ceaiurile sunt nelipsite si dupa asaltul asta paraca e putin mai bine. sper sa se intremeze pana luni si sa mi-l primeasca la gradinita.

eu nu fac nimic nou, tot cu serviciul, doar iesiri scurte. am fost la cetatea neamtului, pe la manastiri - Sihastria si Agapia, la zimbrarie, la casa lui Ion Creanga din Humulesti langa care s-a facut un parc tematic cu scene din povestile lui Creanga, in aer liber (e chiar ceva atractiv si deosebit pentru copii). avem noroc ca toate astea-s in zona. intr-un week-end am fost la munte, tot in zona, la Potoci si am dormit la casute, am fost 3 familii cu copiii si a fost tare distractiv si relaxant.

eu va mai doresc sa va fie de bine concediul - celor care au fost sau mai sunt in concediu vara asta, sarcina usoara pe ultima suta de metri gravidutelor, sanatate tuturor copiilor si succes in noul an gradinareilor!

Cristina, cea mai mandra mama de Denisuc (30.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Si la mare e soare si cald, n-am putut lasa fetele fara crema de plaja in nicio zi, ca se prajeau prea tare.
Noua ne-au cerut la gradinita un dosar de plastic, coli xerox si niste plicuri. Maine merge socru-meu sa ia fisa de la dr. de familie si luni mergem cu fisa, analizele, avizul epidemiologic si rechizitele. Pe langa astea le mai trebuie sapun lichid, prosoape de hartie, servetele umede si hartie igienica parca, aveam notat undeva. Sper sa nu-i aud si eu de nurofen/panadol, ca n-am chef sa-i dea nimeni, eu la febra astept sa ajunga la 38.5 inainte sa-i dau ceva, si atunci incerc intai homeopatele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Buna fetele,

Ce pregatiri de gradinita, imi aduc aminte cu nostalgie cum de pregatea mama de gradinita si de scoala in septembrie.

Vivela am ras de una singura la perlele lui David. Ce faci cu David? Eu m-am cam saturat de lego, puzzel, desenat si de plastilina. Vreau idei noi ;)

Ioanaiub ce frumos ca vor merge amandoi la aceeasi gradinita

Micky ce ii dai mama de mancare ca fiimea abia are 14,5 kg. Se vede ca ii priieste statul la tara.

Pupici

O romanca in Danemarca
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Neatza! Cafea?

Vivela ce perulte frumoase scoate David.

Stefania tu te plangi de greutate? A mea are 13 kg imbracata.

Eu ma duc la sala de sapt trecuta, de trei ori pe sapt, asa ca aseara am fost si nu mai pot ce exercitii fac, ma doar toate alea. Ma duc la clase, fac aerobic, plus de luni incep si zumba, de abia astept.

Va pup si spor la gradinita.

Mergi la inceput