Strumfi de iulie-august 2007 (193)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Eu recunosc ca am ajuns astazi la capatul rabdarilor. E total diferit la cresa fata de la gradi. Sunt 43 de copii inscrisi din care au venit prezenti 37. Asta la doua doamne. Mi se pare enorm. Imi pare ca deja ii pun siguranta in pericol. Stau ca pe ace pana la 12 cand ma duc sa o iau si am luat hotararea sa nu o mai ducem o luna. Vine si bebe, se mai obisnuiesc si ceilalti copii astfel sa nu mai planga toti. Si, poate se vor mai retrage dintre ei, altfel o mut la alta gradi, vad eu cum fac. Dar nici cu 40 in clasa nu mi se pare normal sa stea. Asa ma oftica tara asta de kkt, am niste nervi cat casa. Nimic nu e si la noi normal.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) sicu Eric Mihai AMR 1 S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata

denis .

la noi azi a fost un pic mai bine, a mustacit el un pic cand l-am imbracat de dimineata sa plecam (cica: "mami, da' unde mergem? , de parca nu stia...), am vorbit de toate pe drum despre orice mai putin gradinita (adica am traversat doar o intersectie), n-a prea apucat sa-si dea seama ce facem. cand am intrat pe poarta gradinitei a inceput sa se smiorcaie un pic, dar nu asa tragic, din moment ce am reusit sa-i pun pantalonii si incaltarile de interior.
apoi s-a lasat iar cu lacrimi, dar parca nu mai era asa de convingator, s-ar fi dus si nu prea in clasa, l-a preluat doamna educatoare si l-a pus la ea pe scaun pana s-a linistit. mi-a confirmat ca peste zi e copilul model, intractioneaza cu toti, mananca, doarme, se joaca, n-au probleme cu el de niciun fel. macar atat sa fie rezultatul "muncii" a doi ani de colectivitate, in care am tras-o cu bune si cu rele.

si culmea, seara imi zice ca ii place la gradinita, imi mai povesteste de colegii lui, cum ii cheama, cum se joaca, zice ca va merge si "maine"... cred ca seara e mai relaxat si de aceea e mai autentic. dimineata insa e morocanos ca ma-sa si vrea sa fie lasat in apele lui, ceea ce uneori nu e posibil.

Carla, voi cum sunteti? ii place lui Saby la gradi?
Karli? idem.

kariris, sanatate multa fetelor, sper ca ati ajuns azi la gradinita, entuziasmate si fara febra.

mychy, dar nu l-ai intrebat pe Andrei daca vrea sa mearga la copii?
oricum, trebuie sa fii hotarata, ca de buna-voie n-o sa mearga (mereu), tot o sa aiba zile mai bune si zile mai proaste.
bafta sa-i gasesti baiatului o gradinita giugiuc.

monica, da, si la noi e gradinita aproape. o sa-l mai duca si sotul dimineata sau cel putin o sa mai stea el cu damian cat il duc eu pe david. dar s-a intamplat ca zilele astea sa nu fie in bucuresti, sper ca vine in seara asta si intram si noi in normal.

am lasat si azi carutul cu copil cu tot la intrare, nu atat ca n-as fi putut sa-l car pe scari, dar in brate il tineam pe david care incepuse deja sa maraie. oricum, cel mic a fost cuminte, statea si se uita la copiii care veneau, isi mai analiza mainile...

bafta tuturor , eu personal n-am auzit de copii care sa nu se fi adaptat deloc la gradinita. or fi, nu zic, dar eu n-am auzit.
pupici, ma duc sa schimb un scutec mirositor ca se inmoaie tastatura.

_

Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Jadi total de acord cu tine, cat timp e vorba de plans dimineata pana iesi tu pe usa. Si Adelise plangea (cum spuneam timp de un an ca a si "promovat" la alta grupa deci am luat adaptarea de la capat) deci as fi ipocrita sa zic ca eu am fost mai cu mot. Insa ma refeream strict la situatia Madalinei, care a sunat in cursul zilei la gradi si Matei inca plangea, si a mers la pranz si el era pierdut printre parintii care isi luau copiii plangand dupa mama. Ma refer ca totusi acolo e un caz mai greu de adaptat, Matei e un copil mai deosebit care, din cate spune Madalina inca are probleme cu mancarea deci nu e chiar ok, din pct meu de vedere. In rest pupici si stiu cum te simti, pe mine ma terminau expresiile de disperare de pa fata Adelicioasei mele, zici ca o duceam la taiere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Luna, corect, doar ca nu ai de unde stii cand plange in timpul zilei . Mie Vlad mi-a zis ieri, ca s-au intalnit la spalat pe maini, s-au iubit si ca a plans dupa ce s-au despartit, educatoarea mi-a zis ca a plans inainte de somn cand unii parinti au venit sa ia copii si a mai plans si cand am venit eu. Deci sunt momente clare in zi cand se trag reprizele de plans, dimineata, la pranz si dupa amiaza si probabilitatea mi se pare foarte mare ca Madalina sa il prinda exact in perioada asta. Cu mancarea nu stiu ce sa zic, Vlad a fost un sclifosit dar la gradi a inceput sa ii treaca ifosele cand a vazut ca toata lumea mananca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Normal sa mai planga in momente cheie. Pentru ca atunci au timp sa se gandeasca la faptul ca mama nu e acolo. Eu am avut surpriza ca fii-mea sa doarma acolo fara nicio problema insa nici educatoarele nu au facut un capat de tara din asta. Ii punea pe toti la somn si daca Adelise refuza, o tinea in brate cat le citea povestea, apoi cu ea treaza se asezau pe perne si ii citeau povesti pana adormea singura pe jos. Asta la inceput. Apoi a acceptat sa mearga in patutul ei si adormea instantaneu, pe cand acasa se lasa cu urlete. Acum fiindca e la grupa de pre-school nu mai dorm, au doar "quiet time" cand stau pe pernite la povesti si unii adorm altii nu. Fie-mea nu doarme ca e cu prietena ei, fetita prietenei mele romanca, si vorbesc non-stop. Insa seara la 7,30 e in pat, pana la 8 adoarme.

Iti trimit un PM, Jadi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

CAPITOL NOU

_

Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

hello..

As vrea sa povestesc si eu dar nu stiu cu ce sa incep... cred ca mai bine as da citate din ce ati scris voi ca practic o sa repet cate putin din ce-a spus fiecare despre inceputul de gradinita...

Adeluta ieri a fost foarte calma, n-a plans deloc la intrare, am schimbat-o si cat timp am mai stat de vorba cu educatoarea pe holisorul din fata clasei, ea a zbughit-o in clasa.. era ora 8, foarte putini copii sositi (un baietel cumintel pe scaunel, un altul plangand in bratele educatoarei.. uf).. asa incat primul impact cu gradinita a fost ok, s-a dus sa se joace cu Alba ca Zapada si cei 7 pitici, jucarii gasite pe masuta! bun, daca am vazut asa, noi am pupat-o si i-am spus ca plecam si "pa" am fost... ea nimic, n-a schitat ca plange, insa un mic nod in gat parca tot avea... dar n-a zis nimic.. iar noi am plecat linistiti... (ieri intamplator am putut merge amandoi si am zis ca e mai bine asa, unul sustine pe altul, altul il sustine pe celalalt la nevoie! insa de azi o ducem doar unul din noi, astazi fiind eu la rand! cam cum o sa si fiu mereu, tati poate o data sau de 2 ori maxim pe saptamana sa o duca dimineata)

la 4 cand am fost sa o iau, situatia era putin schimbata, am si vazut-o eu ca era putin somnoroasa (proaspat trezita) si parca putin plansa.. asa incat nici bine n-am apucat sa o intreb ce face ca a si sarit la gatul meu sa ma stranga in brate si sa ma certe "tu n-ai venit!" si da-i si pune-te pe plans.... ea, nu eu... iar eu asa: am linistit-o repede ca am venit, ca gata, sunt acolo sa nu-si faca griji ca eu vin sa o iau in fiecare zi dupa ce face nani, dar ea probabil se astepta sa fiu acolo cand se trezeste, mai ales ca ea pana acum nu s-a trezit NICIODATA fara mami prin jurul ei... mi-au zis si doamnele de acolo (educ.. si ingrij..) ca a plans putin si cand s-a culcat, ca ea "vrea sa doarma CU mami"... si la trezire ca "unde e mami?"... offf.. pt.azi am stabilit ca vin mai repede! tocmai din pricina asta... mi-a promis ca nu mai plange cand se culca si nici cand se trezeste si ca eu o sa vin mai repede!!!!

pe urma, peste zi, ca impresie generala o intreb, "ti-a placut la gradinita?" si ea zice "da!" si pe urma "cum a fost la gradinita?" "a fost genial" ca mai pe seara sa inceapa sa-mi planga ca ea nu mai vrea la gradinita, ca ea ma iubeste, ca eu sa nu plec la munca, ca ea vrea sa stea acasa cu mine... ca sa vin mai repede sa o iau etc! plus ca vrea pijamaua inapoi acasa (pijamaua ei preferata cu buline e la gradi acum; trebuie sa ma fac pijama cu buline si acasa!)... uff!

dimineata, alt schimb de idei/pareri.. cand s-a trezit, cu zambetul pe buze, a zis ca "hai sa udam florile pe balcon" si apoi "sa mergem la gradinita".. ea a zis, eu nimic... o asteptam calma sa vad cu ce stare de spirit incepem ziua... cand colo, impulsul pt.mine a fost grozav; dar n-a durat mult ca si-a amintit de unde lasasem discutia aseara si a inceput iar ca ea nu vrea la gradinita si mai ales ca vrea "sa vin MAI REPEDE" dupa ea...

bun, ma execut azi, o sa merg sa o prind inca in timpul somnului ca la trezire sa fiu acolo, dar o sa ii explic si ca asta nu se va putea mereu... sper sa am succes; dimineata in masina mi-a facut capul calendar ca sa vin sa o iau repede si mai repede si tot asa; of course ca eu incercam sa stabilesc limita, dar tot insista; of! si mai incercam sa ii alung gandul facand o gluma, vorbind despre altceva... si cand am ajuns la gradi a fost ok, un pic ce dadea sa se jeleasca, dar fara multe lacrimi, mai mult ochii umeziti; cat timp am schimbat-o o aud ca are mucisori de la smiorcait si o sterg la nas apoi o intreb: "iti dau servetel in buzunar? ca daca plangi sa ai sa-ti stergi nasucul", la care ea (tot smiorcaind putin) zice "nu, nu, nu pag!"... "pai uite ca plangi, nu mai plange, n-am stabilit ca mami vine azi mai repede? nu mai plangi, da?" si ea mititica zicea ca mine "da" dar facea ca ea, tot suspinand nitel... am dat-o jos de pe scaunelul unde am schimbat-o, am luat-o de manuta, si am pasit-o in clasa, educatoarea statea cu cheia in spatele usii in mijlocul unei "urlatorii" .... Adeluta a pasit usurel fara sa planga, cum ziceam, doar suspina nitel, dar cand a vazut ce e acolo a inceput si ea mai tare! am intrebat-o rapid pe educatoare "v-o las?" si ea saraca innebunita de atatea urlete... "da...da..." (evident intrebare si raspuns fara rost, dar na... cand am auzit ce e acolo... ) chiar era o galagie EXTREMA acolo! cum se deschidea usa, valeu! cum o inchidea, parca inchidea din BOXA!

cred ca mai bine o sa duc mai devreme, ca ieri; cred ca azi am gresit un pic pentru ca am dus-o la 8.30 cand era clasa plina de copii care plangeau... macar de era la inceput, nu plangea mai nimeni, poate nu se mai lua dupa ei si incepea sa se joace ca ieri; pe langa ca era usor irascibila si sensibila cu nelinistea ei de aseara cu pijamaua, luatul mai repede si restul neintelegerilor; nu ii trebuie nimic, nu mai trebuie bani, jucarii, mancare, haine, numai sa nu ma mai duc eu la munca... sa stau cu ea acasa; inca n-a descoperit PLACEREA colectivului si a activitatilor de la gradinita; pai ce activitati sa se faca DEJA in conditiile date? cica asa o s-o tina vreo luna si ceva poate... sper sa apuce educatoarele alea sa faca ceva interesant printre lacrimile lor, ca astfel sa li se poata ocupa gandurile si sa devina curiosi de alte lucruri decat de "unde e mama, cand vine mama"

per total, sunt usor rascolita si eu; nu stiu cum sa procedez mai bine, ca ieri de la atata dragoste impartasita (ea imi spunea intruna ca ma iubeste, eu evident o mangaiam si o asiguram ca si eu o iubesc la fel de mult!), evident Adeluta probabil a comparat scurt; unde e mai bine: la gradi sau acasa? mai bine acasa! ia uite cata iubire e acasa! nu? de-acum chiar trebuie sa vad cum ma port cu ea, nici sa o bruschez, dar nici sa ii intru in voie atata... f.greu! of! si discutiile la infinit, le facem, dar nici asta nu e bine, dupa cum mai sfatuieste Dr.Spock! rabdarea, moderatia si echilibrul cred ca sunt cuvintele de ordine!

am plecat linistita de la gradi azi, ca am tras cu ochiul pe geam si am vazut-o ca se linistise dupa vreo 10-15 minute de suspine si lacrimi (nu striga si nici nu avea lacrimile pana in barba) si acelea cu pauze; bine ca n-a plans cu foc ca nu stiu ce ma faceam! sunt eu tare, dar si cand ma intorci pe dos, plang cot la cot cu aia micii isi tot invartea cu degetelele parul de la spate.. ca si atunci cand se fastaceste.. parca nu-si gasea locul... o tot auzeam pe educatoare spunandu-le "aplauze pe. Deea" si da-i si aplauda singura saraca... "bravo, uite, cutare nu mai plange"... sau "gata, gata"... "gata ana"... "toti copii pe scaunele".... am vazut un maimutoi de plus zburand pe sus... si tot asa... incerca sa le distraga atentia cumva; n-am mai stat mult, ca incepusera la 9 sa le puna masa cu gustarea de dimineata... a mea, cu boticul pus, deja nu mai plangea, nu voia nici sa manance; a apucat sa manance acasa lapte cu cereale; si tot striga acolo "le spun eu" la care educatoarea "ce ai spus Adela?" si ea din nou "le spun eu!" si zice: "nu mai page! vine mama ta inapoi".... mititica, ii imbarbata pe ceilalti, ca mai erau vreo cativa care plangeau tare!

of, tare greu.. sper sa ii treaca si ei repede si sa isi tina emotiile sub control pe masura ce trec zilele; daca asa scrie in carti si asa spun si majoritatea parintilor trecuti prin aceleasi faze, atata incredere mai am si eu! ca de altfel, as fi varza tocata marunt marunt si cu sarea pusa pe rana!

va pup, am scris UN HECTAR!

karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Fetelor

Multumesc de incurajari, multumesc tare mult si celor care m-au sunat, sfaturile sunt diverse de la "retrage-l" la lasa-l ca se va acomoda.
Experienta de acomodare noi am mai avut cand 1-2 luni a fost la bunica in oras la o gradi de stat foarte frumoasa si cu educatoare bune, dar s-a acomodat cat statea si bunica cu el, cand pleca din peisaj se rupe firul. Nu am insistat pentru ca statea cu bunica si nu vroiam sa-i schimb asa de mult si dintr-o data viata. Dar, acum e altceva, a mai crescut si nu am ce sa-i fac. Noua psiholoaga ne-a spus ca nu am facut bine ca s-a dus acolo sa se acomodeze cu bunica ca el se copnsidera special fata de ceilalti si ca e bine sa-l lasi de la inceput la program lung sa stie cu ce se mananca....

Deci cate bordee, attea obicee....Asa nu-i bine, asa nu-i bine, ca oricum o dai tot nu e bine.
Referitor la partea cu copii care pleaca la pranz, am sa ridic problema si fata de parinti si fata de educat la prima sedinta, dar daca e lumea nesimtita eu ce sa fac. Nu-i intereseaza decat de ai lor, intre si ies din clasa parinti bunici si copii, ca nu-i mai intereseaza de altii, ca sufera ca parintii lor nu au venit. Deci, nesimtirea parintilor needucati. Nu-i doare decat de ai lor. Ieri cand am ajuns si am vazut faza cu Matei printre parinti imi venea sa ma duc sa strig, dar luatii o data pe ceilalti si plecati mai repede, dar ce, mai intra si bunica si mama, si bunicu si mai intreaba ceva si mai cere o caciula si etc.
Iar cu educatoarele mi -e asa sa ma cert din prima, ca sa-ti iasa alti copii pe usa si sa nu stii de ei mi se pare grav mai ales ca, clasa e in capul unor scari. daca le pleaca? Off, suntem la mana unui sistem groaznic. Take it or leave it!

Matei nu a mancat nimic azi, dar ca sa taca, l-au pus la desene. Nu mai comentez metoda.

om vedea ce se mai intampla. Pana atunci, realizezca am un copil foarte sensibil si dependent de noi ai casei, iar de mine nu mai zic ca sunt extrem de dependenta de el....
L-am avut greu pe Matei, altul nu mai pot face si ca atare suflu si-n iaurt cu el.
Dar nici nu vreau sa il educ ca pe un handicapat, in viata asta trebuie sa lupte si singur sa se descurce ca chiar nu o sa ma duc eu cu el peste tot!
Si cu toate astea mi se pare asa de mic si de firav....

Mergi la inceput