Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ilinca, Sanziana ma sperie . Nu vrei sa va intalniti in vreun parculet si sa-i explici pe indelete ca n-a facut copii ca sa aiba pe cine sa-si exerseze simtul "dreptatii"? :(
Doamne, cum poate o mama sa dea bulina neagra unui pici care face pipi pe el?
Sau sa dea bulina rosie fiindca copilul a ajutat-o la strans masa? L-o pregati pt. cariera de piccolo .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Sanziana, cred ca in felul asta ai sa reusesti sa starnesti competitia (cred eu nesanatoasa) intre fratiori.
Ca sa nu mai spunem ca vei mai reusi sa faci si altele: sa-i obisnuiesti sa faca totul doar pt a fi recompensati cu nenorocita de bulina rosie, sa-i inveti ca mai tarziu, cand vor merge la scoala sa invete tot pt recompensa si anume pt note (si nu pt ei si de dragul placerii de a sti, asa cum ar fi firesc), etc.

Denizel, multumim, ne straduim si noi, poate nu atat cat ar trebui (tot timpul e loc de mai bine), dar ne straduim.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Sanziana, am uitat un lucru: faptul ca seara faceti retrospectiva zilei e contraproductiv in orice caz: copiii atat de mici uita foarte repede, ei nici macar nu-si mai amintesc dupa atatea ore ce-au facut sa merite bulinele alea.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27

De ce dau buline rosii sau negre?
Seara facem analiza zile:ce fapte bune a facut (m-a ajutat la strans masa, a mancat frumos, nu a facut niciodata pisu pe el, a adunat jucariile, nu l-a lovit pe fratele lui, a fost cuminte la cumparaturi...etc) si ce fapte rele a facut: au plecat din zona de joaca de afara, au aruncat jucarii in WC, a facut pipi pe el)....

cand faptele pozitive depasesc pe cele negative primeste bulina rosie si invers

Cineva zicea ca trebuie facuta o diferenta intre ei....da, cel mic clar nu intelege, ii este indiferent, dar cel mare tot timpul intreaba "si David, el ce primeste? si David...si David?

De ce le cer sa stranga jucariile seara? De fapt ei pun 1-2 jucarii si eu le strang pe restul....pt ca daca ele sunt imprastiate dimineata, nu mai prezinta niciun interes, dar daca le scot din cutii, le rastoarna, le cauta e ca o adevarata cercetare, o cautare a lucrurilor iubite!

Uneori mai pleaca la bunici si cand vin gasesc camera in ordine si sa stiti ca le place si dupa 2 minute e cum au lasat-o

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani

Sanziana,copilul tau(cel mare) traieste toata ziua cu stres . ´´oare ce bulina primesc?´´ Stresul provoaca probleme de sanatate, si NU glumesc deloc!

O metoda foarte buna ar fi aceea de a-i lauda cutare actiune IN MOMENTUL in care o face, sau imediat ce ai luat TU CUNOSTINTA de ea.

Cand nu e nimic de laudat, NU dam buline negre,ne exprimam dezacordul asupra actiunii si nu asupra copilului!!!!!

Faptul ca face pipi pe el uneori nu e de laudat, nu e de criticat, e de INVESTIGAT. Copilul are un motiv pentru care face pipi pe el, iar motivul este de cele mai multe ori PSIHOLOGIC.(am inteels ca cel mare face pe el, da?)

la televizor ai vazut metoda asta a bulinelor aplicata inainte de culcare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu (inca) nu as fi foarte dura cu Sanziana, fiindca ea traieste cu impresia ca face un lucru tare maretz, echitabil, de bun augur pentru copii etc. Se vede ca e tributara unei anumite mentalitati, conform careia nu se poate fara recompense si pedepse, conform careia copiii trebuie "constientizati" si "responsabilizati". Ea precis a ales aceasta metoda crezand ca e dragutza si inofensiva, fiindca nu se lasa cu bataie si agresiune verbala ea are impresia ca procedeaza corect si democratic, nu-si da seama de pericolele ascunse intr-o astfel de metoda de dresaj.
Eu sper ca dupa tot ce am zis noi aici cu privire la acest stil de "parenting", Sanziana sa-si dea seama ca metoda nu e chiar asa inofensiva precum pare!
Incerc sa sintetizez:
- copilul trebuie sa actioneze intr-un fel din convingere, prin asimilarea unui model parental etc, nu de frica bulinei negre sau de dragul bulinei rosii;
- copilul traieste in stres cu o asemenea metoda, cu sabia lui Damocles deasupra capului ("oare ce-oi mai fi facut iar rau azi? iar primesc bulina neagra?!)
- metoda asta aduce rivalitate si invidii intre frati ("sa primeasca si ala mic pedeapsa, ca nici el n-a strans jucariile!")
Mai sunt? Sa i le insiram frumos Sanzianei, poate pana la urma se convinge ca nu le face un bine copiilor ei, in niciun caz asta nu se numeste ca le face "educatie"!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Pai, Ilinca, eu vad doar 3 posibilitati:

1. Sanziana a citit ce s-a scris pana acuma si vrea sa se distreze putin.
2. Nu e interesata sa asculte si alte pareri.
3. Nu are timp sa citeasca ce se scrie. Vede intamplator scris "bulina rosie", isi zice ca aici e cazul sa povesteasca in ce conditii decoreaza ea copiii cu buline rosii si... povesteste.

A debutat, au urmat reactii si postari care sa-i arate si alta posibila fata a educatiei, a urmat postarea ei cu bulinele.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu nu stiu ce bai am azi, ca-s plina de incredere fatza de natura umana, acord circumstantze atenuante si sper la o revenire spectaculoasa a oitzelor ratacite printre aceste "cumplite meshtesuguri de tampenie" care sunt bulinele roshii(si negre)!
Am decis sa nu-mi pierd euforia si sperantza pana la urmatorul post al Sanzienei, abia acela consider ca o va disculpa sau o va acuza. Deci inca ii acord semi-prezumtia de semi-nevinovatie si sper sa nu cant dupa aia "unde-i iluziile mele/ care le-am avut?..."

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Monnvas din cite vad de la semnatura, copilul tau se afla fix la virsta la care testeaza limitele sa vada pina unde tzine figura.
Singurul raspuns eficient la treaba asta este redirectionarea si consecventa.
Adica: "miniile nu sint facute pentru lovit, ci pentru mingiiat" (asta am folosit-o noi cu succes. Orice variatiune pe tema "nu e in regula sa lovesti." Si mai bine daca poti gasi o fraza pozitiva, in loc de una negativa (mie acum nu-mi vine in minte, dar sint sigura ca sint o groaza de metode.)
Si apoi consecventa. De fiecare data cind loveste, ai aceeasi reactie, si ii spui aceeasi fraza. El va mai continua sa o faca de muuuulte or de-acum incolo. Cheia e sa fii consecventa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Fetelor nu am aruncat subiectul sa ma distrez sau citind un anumit cuvant si pac am dat exemplu....
V-am spus clar este un subiect din care vreau sa invat, nu m-am nascut parinte, ci am devenit, imi recunosc greselile si chiar citesc foarte atenta toate argumentele voastre.

Dar vreau sa mi se dea exemple de la mamici care au 2 sau mai multi copii cu diferenta ca la ai mei 2 ani si daca se poate si de acelasi sex.
A avea un singur copil si a gestiona relatia parinte copil e una si a avea 2 de varsta atat de apropiata e alta.

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Multumesc pentru raspunsuri...

Sabina, cu siguranta nu va creste un copil rau, cel mult unul dezordonat
Nu ma deranjeaza sa strang eu jucariile, ptr. ca intr-adevar nu dureaza mai mult decat 10 minute/seara, insa grija mea este aceea de a-l invata sa fie ordonat, sa pretuiasca ceea ce are.
De ex.:sotul meu este un om bun insa ...disperant de dezordonat.
Ma impiedic zilnic in papucii lui, sosete, camasi, curea, si lista poate continua...si da, eu imi cam iau soacra la rost, ptr ca daca nu-i strangea o viata din urma, astazi as fi avut eu zile mai relaxate.
acum...ia sa-mi fie mie rau, sa vedeti cum spala haine, le intinde/impatureste, face baie copiilor, face mancare, de toate...insa daca e cineva care poate face toate astea...bucuria lui!
Ma rog, nu-i asta o tragedie, insa daca se poate educa...de ce nu?

Asta as vrea eu ca al meu copil sa deprinda...un minim de simt al ordinii, insa nu vreau sa-i creez un stress, as vrea sa fie ceva smooth, natural, sa vina de la sine..
de aceea cand se trezeste dimineata isi gaseste jucariile la locul lor, gasind ordine,zic eu, o va pastra...

totusi poate am exagerat, e inca un copil de 3 ani...
nu i-am dat mingile nimanui, dar nici lui, cel putin nu acelea pe care i le-am luat.
I-am dat insa o alta minge , mai mare, numa buna sa sparga ceva prin casa
Am sa ma calmez un pic...m-ati ajutat , am gasit raspunsurile voastre logice si constructive.

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Mergi la inceput