Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(3)
Raspunsuri - Pagina 16
denizel spune:
Bic... ...
E pagubos sa fii asa, sa stii :D. Pagubos pentru your peace of mind, cumarveni. Nu merita sa-ti faci asa ceva :).
Iar daca sunt sanse ca aia mica sa se prinda la un mom. dat ca te oftici si o compari cu altii, e cel mai bun motiv sa o termini cat mai repede cu fasoanele astea :)).
Nu stiu cum ai putea sa faci, eu sunt foarte relaxata in privinta copilului.
Un exemplu. In conditiile in care cam toti copiii prietenilor nostri "si-au dorit foarte tare" sa cante la pian de la 5 ani, al meu si-a dorit asta doar la 9 ani jumate si exact atunci a luat prima lectie.
Iti dai seama ca e ca magarul intre oi la auditii :)) (in anul 2 de studiu erau el - 10 ani- si o fetita de 6 ani ), dar nu ne deranjeaza asta nici pe noi, nici pe el, conteaza sa-i placa sa cante si sa se simta bine la pian.
In plus, toate comparatiile pe care le fac eu sunt doar in favoarea copilului meu (desigur, nu e intotdeauna cazul, dar eu il vad cel mai grozav de pe planeta :)).
Nu stiu... am reusit sa te consolez?
P.S. a invatat sa scrie de mana la scoala. M-am gandit ca daca il invat acasa (nu ca ar fi fost interesat ) o sa se plictiseasca la scoala. Iar asta nu o sa fie un lucru bun pentru invatatoare :)).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Sabina spune:
Bic, eu am trecut prin asta cand cu Gh.
Sofia a fost extraordinar de precoce , unii o suspecteaza de supradotata si ca de aia sensibilitatile exacerbate, eu cred ca nu e supra dotata, este extrem de talentata pe unele segmente (de exemplu desenul, unde nu atat figurativul impresioneaza, ci ideile absolut iesite din comun)
Ei bine, cand ai astfel de copil...al doilea pare mereu in urma.
El inca nu zice r si nici L si are 3 ani ( azi ), nu face fraze din alea complicate si pline de talc intentionat cum facea sora lui la 2 ani si un pic....samd.
Incet, incet am inceput sa vad si unde e inaintea ei. Urechea muzicala de exceptie, o siguranta de sine si o profunzime in a ceda si a face pe plac cu gratie, fara sa simta ca i se ia ceva, are un gen de filosofie tare sanatoasa, samd samd.
Cu alti copii i-am comparat f rar, convinsa fiind ca ai mei sunt cei mai frumosi si destepti
Glumesc acuma, nu ii compar cu altii pentru ca stiu ce a facut concurenta din mine si in mod deliberat am vrut sa nu aiba si ei presiunea asta.
Deocamdata vad ca Sofia e bine, nu ii pasa foarte mult de note.
O singura data am avut probleme, cu desenul, ca invatoarea nu a stiut sa o aprecieze. I-am explicat ca in domeniul artelor mama si tata stiu mult mai bine si ca parerea invatatoarei nu e importanta, si sa nu fie suparata daca nu va fi inteleasa.
(N-o incurajez aiurea, talentul ei e clar si e validat de oameni de specialitate, nu doar de mama si tata)
Scuze ca s-a transformat in laude:), da asa e cand esti departe de copii :))
insa imboldul e a-ti compara copiii intre ei e f mare....la mine a venit din ingrijorare, adica daca Sofia a vb perfect inainte de 2 ani, credeam ca toti fac la fel, eh, m-am lamurit ca "ritmul fiecaruia" e o vorba mare si ca nu tine de inteligenta, absolut deloc.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
DarkBendis spune:
Sabina, am inteles bine ca e ziua de nastere a lui Gheorghe? LA MULTI ANI!!!
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Jasmin012 spune:
La multi ani, Gheo!!!
Sabina, , sa-ti traiasca printul, sa fie sanatos si fericit!
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
szivarvany spune:
Bic, hop si eu
In grupul din parc, majoritatea nascuti in 2004, noi am mers ultimele, noi am scapat de pampers ultimele, noi am urcat pe tobogan ultimele. Nu recitam poezii, nu vorbim decat de nevoie urgenta si ar mai fi de spus multe.
Deci ultimele in toate, da ?
Intr-adevar fie`mi ii ia poate 3 saptamani, sa dau un exemplu, sa faca ceva ce ceilalti au facut atunci pe loc in 3 minute, insa asa e felul ei de a fi. Precauta si ii place sa mearga la sigur.
Ea studiaza problema si apoi se lanseaza Nu este o mare curajoasa, asta e sigur, e foarte precauta si isi cunoaste limitele.
(probabil la asta mediteaza in orele in care nu ii aud glasul)
Cu scrisul si cititul.
Da, ultimele suntem, insa a invatat singura. Si sa scrie cu litere de tipar si sa citeasca. De curioasa.
Nu este spirit competitiv deloc.
Daca reuseste bine, daca nu, trecem mai departe. Aici am si eu partea mea de contributie pt ca nu m-am agitat niciodata.
Vad - prin comparatie, desigur - ce inseamna sa ai un copil extrem de competitiv, care vrea sa faca totul la perfectie din prima. Ei bine, cat plange copilul ala prin parc, cand nu ii iese ceva - ceva ce altii fac din joaca sau din curaj - insa ea vrea sa faca si mai bine sa le arate tuturor ca poate. Evident ca daca nu poate le este egal tuturor, nimeni nu rade, ca doar Giulik e as in a da din umeri in semn de "asta e, nu moare nimeni" , dar copilul respectiv sufera enorm cand nu poate face ceva.
M-am intins.
Ideea e sa intelegi ca ai cel mai perfect copil din toata lumea asta exact pt ca este al tau. Si pt tine asta conteaza, la fel si pt copilul tau Si sa incepi sa-l placi asa cum e, pt ceea ce e.
Giulik ma mai intreaba daca mi-a placut nush ce a facut ea. Si-i spun mereu ca pt mine, ceea ce a facut ea, este cel mai frumos (de exemplu un desen sa zicem), la fel cum pt fiecare mamica in parte ce face copilul lui.
Mereu sunt intrebata despre scoala, asteptari, etc.
Eu imi doresc un singur lucru: sa mearga cu drag. Ca apoi ne descurcam cumva
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Jasmin012 spune:
Bic, nu-ti mai spun despre ritmul fiecarui copil ca tu stii foarte bine.
De raul pe care ti-l faci tie insati, la fel, nu are rost, ca esti si tu constienta si ti-a mai zis si Denizel, iar cand explica ea o situatie explicatia e perfecta.
So, o sa insist si eu pe raul pe care-l faci Smarandei cu comparatia. Vezi sa nu se prinda, ca o sa considere ca n-o iubesti suficient, ca nu e destul de buna pt mama ei, etc, etc. E foarte contraproductiv.
Totusi eu cred ca ai exagerat putin latura asta, cu verisoara invidiei. Cred ca simti si tu ce simte orice mama (poate nu toate, dar majoritatea), o dorinta ca fata ta sa fie cea mai cea, o dorinta de a excelenta in toate, ceea ce e foarte normal. Ca de-aia exista vorba cu cioara si puiul ei, da?
Sa stii ca eu am o verisoara a carei fetita e cu 2 luni mai mare ca Lucas, acum in septembrie face 3 ani. Exact cu pove Sabina, nici nu avea fetita 2 ani si deja vorbea ca un copil de 4, in fraze, corect, etc. Sa stii ca si eu am simtit o mica nostalgie sa zicem, nu invidie, pentru ca fiu-meu la 2 ani nu vorbea decat foarte putine cuvinte. De-abia pe la 2 ani jumate a-nnceput sa turuie, dar sa stii ca desi pronunta unele cuvinte foarte clar (m-a surprins zilele trecute cu pahar, ploua, foarte corect pronuntate) inca mai vorbeste in chineza uneori. Ehe, sta el mai prost cu vorbaraia, dar in altele a fost precoce. Un lucru compenseaza alt lucru. Totul e sa te bucuri cand ii descoperi punctele la care exceleaza sa e buna si sa incerci sa dezvolti acele talente sau avantaje pe care le are. Gandeste-te numai la cele bune, scoate-ti gargaunii (comparatiile) din minte.
Esti suficient consolata?
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
ana_a spune:
sanziana, sa stii ca si noi avem ceva regres in comportamentul lui Stefi de cand cu fratele mai mic. De exemplu la mancare, desi mezinul nu are nevoie de nici un ajutor la masa, Stefi cere mereu sa fie ajutat la ciorbe sau chiar si la felul 2 pe motiv ca este copil si nu poate...si alte faze dastea. Se comporta si el uneori ca un bebitza mic, ca sa nu mai zic ca acu 2 ani cand Matei abia deschisese ochisorii Stefi vroia sa-i imbrace hainutele de bebe, vroia sa-i indes in manutze salopetele cu ursuleti a lui Matei, mi-ai amintit tu de astea ca eu uitasem . Era asa de invidios pe hainele colorate cu maimutze si ursuleti, pe cosuletul de masina unde si-l pusese o vreme pe Babu sa doarma in el si nu am mai putut sa-l folosim prin casa la Matei ca si Babu avea nevoie de scaun si muuulte alte dastea si chiar si acum vrea jucaria lui Matei, chiar daca niciodata nu cumparam un singur obiect, ba, nu, ca multa vreme el primea si Matei nu ca nu avea nevoie de multe lucrusoare, abia de cand a implinit Matei 2 ani a inceput sa mai primeasca jucarii, si intodeauna primea si Stefi, insa nah, o vrea mereu pe cealalta, e LEGE, si invers, si Matei face la fel... si mediez conflictul atat cat sa nu se raneasca unul pe celalalt... nici nu stiu cum o sa ma descurc peste vreun juma de an... cumva o scoatem noi la capat!
rrox3 rasfoiesc pagina 5, multumesc, recunosc ca am scapat pagini multe, sunt mereu pe fuga cand vine vb de calculator .O sa mai apar eu pe aici cand mi se umple paharul - de citit citesc, am o carte preferata a lui Gordon cu parintii eficace si vreau sa zic ca in mare parte incerc sa aplic acele metode, nu-mi iese perfect, si stiu si de ce nu-mi iese, ma bat mereu de altii care nu reusesc sa comunice cu Stefan si il eticheteaza si atunci imi daram eu toate caramizile in cap... si apoi vin aici, ma descarc, apoi rasuflu usurata si o iau mai departe...
Pe mine ma "luminat" cartea scrisa de Anthony de Mello "Constienta Capcanele si Sansele Realitatii" pe care ar trebui sa o mai rasfoiesc din cand in cand sa imi intre bine in cap .
Va doresc toate cele bune!
Liniste in suflet si sa auzim numai de bine!
Eu sunt pe aici, mai citesc, deocamdata suntem ok.
azi mergem la mama sa facem zacusca, voi avea putin conflict cu juniorul ca no sa accepte insa spre sa ne descurcam, daca e acolo verisorul V de 7 ani jumate scap .
blog
proud
iar mintile reduse ii discuta pe altii."
ana_a spune:
Bic, nu stiu ce sfat sa iti dau dar pot sa te consolez, ca si eu am avut si am in continuare astfel de sentimente.
Sa stii ca intradevar copii au ritmul lor de crestere, stiu ca si tu stii asta, uite, Stefi a fost genul care a vorbit ffff repede, are o minte foarte agera, insa, in acelas timp, a umblat tarziu, dupa un an si 2 luni, de catarat pe scaun/pe pat la fel...destul de tarziu, ca sa nu mai zic ca eram invidioasa pe parintii care ieseau cu bicicleta/role/ patine!!! cu copii de varsta lui Stefi si noi nici vorba de asa ceva!Are 6 ani impliniti in august si inca are roti ajutatoare la bicicleta, a 3 cumparata, celelate i-au ramas mici noi noute, rolele idem...si le-a descoperit acu 2 saptamani si ma nebunit de cap sa i le largesc...dar ii sunt mici de mult...etc.
Nu stiu cum scapam de sentimentul asta, astept si eu sa vad ce zic fetele astea inimoase
In plus, feciorasul cel mic al meu este opusul lui Stefi, abia acum la 2 ani leaga cateva cuvinte, insa este brici la catarare, se urca singur in pod pe scara si se coboara fara probleme de ma ia pe mine ameteala cand il vad unde se catara!
edit: off topic - (ca tot uit sa scriu)Jasmin012 Ma bucur ca iti place orasul nostru! Daca ajungi pe aici trimite un mesaj ca mi-ar face placere se ne intalnim.
blog
proud
ana_a spune:
Sabina, La multi ani pentru Gheorghe!
Sanatate multa!
blog
proud
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanziana27 Am fost cu el la teatru de papusi, de mai multe ori, ii place, dar sufera ca nu a fost si David (noi de asta l-am dus sa se simta important, ca el e mai mare sa vina sa-i povesteasca> Cand a ajuns acasa si l-am rugat sa-i povesteasca si lui David a spus "nu-i povestesc nimic, pe el de ce nu l-ati dus?" |
Si voi ce i-ati raspuns?Copilul ti-a ridicat mingea la fileu.
Rox are dreptate. A trata copiii la fel inseamna a le arata ca-i iubiti pe amandoi, a fi acolo pentru fiecare dintre ei.
Dar unul e mai mare. Si el trebuie tratat ca frate mai mare.