Bobocei de sept-oct 2008, la 2 ani (309)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Dimitri
irina
Deiu
Ellen
Karina
Maria

Mergi la inceput

lala, "pa oane!" ...super tare! inca mai rad. Legat de muci... si Lucia are de o sapt. deja. Dar n-am ce sa fac... m-am obisnuit cu ideea ca asa o sa-o tinem pana la primavara.
Claudinna, pe mine ma amuza incapatanarea lu' fi-mea ca nu accepta ce-i spun eu, cel putin nu la nivel verbal.

Lucia mananca uneori bilute cu cacao de la Nesquik cu iaurt dar nu foarte des si mai mult pe post de desert. La micul dejun de obicei papa un sandwich din paine cu secara unsa cu putin unt aromat peste care pun o feliuta de sunculita sau una de cascaval plus cateva bucatele de castravete sau rosie si iaurt simplu. Dar nu mnanca mult dimineata.

In rest e intr-o faza maxima de rebeliune, tine sa-mi demonstreze ca ea e seful si tot timpul e pe contre. Uitasem cum e cu mica adolescenta. O manipulez destul de usor daca-i dau variante; daca zic "hai sa te schimb" zice automat "nu" dar daca-i spun "cu ce vrei sa te imbraci? cu bluza asta sau cu cealalta? cu pantalonii astia sau cu ceilalti?" vine si ma lasa s-o schimb fara probleme cu ce hotaraste ea si e multumita caci are senzatia ca ea a decis ce-i de facut. Nu e tot timpul usor, insa incerc sa-mi adun rabdarea pana ce trece valul asta de independenta. In afara de dorinta ei de a controla lucrurile nu avem probleme. Se intelege minunat cu Stefan, se culca atunci cand trebuie, merge la gradi fara probleme si ii toaca gurita ca o moara neferecata: cu frate-su deja vorbeste mai mult in germana decat in romana, cand se joaca singura cu jucariile ei vorbeste tot in germana insa cu noi inca ramane la limba romana, oricum am senzatia ca in romana are un vocabular mai bogat. Nu-mi vine sa cred ca e sora cu Stefan care saracul abia la 2 ani rostea primele cuvinte (mama, tata, apa) si care la 3 ani inca nu lega cate doua cuvinte. Dar asta e, sunt copii diferiti. Si evident minunati amandoi! Cra! Cra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

la noi parca e o perioada mai linistita, ne intelegem cat de cat, s-au rarit razvratirile
mai avem contre cand ajungem acasa si el vrea sa ramana in masina si atunci lansam un concurs: eu ajung prima in casa sa ma spal pe maini!! si imediat vrea el primul: Vava primul, mamanaaaaaa, Vava primul!!

sau nu are chef sa intre in casa sa manance: ma duc eu sa mananc mancarea delicioasa! nuuu, Vava mananca mancarea delicioasa!...
sau daca nu vrea ceva, pur si simplu ii spun ca eu ma duc sa fac lucrul ala si e treaba lui ce face...imediat vine si el!

chiar ca-s usor de manipulat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Claudinna, la fel spuneam si eu cand era Victor de varsta boboceilor. Nu la fel stau lucrurile cu personalitatea greu de strunit a lui Dragos. Avem tare multe ciocniri, legate de lucruri mari sau mici, mult mai multe decat imi aduc aminte sa fi avut vreodata cu Victor. Si nu pot spune ca n-am experienta in abordarea cu tact a situatiilor dificile. La asta micu' am impresia uneori ca pur si simplu nu merge nici o metoda!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

babymom, am avut si eu cu R niste faze care au durat vreo 2 luni asha
stradania stradaniilor, dar acum vad ca s-a mai potolit
se zice ca perioadele agitate sunt cele de acumulare, foarte importante in dezvoltarea lor

cu Victor cat ai stat acasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Claudinna, cu Victor am stat doar pana la 6 luni, pentru ca pe vremea aceea eram medic rezident si, daca as fi ramas mai mult, ar fi trebuit sa-mi aman examenul de specialitate. Dar si asa, dupa cele 5 ore zilnice petrecute la spital, doar eu exclusiv ma ocupam de Victor (exceptie, zilele cand eram de garda) - educatie, mancat, imbracat, plimbat, jucat, etc. Buni ma suplinea numai si numai cat eram la servici. Dupa, imi preluam sarcinile de mamica cu norma intreaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monyca.C spune:

Fetelor va multumesc mult pentru urarile de ziua mea, sunteti niste dragute si mereu atente

Va citesc, sunt la curent cu aproape tot dar mi-e foarte greu sa scriu mai ales ca, de aproximativ o luna nu mai am nici laptop, mi s-a ars si ce ma darama efectiv si ma intristeaza pana la lacrimi, e ca nu mai pot salva pozele si filmuletele cu puii mei care le-am facut in decurs de un an, nasterea lui Nicolas, botezul lui, filmulete, filmulete multe, multe cu puii mei mici in cele mai frumoase momente ale lor..le-am pierdut pentru totdeauna, au ramas doar in memoria mea..

In rest ce sa va povestesc de noi...e greu, e f greu cu doi asa mici, fara nici un ajutor e foarte greu..incerc sa fac fata cum pot, fizic sa zicem ca mai rezist, psihic sunt cam prastie ..
Eva e o nebunatica, are o energie cat 10 si ma alearga prin toata casa, se urca peste tot, cade, am gasit-o de n' ori cocotata pe masa mare din sufragerie sau pe cea din bucatarie sau bagata in sertare si bineinteles ca a si cazut de acolo..cu baiatul nu am incredere s-o las nici 5 secunde, nu de putine ori am gasit-o fix peste el smotocindu-l, asta doar cat am fugit pana in baie distanta de cateva secunde sa duc sau sa iau ceva de acolo..il pocneste dupa care il pupa si-l mangaie, ii pare rau si ma roaga s-o las sa-l pupe, astept momentul acela in care sa ma pot intelege cu ea si sa am cat de cat incredere sa-l las cu ea si sa nu-mi mai fie frica, ca-l pocneste sau il loveste cu jucariile, care apropos Nicolas a inceput si el asa timid sa le tina in manute si sa se uite crucis la ele balind tot in jurul lui...Eva e geloasa si i le smulge imediat, duc lupte crancene cu ea si-i explic ca-l doare pe bebe si plange dupa jucarie, sa-i dea si lui macar una, i-o da, imediat dupa 10 secunde ii pare rau ca i-a dat-o si se pune pe plans...

Nicolas e un scump, un dulce, un cuminte, un dragalas, na' ca m-am laudat, creste, creste si iar creste, face in curand 5 luni, ma si sperie cateodata cat de repede poate trece timpul, parca ieri am nascut.. este exact opusul Evei, doarme in patutul lui, nu plange decat cand ii este foame sau somn, sta minute in sir singurel in patut daca il las, se joaca cu manutele sau cu ceva mic si moale..

Inca o data va pup dulce pe toate, nu stiu cand am sa mai pot scrie, de citit, citesc seara cand vine sotul acasa si culc copii, ziua nu stiu cum sa ma impart si ce sa fac mai intai sa le termin pe toate...

Mamica fericita de EVA PARASKEVA (22.09.2008) si mic, mic Nicolas Timotei (20.04.2010)
poze cu printesa mea si nu numai

"Nimic nu este mai mare ca omul cu Dumnezeu si nimic mai mic decat omul fara Dumnezeu"

''Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea īntre cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia īntreaga...''

Mergi la inceput

jBabymom, si la noi e la fel cu Lucia, e mai dificil#259; īn multe privin#355;e: mai capoasa, mai tenace, mai bataiosa,etc. Are p#259;r#355;ile ei bune dar mi se pare mult mai dificil#259; decāt Stefan. El si acum e un super-intelept: cānd īmi mai ies din pepeni si ridic tonul īmi spune calm " mama, dac#259; tipi mi-e frica si tip si eu si apoi ma supar si dac#259; se sperie si Lucia ma supar si mai tare."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Neataaaa,

Cafeluta pentru mamici si laptic pentru pitici!!!!

La Multi Ani, BIANCA!!!!
Laureta, sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si norocoasa in viata!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

LA MULTI ANI, BIANCU'!!!

Sa fii sanatoasa si fericita, si mereu la fel de energica si plina de viata!

Laureta

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput