Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (100)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Eva, si eu la a doua sarcina am avut senzatia asta de pregatire intensa a bazinului pt nastere. De fapt s-a si vazut.
Dar nu a fost ceva constant, luni mai grele si luni usoare.

_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Si eu sper sa vina bebelina mea pe la 38 de saptamani, ca pana la 40 mi-e ca ma urc pe pereti. O sa fie si iarna, de iesit din casa cu tot sifonierul pe mine parca nu ma trage prea tare inima, asa ca sper sa fie vioaie si intelegatoare cu mami a ei . Nu mai vorbesc daca o fi vreo iarna de-aia cu zapada/gheata de nu pot face nici un pas macar ... ar insemna ca pana la piata (mers de 10 minute cu semafor cu tot) sa fac cateva ore bune. Cobor cu sotul meu cad pleaca el la serviciu si ne intalnim cand vine, nu?

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

Ma inscriu si eu in clubul celor cu palpitatii si respiratie dificila..uff este asa greu..aseara abia mai puteam respira..bebelusa mea era cocotata sus de tot,de o simteam in stomac..Dupa ce ca abia respir mi se mai infunda si nasul din cauza rinitei...o placere...dar cum spuneati si voi..ce nu facem noi pt puiuti...

Miruna super ca intri in concediu..vom avea timp mai mult de vorba..

azi am fost trantor mare..nu am facut nimic...nici macar patul....sunt tot in pijamale si ma tot invart prin casa...la 4 ma imbrac si merg sa-l iau pe iubi de la birou sa mergem sa-mi iau niste pijamale/camasi de noapte pt spital.

va pup cu draggggg...ma bucur asa de mult ca suntem toate aici si ca ne intelegem bine,ca a ne spunem supararile una la cealalta...
PRECUM AM ZIS SUNTEM CEA MAI TARE,FRUMOASA ODISEE

28+ cu
si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui amelia_ilie

Si eu sper sa vina bebelina mea pe la 38 de saptamani, ca pana la 40 mi-e ca ma urc pe pereti. O sa fie si iarna, de iesit din casa cu tot sifonierul pe mine parca nu ma trage prea tare inima, asa ca sper sa fie vioaie si intelegatoare cu mami a ei . Nu mai vorbesc daca o fi vreo iarna de-aia cu zapada/gheata de nu pot face nici un pas macar ... ar insemna ca pana la piata (mers de 10 minute cu semafor cu tot) sa fac cateva ore bune. Cobor cu sotul meu cad pleaca el la serviciu si ne intalnim cand vine, nu? 24+

sau il trimiti pe el...zic...

Eva & Luca (08.09.2008) acum 23+ cu Noah (30. 12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Hello, burtici!
Beatrice, multi pupici si multa sanatate! Noi te asteptam sa vii cu vesti bune, pe care sa ni le transmiti personal, pe forum. Asa, vom sti ca ai trecut peste micul hop!
Legat de intorsul copilului, tot nelamurita sunt... E bine, nu bine, noi duminica terminam 31 saptamani si intram in 32, bebele e tot pe lateral orientat, capul stanga, fundicul dreapta. Sunt curioasa ce-o sa-mi spuna meedicul la control.
In alta ordine de idei, m-ati cam speriat cu circulara aia... cum adica se poate sufoca?! Mie Iosup nu mi-a zis nimic de genul asta, doar sa fiu mai relaxata si sa nu ma mai stresez. Ar trebui sa-mi fac griji?? Sincer, chiar dau in paranoia, am mai avut eu ganduri, dar le-am risipit, insa acum imi fac fel si fel de scenarii...

Ana
30s, viitoare mami de, David Ciprian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigrutz spune:

Vlad a avut simpla circulara de cordon, dar la ecografia din ziua nasterii mi s-a spus ca nu este strans cordonul si nu sunt riscuri.

28 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_o

Hello, burtici!
Beatrice, multi pupici si multa sanatate! Noi te asteptam sa vii cu vesti bune, pe care sa ni le transmiti personal, pe forum. Asa, vom sti ca ai trecut peste micul hop!
Legat de intorsul copilului, tot nelamurita sunt... E bine, nu bine, noi duminica terminam 31 saptamani si intram in 32, bebele e tot pe lateral orientat, capul stanga, fundicul dreapta. Sunt curioasa ce-o sa-mi spuna meedicul la control.
In alta ordine de idei, m-ati cam speriat cu circulara aia... cum adica se poate sufoca?! Mie Iosup nu mi-a zis nimic de genul asta, doar sa fiu mai relaxata si sa nu ma mai stresez. Ar trebui sa-mi fac griji?? Sincer, chiar dau in paranoia, am mai avut eu ganduri, dar le-am risipit, insa acum imi fac fel si fel de scenarii...

Ana

N-ai de ce te stresa!!!!!!

E circulara simpla si laxa, nu? N-ai teama! E mai greu la circulare duble/ triple, stranse si daca au nod. In unele situatii copilul isi face nod in jurul gatului, ala nu il mai desface. Nici atunci nu e obligatoriu sa se sufoce, depinde ce miscari face. Doar ca la circulara cu nod se cam face cezariana, e periculos sa se nasca natural.
Dar situatia de circulara e frecventa, chiar foarte, asa ca nu ai motive de ingrijorare. Ti-am zis si Luca a avut, circulara laxa in jurul umerilor, lunile 7 si 8, si-a desfacut-o subit inainte de nastere, cum nu stim...
De aceea in zilele noastre se pot evita situatii critice prin monitorizare, de aia se fac ecografii, sa se vada poate a desfacut-o, a mai strans-o, a dublat-o etc. Daca nu, no stress.

Legat de pozitia lui bebe, uite in Fr nu se accepta sub nicio forma cezarienele. Sunt interventii chirurgicale si li se acorda importanta maxima, sunt evitate. Si chiar in cazul copiilor neintorsi pana la termen, 38-40 saptamani, se incearca exercitii. Exista o serie de exercitii pe care le poti face acasa si o alta serie pe care le faci cu moasa la spital. Unii fac exercitiile chiar si cu cateva ore inainte de nastere, cand incep contractiile, numai sa nu faca cezariana,si medicul sau moasa cu grja il intorc pe bebe, practic prin atingeri, mangaieri ale burticii...nu cele facute acasa cand stai tu in anumite pozitii sa il fortezi sa se intoarca.

Uite Joy a facut exercitii, din cate imi amintesc, sa se intoarca Sofia. O poti intreba pe ea ca stie mai multe...

Eva & Luca (08.09.2008) acum 23+ cu Noah (30. 12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Eva, e dubla circulara de cordon...

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Eva, eu l-as trimite, da' mi-e ca vine cu cine stie ce chestii, care mai de care mai utile...

Ana, relax, nu te stresa ca stresezi pe bebe. Are timp sa se intoarca, are timp sa-si desfasoare circulara, tu stai cumintica .

24+

Mergi la inceput

Amelia,! Asa sa fie!

Ana

Mergi la inceput