Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (100)
Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/EvaF/EvaF.jpg)
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirunam Am vazut ca ati discutat de intorsul copilului cu capul in jos. Emanuel s-a intors de la 30 de saptamani si dr mi-a explicat ca datorita modului in care s-a asezat si greutatii exista risc de nastere prematura, motiv pentru care am avut repaos la pat pana la termen. In mod normal se intorc cu 2-4 saptamani inainte de nastere dar am si cunostinte ai caror copii s-au intors la 39 de saptamani. Eu zic ca nu este o lege ci mai degraba o loterie. |
Miruna
![](floare.gif)
La mine Luca s-a intors la 28 saptamani, asta e normalul, luna a 7a. DE CE? Pt ca apoi au din ce in ce mai putin loc. Evident ca daca se intoarce si in luna a8a, a9a, e extraordinar, dar un copil care se intoarce in luna a7a nu anunta nastere prematura, asa e normal. Nu de alta, sa nu sperii fetele pe aici ai caror copii s-au intors devreme. Luca era fff mare s-a intors cata vreme a putut si apoi a ramas asa, in luna a8a la cat era de mare nu avea loc, clar. M-am bucurat enorm ca in luna a7a era deja pregatit, stiam ca pot naste natural. Asa ca nu e regula, trebuie luat in calcul si cat e de mare copilu, uterul, etc, depinde etc.
Eva & Luca (08.09.2008) acum
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
amelia_ilie spune:
Mi-am adus aminte ca ieri spunea una dintre voi ca dimineata burtica e mai mica si dupa masa se face mai mare. Asa si a mea, dimineata e o draguta si-o finuta, dupa ce bag ceva la ghiozdanel explodeaza! parca ma strang si hainele (cele cu care plec dimineata in regula de acasa), pana cand ajung inapoi de la serviciu parca intra la apa... bine, dupa 2-3 l de apa probabil e delfinariu la mine in fiecare zi .
24+
![](images/user_woman.png)
alinushca spune:
Uff Beatrice sper din suflet sa iti revii si sa te externezi cu bine!
Corina chiar am visat bine azinoapte . Am visat ca am nascut natural si ca bebe era mare si gars si il alaptam. Si avea ochii albastri ca mine. M-am trezit cu o senzatie extraordinara de bine. Abia astept sa ne tinem ursuletii in brate.
La intalnire nu pot sa vin pentru ca nu am cu cine sa las copilul si daca l-as aduce cu mine m-ar innebuni vreo 15 minute cu toate cuiozitatile lui dupa care ar trebui sa plec pentru ca nu mai are rabdare. Nici la cumparaturi in hypermaket sau la mall nu pot sa il iau ca se plictiseste foarte repede si incepe sa caraie. Si e f capos fiind scorpion. Cum de altfel vor fi si buna pate din ursuletii nostri de anul acesta. Bafta cui are 2...
Mami de (28.10.2008) si
bb2 s 30
EvaF spune:
citat din mesajul lui mirunam Cat despre cordon azi la 6 dl revolutiona burtica si ma si gandeam daca o ia in directia corecta sau mai infasoara un pic. Ce m-a speriat a fost ca Herghe a scris ca are circulara simpla laxa fara pericol de sufocare ![]() ![]() ![]() |
Miruna, da, se poate, fereasca Domnul. S-au auzit destule cazuri de copii care au murit in utero asa, parca si fetita Biancai Brad a murit asa.
![](plang.gif)
Si Luca a a avut circulara laxa de cordon, una singura, laxa si fara nod, nu e niciun pericol. Stii cat de multe cazuri sunt? Enorme...Ei se tot rasucesc acolo si isi pun "margele". Nu te gandi la prostii.
Eva & Luca (08.09.2008) acum
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
amelia_ilie spune:
Miruna, spor la cusut! Si eu asa mi-as face lenjerii si chestii-trestii, dar asa n-am timp...
Sunset, iti tin pumnii sa se desfaca circulara aia mai repede, sa te linistesti.
Una din burticile de la odiseea de iul-aug a avut fetita cu tripla circulara si a fost nevoita sa faca cezariana, desi ea n-ar fi vrut, evident. Dar te pui cu domnisoarele? 24+
EvaF spune:
Ukume, , merci frumos.
Joy, merci.
Nu stiu daca e mai mare acum burtica fata de cum era la Luca, dar ma dor groaznic oasele bazinului acum, adica deja am tendinta sa merg cracanata din luna a6a, am impresia ca se dilata toate acolo si nasc acum. E mai dureros decat la prima, clar, cred ca deja vazand de pe acum ca se misca toate acolo atat de dureros, o sa nasc si mai repede acum. Se pare oricum ca al doilea vine cam ca pe tobogan, fata de primul. Doamne ajuta! Pana si in pat, deci la orizontala, cand stau si vreau sa ma intorc, am impresia ca imi explodeaza toate oasele acolo si acum nasc. Apasa fff greu, f greu. Le ducem noi pe toate.
Cert e ca in luna a 9a va fi fi mare burta si va durea f rau la mers, adio iesit in parc cu fi-miu sau la plimbare atunci. Pana undeva in luna a8a mai pot iesi sa ne plimbam, sa fac photo shoot-uri, etc, dupa aceea, la revedere, in casa pe scaunel.
LE: Prietena mea a nascut bb2 in 10 minute dupa prima contractie. abia a avut timp sa ajunga la maternitate ca a nascut...
Eva & Luca (08.09.2008) acum 23+ cu
Noah (30. 12. 2010)
alinushca spune:
amelia din pacate majoritatea doctoilor fac cezariana si pentru dubla-circulara de cordon. dar o ecografie detaliata poate arata daca e destul cordon cat sa nu fie probleme. poate ei chiar i-au facut o eco si au decis ca e prea scurt si nu se poate naste normal... sper... pentru binele ei...
Mami de (28.10.2008) si
bb2 s 30
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sunset_zuzi/sunset_zuzi.jpg)
sunset_zuzi spune:
citat din mesajul lui amelia_ilie Sunset, iti tin pumnii sa se desfaca circulara aia mai repede, sa te linistesti. |
saru`mana de urari dar nu eu sunt cu circulara ci miruna
![](floare.gif)
![](pupic.gif)
Doamne ai grija si de noi
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
EvaF spune:
Beatrice, multa sanatate!!!!
Miruna, si eu coseam la prima sarcina, am cusut un wrap/ sling pt Luca, ca vroiam unul negru simplu si nu gaseam, si niste prosoape de finet pt bebe, am cumparat finet mult atunci ca am si acum. Bravo tie, sarcina asta am o lene de cusut...Eu am cusut de mana, in urma acului, nu am masina de cusut
Eva & Luca (08.09.2008) acum 23+ cu
Noah (30. 12. 2010)
ratusca83 spune:
miruna spor la cusut..ce bine de tine ca te pricepi..si mie mi-ar fi placut sa ma pricep la asa ceva..ma apuc sa invat ca si asa n-am ce face
legat de circulara in jurul gatului,prietena mea a nascut acum 2 ani la urgenta prin cezariana,la spitalul Giulesti.ea se dusese la control,avea 37 de sapt, si dupa ce i-a facut eco a bagat-o direct in cezariana pt ca bebe avea cordonul infasurat.
In schimb mama mea a nascut o pe sora mea cu cordonul in jurul gatului si a fost pe cale naturala..deci sunt cazuri si cazur..uneori se face cezariana,alteori nu.
miruna esti in concediu?
bebelusa mea este cu capul in jos de la 25 de sapt..28+ cu
si ingeras in ceruri