Mamici ian-feb 2004 (13)
Raspunsuri - Pagina 11
Andra28 spune:
Mai dragutelor,
din ciclul "fiecare cu ce-l doare", am sa va spun ce gandeam eu acum: daca tot am terminat cu zugravitul si camera lui bebe este alba la culoare, poate ar fi frumos sa decupez niste ursuleti pe care i-am vazut eu pe autocolant special pt bebe-i, si sa-i lipesc din loc in loc peste lavabil.Asta ca sa se mai inveseleasca putin atmosfera. O sa ma intrebati de am facut alb, va spun ca era camera destul de mica si din cauza asta.
M-am gandit eu bine si la mocheta si am ajuns la concluzia ca nu voi lua din aceea speciala ptr copii, ci una uni. De ce?, n-as putea sa va explic exact!!!
Patut nu trebuie sa cumpar fiindca il voi primi de la niste prieteni, iar la haine, cred ca ma voi gandi mai tarziu, oricum voi cumpara numai strictul necesar ptr spital si cateva zile dupa.
Voi ce faceti cu camera copilasilor?
Andra-in 27 saptamani & bebe baietel
Andra28 spune:
Ramona,sa-ti traiasca nepotelul,sa fie sanatos si sa fe sanatosi si parintii lui ca sa-i poata oferi tot ce are nevoie !!!!!!
Si sa traiesti si tu, ca bebe are are nevoie si de matusici dragute si pline de viata ca tine!!!
Andra- in sapt 27 & bebe baietel
Lia70 spune:
Ramonica, felicitari!!!! Sa-ti traiasca nepotelul si sa fie sanatos si mamica lui la fel! Ce nume ii puneti?
Hai, nu mai plange, fruntea sus (ca ma faci si pe mine sa plang)! Si eu sunt matusica si te inteleg.
Ai dreptate, listele le-am facut, dar bani o sa am si eu tot la inceputul lui decembrie.
Andra, de unde iei ursuletii? Si eu m-am gandit sa lipesc pe perete, langa patutul lui bebe, niste figurine frumoase, colorate. Si vreau sa-i mai cumpar o jucarie muzicala (tragi de un fir si incepe sa cante). Voi ati vazut pe undeva?
Pupici.
ad_risnov spune:
Hai, ca am vazut ca am reusit sa mai iesim din amorteala! Eu daca stau acasa intru de 10 ori pe zi pe forum, din ora in ora. Sunt asa de nerabdatoare sa aflu ce faceti si ce va mai preocupa .
Ramona, sa-ti traiasca nepotelul, sa fie sanatosi, el si mamica lui!!! Sa ne scrii si noua ce iti va povesti surioara ta, da?
Lia, eu nu am inceput operatiunea "cumparaturi pt. bb". In primul rand nu pot sa ma deplasez pe distante prea mari pt. ca nu am masina, ncici carnet si vremea asta este groaznica. Asa ca doar visez la clipa cand sotul meu va avea timp sa mergem sa colindam magazinele. Daca ai in vreo zi drum prin oras, ia-ma te rog si pe mine. Eu pana pe 2 nov. o sa fiu tot acasa, asa ca mi-ar placea sa mergem amandoua. Eu am si primi cateva lucrusoare pt. bb de ziua mea. Am primit un biberon Chicco, suzete Avent si alte accesorii Bebe confort. Nu stiu daca unele sunt mai bune decat altele.
Andra, si noi avem camera lui bb alba, tot pt. ca e destul de micuta si nici nu ma gandeam anul trecut, cand am zugravit, ca pe vremea asta voi astepta un bb (la noi alb e in toata casa). Noi vrem sa mergem in Obor sa ne uitam de mocheta (acolo am vazut o gramada de modele). Daca nu ne convin o sa punem parchet laminat si un covoras pt. copii deasupra. Cat priveste peretii, eu am vazut in Practiker, in Militari, un tapet care imita norii. M-am gandit ca voi cumpara o rola si voi decupa norisori pe care o sa-i lipesc pe tavan. Iar pe perete cred ca voi proceda la fel, numai ca am vazut niste borduri f. haioase, cu ursuleti, care se folosesc tot la tapet. Cred ca vom lipi doar o bordura de tapet, undeva la 1,5 m inaltime. Dar si ideea ta cu decupat figurine e interesanta. In Bricostore am vazut niste etajere pt. camera de copii care au ca suport de sustinere un crocodil verde sau o bufnita albastra. Si astea sunt tare dragute si merg puse pe perete ca suport pt. jucarioare sau biberoane, etc. Vreau sa gasesc si o perdeluta haioasa. Daca nu gasesc m-am gandit si la jaluzele verticale pe care sa lipesc figurine de pe tapet. Cam astea ar fi ideile mele, dar conteaza f. mult ce voi gasi pe piata.
Fetelor, voi o sa va cumparati sterilizator pt. biberoane? Cunosc persoane care fierb biberoanele 5 minute intr-o oala special cumparata pt. asta. Cum credeti ca e mai bine, avand in vedere ca un sterilizator costa peste 1,5 milioane?
Va pup si astept mesajele voastre.
Adriana in 25 de saptamani
aramona spune:
Dragele mele, sunteti niste scumpe! Multumesc mult de tot pentru felicitari, desi ma asteptam din zi in zi sa nasca, totusi vestea mi-a stors lacrimi bune!
Nu am reusit sa vorbesc cu sora mea, are telefonul inchis, asha ca vesti va voi da mai incolo! Stiu clar insa ce nume-i pune, sotzul ei este maghiar si copilul fiind baiat, "traditia" la ei este ca acesta sa ia numele tatalui. Se va numi "Bela". Asta e!
Tatal meu isi dorea o nepotzica...Oare de ce?
Noi tocmai am papat si ne facem pe fugutza siesta, ca am treaba multa...
Intentionez ca in noiembrie sa fac o prospectie de piata, ma gandeam sa dau o tura pana in Prisma, nu am fost de muuuult-muuuult timp pe acolo si mi s-a spus ca se gasesc f. multe lucrusoare pt. bb-i. Nu stiu insa daca scorurile sunt rezonabile, voi ce parere aveti???Merita sa bat drumul pana acolo? PAtutz de copil mi-ar place unul pe doua nivele, din material, cu doua roti intr-o parte, pliabil, sa-l pot muta de colo colo ca nu am loc in casa...Eu nu am camera copilului, va sta cu noi in dormitor o perioada, sufrageria e chiar sufragerie, nu e loc de bb...Solutii vom gasi mai incolo, acu' ne multumim cu doua camere!
Sa va spun un secret??? Cel mai mare "imbold" sa fac un bb a fost vestea ca surioara mea e insarcinata, ea, care e mai mica decat miine cu aproape doi ani...In momentul acela s-a declansat click-ul la mine, cred... Doar eu sunt cu al meu sotz de 10 ani, ajunsese lumea sa creada ca nu putem avea copii...
Pupici, va astept tot aici...la una, alta...
RA
aramona spune:
Uitasem ceva:
Am citit in Libertatea de azi ca medicamentele compensate gratuite nu se mai dau gravidelor care au salariul peste salariul minim pe economie...Ce aberatie!!! MAcar o compensare cat de cat...
Eu macar am primit de la medicul meu retete gratuite, de acu' incolo, ne-am lins pe botic!
Adriana, a propos de sterilizare, poate fi facuta si in cuptorul cu microunde..Cum eu posed asha ceva, parca nu-mi vine sa dau bani pe un sterilizator, insa am vazut ca exista vase speciale pt. obiecte de puericultura, special pt. cuptor...Oare neaparat mai tb. sa dau peste 1 mil sa iau un asemenea vas? Se intampla ceva dc. le pun pur si simplu pe acea platforma??? Oare nu suntem exagerati? Ar insemna ca si mainile (cu care manevram obiectele) sa fie "sterilizate!
...Ia sa o intreb pe mama cum a facut ea, ca uite ce mare am crescut (1,73m) si oare ea acu' 32 de ani ce-a cumparat?
Pupicei again,
Ra (aproape sapt. 28)
Andra28 spune:
Lia,autocolant cu ursuleti am vazut acum aproximativ o luna, in Bucur Obor, la parter.
Pupici,
Andra- in sapt 27 & bebe baietel
Lia70 spune:
Buna idee, Ramona! Ce-ar fi sa ne strangem (maxim 5 burtici), cand o sa ne facem timp, sa mergem cu masinutza la Prisma, la un studiu de marketing? Adriana, ce parere ai? Celelalte fete, ce ziceti?
Ei, cu sterilizatorul chiar nu stiu ce sa fac. Si eu am cuptor cu microunde, dar nu am mai auzit pana acum de sterilizare de biberoane si tetine in el. Daca e pe bune, atunci sunt super-incantata! Eu ma gandisem sa cumpar o oala speciala, din inox, pt.asa ceva.
Multumesc pt. informatie, Andra! Ce bine ca se gasesc! Dar o sa-l pun si pe bunicu' (tatal meu) sa-i faca lui bebe niste desene frumoase (e artist, cand are chef) cu pisicute si catei ori alte chestii dragute.
A, fetelor! Pai uitasem sa va scriu de marea mea realizare: mi-am luat reteta gratuita de la o farmacie HelpNet (Supradyn si No-Spa)!!!! (daca am mai scris, atunci scuze, sunt uituca). Sa vedem daca, pe viitor, se va mai putea.
Pupicei.
Lidia spune:
quote:
Originally posted by aramona
Lidia, vazut poza, ce mai, esti mamica mai-mai...
Multumim de sfaturi, cum bine stii, cate bordeie, atatea obiceie...Plus ca nu toate suntem la fel, reactionam in mod diferit atat noi, cat si bb-ii nostrii la diversele "stimulente" exterioare...........................................
Si mai e un lucru la fel de clar: se poate gresi, dpdv act medical,nu numai in Romania, cat si "afara". Din pacate! Difera doar frecventa greselilor precum si sanctiunile aplicate celui ce le-a savarsit!
Sfaturi dam cu toate, majoritatea sunt foarte bune, insa tot ceea ce-ti dicteaza tie ratiunea si instinctul vei face pana la urma...
Interesanta treaba cu steroizii! Si sunt convinsa ca e a naibii' de documentata si de pusa la punct administrarea lor in sarcina...Dar revenim la bordeie si "obiceie"...
Multumim de sfatul cu constipatia, e de fapt extrem de logic tot "mecanismul". Pacat ca nu totdeauna remediile clasice rezolva ecuatia!
In rest, brrrr, tare frig trebuie sa fie acolo, in Bucuresti acum "ranjeste" nitzel soarele, in doi dinti...si e placut afara...
Am intzeles ca nu dureaza mult si iar vine frigul...Doar se apropie iarna!!!
Pupici la toate burticile,
Ra (sapt. 27)
Aramona, chiar nu am inteles reactia ta... singurul sfat care l-am dat in mesajul la care te referi tu este cel legat de constipate si cel legat de vaccinul antigripal..... Iar legat de aceste 2 aspecte nu sunt singura care amd dat "sfaturi". So? In rest, am explicat de ce mi s-au administrat steroizi, in nici un caz nu am spus ca trebuie sa-i faceti si voi.... ca nici aici nu se dau ca panaceu universal (nt?)... ci doar cand este necesar....
Oricum, merci, ati fost niste dragute... va voi anunta cu siguranta cand se va naste mitzi...... pana atunci sanatate si sarcina usoara la toate....
Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia
mama de Dan Andrei (7 ani) si mitzi mic pe drum - 24 saptamani