Mamici ian-feb 2004 (13)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Lia,
Eu ma inscriu pentru o cursa la Prisma ! As fi tare incantata sa vedem ce putem gasi pe acolo. Stiu ca si Andruska vrea sa mearga. Am vorbit cu ea la tel. acum cateva minute.
Asa ca daca sambata nu ai alt program de dimineata, putem da o fuga pana in Prisma.
Ce zici?

Pupici pe burtici.
Adriana in 25 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

MA primiti si pe mine in club?
Eu sambata dimineata sunt libera!!!
RA

DAca mai sunt locuri, imi spui si mie, Lia??? Please!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Draga Silvia,
Am senzatia ca ti-ai pus putin platosa, sa te aperi...Imi cer scuze daca nu m-am facut suficient de bine intzeleasa...Am priceput f. bine unde anume ne-ai dat sfaturi si unde doar informatii!!!
Si unele, si altele, sunt la fel de bine primite, am vrut doar sa evidentiez faptul ca tu traiesti intr-o lume spre care ne-am dori si noi, cele ramase acasa , sa tindem...Si din pacate sunt atat de multe diferente...in dezavantajul nostru, cele de acasa...
Eu doar am "ploemizat" ushor pe marginea unor idei, nu vad ce ar fi putut sa te deranjeze...Iar daca nu m-am exprimat pe intzelesul tau, iar imi pare rau, SINCER, promit sa nu mai fac!

Ne pare bine ca esti alaturi de noi, esti departe de casa si sunt convinsa ca nu ti-e ushor, si chiar ma bucur cand cineva ne mai povesteste despre "cum ar trebui sa fie lucrurile" si nu cum le vedem zi de zi, AICI, si ne complacem in ele... (nu are legatura nici cu vaccinul, nici cu steroizii, nici cu constipatia!)

Poate sunt eu mai "alambicata" in gandire!

Pupici si fii mai relaxata!

Ramona

[/quote]

Aramona, chiar nu am inteles reactia ta... singurul sfat care l-am dat in mesajul la care te referi tu este cel legat de constipate si cel legat de vaccinul antigripal..... Iar legat de aceste 2 aspecte nu sunt singura care amd dat "sfaturi". So? In rest, am explicat de ce mi s-au administrat steroizi, in nici un caz nu am spus ca trebuie sa-i faceti si voi.... ca nici aici nu se dau ca panaceu universal (nt?)... ci doar cand este necesar....

Oricum, merci, ati fost niste dragute... va voi anunta cu siguranta cand se va naste mitzi...... pana atunci sanatate si sarcina usoara la toate....

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia
mama de Dan Andrei (7 ani) si mitzi mic pe drum - 24 saptamani

[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaEma spune:

Cine face BABY SHOWERS ?
Se practica si in Romania?
Lidia, tu trebuie sa stii, asa ca vreau sa ma ajuti cu sfaturi.
Si era sa uit, frumusica burtica ta Lidia. sanatos, frumos si voinic.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns layla spune:

Buna seara Burticute,
Ramona sa-ti traiasca nepotelul, sa fie sanatos! cred ca esti f. emotionata, ma uit la sora mea cat de emotionata este vis-a vis de mine. Asteptam cu nerabdare amanunte.
Imi pare asa de rau ca eu nu am timp sa va scriu de la birou, seara cind citesc mesajele voastre dupa ce voi ati discutat toata ziua despre diverse subiecte, parca nu are acelasi farmec.
As fi venit si eu cu voi in Prisma dar nu pot weekendul asta, vine sora mea de la Constanta miine. Am intrat la 2.20 sa fac de mincare, sper sa nu se arda mincarea cat scriu acest mesaj.
Nici eu nu am cumparat nimic pt. BB, o sa incep in decembrie cand voi intra in concediu. Am devenit un pic superstitioasa, din cauza unei nefericite intimplari prin care a trecut o buna prietena.
Layla-29 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Buna fetelor!

Noi ne continuam statul in spital (maine se fac 2 sapt...) dar suntem ok zic eu.

Ramona
FELICITARI pentru nepotel! Multa sanatate lui si mamicii!

Daniela
Am citit de acest obicei dar nu se practica aici (eu una n-am auzit). Poate ne povestesti despre el si, de ce nu, asa cum am "preluat" si alte obiceiuri, poate il preluam si pe acesta.

Sterilizator cu aburi pt microunde
Am cumparat eu pt finutza mea acum 7 luni cand s-a nascut. Pretul nu este enorm (600-700 mii), acesta depinde de dimensiune. Sistemul este f simplu: Un vas de plastic cu tavita in care se pune apa (nu atinge biberoanele), se aseaza biberoanele cu accesoriile, se pune capacul si se introduc la microunde 30 min. Nu incap multe biberoane dar dupa cum am vazut merita. Nu se pot pune combinate biberoane de sticla cu plastic deoarece acestea din urma se topesc, cele de sticla incingandu-se f tare.
Mai am tatonat metoda cu sterilizatul la rece cu substanta. Dar per total iesi mult mai scump din cauza pretului substantei si trebuie avut grija sa nu ramana pe biberoane chimicale.

Prisma
Plimbarete nu gluma sunteti! Ma bucur pentru voi. Sa ne aduceti niste preturi..

O seara frumoasa,

Ioana si "Arturicii - sapt 26"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Va multumesc mult ptr raspunsuri, Cris, Layla si Ioana, cred ca m-am cam lamurit ce inseamna...se pare ca placenta are patru grade de maturare(imbtranire) si ca la 24-25 spat era mai indicat sa fie 0 dar sper ca nu-i f grav ca e 1 (am inteles ca cel mult 1 ar fi totusi normal dar cred ca putin cam avansat)... pe la 28 de spat se pare ca e normal sa fie 1! Oricum nu imi mai bat capul!

Si eu sunt de aceeasi parere ca si voi ca la med de fam se merge cam degeaba...ca nici retete compensate nu am vazut decat o data si culmea niste fier care costa numai 93000 lei...probabil acum ar trebui sa ma simt chiar datoare ptr. acest gest.... v-am zis, macar ma cantareste , ma masoara si imiia tensiunea si daca are vreo idee ca ar trebui sa iau vre-un medicament imi zice ca mai intai sa-l intreb si pe med ginecolog...asa ca... eu personal nu am nici o incredere! nu face altceva decat sa scrie in niste registre ce a ascris med ginecolog in carnetelul de gravida si atat!

Lidia, sper ca nu te-ai suparat chiar atat de tare ca nu o sa mai scri pe forum decat cand o sa nasti..ca eu asta am inteles din ultimul tau mesaj...poate Ramona s-a exprimat un pic mai dur(sau nu stiu cum sa zic) dar nu cred ca a vrut sa te supere!
Eu, si cred ca noi toate te asteptam in continuare sa ne fi alaturi!

Ramona felicitari ptr. sora ta si bb-le ei! Asteptam sa ne dai vesti mai multe despre ea si mie personal mi-ar placea sa aflu cum a decurs cezariana ( ce tip de anestezie a folosit) si cum s-a simtit dupa...si daca are lapte ptr. bb! (iar pun multe intrebari...:)))

Helen - sapt 26

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Buna seara la toate burticutzele
Wow!!!!! Sunteti campioane la scris...........
Ana te rog nu ma injura dar din gresala am sters mailu de la tine te rog mai imi scrii o data reteta?Ramaona sa-ti traiasca nepotezelu!
Am citit ieri in revista Lumea Femeilor o stire care sar putea sa va intereseze suna cam asa:
Indemnizatia unica pentru mamici
Indemnizatiile de nastere acordata mamelor vor fi de la 1 ianuarie 2004, echivalentul a 85%din salariu mediu brut pe economie, adica aproximativ 6,5milioane de lei.Deputatul PNL Mona Musca si deputatul PD Mirecea Toader au declarta ca in acest caz, femeile cu venituri marivor primi o indemnizatie mai mica.Ei au cerut revenirea la varianta initiala, care stabilea o baza de calcul in funcatie de castigul personalal fiecarei mame.Pe de alta parte,societatea civila a propus un proiect de lege prin care salariatii cu copii de pana la doi ani vor beneficia de tichete de cresa cu o valoare de 3 milioane.Sper sa va fie de folos aceasta informatie..........
Eu dupa cum stiti deja am inceput sa fac cumparaturi ptr bebe dar sunt atat de ametita ca numai ce nu trebuie cumpar de exp am cumparat o gramada de lucrusoare pe care le va purta pe la 3luni.Nu stiu da cum ajung in magazine de bebei sunt ametita total nu mai stiu ce sa cumpar.Am inteles ca trebuie sa cumpar vro 6 biberoane asa e? eu am luat doar unu pana acum si ala masura M (asta ca sa vedeti ce ametita sunt)si vro 6 compleuri,barbitze, botosei, ciorapei, adidasi si in rest dupa cum vam zis lucruri pe care le va purta pe la 3luni.In concluzie nam cumparat mai nimic nui asa? .Asa ca va rog postati si voi o listuta sau listoaie(enumerati cat mai multe) cu ce ar trebui sa cumpar ptr bebeu ca eu sunt tare ametita. In rest noi suntem bine active ca de obicei. Va pupicesc dulce

anita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Fetelor,am si eu o intrebare...BB-le meu se misca mai putin in ultimile zile,parca nu-l mai simt atat de tare...Intr-adevar se misca,dar mai incet si mai rar ca pana acum.E normal?Oare chiar doarme mai tot timpul?Sunt putin ingrijoarata din cauza asta,dar slava Domnului nu am nici o reactie care sa-mi dea de gandit ca e ceva in neregula(sangerari sau altele).Voi ati patit-o?E normal sa-l simti mai putin?E totul ok?
Din pacate nu pot sa ma duc la doctor caci cica e in concediu si am programare de-abia pe 13.11.E totul ok?Va rog,ajutati-ma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Am uitat sa va spun:BB are 22 saptamani.Multumesc frumos.

Mergi la inceput