Romania vazuta din America
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elena_R/Elena_R.jpg)
Elena_R spune:
Xio, da, asa e
Lai, da, exact formularea aia ma enerveaza, pt ca ar trebui sa fie o distinctie mai clara. "I went to university at Harvard" suna mai bine Inteleg sensul dar am si eu un pitic cu chestia asta
Valentina, deci liceele nu se mai numesc colegii nationale? ce prostie cu facultatea de 3 ani si ASE-ul e la fel acum? iar masteratele se dau ca painea calda, toata lumea are un masterat in zilele astea se pare, in te miri ce. Inca au inceput si cu doctorate pe ochi frumosi. Vorbesc si eu de persoanele pe care le cunosc in Romania, dar asta e un subiect aparte si nu vreau sa stricam topicul Vivianei. Desi, se poate incadra si aici pt ca asta e modul in care vad eu Romania din America, la capitolul educatie
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Lai, exact asa mi s-a povestit si mie.
Am scris pe scurt pentru a putea detaila impreuna.
Si despre "comunity college" mi s-a povestit exact ce ai scris tu.
Si da,stiu ca de la High School, daca ai scoruri mari la testele de profil sari direct in medical school.
Am si eu prieteni medici in America. Dupa ce si-au dat stepurile respective au trebuit sa refaca si rezidentiatul. Apoi optand pentru Internal Medicine au urmat examenul pentru a fi Board Certificate.
Lucreaza la cea mai mare organizatie de "mangement care" din SUA, care nu angajeaza decat medici cu Board-u luat - daca pot sa ma exprim asa.
Ce mi-a placut mie la ei ca ii obliga pe toti medicii de policlinica sa faca 2-3 garzi/luna in spital. Si in felul asta sunt grozav de bine pregatiti.
Aceeasi organizatie s-a laudat ca de 10 ani nu au mai avut in spitalele lor niciun caz de infectie intraspitaliceasca.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
Elena, eu nu-i inteleg nedumerirea. Si in Romania toata lumea merge la facultate. De fapt poate fi colegiu, institut, facultate, universitate - or mai fi altele, dar astea-mi vin acum in minte.
Imagineaza-ti ca mersul la facultate = going to college, atita tot.
michelle-usa spune:
stiu ca sunt facultati renumite in america la care nu te primesc decat daca ai un anumit numar de ore de voluntariat. poti sa fi cel mai bun, ca nu conteaza, nu te primesc.
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elena_R/Elena_R.jpg)
Elena_R spune:
Ramona, nu am nici o nedumerire, inteleg perfect Am zis numai ca ma deranjeaza exprimarea. Cum ar fi ca in Romania sa fie sinonima expresia "merg la post-liceala" cu "merg la facultate"? nu te-ar deranja pe tine, student la facultate? Si in Romania e motiv de mandrie pt un student ce merge la facultatea de stat comparat cu cea particulara, sau cel putin asa era acum cativa ani, si nu ii convine ca cele 2 sa fie confundate, nu?
Asta mi se trage din faptul ca mi-am facut studiile intr-un orasel unde era o universiate si un college, iar bariera intre cele 2 era bine delimitata, din cauza exigentelor ce le presupunea mersul la universitate comparat cu mersul la colegiu. Oi fi eu mai snoaba, dar am depus un efort si nu imi convine sa fie subapreciat de unii ce nu cunosc treaba asta.
Scuze de offtopic
lai spune:
Michelle, sunt curioasa la care dintre facultatile renumite te referi. Cele pe care le cunosc eu incurajeaza voluntariatul, il privesc ca pe un element pozitiv in dosarul de aplicare, dar nu conditioneaza admiterea de un numar X de ore de voluntariat.
Lai
analuz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elena_R Ramona, nu am nici o nedumerire, inteleg perfect ![]() Asta mi se trage din faptul ca mi-am facut studiile intr-un orasel unde era o universiate si un college, iar bariera intre cele 2 era bine delimitata, din cauza exigentelor ce le presupunea mersul la universitate comparat cu mersul la colegiu. Oi fi eu mai snoaba, dar am depus un efort si nu imi convine sa fie subapreciat de unii ce nu cunosc treaba asta. Scuze de offtopic ![]() |
Nu e chiar asa, pentru ca cine are doar community college de obicei specifica asta. Daca ai doar Associates Degree de la Community College de obicei specifici asta, nu spui "I have a college degree", ci "I have an associates degree". In plus, la Harvard, partea de undergraduate se numeste chiar Harvard College si este organizata asemanator cu Liberal Art Colleges, care iar, se numesc College. Poate ai tu altceva in minte cu denumirea de "colegiu", dar asta este denumirea uzuala, si nu cred ca exista nici o confuzie.
Ramona J spune:
citat din mesajul lui Elena_R Ramona, nu am nici o nedumerire, inteleg perfect ![]() Asta mi se trage din faptul ca mi-am facut studiile intr-un orasel unde era o universiate si un college, iar bariera intre cele 2 era bine delimitata, din cauza exigentelor ce le presupunea mersul la universitate comparat cu mersul la colegiu. Oi fi eu mai snoaba, dar am depus un efort si nu imi convine sa fie subapreciat de unii ce nu cunosc treaba asta. Scuze de offtopic ![]() |
Eu stiu ca si daca mergi la Institutul de Educatie Fizica si Sport (de exemplu, stiu ca asa-i zicea pe vremuri) mergeai tot la facultate, nu la institut. De aia ziceam.
![](icon_smile.gif)
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui lai Michelle, sunt curioasa la care dintre facultatile renumite te referi. Cele pe care le cunosc eu incurajeaza voluntariatul, il privesc ca pe un element pozitiv in dosarul de aplicare, dar nu conditioneaza admiterea de un numar X de ore de voluntariat. Lai |
Stanford am auzit ca e una dintre ele...sunt mai multe.
Asta am inteles de la mamici care au copii de virsta facultatii.
Aleg pe cei care au aptitudini speciale, cei care sunt deosebiti... si nu ma refer din punct de vedere financiar sau doar academic.
Tocmai am fost la situl acestei universitati si spunea acolo ca
sunt interesati sa aiba studenti care " will make a difference at Stanford and the world beyond".
Michelle
lai spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle-usa
Stanford am auzit ca e una dintre ele...sunt mai multe. Asta am inteles de la mamici care au copii de virsta facultatii. Aleg pe cei care au aptitudini speciale, cei care sunt deosebiti... si nu ma refer din punct de vedere financiar sau doar academic. Tocmai am fost la situl acestei universitati si spunea acolo ca sunt interesati sa aiba studenti care " will make a difference at Stanford and the world beyond". Michelle |
Michelle, da, Stanford si alte universitati similare cauta studenti cu aptitudini speciale, deosebiti, nu neaparat dpvd academic si da, toti spun ca se uita dupa studenti care sa make a difference la scoala lor si in lume. Si, inca o data, da, apreciaza activitatile de voluntariat. Cunosc pe cineva din Romania, care a intrat la Harvard, printre altele, pentru ca a depus eforturi deosebite in activitati de voluntariat la orfelinate din Romania. Dar nici Stanford, nici Harvard, nici alte universitati de genul nu au o cerinta specifica de X ore de voluntariat; poti fi acceptat si cu zero ore de voluntariat, dar sa le atragi atentia prin altceva.
Lai