Romania vazuta din America

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO


In USa din cate stiu nu se recunosc diplomele din afara, indiferent de tara.
Examenul de echivalare consta in 3 stepuri (da, stepuri=examene), grile, in decurs de 1 an toate. Deci daca inveti, intri.



Iar dai informatii eronate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Alintaroma, in Romania, din cate stiu eu, se numesc colegii liceele mai bune. Eu de exemplu am terminat liceul la un Colegiu National (cum era moda sa se renumeasca toate liceele prin anul 99-2000), iar cand am ajuns aici ma intrebau toti cum am reusit performanta sa trec de la scoala generala la colegiu direct Mi-s si eu un geniu nedescoperit poate hahah
Nu, aici colegiile sunt la rang de universitate, adica se fac numai dupa terminarea liceului, numai ca la colegiu termini specializari mai joase comparativ cu universitatea. De ex, la colegiu poti sa iesi sub-inginer dupa 3 ani, pe cand la U iesi cu bachelor de inginer, si se fac 5 ani in 4 (adica 6 cursuri pe semestru) in majoritatea universitatilor.
Deci, in alte cuvinte colegiul aici e un fel de post-liceala de meserii, daca folosesti termenul corect. De aia zic ca americanii vorbesc aiurea ca zic colegiu la tot ce e peste liceu..

Xio, sigur ca se recunosc diplomele, din orice tara si din orice domeniu. Nu se recunosc in sensul ca faci o traducere sau ceva de genul si poti profesa a doua zi, corect, ci trebuie sa dai anumite examene de echivalare. In functie de echivalarea asta mai iei sau nu scoala/practica in plus..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Alintaroma, acum vad ca locuiesti in US. Nu lua mesajul meu ca o explicatie la cum e aici, ca ma gandesc ca sti si tu f bine, numai vroiam sa fac comparatia legata de termeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Oh Elena, acum ca ai scris mi-ai amintit ca sunt licee in RO cu denumirea de Colegiu dar exista mai nou si Colegii care sunt exact ca astea de aici adica post liceale. Stiu eu persoane care au absolvit Colegiu de 3 ani, (dupa liceu) de asistente medicale sau de secretariat (ca nu mai stiu cum era denumirea exacta). Deci exista si in ro. Sa ma corecteze cineva din tara daca zic gresit. Acum inteleg confuzia celor de aici la HS tau

PS Nu ca locuiesc in US, ci chiar in stat la tine LOL Te stiu de la abdomene ca sunt fan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Nu ca ar conta chiar asa de mult detaliile astea, dar de dragul clarificarii:
Elena, cand vorbesti de 'post-liceala' cred ca te referi la 'community colleges,' colegii de doi ani in general de unde poti iesi cu un 'associate degree' si/sau te poti transfera mai departe la un colegiu de patru ani sau la o universitate pentru a continua catre un bachelor's degree.
Universitate este orice institutie care ofera si 'graduate degrees' adica studii postuniversitare (master, doctorat).
Un bachelor's degree se poate obtine de la o universitate sau de la un colegiu de patru ani. Pentru bachelor's degree, o universitate nu este neaparat mai buna decat un colegiu; depinde. Iaca de exemplu un Amherst, Middlebury, Swarthmore, Carleton, Grinnell, Williams, Pomona, Reed, Macalester ar bate la fund majoritatea universitatilor.

Cu SAT-urile si cu mersul direct mai departe la o universitate buna - Viviana, te referi la mersul dintr-a 11-a direct la univ. daca ai scoruri f bune la SAT? Sau la mersul dintr-a 12-a direct la univ.?
Pentru ca dintr-a 12-a e destul de normal sa mergi direct la universitate si nu iti trebuie musai scoruri perfecte la SAT (pt. o univ. buna conteaza si scorurile de la SAT, dar si notele din liceu, plus eseuri, recomandari, concursuri si activitati extra-scolare, inclusiv voluntariat, cum ai descris si tu mai devreme).

SAT-urile se dau dintr-a 11-a pentru ca procesul de aplicare pt. colegiu/univ., mai ales pentru cele f. bune, incepe f. devreme in clasa a 12-a; in plus daca n-ai facut chiar super bine prima data, vrei sa ai timp sa le mai dai o data.

Colegiul de 2 ani nu este obligatoriu. Adica nu trebuie musai sa mergi la un colegiu de 2 ani mai intai si apoi sa te transferi pentru ultimii 2 ani la unul de 4 ca sa-ti iei bachelor's degree. Este o optiune, unul dintre motivele pentru care ai alege calea asta ar fi ca-i mai ieftin sa platesti primii doi ani de facultate la community college decat la un colegiu de 4 sau univ.; alt motiv daca n-ai note/scoruri chiar super, fiind mai usor de intrat la community college.
Altfel poti foarte bine sa mergi direct la colegiul de 4 ani (sau la universitate, cum explicam mai sus, la nivelul asta practic e tot aia). E drept insa ca si in colegiul de 4 ani/universitate de obicei nu-ti declari specializarea imediat (sunt si exceptii), mai ales daca mergi pe 'liberal arts education,' ci, de regula, la sfarsitul anului doi. Cursuri din alte domenii poti continua sa iei si dupa anul 2, atata timp cat indeplinesti si cerintele specializarii tale.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Ce confuzie trebuie sa fie in Romania cu atatea colegii.. Nu stiam ca sunt si post-liceale cu aceeasi denumire.. ciudat, oricum

Am trimis PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Lai, de acord cu tine, dar ma referam la faptul ca unii (majoritatea) zic colegiu si la Harvard, si la MIT si la U of Michigan de ex. Asta ma enerveaza
Nu sunt multe exemple de colegii mai bune decat universitati, dar sunt de acord cu ce ai spus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Elena Nu ar trebui sa te enerveze "I went to college at Harvard" pur si simplu inseamna "I did my undergraduate [studies] at Harvard" = "I got my bachelor's degree at Harvard" = "Am facut facultatea la Harvard." Adica am facut facultatea acolo spre deosebire de professional school (drept, medicina), vreun master sau vreun doctorat. Nu implica nimic despre Harvard in sine

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Nu mai exista colegii in Romania asa cum stiti voi,in sensul ca s-a adoptat o noua forma de organizarea a invatamantului,conforma cumva cu normele europene.
Dupa ce termini liceul,faci facultate de 3 ani,dai examen de licenta si esti absolvent de studii superioare de scurta durata cumva.Dupa asta,te poti inscrie sau nu,la un program de master de 2 ani.Sunt anumite facultati,medicina sau politehnica care au alt sistem,la poli faci 4 ani obligatoriu(nu 3 ca la restul)la medicina 6 din cate stiu eu,apoi rezidentiatul,care in functie de specializari am inteles c-o sa se faca un numar sau altul de ani,4-5-6.

S-a inteles ceva sau am facut o varza aici?

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Elena, am scris eu pe sarite
Vroiam sa spun ca diplomele de medicina nu sunt recunoscute, de-aia trebuie sa dai examenele alea.

Valentina, la medicina rezidentiatul dureaza de la 3 ani in sus, cu prelungire de max 5 ani din varii motive.



***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput