Fluturasi de martie-aprilie 2011 (22)
Raspunsuri - Pagina 10
bb_yasmi spune:
miki de abia astept sa vi sa ne spui ce e bb....sa aduci si pozici!!!
roxy vreau si eu ....un corn cu sampanie sau cu cioco....oridecare...
gata ma pun la nani ca am un sommnnn.......

pupi
ne auzim mai tarziu.
mamica fericita de
3 ani si
15s 90% 
"Exista o fiinta minunata fata de care vom ramane intotdeauna datori: mama."
miki1979 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mandreeac
Irinuca eu stiu ca e tarziu, ca si eu m-am programat la 13s si 5 zile, bebe are 13s si 4 zile dupa masuratori si cand m-am dus sa imi iau sange pentru dublul test mi-au zis ca e cam tarziu, Ma rog pentru morfo-fetala e foarte bine, dar daca vrei sa faci si dublul test e cam tarzior. Andreea B. cu o minune in burtica. Multumim Doamne ca esti bun cu noi si ajuta-ne sa fim sanatosi 14+ |
sangele poti sa-l iei mai devreme cu 1 zi doua ( eu l-am luat cu 3 saptamani inainte ca asa mi-a zis doctorul ca e mai concludent rezultatul). termenul limita de 13sapt+6zile este strict pentru ecografie
roxy_s spune:
irinuca asa este, pentru morfologie este bine dar pentru dublu test cam tazriu. nu ti-a zis si doctorul?
S-a intamplat minunea mult asteptata
14+
simona_j spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui miki1979
nu e rezultatul final, adica sunt doar analizele la sange care trebuie corelate cu datele de la eco si datele tale personale (varsta, fumatoare, etc ) si da un risc pentru diferitele trisomii/anomalii cromozomiale ( sindrom down, edward, patau ). astea de la sange individual eu stiu ca nu-ti spun nimic concret.. |
Multumesc Miki, asa ma gandeam si eu, insa pulsul meu o ia la trap fara sa vreau, incerc sa am rabdare pana mai tarziu, ma duc la medicul de familie sa vad daca stie sa il "citeasca" iar joi am programare la ginecolog.
Multam.
simona_j spune:
irinuca, ma bucur ca ai reusit sa te programezi la medicul la care vroiai pentru ecografie!
eu o sa merg la dr. badea marti sau joi, marti mai sigur, pe 7 sept. ce spui? esti pe acolo? eu astazi sun sa ma programez, astfel incat nu stiu inca ora, te anunt daca vrei:)
cami_antonia spune:
fetele
eu am pe fata cu febra
acu i-am scazuto da stau numa cu ea in casa
offfffffffff
mucii astia
de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si
6+
roxy_s spune:
cami dar cum a racit? la voi este si nasol ca bate vantul tare. saracuta de ea, cred ca este tare rau.

S-a intamplat minunea mult asteptata
14+
mandreeac spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cami_antonia fetele eu am pe fata cu febra acu i-am scazuto da stau numa cu ea in casa offfffffffff mucii astia de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si 6+ |
Cami, imi pare rau ca nu se simte bine Antonia. Pupici dulci din partea mea si multa sanatate.

Andreea B.
cu o minune
in burtica. Multumim Doamne ca esti bun cu noi si ajuta-ne sa fim sanatosi 14+
ama22 spune:
Irinuca doctorul meu cand s-a facut confirmarea sarcinii in evolutie (ca a batut inimioara) a scos un calendar dubios (rotund cu ferestre, pe care il invartea in functie de datele mele) si in functie de varsta embrionului mi-a facut TOATE programarile la analize si consultatii pana la nastere. E destul de ciudat ca eu stiu si cand am programarea ptr aflarea sexului copilului :))
Si sa revenim. El mi-a zis ca dublul test sa-l fac pe 15 septembrie (cand as avea 9 saptamani si doua zile) si morfofetala de sem 1 pe 7 octombrie (cand as avea 12 saptamani si 3 zile). Si pe foaia care mi-a dat-o dublul test se face in saptamana 9-10 si morfofetala intre 11-13.
Si la final mi-a zis ca asta e calendarul acceptat de nu stiu ce organizatii medicale si ca sunt datele standard de analize.
7+
http://www.amainbucatarie.blogspot.com/
miki1979 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ama22 Irinuca doctorul meu cand s-a facut confirmarea sarcinii in evolutie (ca a batut inimioara) a scos un calendar dubios (rotund cu ferestre, pe care il invartea in functie de datele mele) si in functie de varsta embrionului mi-a facut TOATE programarile la analize si consultatii pana la nastere. E destul de ciudat ca eu stiu si cand am programarea ptr aflarea sexului copilului :)) Si sa revenim. El mi-a zis ca dublul test sa-l fac pe 15 septembrie (cand as avea 9 saptamani si doua zile) si morfofetala de sem 1 pe 7 octombrie (cand as avea 12 saptamani si 3 zile). Si pe foaia care mi-a dat-o dublul test se face in saptamana 9-10 si morfofetala intre 11-13. Si la final mi-a zis ca asta e calendarul acceptat de nu stiu ce organizatii medicale si ca sunt datele standard de analize. 7+http://www.amainbucatarie.blogspot.com/ |
cand zici dublu test te referi la analiza la sange sau sange+eco ?
eu cred ca al tau doctor este de aceeasi parere cu al meu, adica sangele il recoltezi la 9 saptamani si cu rezultatul de la sange mergi si faci eco morfofetala pana la maxim 13sapt+6zile. cica astea ar fi momentele care dau cea mai mare acuratete a DT, conform celor mai noi informatii in medicina in domeniu ( cica de la niste congrese pe afara stie ).
insa eu stiu ( de la prima sarcina ) ca pana acum si el facea sangele si morfofetala intre 10-14 sapt cu 1 zi 2 distanta intre ele si ca tot un risc calculat da si metoda asta si e super ok si asa ca doar e aplicata in paralel de f multi medici, adica de majoritatea.
am explicat inca o data pentru ca sa nu inducem in eroare fetele ca ar fi gresit altfel. eu cred ca fiecare doctor stie bine ce face si trebuie sa-i respectam opinia. plus sa nu uitam ca pana la urma e un risc calculat statistic dupa o multime de variabile - la mine a iesit risc mare de SD la prima sarcina, am facut amniocenteza si am fost printre cazurile de fals-pozitiv, adica daca riscul meu era de 1 la 100 de sindrom down ( media pe tara e de 1 la 600 si se considera risc cele care au peste media pe tara ) eu m-am aflat intre cele 99 de mamici fericite care nu aveau bebei cu SD, ca doar 1 din 100 avea.
la fel poti sa ai ghinionul sa te afli in cei falsi-negativi, adica de exemplu eu acum am risc de 1 la 12000 ceea ce e foarte linistitor, adica mult peste media pe tara, insa pot sa am nenorocul sa fiu chiar eu ( Doamne Fereste! ) aia 1 din cele 12000 cu bebe cu SD.
cam asta e cu testul asta, am explicat poate e cuiva de ajutor