Poznazi smecherasi de mai-iunie 2004! (14)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Dupa ce am citit pe la voi inteleg ca ma numar printre putinii fericiti care nu platesc foarte mult la gradinita de stat.
La noi e 9 lei/zi (am platit deja septembrie si octombrie), dar dupa aceea am inteles ca s-ar putea sa mai creasca taxa cam pana la 13 lei/zi. Optionalele, unde avem engleza- 4 lei lectia si e de 2 ori pe saptamana si dans, karate si ceramica, cate 5 lei lectia si fiecare e 1 data pe saptamana. Lista de rechizite nu e foarte lunga si nu a costat foarte mult + 2 caiete speciale - 16 lei ambele. Lunar hartie igienica, sapun lichid, servetele si prosoape de hartie. Cam la 3 luni spirt, Domestos, detergent de vase. Mai avem 150 lei de platit, in care intra fondul clasei pe tot anul, cadoul de Craciun al copiilor si inchiriatul Mosului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

Nico, la noi chitara este optionala dar ii place tare mult si chiar se pricepe. Face de mai bine de un an si merge tare bine. Matematica e obligatorie dat fiind faptul ca e la colegiul de mate info si merg la tot felul de olimpiade si concursuri. ce fac la scoala nu este suficient pentru nivelul lor.
La fizica nu intelege prea bine din clasa si ii trebuie din cand in cand sa faca in plus. iar engleza....... Citeste si scrie foarte bine dar ii lipseste conversatia si pusul la punct. Asa ca.... In plus inca e in vigoare legea ca 50% la testarea nationala este media din clasele 5-8. Are 9.96 in clasa a v a si 9.93 in clasa a vi a.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://picasaweb.google.com/cristina.avi69/GuraHumorului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Paloma Bine ai revenit. Chiar aveti optionale multe la gradi. Merge la toate.
La noi la gradi au doar 4 optionale, engleza, curs de calculator, balet si dezvoltare numai stiu cum. Dintre toate, doar engleza o va face Bia.

Vanesa Nu am zis ca nu ii trebuie meditatiile. Eu chiar il admir pe Andu pentru inclinatia lui spre invataturura. Sa-ti traiasca, ai un copil minunat.
Pe mine ma enerveaza sistemul asta de invatamant. La teste si admiteri vor ca toti copii sa fie de nota 10, dar predarea la clasa se face dupa ureche. Vai de copiii care vor sa invete si parintii nu au posibilitatea sa ii sustina.



Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

www.libertatea.ro/stire/transplantat-de-rinichi-e-campion-la-ping-pong-25686.html" target="_blank">Un mare campion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

he he Bertha la noi la gradi s-au gasit parinti isteti care sa propuna "stimularea" doamnelor de catre parinti, deci le-am plati si salariul daca ar fi dupa unele capete. Eu m-am abtinut de la comentarii la fel cum o sa ma abtin si de la "stimulare"
Iar mancarea este 13 lei/zi + restul (hartie, servetele, pahare, sapun) + nu stiu cat or fi oprionalele de luna viitoare + o lista lunga (vorba albinutzei) de rechizite pentru care ii multumesc dnei de la libraria de langa serviciu careia i-am dat lista si bani si mi le-a dat ca personal nu reuseam sa imi dau seama ce anume sunt unele chestii de pe lista aia.
Noi am schimbat gradinita anul asta si eram obisnuita sa-si faca doamnele educatoare lista cu necesarul pentru toata grupa si sa vada cati bani le trebuie, imparteau la numarul de parinti, mai rotunjeau "just in case", adunau banii si mergeau cu 1-2 parinti sa cumpere tot ce aveau nevoie. Cand m-am trezit cu lista de rechizite m-am simtit usor depasita de termeni ca suitas, carton duplex, joc logi II, samd. In fine, am rezolvat.
Si in fiecare luna prevad ca va aparea alta cheltuiala.

Irinusha
Vanessa Doamne-ajuta, dar eu nu cred ca o sa ma descurc sa fiu parinte de copil la scoala in sistemul asta ... (de-aia sunt eu plina de invidie pe Irinusha si Monet)

Maria
Alex (6 mai 2004) si Mihai (13 august 2009 - 30 august 2009 Ne lipsesti, pui drag )
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:



Va multumesc mult, mi-am facut o idee despre invatamantul prescolar. Cred ca in ritmul ata, multi copii n-o sa mai poata merge la gradinita si, probabil, nici la scoala.

Paloma, bine ai revenit! La voi e la super-oferta gradinita!

Nicoleta, tie ti se pare putin sa aiba 4 optionale...la noi au 2 (engleza si gimnastica) si ar mai fi ceva ce se numeste "muzica" si care presupune ca o data/sapt vine un domn cu o orga si-i acompaniaza.

Vanessa, stiu cum e cu nr la pantofi, pt ca nepotul meu are exact varsta lui Andu. Acum 2 ani avea 38, acum are 42. Nu stiu cate perechi a schimbat in intervalul asta, dar sigur nu are pantofi si haine de fitze...ar vrea el, dar nu se poate. Meditatii face de anul asta, la romana si mate, dar preturile din Craiova sunt la jumatate fata de cele din Bucuresti. Pana acum s-a descurcat excelent, are medii in jur de 9.75.
Intr-adevar, cheltuiti mult cu educatia lui Andu, dar sunt sigura ca merita fiecare banut, e un baiat ff inteligent si are noroc mare ca si voi il puteti sustine.

Maria, stiu ca au salarii f mici educatoarele, dar mi s-ar parea absolut umilitor sa mearga parintii cu plicul, sa suplimenteze ce nu da statul. Cel putin asa vad eu. Si eu am intampinat pb cu lista rechizitelor, inca mai avem de cautat diverse. A! Ce tu numesti "suitas", la noi pe lisa e "suitaj" si inca n-am inteles ce e, mi s-a spus sa caut la mercerie. Maine ma duc sa incerc sa completez lista, ca pana la 1 oct trebuie sa ducem rechizitele.

Irinusha, frumos program are Cris. Felicitari scolarului silitor! Cum se mai simte Melie?

Darius se intelege f bine cu noua educatoare, ma bucur mult, pt ca asa deprimat a fost la inceputul anului, gandindu-se ca nu va mai avea educatoarele de anul trecut. E f incantat ca le citeste povesti inainte sa adoarma. Vineri mi-a spus 4 povesti pana sa ajungem acasa. L-am intrebat daca nu adarme inainte de sfarsitul povestii si mi-a zis "mami, imi vine somn, mi se inchid ochii, dar trag de ei, ca sa nu ratez sfarsitul". Stiu cum face, ca la el niciodata povestea nu a fost un prilej bun de somn, noi chiar evitam sa-i citim povesti la culcare, pt ca nu facem decat sa dam nastere unui sir nesfarsit de intrebari si se duce orice urma de somn.

O sapatamana frumoasa tuturor!

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Fetelor, dragelor,

Hai ca iar a trecut destul de mult de cand nu am mai reusit sa scriu. Azi mi-am propus sa duc aceasta sarcina la bun sfarsit, chiar daca imi ia 3 ore. Nu pot sta in sezut mai mult de 10 min, pentru ca incepe sa ma doara spatele. Dar, cu pauze, o sa ma descurc si o sa recuperez ultimele 6 pagini.

Nico, Ana a reactionat f bine, a tipat de bucurie. Ea are o realatie frumoasa si cu Andre si sper sa fie asa mereu. Andre nu intelege, normal. Nu te mai stresa atat pentru cumnata, iti toci nervii degeaba. Eu nu pot spune de a mea, ca poate citeste forumul .

Bertha, condoleante pentru bunica! Stiu cum e, chiar daca sunt f batrani...Eu mi-am pierdut ambele bunici apropiate si am suferit foarte mult. Chiar sambata trecuta m-am gandit foarte mult la una din ele pentru ca am facut desertul ei preferat: galusti cu prune.
Ce povestesti tu de Darius, pupa Mada puiul destept!

MariaI, faptul ca Alex iti spune ca nu vrea sa plece de la gradinita este un bun indicator ca e o gradinita buna. Asa este si Ana, este incantata de Doamna, de colegi, de gradi. La 18 cand mergem sa o luam ne cearta, ca de ce nu ne-am dus sa o luam ultima.

Irinusha, pupici lui Melie si felicitari pentru modul in care a pornit cu gradi! Frumos organizata prima zi de scoala! Oh, mamica mandra si imiplinita, poftim o .

Mishulika, bine ai venit!

Monet, ce e ala cu "ingeri de cristal", "lotus"...? Ca si pe aici a ajuns nebunia

Vanessa, da-ne mai multe detalii despre recoltarea celulelor stem din dintii de lapte. Nu am auzit despre asta inca.


Noi in week-end am fost voluntari in proiectul controversat "Let's do it, Romania". Ne-am simtit bine sa muncim in natura, sa facem ceva pentru tara asta. Sunt sigura ca nu s-au strans nici 20% dingunoaiele care zac peste tot, dar nu asta este marea realizare. Am luat-o si pe Ana. A fost o lectie importanta pentru ea, desi era si inainte responsabila in privinta gunoaielor aruncate aiurea.

In ceea ce priveste activitatile suplimentare, Ana va continua cu teatrul si va incepe flamenco. Sa vedem cum va fi. La gradi face karate si ii place mult, chiar fac foarte serios.

Hai sa va zic si una haioasa: Ana a descoperit ce se afla in putza baietilor. Se pare ca a facut un schimb de experienta in piscinuta, asta vara, cu baiatul nasilor. Si....ce cerdeti ca se afla? O ciupercuta cu o gaurica in mijloc!!!! Pe mine ma ingrijoreaza aceste initiative ale ei...o mosteneste pe bunica, Dumnezeu sa o ierte, careia i-au placut barbatii de mica. V-am mai povestit eu....Tb sa fiu cu ochii pe ea, macar sa faca totul safe daca o apuca mancarimea si vrea sa se scarpine...

Mult succes in noul an scolar/prescolar tuturor nazdravanilor![b]

SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004),Andreea (21.11.2008), (DPN 16.04.2011)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

Madutza, cand ai deschis FB si esti pe langa calculator, da-mi un semn. sa-ti dau adresa firmei. asi scrie si aici dar nu stiu daca nu e reclama.... e o firma in grecia (acolo e si banca) care are filiala si la noi in bucuresti si la cluj. la cluj e clinica. in bucuresti doar punct de lucru, inmanarea kit-ului si ridicarea lui. se extrag dintisorii de lapte cand se misca (de preferat sa nu se miste tare sa nu se distruga pulpa) si se trimit (in kit) in grecia. defapt daca da-ti "celule stem dinti lapte" pe gogle apr mai multe informatii. nu e acelasi lucru cu cele din cordonul ombilical dar sfera lor de utilizare este foarte mare iar in timp se descopera din ce in ce mai multe aplicatii ale lor. cost acam la fel ca cele din cordon (daca nu cumva putin mai mult). Ideal este sa se extraga 2 dintisorii ca sa fi sigura ca e un numar destul de celule recoltate. Daca nu e suficient numarul se mai extrage alt dintisor dar tarifele difera. difera daca e un dinte, daca sunt doi sau daca sunt doi dar extrasi diferit ca si data (kit si transport diferit). Eu le consider un fel de "casco" si incerc sa nu ma gandesc la aplicabilitatea lor. Dar daca nu am avut sansa de a recolta din cordon... Iar Andu nu mai are nici dinti de lapte....
dintele trebuie sa fie sanatos si sa nu aiba radiografie. Si se poate platii si in rate.
Bertha, daca sistemul de invatamant era ok, nu era necesara decat poate meditatia la chitara care e hobby.
si poate si la engleza...asa de moft.
Dar sistemul e foarte prost...scoala devine ceva unde sa te duci ca sa nu te plictisesti acasa.... Din pacate nu mai exista "dascali". Iar sistemul de acces in clasa a IX a e un dezastru. In privinta hainelor, la adidasi (ca pantofi nu poarta) nu prea ai de ales si ii iau de firma. Blugii si tricourile .... e o intreaga poveste. E inat si foarte slab. la copii nu se mai incadreaza, la barbatii e prea subtire in talie. tricourile i le iau "S" de la adulti dar blugii..e un chin.
noi avem sansa de a face cateva drumuri pe an in Viena (cu serviciul sotului) si chiar daca pare o fitza...e mult mai ieftin acolo decat in Bucuresti.


Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://picasaweb.google.com/cristina.avi69/GuraHumorului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Vaneesa, ai mare dreptate cu sist de invatamant. Chiar imi spunea o pritena care are fata la liceu ca "in ziua de azi, copiii merg pe un drum, profesorii pe alt drum si, uneori, se intersecteaza". Mi-a ramas in minte chestia asta, e f adevarata si ma infioara.
Cum e Andu tau acum, asa e fratele meu, inalt si f slab, f greu gaseste haine, mai ales la pantaloni e dezastru, fie ii sunt scurti si ii vin in talie, fie sunt buni la lungime si largi sus, greu o nimereste.

Madutza, ma bucur ca ai scris. Felicitari pt participarea la curatenie! Te asteptam si cu niste poze.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Madutza as vrea eu sa fie o gradinita buna dar pana acum mi se pare ca sunt doar fite. Pentru el e o mare bucurie ca sunt mai multi copii si are cu cine sa interactioneze. A stat peste vara mai mult singur ca la tara nu prea sunt copii de varsta lui si cu noi in concediu a fost ocupat sa faca scufundari si sa inoate :) Doar in tabara ce a mai socializat.
Bertha stiu ca au salariul mic dar din ce experiente am avut eu cu oamenii pana acum stiu ca cine nu munceste cu drag pentru ca are salariu mic n-o sa munceasca cu mai mult drag pentru ca primeste mai multi bani. Si educatoarele, ale noastre cel putin, au asa o figura trista de parca sunt pedepsite. Si argumentul respectivilor parinti ca sunt prea multi copii in grupa si de aceea ar trebui stimulate mi s-a parut deplasat. Ca pentru efortul pe care il depun alaturi de copiii nostrii ii luam ocazional cate un cadou e o chestie, dar sa adunam bani ca sa le platim ....
In fine, incerc sa ma mut de pe subiectul asta ca ma tot gandesc ca daca la gradinita se pune problema asa la scoala cred ca o sa ma blochez cu totul.

Maria
Alex (6 mai 2004) si Mihai (13 august 2009 - 30 august 2009 Ne lipsesti, pui drag )
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna fetele

Maduta pe burtica. Ai facut analizele? Sarcina usoara.
Ma bucur ca Ana e incantata. Car despre Andreea, ea es mai mica si inca nu isi da seama cum este cu un frate/sora mai mic. Felicitari pentru sustinerea unei tari mai curate.
Cat despre cumnatame, io cred ca sufera de un retard mintal. In ultimul timp ma abtin sa ii mai spun ceva, pana si sorasa a recunoscut ca e foarte nesintita.

Maria Vor unii sa iasa mai in fata cu ceva, dar chiar mi se pare aberant sa platesc educatoare de la gradi. Si mie mi-a micsorat salaraiul, tot Guvernul sa traiasca, dar asta nu inseamna ca nu imi mai fac treaba pentru care m-am angajat. La fel si cu educatoarele. Mai ales ca situatia nu este de azi de ieri. Si ca sa o mai spun si pe asta, educatoarele Biei sunt tinere, au 25-30, deci stiind situatia din invatamant nu cred ca s-au arunt cu capul inainte fara sa stie si cu cat sunt platite.

Berta Mai cunosc si eu pe cineva care trage de ochi ca sa asculte toata povestea sau sa vada filmul preferat

A da, pai am uitat sa mentionez si lista de rechizite, care este lunga cat o foaie A4. Nu am luat nimic din ea inca. Astept ziua de salariu, pana atunci sunt Lefter Popescu.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

www.libertatea.ro/stire/transplantat-de-rinichi-e-campion-la-ping-pong-25686.html" target="_blank">Un mare campion

Mergi la inceput