Poznazi smecherasi de mai-iunie 2004! (14)
Raspunsuri - Pagina 12
bertha spune:
Iulia, mi-a placut f mult casa voastra, a meritat efortul pt ca rezultatul este plin de bun gust, un ambient cald pt iernile friguroase de acolo.
M-ai facut sa zambesc citind de catelusa voastra. Mi-am amintit de copilarie si de discutiile interminabile cu mama, care refuza sa accepte un animal in casa. Pana la urma, am convins-o, dar am muncit din greu. Ni se parea ca are ceva cu noi. Si iata-ma si pe mine mare si, surprinzator pt mine, dar am senzatia ca un animal e ultimul lucru care ne lipseste in casa. Noi ne-am gandit ca vom lua un caine cand vor fi ei mai mari, sa preia macar o parte din responsabilitatile pe care le presupune un animalut.
Noi avem probleme cu trezitul dimineata. Mereu am avut, dar acum s-au acutizat. De la 6.30 cand trebuia sa se trezeasca, a tot cersit cate 5 minute, pana a ajuns sa se dea jos din pat la 6.50. Si nici asta n-ar fi o pb, daca s-ar misca cat de cat. Dureaza o vesnicie pana se spala ai pana mananca. Ne-a spus zilele trecute ca dimineata e un crocodil pe uscat, abia se misca. Si cand ajunge la gradinita, e ca un crocodil in apa, isi regaseste intreaga energie.
Felicitari tuturor scolareilor silitori! Bravo lor!
Darius stie tot mai multe pe zi ce trece, are cunostinte din ce in ce mai diverse. Dar avem o mare problema, care cred ca va fi cosmarul anilor viitori: nu-i place sa scrie, sa coloreze, sa deseneze. Face strictul necesar la gradinita, dar fara placere si interes. Poate pana la toamna va prinde mai mult drag, sper cel putin.
O saptamana frumoasa tuturor!
tnicoleta spune:
Berta crocodilului pe uscat
Nu esti singura care are probleme la trezit. Eu o scol pe Bia la 7.30 si tot cere sa mai doarma cate putin. Ea nu mananca dim acasa. dar tot avem probleme
Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
www.libertatea.ro/stire/transplantat-de-rinichi-e-campion-la-ping-pong-25686.html" target="_blank">Un mare campion
bertha spune:
Nicoleta, ce le da la gradi la micul dejun? La Darius au o cana de lapte/ceai si o felie de paine cu ceva pe ea (unt, cascaval, pasta de branza, de ou etc), ceea ce pt el e cam putin. El mananca f bine acasa dimineata, micul dejun e la el aproape cea mai importanta masa, mananca bine si cu pofta. Cred ca e si o reminescenta a noastra din perioada cand nu manca absolut nimic la gradinita, ii dadeam bine sa pape dimineata, sa-i ajunga toata ziua. Dar ma gandesc si ca micul dejun e la 9 si el e treaz de pe la 6.30, deci ar sta cam mult cu burtica goala.
tnicoleta spune:
Berta Parca ai mai zis odata ca Darius manaca bine dimineata. Bia in schimb ncici cand este acasa nu manaca. Trebuie sa stau cu gura pe ea sa manace macar un iaurt. La gradi, da, asa manaca, o cana de ceai/lapte cu o felie de ceva. Macar acum manaca mai bine la pranz. Dar seara tot avem discutii la masa.
Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
www.libertatea.ro/stire/transplantat-de-rinichi-e-campion-la-ping-pong-25686.html" target="_blank">Un mare campion
vanessa ionescu spune:
vad ca vorbiti de mancare. Si Cata mananca bine doar ca de anul asta le-a desfiintat bucataria la gradi si le aduc mancare de la o firma. in prima saptamana a fost o firma bunicica. dupa care au schimbat-o. nu s-au inteles la bani. Acum e o alta firma. Dar in primele zile 2 copii de la Cata din grupa (printre care si el) au facut urticarie. Au dat la desert ciocolata alba cu alune. Nu am alta explicatie deoarece in rest erau legume, corbita, etc. Dupa care au mai fost cateva probleme in gtadi. Inclusiv prajiturica de ieri (care era o placintica cu stafide) dadea senzatia ca e facuta de 1 luna.Si nici nu mananca bine, vine infometat acasa. adevarul e ca acum prefer sa manance mai putin si mai mult acasa decat sa-i fie rau. Deabiaa astept sa se termine gradinita. Au realizat o nebunie cu economia lor si cu desfiintatul bucatariei....Se fac niste experiente pe copii nostrii....si la gradi si la scoli cu personalul prost calificat... I-a vnit de ex lui Andu un profesor nou de mate. El e la o scoala cu specific mate info unde se merge pe performanta si pe cati mai multi copii olimpici. Asta nou nu vrea sa faca nimic cu ei. nu le da teme, le preda in bataie de joc, etc. Si la interventia parintilor a spus ca lui nu-i pasa de gimnaziu, ca lui ii pasa doar de cei din liceu. Iti vine sa urlii...Si uite de ce bag bani in meditatii...
tnicoleta spune:
Buna fetele
Am prins-o pe Bianca cu o mare minciuna la gradinita. Ieri a durut-o capul la gradi si cand i-am controlat sticluta cu apa am constatat ca iar a baut putina apa. De dimineata a intrebat-o asistenta cum se simte si i-am explicat ca nu a baut apa. E acum si minunea, ca m-a auzit una dintre educatoare si mi-a spus ca ea cere din 10 in 10 minute sa mearga sa bea apa. Sticla o are in dulap pe hol. M-am suparat rau pe ea pentru ca a mintit-o pe educatoare.
Azi i-am dus sticluta in clasa ca sa nu mai aibe motiv de iesit pe hol.
bertha spune:
Nicoleta, Darius la pranz si seara mananca f putin, ciuguleste si mereu avem discutii, negociem cateva linguri in plus.
Vanesaa, intr-adeavar f suparatoare treaba cu cateringul. Fac economii pe sanatatea copiilor. Cred ca pb neseriozitatii in invatamant e generalizata, au scazut f mult standardele in alegerea cadrelor didactice chiar si la liceele cu pretentii. Imi spunea sora-mea ca nepotului i s-au schimbat 6 profesori, in conditiile in care e in clasa a 8-a si e la un liceu de prestigiu. La sedinta, multi profesori si-a exprimat nemultumirea in privnta asta si dirigita le-a spus ca n-au avut ce face, ca erau suplinitori etc. La liceul ala a fost sotul meu elev 12 ani si niciodata n-a avut mai mult de 2 suplinitori/an si numai la materii de importanta mai redusa. Realitatea trista e ca sunt din ce in ce mai multi profesori ca nu-si dau interesul.
Darius participa azi la concursul "Istetel". Era f emotionat si surescitat, chiar s-a trezit mai repede decat de obicei.
vanessa ionescu spune:
Bertha, Andu e la cel mai tare liceu de info din tara (sau oricum, in top, unii zic ca e cel mai tare). e in clasa a 7 si a schimbat 6 profesori la romana, 3 diriginte, 3/4 prof de engleza, 3 de franceza, 2 de sport, 3 de muzica, asta asa ce-mi vine repede in memorie. Iar acum la mate are titular dar e prapad. suplinitoarea din anii trecuti era foarte buna.
Am fost dimineata la directoarea gradinitei dar si ea e depasita de situatie. a schimbat 3 firme de catering. Azi m-a apucat o furie cand am citit meniul. Deserturile sunt numai din comert. pe oricare ar lua-o e mai scumpa, parintii fac scandal. plus ca luni si marti le-a dat acelasi fel 2. iar ieri le-a dat ciorba de salata..... Si o placinta cu stafide cam...stafidite daca nu chiar vechi. asteptam niste autorizatii ca sa deschida bucataria proprie dar cine stie cat dureaza. si sunt si parinti baturi in cap carre vor desert (prajituri, etc).
tnicoleta spune:
Vanesa Chiar e strigator la cer ce se intampla cu mancarea la voi. Mi se pare bataie de joc sa faca ezperiente cu firmele de cattering. Barem au autorizatie sa faca mancare pentru copii. Stiu care este necesarul zilnic nutritiv pentru copii?
Cat despre invatamant sunt multe de spus.
vanessa ionescu spune:
Nico, ai sa razi, firm de catering gateste nuai pt gradinite... Si mi-a sp directoarea ca de cele mai multe ori aduc si portii mai putiine. prima era 12 lei. asta acum e 13 lei pe zi. si au facut parintii scandal ca de ce sa dea mai mult. iar cele mai bune sunt 15 si nu vor majoritatea parintilor (cred ca cei care cer biscuiti cu ciocolata si fac scandal daca dau la desert fructe ca asa am patit,,)