Regasiri (48)
Raspunsuri - Pagina 10
ank999 spune:
Buna dimineata tuturor si dau o cafea tare ca mie mi-e tare somn.
Roxana sunteti tare frumosi. Ma mami da ai un program infernal nu gluma. Cat despre gradi - nu exista grupe c u program scurt, da in practica de cativa ani primesc peste locuri si copii care vin la program scurt. Peste locuri au intrat cei cu pile (inclusiv ale primarului) deoarece gradi e foarte bine vazuta, de ce? Eu nu stiu, da de mine era cel mai aproape asta este motivul, deoarece noi nu avem masina. Sunt doar 20 de patuturi la 34-35 de copii, 5sau 6 sunt la program scurt, iar restul ipotetic ar trebui sa faca cu randul ca cica nu vor sa culce 2 copii in patut, ca sanepidul, ca bla-bla. In fine, pe mine nu m-ar deranja sa o culce din cand in cand cu alta fetita in pat, mai ales ca probabil mai mult de 28-29 nu vor fi niciodata, iar printre astia mai sunt si care pleaca la pranz, da probabil asteapta doamna care a comentat ceva. sa fie sanatoasa ca mai mult de o cafea nu-i duc.
Bambo ma bucur ca lui David nu-i mai curge nasucul. Sa fie sanatos luna dupa luna,an dupa an si tot asa pana la adanci batraneti
Cat despre Antonia stiu ca de anul trecut ii placea la gradi si daca e tot acolo cred ca astepta cu nerabdare.
Dodo vazut si pozicile voastre. Ai baiat mare nu gluma. Cred ca ii era tare dor de copii. Si issabela e o printesa tare frumoasa. I-a fost greu fara Bodo, da se obisnuieste ea. Azi a plans dupa el?
Lacramioara si Erica e foarte cuminte la gradi, asa a fost si anul trecut la cresa, iar seara sa te ti nene, ca ii iese energia prin toti porii. De dormit la pranz Erica doarme.
Maya de doua zile intra singura in clasa, saluta si pare ok. De obicei dimineata e morocanoasa si de abia o trezesc, ca dc se culca tarziu...Sta la program lung de saptamana trecuta si s-a acomodat. Cat despre faza cu luatul acasa la pranz ma fac ca ploua pana mai aud ceva si sper ca asta sa nu fie prea curand. Cat despre fetitele mai mari din grupa, am intrebat si nu pare suparata pe ele, da zilele astea ma gandesc ca tot au aparut copii noi si din cauza asta. Erica e genul dc voi nu ma vreti eu va vreau si se supara foarte greu si-i trece imediat. Cu pipi ma gandesc ca probaibil i-a fost rusine sa zica deoarece toti erau in patuturi, sau nu era nimeni cu ei s-a trezit si nu s-a dus singura la toaleta. Ea nu spune nimic concret. Ana si burtica. V-ati gandit la nume pt burtica?
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
Dodo-pui spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ank999 Dodo vazut si pozicile voastre. Ai baiat mare nu gluma. Cred ca ii era tare dor de copii. Si issabela e o printesa tare frumoasa. I-a fost greu fara Bodo, da se obisnuieste ea. Azi a plans dupa el? |
da aplans o ora dar vad ca a incetat si isi face de lucru prin casa ;i-am explicat ca o sa mergem mai tarziu sa-l luam...sa vedem cat o sa tina .
Dodo, eram cu gandul ca daca spuneai de invatatoare, intra clasa I, dar acum imi amintesc ca de fapt spuneai ca vrei sa incepi sa cauti una....scuze...am incurcat iarasi borcanele |
Roxana asta sa fie singur meu bai
Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
aelita spune:
nu am mai avut timp sa trec pe aici,abia acum citesc mesajele din urma.
DAYANARA imi pare rau ca te-ai suparat,nu am avut nici o intentie ,cred ca ma cunosti deja,eu am incercat doar sa iti explic o situatie neplacuta din bineinteles miile placute de aici !
spuneam doar asa ca si aici se mai intampla,si e normal,ca sunt si ei oameni.
nu vreau sa te superi din niste discutii,cel putin din partea mea,fara nici o rea intentie.
ti-am mai spus ca eu te cred,doar tu nu ma crezi pe mine ca mi s-a intamplat Nu trebuie sa imi dovedesti ca ai facut analizele Silvanei fara card,pt ca ti-am spus ca nici eu la Sofia nu am avut nici o problema,desi mi-au trimis tarjeta medicala abia dupa 2 ani ! timp in care am mers asa.bineinteles ca plateam..dar nu aveam hartia.
la aNDRES au fost problemele,si vorba aia la aceeasi clinica,dar probabil alta functionara.
deci la doi copii,doua situatii diferite.
eu asta spuneam !! ca exista si ce spui tu si ce spun eu,ca nu putem nega .doar le-am trait pe amandou,nu e cazul sa imi demonstrezi nimic.
eu explic iar in ideea ca am scris repede si nu s-a inteles,mi s-a mai sters si atunci mesajul cu mai multe detalii,si din cauza grabei probabil ai inteles gresit.
Cum sa nu ai voie sa spui parerea? am spus eu vreodata sau am lasat de inteles asa ceva?????
eu nu am tras concluzii despre sistemul de aici,bineinteles ca e bun,am povestit doar cateva intamplari.
asa cum ti se poate intampla oriunde in lumea asta.
cum sa ajungem sa ne suparam pe asemenea discutii???
DBUNNY-nu a fost nevoie de blastoestimulina,nici de uscatorul de par,practic nu am simtit epiziotomia absolut deloc,nici nu stiu unde este.
defat nu a fost epiziotomie,a incercat fara,dar s-a fisurat,a pus un punct sau doua crd,nici nu stiu,nu am simtit nimic dupa ce a trecut anestezia,am facut dush la cateva ore...
nu am avut nici o durere dupa ,pe nicaieri.
MAYAIONE-
Aelita tu parca ai facut epidurala, ai fost si in momentul expulziei sub efectul ei sau au oprit-o? Sunt curioasa daca simt cand iese, daca pot impinge etc. |
desi aveam picioarele amortite,cand veneau contractiile ma durea pe undeva sus in stanga,dar suportabil,habar nu am de ce.in plus,simti cand se apropie sa iasa,pe la dilatare 9 am chemat ca simteam presiune mare,ceva durere dar suportabila,numai ca iti dai seama ca se apropie.
si apoi la dilatare 10 la fel,ma durea pe ici pe colo,am trimis barbatul dupa ele ca simt ca vine.
nu stiu sa explic,cert e ca simti,chiar si ceva dureri,ai impresia cumva ca o sa te doara si mai tare ..nu stiu cum sa iti spun,dar nu e ca la masea cand nu mai simti nici pe unde umbla.
dupa nastere,la 3 ore am vrut sa ma duc la baie,si am cazut langa pat,mi s-au inmuiat picioarele de la anestezie,si nu ma mai puteam ridica,abia am reusit sa ma ridic in maini,picioare nu mai aveam,si patul era prea inalt ...ca sa vezi ca anestezia fusese destula,cu toate astea se simte nasterea !
am colaborat super,imipinge acum,nu mai impinge deloc,perfect,si simteam .
La Andres a fost la fel.la ambii am impins de cateva ori,pt ca impingeam perfect si ma opream cand trebuia,pe cand la Sofia fara epidurala,a fost un haos,nu-l mai auzeam pe medic de durere,simteam ca imi ies ochii inaintea copilului,sotul ma freca la urechi si imi facuse `parul somoiog cu palmele,nu stiu ce avea,ca a trebuit sa urlu la el sa ma lase ca nu mai aud nimic!!
daca e facuta corect,si cred ca in ziua de azi se face bine ,e o minune!
vad ca Bambo zice de "doza",nu stiu cum e..e acelasi lucru ca la mine?la mine au intepat in spate,nu doare nici cat aia facuta-n fund,vorba aia !! va spun eu care o data in viata am facut o penicilina si am fugit cu pantalonii-n vine schelalaind !!!!!! si am zis ca pot sa morrr ca nu fac toata saptamana .nici nu am mai facut vreodata.
deci nu sunt aia curajoasa !!!
dar nu e ceva dureros,nu mai zic ca dupa durerile pe care le aveam ,si de frica sa nu cumva sa ma lase fara epidurala,imi venea sa ii pup aluia mainile,am zis ca a venit dzeu!
deci a fost intepatura,apoi au pus acolo cateter,si au conectat la perfuzia cu epidurala,si veneau picaturile.tot timpul.
am inteles ca tine vreo 12 ore ,ca o fata a avut travaliul peste 12 ore si se dusese efectul si la nastere a avut dureri.
la mine a durat cred ca o ora,sau doua ore cu epidurala pana am nascut,restul fusese travaliul dinaintea epiduralei.(am ajuns pe la 8 parca,am nascut pana in 12)
LAURA-e un frumusel Dani !!! minunate pozele,ce peisaje !!mi-e dor de mirosul capitelor de fan ! a urcat si pe ponei,curajosul!eu i-am dus acum un an,e adevarat ca la cai mari,nu la ponei,dar nu au vrut sa urce .
tare frumos acolo!si tu arati super.ultimele poze "dani si mami " sunt superbe.
ROXANA de cate ori iti vad fetele,ma gandesc ca trec asa repede anii si in curand o sa o vad si pe Sofia asa o domnisoara frumosi copii ai !
hahaaa m-a distrat poza cu multe paie !!!!!!!!!!!!!!!!!
frumoasa vacanta.
MAYA vad mesajul tau apoi,ca probabil va fi cezariana,deci nu o sa mai fie problema de epidurala.
si ca e fetita !! felicitari !!!
vai,saraca de ea cumnata ta ! acolo vor cat mai natural,deci evita cezariana pana la limita limitelor.eu pe Sofia am nascut-o cu un englez,a fost minunat pt ca nasterea la mine dureaza putin di fara probleme,dar s-a incapatanat sa iasa fara epiziotomie ,si asa m-a chinuit 40 de minute sa imping,ca pana la urma sa taie ditai taietura cand se invinetise copilul,si am tras si eu cu recuperarea mult.daca facea epiziotomia de la inceput,nasteam in 5 minute,pt ca urcata pe masa se vedea capul.oricum ,nu a fost rau,omul a vrut sa faca tot posibilul ,a crezut ca merge asa.sora-mea cu acelasi medic a reusit asa fara taietura.
deci probabil englezii vor cat mai natural,si unele au ghinionul sa se chinuie,iar pt altele e perfect..depinde de noroc.
in orice caz,se cam risca...
si eu aveam cosmaruri cu nasterea si a fost bine !! calmeaza-te,gandeste numai pozitiv.
nu stiu daca o fi asa scump la particular la englezi,poate a facut si ea ca mine,mi-a fost frica sa ma duc la particular,sa iau decizia asta,ca nu aveam nici o informatie de nicaieri,si mi-era sa nu fac mai rau,sa se intample ceva si sa imi para rau...ma gandeam ca oricum fac acelasi lucru,ca sunt la fel..lipsa de informatie m-a facut sa raman la spitalul de care apartin,desi la Andres au fost ceva neplaceri,dar am sperat in mai bine,si asa a fost! am gasit o tura super de treaba !incomparabil cu acum 2 ani,in acelasi spital.pur si simplu noroc de tura buna,ca aici,ca si la englezi banuiesc,nasti cu cine apuci pe tura.
DBUNNY ce FONDANt e ala????? de unde? cum e??? pare din ala de mor eu dupa el si nu stiu sa fac.zi repedeeee!!!!!!!!!!!!mama ce bine arata !!!
super jocul din ikea ! si am fost ieri acolo,daca stiam ma uitam de el.sa le iau si eu ,daca zici ca are succes.
DODO am vazut pozele cu frumosii tai ! superba deschiderea la voi!!
abia am reusit sa citesc din urma si sa va raspund..de cand nu mai intrasem.
acum sa va spun despre gradinita,dar mai bine trimit intai mesajul sa nu avem surprize si sa dispara.
aelita spune:
SOFIA a inceput gradinita pe 8 septembrie,o ora jumate cu parintii de fatza.s-a dus tati cu ea.pe 9 la fel o ora jumate,tot cu tati acolo,care o mai lasa si iesea afara.
Andres a plans ca vrea si el "la tole"(la cole) si l-a luat,l-a bagat si pe el in clasa la joaca,l-au primit.
pe 10 sept au stat 2 ore,dar fara parinti in clasa,din nou Andres a plans ca merge si el,l-a luat si a stat cu el in parc in fatza colegiului.
Apoi luni 13 sept am dus-o la autocar,singura,ajunge autocarul la 15:10
cand a ajuns ne-a spus "monitora" fata care e cu ei pe autocar si care e si de ajutor educatoarei la gradinita ,ca e nemaipomenita Sofia,ca vine razand pleaca razand,ca a fost cea mai buna la colorat ,ca a mancat cel mai bine...si nu mai stiu ce bine...mie mi-a dat cu virgula,ma gandeam ca asa le-ospune tuturor pt incurajarenu conteaza,important e ca nu a plans
a doua zi la fel.si tot asa.nu plange,dimineata e obosita dar cand aude cuvantul colegio sare in bocanci.
deci la noi cine a plans a fost Andres,dupa surioara lui,ca vrea si el cu ea.
roxana c. spune:
Cand m-am dus sa-l iau de la gradinita, am vazut si un tatic acolo, inauntru. L-am intrebat apoi pe Calin ce era cu taticul ala acolo ( era si greu sa banuiesti) si mi-a spus ca baiatul lui plangea daca nu statea cu el.
Apoi...alta faza: cand au iesit, a inceput o fetita sa planga...dar ce plans, d-ala cu urlete...ma gandeam de ce poate sa planga, daca era la intrare, dimineata...as fi inteles...cand colo...mai voia sa stea la gradinita, nu voia sa plece acasa. A luat-o educatoarea si i-a spus ca poate sa mai stea putin daca asa vrea
Apoi...v-am spus parca, ieri ne-a dat o foaie cu un cantecel, iar azi una cu o poezie:
Gradinita
Gradinita de copii
Plina e de jucarii:
Papusele, ursuleti,
Calusei si tot ce vreti.
Dimineata-n zori de zi
Vezi multime de copii
Venind veseli, multumiti,
Pentru lectii pregatiti.
Si ...hai sa invatam poezia. Intai incepuse ca o invata la gradinita, nu cu mine, apoi...am invatat prima strofa ,dar cand am ajuns la a 2-a...eu spuneam versul, el repeta numai ultima silaba din vers. Ana si Oana radeau pe infundate, apoi...daca a vazut ca tot insist si cu stofa cealalta...mi-a trantit-o: " am obosit, ma doare gura...."
Inca astept cu nerabdare sedintele, nu s-a anuntat deocamdata niciuna...sa vedeti ce bucurie pe mine cand vor incepe
roxana c. spune:
Multumim, Lacramioara , e buna ca eu inca dorm , Calin s-a trezit de la 6 sa mearga la gradinita.
ank999 spune:
Neata!
Lacramioara multumim pt cafea.
Roxana matinal e Calin. Eu trag de Erica 1/2h pana o trezesc. Ma scol la 6.30, sunt gata la 7, pregatesc hainutele, iar apoi incep distractia. Dc am noroc se scoala la 7.30. Ma intrebam cum rezisti tu ca eu ma culc pe la 0.00-0.20,, ma scol la 6.30-6.45 si dormitez toata ziua. Cat despre poezii, Erica mi-a spus vreo 3, da nu le stie integral si nu sunt nici afisate ca la cresa, asa ca eu ce sa o invat?
Dodo ma bucur ca a fost mai bine cu Isabella. O sa se obisnuiasca ea acasa cu tine, iar la anul incepe si ea, nu?
Aelita ma bucur mult ca ai scris. Felicitari domnisoarei Sofia pt gradi. Cred ca e printre cei mai cuminti, papaciosi, desanaciosi dc monitoarea iti spune asa
Maya ai fost la monitorizare saptamana asta?
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
roxana c. spune:
Aelita , cum te descurci cu toti? Miguel doarme noaptea?
Ank...cu trezitul asta de dimineata nu ma impac deloc, eu pana pe la 9-10 sunt cheauna , inclusiv la servici....iar de culcat rareori ma culc pana in 12 noaptea. Hainutele le aranjez de seara, la cat de adormita sunt dimineata...as ajunge cu ei la 10
Cu copiii, dimineata, am mers cu Marius, ptr ca Ana vrea cu mine, iar Calin vrea cu tac-su...asa ca am plecat in gasca...astazi ii iau eu ca-s dupa amiaza de servici, maine ii duc doar, ii va lua mama....Cand fac drumul spre scoala si gradinita, la pranz, merge si Oana, ca atunci intra la scoala. Eheheeeei...complicat, domn'le...
Stau pe calculator ca am reusit sa-mi dau cu oja pe unghii - de luni am avut de gand- dar inca mai casc