Fulguleti de nov-dec 2006 (233)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Gata pozele. M-am urnit mai greu ca-s multe si le-am lasat asa n-am chef sa le perii Spor http://picasaweb.google.com/kikineata/3AniSi10Luni#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Kiki, super pozele! Imi place cofura si culoarea parului tau, imi place Garga vesela, dar si serioasa.

Ca bine zici Laura, stiam eu ca lipseste ceva din lista de cumparaturi. Acum vin ploile si nu avem cizme de cauciuc si nici pelerine de ploaie.

Danutz, n-am uitat, asa ca povestesc:
N-am facut decat foarte putine drumetii, mai mult deplasari cu masina, caci am stat putin si am vrut sa vedem mult :). Bursucii au stat cu soacra mea la Baia de Fier, de unde am plecat spre Retezat.
In prima zi ne-am indreptat spre Petrosani, prin Targu Jiu, cu intentia de a "darama muntii", adica de a ajunge la Hunedoara, la castel, apoi la Densus si Sarmizegetusa. Un scurt popas intr-un alunis si-apoi direct la Castelul Huniazilor. Castelul e impresionant, insa in renovari. Din cate am inteles cam 50% din suprafata castelului se poate vizita. Ne-ar fi prins bine un ghid. Dupa pranz ne-am dat seama ca ne propusesem prea mult, asa incat ne-am indreptat catre manastirea Prislop. Verde, racoare, liniste... nu ne mai venea sa plecam; insa Stef a tinut mortis sa ajungem la Densus, sa vedem cea mai veche biserica din tara. Biserica din piatra e intr-adevar foarte frumoasa. Am ajuns spre inserat, cand erau aproape pustii si cimitirul si biserica. Un singur preot ne-a intampinat. Am incheiat ziua obositi, dar incantati cu totii.
A urmat ziua drumetiilor si, din pacate, a iresponsabilitatii parintilor. Dupa ce ne-am interesat care e si de unde incepe traseul pana la cabana Buta, am pornit voiosi in drumetie, dar pe un drum gresit. Am tot insistat sa inaintam catarandu-ne pe munte, pe o carare nemarcata, in ideea ca sigur vom intra in drumul forestier. Numai ca n-a fost sa fie asa si am fost nevoiti sa ne intoarcem. Cred ca am imbatranit cu 10 ani. Un singur lucru mi s-a confirmat: copiii au crescut. Ne-au ascultat, au fost in stare sa mearga pe un traseu dificil, le place muntele, sunt puternici... De fapt doua, daca ma gandesc mai bine: noi, parintii, mai avem pana sa ne consideram maturi. S-a terminat cu bine si n-am chemat Salvamontul, cum ne batea gandul la un moment dat; sper sa ne fie invatatura de minte. Fericiti ca eram cu totii intregi, ne-am suit in masina si am mers catre cabana, cat de mult s-a putut. Asa am constatat ca nu aveam cum sa facem traseul propus intr-o singura zi, cu copiii. Ne-a mai ramas o drumetie de aproximativ 3 ore dus-intors, pe care am savurat-o la maxim. Dar ziua nu s-a incheiat aici (Stef n-are stare :) ) pentru ca ne-am urcat din nou in masina cu gandul de a testa "drumul lui Basescu" si a ajung la barajul Cerna. Ne-am oprit la marginea lacului, cu regretul ca se facuse destul de tarziu si trebuia sa ne si intoarcem.
In ultima zi ne-am adunat bagajele si ne-am indreptat catre Baia, trecand prin orasele miniere pe care le vazusem doar noaptea. Ne-am a batut pana in statiunea Straja care m-a impresionat negativ: fara vegetatie, constructii in dezordine. Sper ca iarna este mai frumos. Insa ne-am recastigat buna dispozitie prin vizitarea persterii Bolii. Am avut ocazia sa dam buna ziua unor familii de lilieci (spre deliciul copiilor) si sa vedem cum raul sapa in peretii de calcar (spre incantarea lui Stef). Transalpina n-a fost chiar drumul ideal de intoarcere pentru ca este inca in lucru si in timpul saptamanii chiar se lucreaza. Dar am ajuns cu bine la Baia de Fier de unde am luat-o pe bunica si ne-am indreptat catre casa.
Ne-am intors cu hotararea ca intr-una din verile viitoare sa ne petrecem cel putin o saptamana in Retezat. Sper sa se si materializeze, caci sunt multe locatii care ne fac cu ochiul :).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

lizuco,
ce ma bucur pentru voi. pentru el, pentru tine, pentru toti... meritati asta. si sigur o sa fie si mai si mai bine. the best is yet to come, nu?

laura
da, la ala trecut. doo vorbe si-o floare ma bucur si pentru voi, sa ati reusit sa va detasati si sa va namoliti toti

bag seama ca a fost o vara cam incarcata. abia acum, ca s-a racit vremea, vad ca lumea (inclusiv eu) reuseste sa se bucure. ce ziceti, facem toamna asta primavara?

ah, lizuca, inca una: poate marea a fost o sch prea mare. poate va merge mai bine cu sch usoare, de 1-200 km, cat sa nu fie aerul asa diferit. uite, mie una, aerul de mare nu pot sa-mi zic ca-mi face tare bine. de fapt niciodata nu m-am simtit excelent datorita lui, ba parca as zice ca per total un pic mai nasol. cred ca e un tip de munte


dianocica cu d (3+)
nu mai ajung pe forum prea des, daca aveti vreo treaba (neterminata ) cu mine, PM va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

Lizzy - cat ma bucur pt voi.
Laura - tinem pumnii sa fie cu 2 liniute.

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o

Laura, sa dea DD sa fie cum vreti voi.

Lizzy, ma bucur nespus. Eu chiar voiam sa iti scriu si sa te intreb de tratament homeopat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

tz,tz,tz.. s-a mai domolit caldura, va adunati pe la case, acusi e 15 septembrie si s-a mai dus un an

lizzy du-l mai des la mare. stiu ca nu sunteti asa aproape, si ca-i usor de zis si greu de facut, dar du-l mai des. du-l iarna , ca aerosolii tot aia sunt, numa turisti nu's.
ma bucur tare mult pentru voi ca ati avut o vara atat de frumoasa.

laura tin pumnii stransi stransi.
ps. stiu cum iti e...

iulia_stefy multam de cafa, pacat ca-i virtuala numa, mi-ar prinde bine o stacana acum. ce face fulga, nu mai povestesti nimic...

acs faine drumetii faceti voi!!

ma duc sa-i vad pe david si pe garga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

KIKIneata-admir pozele !!!si buculina scumpa din apa !ce hotel frumos ati avut! mor doar cand vad balconul,eu mor de frica sa nu cada copiii...ma gandeam ce fac eu la vara cu 3,sa imi dea camera la sub sol
tu super moderna ca de obicei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Mamaana
multa sanatate, fericire si tot ce iti doresti.


mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:


mamaana! iti dorim multa sanatate si tot ce-ti doresti sa ti se implineasca! nu am mai vazut de mult gemenele.

ce se mai intampla prin canada? mai e loc de nou-veniti sau e criza adevarata si la voi?

in alta ordine de idei am nevoie de o recomandare legata de ski in austria. cine a fost cu copii si unde? stiu ca dia a fost in franta, nu putem merge pana acolo. doar varianta austria ma intereseaza, dar cu detalii, eventual pe mess/pm. multumesc



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

La multi ani, mamaana!

Va ofer o ....

chinico, ce sa faca? nazbatii, nazdravanii. As vrea eu sa scriu mai multe, dar nu-mi permite timpul.... Are momente cand e agresiva, cu noi, cu copiii.... mai mult verbal.... si de obicei cand e deranjata de ceva... Am momente cand nu stiu cum sa procedez.... Acum sunt intr-o mare dilema.... S-a jucat cu un copil, frumos, i-a dat tot ce a vrut de la ea.... Cand am plecat spre casa, el avea o lanterna si n-a vrut nici mort sa i-o dea.... Ea s-a suparat si i-a zis prostule. Asta chiar cand ne desparteam. Fiindca eram in fata blocului, a auzit-o sotul si a .... luat-o de mot, ca-l face de rusine.... Dar asta e alt subiect... Ideea e ca a fost pedepsita deja. BUn... A doua zi ne intalnim cu mamica respectiva, copilul vrea sa se joace cu Stefy, mamica nu-l lasa si incepe sa urle la Stefy ca ea nu tolereaza astfel de comportamen, ca copilul ei e foarte afectat ca l-a facut prost, ca ea n-a dormit jumatate de noapte ca i-a zis asa.... Eu pe moment n-am reactionat, ca asa imi venea sa o iau de cap si am zis ca mai bine ma abtin, ca iese urat. M-a enervat ingrozitor. Fierb in suc propriu.... Dar nu mi se pare normal ca al meu copil sa spuna asa ceva,... dar nici nu mi se pare normal ca pentru asta sa zbieri asa la ea.... Si mai apoi nu vad ce drept are sa tipe la ea.... Eu de obicei nu ma cert cu parintii pentru boacanele copiilor. Atunci eu ce ar fi trebuit sa ii fac copilului care a impins-o pe Stefy si a cazut pe spati si si-a spart capul? Sau ce ar fi trebuit sa ii reprosez maica-sii. Adica a fost o chestie intre copii, am luat-o ca atare si cu asta basta.... Dar mamica despre care vorbesc, e o mama din aia care vrea sa-si creasca copilul sub globul de sticla. El nu se joaca decat de mana cu mama.... mie nu mi se pare ok. De o saptamana evit sa mai merg acolo si sa mai aud de ea.... Insa Stefy nu intelege de ce nu mai mergem si insista. Acum doua zile a trecut pe langa noi si s-a uitat atat de urat la Stefy.... Norocul ei ca vorbea la mobil, ca tare i-as fi zis vreo doua....
Gata, m-am descarcat... ca tot m-ai intrebat ce face... In rest are ceva mucusori... putini, merge la o alta cresa decat a ei si asteptam cu interes sa inceapa gradinita.

Mergi la inceput