Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (1)
Raspunsuri - Pagina 9
CarmenAlbu spune:
Despre alocatie am citit in ziar, nu stiu cat de adevarata este stirea , ca familiile cu peste 350 lei pe menbru de familie nu vor mi primi alocatia pentru copii
baby78 spune:
Apropo de constipatie...Si eu ma constip de vre-o 5 zile..ies cam la 2-3 zile si e urat de tot mai ales ca m-am captusit si cu un hemoroid in timpul sarcinii si am ajuns acum sa imi fie teama sa merg la baie caci pe langa durerea de rigoare am si o sangerare urata cand reusesc sa "ma eliberez"...Nu am avut probleme de constipatie in sarcina si nici pana acum dar se poate oare sa fie de la ceaiul de chimen pe care de o sapt il beau simplu (doar chimen) si concentrat(o lingurita la o cana)?
Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010
racusor2010 spune:
mai fetelor, eu beau ceai de lactatie, cel putin 2l pe zi si nu am nimic
dar mananc fructe, legume, o supa pe zi, lactate (lapte cu cereale, sana, branza)
eram constipata cand mancam prea multa carne sau cand intr-o zi nu mancam fructe sau lactate indeajuns
fiti atente si la alimentatie, nu e doar ceaiul ala de vina
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010
adrianaBuc spune:
Bun gasit la casa noua!
La Multi Ani, senty_mary. Sa fi santoasa si sa te bucuri de familia ta.
carmen, imi pare tare rau ca nu a iesit asa cum ti-ai dorit, dar inca nu e tarziu. Poate pana la urma merge alaptatul.
elena, multumim de mutare.
La mine e clar, nu mai vine femeia sa se ocupe de fata si nici nu m-a anuntat nesimtita. Acum iar am ramas singura si cu casa si cu munca si cu fata. Vai de capul meu! azi am iesit afara precum cosmonautii , dar fata se pare ca s-a simtit bine avand in vedere ca a dormit mai tot timpul. Acum ne strangem de burtica. Uf!
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010
danuta-bel spune:
Bine v-am gasit la noul capitol din viata noastra!!!
Din pacate, nu am apucat sa imi iau ramas bun de la odisee...am facut-o in gand.
De citit va citesc cum si cand pot, dar de scris...nu prea am timp. Nu stiu cum aveti voi , sau cum va gasiti timp, si cu copil/copii si casa, si scris pe forum... Mie imi mananca Sara tot timpul(nu ca m-as plange), nu vrea sa stea decat aproape numai in brate... Ne luptam si noi cu colici...nopti nedormite..ca toate mamicile de aici, de altfel.
Sper sa fiu un pic mai activa la scutece, fata de cum am fost la odisee, dar nu promit nimic..
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danuta-bel Sper sa fiu un pic mai activa la scutece, fata de cum am fost la odisee, dar nu promit nimic.. |
danuta, daca poti sa fii mai activa, ne-am bucura, daca nu, e bine ca te putem ajuta si din umbra. poate ne arati, totusi, vreo poza cu comoara ta Sara...
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
baby78 spune:
Fetelor...am comis-o....Am mancat un ciorchine maree de struguri..si astept sa vad reactia lui bebe....Sper sa nu imi para rau ca i-am mancat ca aveam asa o poftaaaaaa....
Florentina ai PM
baby78 spune:
Fructele si legumele sunt adevarate comori pentru organism, datorita continutului mare de vitamine si minerale. Din pacate, multe dintre acestea au reactii adverse pentru organismul insuficient dezvoltat al sugarului. Trebuie subliniat faptul ca orice aliment pe care o mama care alapteaza il mananca ajunge imediat in laptele pe care mai apoi copilul il va suge. Nu sunt recomandate pe timpul alaptarii: ceapa, varza, castravetii, rosii, cartofii, fasolea uscata sau verde, mazare, vinete, praz, conopida, strugurii, citrice, prune si capsuni. De asemenea, carnea de porc, carnatii, alunele, condimentele (hrean, ardei iute, piper etc.) sau prajelile de orice fel, pot provoca copilului colici, balonare, agitatie sau probleme intestinale. Mezelurile si afumaturile nu sunt deloc indicate, deoarece au multi aditivi sau amelioratori alimentari (E-uri) si grasimi. Bauturile racoritoare, mai ales cele acide, baloneaza copilul, asa incat mama trebuie sa bea cat mai multa apa plata si ceaiuri, cel putin 1,5-2 litri pe zi. Sunt foarte indicate si ceaiurile de chimen, anason, tei, sunatoare si fenicul. Painea alba si pastele fainoase trebuie reduse, preferandu-se painea neagra sau graham. Unii sugari pot refuza sa mai suga daca mama a consumat anumite mancaruri cu un miros intepator si care dau laptelui un gust pronuntat. Fumatul, alcoolul, ceaiul negru si cafeaua sunt interzise in perioada alaptarii. Nici un medicament nu se va lua din proprie initiativa, fara consultarea prealabila a unui medic.
bratafel spune:
buna fetelor. va citesc mereu dar nu mai apuc sa scriu.
racusor am citit ca iei spirulina. de care si cat pe zi? iar legat de fructe, legume din care mananci?
Otilia are colici in special noaptea pe la 4 si o tin.. de fapt se screme mult, nu plange.
mami de fetita Bianca Maria 10.06.2008 si Otilia Ioana 10.08.2010
bumblebee spune:
Bun gasit la "casa noua"!
pentru toate mamicile si toti delfinasii! Fie ca pe acest drum nou sa fim sanatosi cu totii si sa avem noi amintiri cat mai placute!
Belu Esti tare! Multummim!
Carmen, off iubita, zau ca-mi pare rau , dar sunt sigura ca decizia pe care o vei lua va fi cea mai buna pt Leti
M-ai pus putin pe ganduri... de 3 saptamani delfinasul meu vomita dupa fiecare masa, lapte digerat... mi-e o mila de el, si pe nas, si pe gurita, se ineaca, ma termina psihic sa-l vad asa, dar n-am facut nimic pana acum ca tot am dat vina pe secretiile alea care-l deranjau si la respirat si la inghitit. Dar de cateva zile nu mai are niciun muculet nimic si cu toate astea vomita in continuare... cred ca saptamana viitoare o sa-i fac si eu echo abdominal. O s-o iau razna cu atatea vizite la doctor
Cu oftalmologul am incheiat, malformatia lui nu se asociaza cu alte defecte, asadar nu-i va influenta vederea pe viitor! Urmatorul control la 3 ani!
Am fost la echo transfontanelara ( ne-a trimis dr ca nu-i placeau ca erau prea departate fontanelele) si acolo tot perfoect normal.
Mai urmeaza echo de sold, dar aia e profilactica (cred ca mai multe mergeti la asta)
Zau ca nu ma asteptam sa fie asa, adica ma asteptam sa mearga totul snur si bb sa mearga la doctor numai la controalele de rutina.
Nu am vazut inca pozele, dar cand le pun pe ale mele ar sa ma uit, nu de alta, dar n-am avit timp de nimic!
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010