Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (1)
Raspunsuri - Pagina 16
CarmenAlbu spune:
Racusor am vrut sa te intreb de vreo 2 zile , tu cate zile ii dai lass baby lui Andrei?
Sau cand vezi ca se constipa?
Larisa si eu ma gandeam la tine ca nu ai mai scris, bine ai revenit
Cu urechile Dragaica si noua ne-au spus sa evitam sa-i bagam apa in urechi in primele luni.
Baita ii faceam la 2 zile inainte de bubute, acum in fiecare seara!
Dragaica eu ii dau pe corp cu o crema preparata in farmacie si la fundic cu untura de peste preparata tot in farmacie, am incercat o data si ulei de bbi dar e oarecum parfumat de la chicco..
o data pe saptamana ii fac baita in ceai de musetel si se duce iritatia ca prin minune!
La fundic dupa kk o iau repede la chiuveta si o spal ca nu imi plac servetelele alea de sters deloc si ei ii place sa o spal! Despre covorasul de activitati de pe la 5-6 saptamani incolo, unii bbi chiar mai tarziu incep sa fie interesati, initial trebuie sa ii pui pe burtica, doar sa incerce sa se ridice de capusor ca sa isi formeze muschii, nu au alta intrebuintare in primele aproape 2 luni, doar gimnastica!
Mycya spune:
Nela baita eu in afara de duminica si zilele de sarbatoare ii fac mereu,dar asta mai mult ca ii mai calmeaza colicii si se mi relaxeaza.la iarna cu siguranta ii voi face la 2 zile si sunt sigura ca ii va fi bine si asa.
Mami de Andra Maria 02.08.2010
CarmenAlbu spune:
Mycya, e normal, dar dupa ce trece perioada asta o sa vezi ca trec si toate starile! Eu azi intrebam medicul ce s-ar intampla cu cezariana daca as ramane gravi curand ca vorbeam de metode de contraceptie, adevarul e ca as mai trece o data prin asta, ar fi greu dar posibil, sotul insa e retinut acum dupa toate problemele cu sarcina, nu de bebe ca e cumninte foc, sau cel putin asa cred eu
Acum doarme in pat langa mine ca sotul e in usa si am luat-o aici in dormitor!
Mycya spune:
Carmen si ce a spus medicul in caz ca vei ramane insarcinata si nu au trecut 2 ani de l operatie?
gargarita mea doarme in pat cu mine ca in patut se trezeste imediat de cum o pun, seara reusesc sa o pacalesc si doarme 3 ore dar cum se trezeste pt papa nu mai am sanse si o pun intre noi doi ca sa pot dormi.
Mami de Andra Maria 02.08.2010
CarmenAlbu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mycya Carmen si ce a spus medicul in caz ca vei ramane insarcinata si nu au trecut 2 ani de l operatie? gargarita mea doarme in pat cu mine ca in patut se trezeste imediat de cum o pun, seara reusesc sa o pacalesc si doarme 3 ore dar cum se trezeste pt papa nu mai am sanse si o pun intre noi doi ca sa pot dormi. Mami de Andra Maria 02.08.2010 |
In cazul meu e mai complicat, dar in mod normal se poate sa ramai insarcinata si sa duci sarcina la termen si la 6 luni de la operatie, daca vrei sa incerci sa nasti normal insa trebuie sa astepti 2 ani !
Dar daca ramai insarcinata si mai devreme chiar si la 3 luni dupa daca nu au fost probleme cu operatia si s-a cicatrizat bine!
racusor2010 spune:
Carmen, la inceput ii dadeam cand vedeam ca se constipa, dimineata si seara
de cateva zile insa ii dau in fiecare dimineata...pana i se regleaza tranzitul intestinal...nu e laxativ, nu face instant ca la supozitor, dar vad ca ii e mai usor, nu se mai screme asa rau, chiar daca face o data pe zi...ii mai dau cateva zile si apoi saptamana viitoare cand vine pediatra o intreb pe ea ce si cum
cand ii dadeam si seara se trezea noaptea de parturi asa ca nu ii mai dau
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010
Otiliav spune:
Citat: |
citat din mesajul lui racusor2010 mai fetelor, eu beau ceai de lactatie, cel putin 2l pe zi si nu am nimic dar mananc fructe, legume, o supa pe zi, lactate (lapte cu cereale, sana, branza) eram constipata cand mancam prea multa carne sau cand intr-o zi nu mancam fructe sau lactate indeajuns fiti atente si la alimentatie, nu e doar ceaiul ala de vina mami de brotacel Andrei Ioan 9 iunie 2010 |
Iti dau dreptate. Imi aduc aminte si zambesc cand ma gandesc la lista cu interzise de la primul copil. Acum mananc orice, ba chiar exagerez cu fructele ca mi se pare nasol rau sa inceapa copilul de foame si eu pe toaleta constipata. Prefer sa fie actiune rapida si zilnic daca se poate.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
rodyka spune:
mamicutelor dragi, noi plecam la somnic, azi am avut trei fete , si pana maine dupa-masa sper sa mai fac fata, am luat-o la noi pe fata nasilor de 8 ani, sa-si mai petreaca maria mea timpul cu cineva de varsta ei...
isabela mea continua sa fie cuminte, asa ma intristez cand citesc de problemele voastre si cum plang fara alinare delfinasii... pe paturica de activitati isabela nici nu vrea sa stea, adica de curand nu am mai incercat ca are acum alte atractii, caruselul cu ursuleti o incanta, ii urmareste pe fiecare (sunt 3) cu privirea cand se invart pe deasupra ei si da din manute cand se opresc... e o scumpa, asa am reusit s-o mai tin si in patut, si chiar a adormit acolo cu ursuletii
mi se inchid ochii de somn, delfinasa doarme de vreo 2 ore bune, fug sa le culc pe celelalte doua, sotul cred ca deja sforaie
noapte buna si linistita pentru toti
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Otiliav spune:
Mycya ca si o curiozitate, pe aici pe forum am citit ca o fata din Suedia a nascut natural bb4 la un an de la cezariana pentru bb3.
Sa stii ca nu esti singura care trece prin astfel de stari la primul copil. Eu am mai spus ca eram convinsa ca nu mai fac nici un bb. Am dar hainele de copil, cele de gravida si iata-ma cu 3 comori. Stii cum se spune "ce nu te dooara te intareste". Peste un an-doi o sa-ti aduci aminte de perioada aceasta si o sa zambesti. Crede-ma ca asa va fi. Mai vorbim noi. Tu esti o mamica dedicata si curajoasa, nu are cum sa fie altfel.
Nela, e bine sa le formam o rutina si baia sa faca parte din ea. Si eu credeam ca sar peste baie in seara aceasta. M-am dus sa adorm fetele mari si cand m-am intors in living Iulia era cu ochii intredeschisi si linistita nevoie mare (tacsu sforaia langa ea). Ei si supriza, facuse kk pana la gat asa ca n-am avut de ales si am imbaiat-o.
Inca ceva. De ce nu iesiti cu ei pe ploaie/vant? Ca eu daca as astepta vremea buna ar imbatrani copilul in casa. Ii pun husa de ploaie si vant si asta este, trebuie sa ia aer. Iar in casa avem cam 22 de grade.
Carmen, ma depaseste problema ta cu laptele. Bafta
Atat pot sa-i spun lui Btz ca Ana mea manca pana voma si totusi a luat in greutate de a intrat la "regim" la 4 luni, i-am bagat o masa de fructe sa se vitaminizeze si sa primeasca mai putin lapte.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
tina_80 spune:
Buna seara delfinariu!
Nu stiu cum aveti voi timp si de forum ca eu, in timpul zilei apuc sa citesc 1-2 pag, iar de scris nici vorba.
Noi facem baitza la 20.30, dupa papa si pana la ora 22 suntem adormiti si ne trezim la 1-2. In intervalul asta am si eu un pic de timp liber sa mai fac ceva de mancare, sa-mi fac o unghie, etc.
Nu am apucat sa citesc totul dar se pare ca colicii sunt la putere. Am mancat si eu duminica si luni cate jumatate de rosie si uite ca acum trag ponoasele.
Sunt de acord cu voi si cu toti pediatrii ca cica ar tb sa mancam fructe si legume dar parerea mea e ca difera de la un copil la altul. Am meu delfinas nu suporta, cred ca si asa l-am invatat de la inceput si acum mi-e tare greu pt ca incerc sa bag si eu ceva fructe si legume in alimentatie si avem la gazeee...de saracul se indoaie de durere, in schimb nu plange deloc. Oricum mi-e o mila de el!!!
Giorgia, am o prietena buna care are o fetitza si tot asa nu a vrut sa stea in carut deloc....plangea de zici ca avea tepi caruciorul. Vb Otiliei, incearca si alta varianta
Si eu ca si Otilia, ii curat urechiusele cu betisoare dar nu il bag adanc, mai mult curat pavilionul si dupa urechiusa.
Eu cu ulei nu-l mai dau, poate la iarna dar acum in nici un caz pt ca nu lasa pielea sa respire si transpira, de unde rezulta iritatia.
Intr-o seara, inainte de baie imi propusesem sa-i fac masaj 1/2 ora si dupa sa se relaxeze in cadita, l-am dezbracat pe Raducu ca sa-i fac masaj, i-am facut si dupa 5 min era incis si plangea de nu stiam ce sa-i mai fac.....l-am bagat la baitza mai repede decat credeam eu.
Am pus si eu cateva poze!
Mami fericita si implinita de Radu Gabriel 16.06.2010