Iepurasi Martie-Aprilie 2010 (48)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Ina:
fetele au dreptate si nu simti invinovatita!
spune la cresa ca ai un copil activ si pediatra a zis ca e ok. si sa nu il lase sa plinga! ca raguseste repede! dar pentru ce au jobul? sa stea bebe frumos on patut in timp ce ele... ce fac?

eu nu pot deschide capitolul anterior ca stiu ca am scris pe acolo cite ceva sa vad ce mi-ati raspuns.

deja ati inceput diversificarea. e drept aliemntul de baza e laptele, nu va stresati cu alimentele ci doar distrati-va si amuzati-va. pina la 1 an supravietuiesc cu lapte!

tot nu pricep cum va recomanda sa incepeti cu morcov si apoi cica nu vrea bebe sa pape! normal ca yac nu seamana la gust cu lapte bun! de asta incepi cu lapte cu cereale si parca mai aduce la gust cu laptic de la mamic. sau cutie ce o mai fi!
asta mi-a ramas in creier dupa ce am citit cap anterior: stres ca nu maninca bebe!
deci nu va stresati va zic ca is la al treilea si cresc puii mici cu lapte. eu cunosc una aici teacher care i-a dat exclusiv numai lapte pina la 8 luni. deci cazuri si cazuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Ina, nu-mi vine sa cred ce conceptie au educatoarele alea. Ce se asteptau de la un copil de varsta lui? Si de ce se plangeau? Nu asta le e meseria? In locul tau nu l-as duce la nici un energoterapeut, lasa energiile copilului in pace! E normal sa fie agitat, e un mediu necunoscut lui, persoane necunoscute. Sincer, Mara mea se comporta asa si acasa cu mine. Nu pot sa o las 5 minute in pat sa merg la baie, indiferent ce jucarii i-as da. Chiar si cand stau langa ea se plictiseste repede de jucarii, tot timpul vrea in brate si de multe ori nici acolo nu are stare. Si eu mi-am facut probleme ca am gresit cu ea, ca am rasfatat-o, dar nu e asa. Nu pot fi toti copiii la fel de linistiti. Stiu ca e greu, dar incearca sa te linistesti, e doar o perioada mai grea de acomodare, care va trece. Ai un copil perfect, nu te lasa convinsa de niste femei nebune carora le e sila sa isi faca treaba.

http://picasaweb.google.com/106607513579030153787/Sanzi02#

Mergi la inceput

Multumesc fetelor pt raspunsurile referitoare la premergator.
Ami, o sa iau si eu exemplu de la tine. O sa-mi repet ca laptele e de baza pana la un an. Eu ma gandeam azi ca la cat succes am cu diversificarea, fata mea o sa suga probabil pana la vreo 5 ani. In ritmul asta, eu la un an abia reusesc sa ii inlocuiesc complet o masa.
Ellanik, insanatosire grabnica!
Rebiana, bravo pentru prima zi de munca. A fost cuminte Mara fara tine?

Mergi la inceput

Andra, multumesc de reteta si de incurajari! Am facut in seara asta supa, am mancat si ceva bun, ca de maine incep!! Sper sa reusesc, ca eu sunt pofticioasa rau.
Iar ce ai scris tu despre adaptarea la copil e chiar dupa sufletul meu. Inainte sa incep diversificarea aveam in cap o multime de reguli, despre cum o sa fac pas cu pas, iar acum imi dau seama ca nu prea merge ca in carti. Vorbeam ieri cu o mamica, isi facea probleme ca i-a dat copilului de 7 luni niste calciu care a vazut apoi ca are in compozitie si zahar. Eu, oricat as vrea, nu pot sa o feresc de orice urma de sare sau zahar. Sa nu mai zic de parerile atat de impartite referitoare la ce legume si fructe sunt sau nu permise si de la cate luni, cred ca pana la urma conteaza instinctul fiecarei mame, ea stie cel mai bine ce e bun pentru copilul ei.

Mergi la inceput

Va mai intreb ceva si fug la culcare: am citit ca unele dintre voi folositi SLING. Puteti sa imi recomandati un model/firma, ceva? Vreau sa comand de pe net, ca la noi in oras nu se gaseste nimic. Si sa nu radeti de mine, dar eu am vazut pana acum doar in poze pe net si nu imi dau seama cat de comod este pt bebe. Eu am primit cadou un port-bebe din acela clasic, dar nu imi foloseste pentru ca e greu de pus, are tot felul de curele si arici. In plus, partea dintre picioarele copilului e lata si dintr-un material cam rigid, mi se pare ca o chinui sa stea asa cracanata, plus ca ii lasa urma pe piciorus. Slingul e diferit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

briza eu i-am bagat cartof de la 6 luni, la 5 luni am avut doar morcov, ddovlecel, pastarnac, telina si patrunjel, si carnita de pui sau vita, dar schemele difera de la dr la dr .
andra si eu ii pun un praf de sare in mancare , f putin asa mi-a dat schema pediatrul...asa ca legat de diversificare la cate pareri sunt cred ca trebuiesc respectate niste reguli de baza si in rest fiecare adapteaza cum crede ca e mai bine pt copilul lui. mie imi pare rau ca pierd mai mult timp cu gatitul pt el decat pt noi si nimic nu mananca cu placere, tot lapticul e cel mai bun.
meniul de ieri
piure de piersici, pere, mere, banane
piure de ficatel cu cartof si putin lapte praf sa il fac mai subtirel
branzica de casa cu mere, piersici si afine coapte
le-a scuipat la mare arta
azi
piure de mere si piersici
fasolica verde cu pui si morcov
si diseara as vrea sa ii fac dovleac copt daca gasesc in oras, sa vad cu ce il mai combin...
legat de premergator eu i-am luat desi stiu ca nu mai e recomandat pur si simplu nu mai am forta sa il tin sa topaie in picioare. e innebunit sa stea in picioare. incerc sa il ridic in fund iar el se incordeaza si isi indreapta picioarele sa il ridic sus...asa ca desi nu e bine il las cate 10 min in premergator sa topaie si e tare bucuros...
vroiam sa intreb mamicile de baietei dc stiu cu ce l-as putea da la putica. am fost la dr pediatru si din nou mi l-a decalotat si s-a cam inrosit-umflat putza. pot sa ii dau cu ceva crema de galbenele sau alta crema? e normal sa se inroseasca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Neata

Fetelor, va multumesc pt primirea calduroasa. Am pus niste pozici pe contul comun. Recomand cu caldura Plaiul Foii - Piatra Craiului, asa peisaj mai rar am vazut, aerul foarte curat si cazarea f buna la pret decent.
Am stat cu Eliza pe tapsan, a fost tare fericita sa calce ea in piciorusele goale firele de iarba(primele zile am prins inca cald) .
Ieri m-am tuns (pana la baza gatului) pentru ca imi cade parul fantastic.
Eliza are 6900g si 67 cm, la aproape 6 luni. E din categoria "suplu". Merge de-a busilea, stangaci ce-i drept, dar parcurge un pat mare de adult de la un cap la altul, bineinteles cu obiectiv de a molfai ceva, cartea pe care o citesc eu, de exemplu (si plange foarte ofticata cand i-o iau dupa ce deja a gustat-o putin).

Ina 3040 - stiu ca toate mamicile ti-au scris, dar vreau si eu sa te incurajez, ai un baietel care te iubeste si e normal sa protesteze la cresa. A mai scris cineva sa il luati noaptea in pat cu voi, cred ca ar putea recompensa lipsa voastra de peste zi. Eu nu as putea sa dorm cu Petala pentru ca si noi si copilul ne foim tare in somn si nu as vrea incidente.
Despre doamnele de la cresa....eu imi amintesc mereu experienta mamei mele, care e psiholog si imi povestea cum m-a dus la gradi la 2 ani si 7 luni, si educatoarea dupa o saptamana i-a zis ca sunt intarziata mental pt ca desi reuseam sa desenez un sirag de margele, nu puteam sa le fac rotunde cum cerea exercitiul, ci imi ieseau ovale. Mama i-a explicat ca nu sunt retardata ci avansata, ca la varsta aia pot desena siraguri de margele in timp ce multi copii inca mai molfaie creionul...asa ca..fruntea sus! (si PS: o redresare bioenergetica nu face rau, dar sa iti faci si tie, pt ca tu si bebe sa va relaxati impreuna si sa fiti pe aceeasi lungime de unda).

Am scris cel mai lung mesaj al meu, cred...va pup!

Mamica de 8 martie - dulcea fetita Eliza Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Neata!
Noi suntem tare rau. Eric are febra 38.4, tuseste, ii plin de mucisori, plange mereu. Nici nu stiu ce sa ii fac. Acum a adormit un pic.
Dra de fam e in concediu, dar astept un pic si o sun si daca nu raspunde merg la urgente cu el.

Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)

Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!

Cand cineva acolo SUS te iubeste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Oana, imi pare tare rau!
Intr-adevar trebuie sa-l vada cat mai repede un medic, si probabil ii va da un tratament cu antibiotic, aerosoli, etc.
Ma rog pentru voi sa va faceti bine si micul Eric sa fie puternic si sa treaca repede de raceala cea rea!

Mamica de 8 martie - dulcea fetita Eliza Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

oana pana ajungi la medic nu ii poti da oscilo si nurofen sau paracetamol pt febra? e vremea racelilor cred. si al meu era subfebril ieri asa ca dr mi-a zis ca probabil e un inceput de viroza si mi-a dat oscilo si dastea pt febra 3 zile...

Mergi la inceput