Iepurasi Martie-Aprilie 2010 (48)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Nu mai stiu ce sa fac, poate imi dati voi cite o parere...

Tocmai a avut Floricica o repriza de 15 min, plins cu zvircoliri, arcuit spre spate si racnind cit ii permite laringita saracul... Nu plinge fara motiv, nu e un copil nervos sau agitat si nici nu e f sensibil la durere (daca-l lovesc sau zgirii din greseala nu prea zice nimic), asadar chiar il doare tare... Probabil ca e burtica. Nu ies nici gaze. A fcaut azi kk de 2 ori, o data ajutat cu termometrul si seara i-am pus o miniclisma ca sa-l "golesc" si sa doarma si el linistit...

I-am dat Debridat, Bonnisan, Chamomilla, Protectis. I-am dat acum si niste Saab Simplex. Nu mai stiu ce sa fac.
Problemele astea sint de cind cu supa de morcovi cu pastirnac si dovlecel, I-o dau de vreo saptamina, cite un pic, am crescut gradat cantitatea pina la cam 70-80 ml. Ii place, o ia de placere (sau curiozitate).
In ultimele 2 zile am amestecat 1/2 supa asta semilichida cu 1/2 piure din pere Williams din borcanel de la Hipp, gindindu-ma ca s-a constipat de la morcov fiert (a facut kk bilute tari vreo 2 zile si am tras concluzia ca e de la morcov).

I-am sistat de vreo 4 zile sucul de morcov cu fructe, gindindu-ma ca il irita fructele crude. Apoi 2 zile am dat doar supa si s-a constipat. Acum cu para a facut kk zilnic dar ajutat, si mult. Dar e clar ca tot are crampe.

Ma bate gindul sa renunt de miine citeva zile la orice aliment inafara de LM, s ama intorc adica la alaptat exclusiv, sa vad poate isi revine. Si daca isi revine, sa mai astept vreo 2 saptamini cu aceasta diversificare... Si eu ma pregateam in 1-2 zile sa-i elimin de tot alaptatul de la prinz...

Nu stiu ce sa fac. Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

nafi revino-ti, draga mea!
E normal sa ai ginduri negre si sa te superi ca nu esti mama perfecta cind esti singurica si cu atitea pe cap! Probabil esti epuizata.
Sa stii ca eu cred ca mama perfecta nu exista, e un concept pur eoretic, ca si comunismul :))

Zic asa: daca nu ai pe cineva sa te ajuta, elimina din treburile casnice, spalat, calcat, curatenie, bucatareala, elimina din timpul petrecut poat ecu ingrijirea personala, si incearca sa-ti faci timp sa dormi un pic mai mult sau... sa stai si sa te uiti la tv pur si simplu.
Ricky poat es amai stea cite un pic si singur, iar daca plinge ca s-a plictisit sau nu poat esa se intoarca de pe o parte pe alta sau mai stiu eu ce chestie minora, nu te stresa, ca nu pateste nimic si nu va ramine tarat pe viata :)) - se zice ca trebuie sa te straduiesti f tare sa tarezi un copil sau sa-i fii mama rea.
Relaxeaza-te un pic si fa cit poti tu, in conditiile in care trebuie sa te simti si tu om, nu sclav (chiar si de bunavoie :))
Uite, o sa incerc si eu asta, ca nu s-o darima lumea daca ceva in casa n-o fi bine, le rezolvam mai tirziu, cind prinem mai multa putere :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papushicata spune:

Pediatrul meu de aici mi/a dat o foie sa/i spunem cu prima papa inca de cand avea david 4 luni. Doar ca am inceput de la 5 luni. O luna fiind in romania am spus sa nu ma chinui cu papa . Asa ca abia am inceput . sa vedem acum.
Noi ne/am mutat de cateva luni si acum stam la Ravenna , la fel de izolati ...Ufff...mai incerc sa activez PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nafi spune:

VLADI - ai dreptate , o sa incerc sa ma organizez mai bine , pe prioritati...ca pe toate chiar nu le pot face!

Off..imi pare tare rau ptr Floricica! cat sa sufere bietul pui si tu pe langa el! o singura chestie imi vine acum in minte- microclisma am folosit si eu. e f eficienta dar dupa ce i-am administrat-o si a facut kk s-a vaitat mai rau ca inainte si abia dupa ce a mai facut de vreo 2 ori kk s-a linistit. am tras concluzia ca e prea puternica ptr el chiar asa micro cum e...si astfel, cand am utilizat-o a doua oara , i-am bagat doar jumate si asa a fost ok.

Sper sa-si revina repede!

Al meu a ghiftuit acum si doarme cu suspine (cine stie ce o fi visand!) Fug si eu la culcare!

Povestea lui Ricky
http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=154629

Mami de veveritz (19.04.2010)

Mergi la inceput

Buna Vladimirescu...
Si noi ne confrunta cu acceasi problemuta sa/i spunem . De cand cu papa bebe e cam mereu constipat...cred ca e normal pana se obisnuieste organismul. Noi am inceput diversificarea cam de 1 saptamana jumate Eu inca nu i/am dat morcov . Pediatru meu mi/a recomandat ca mai intai sa/i dau doar supa strecurata (facuta din fierbea unui morcov, un cartof un dovlecel si salata verde) in care sa pun crema de orez sau crema de porumb dulce cu tapioca . o ligurita de grana si o lingurita de ulei de masline...dupa ce acepta papa asta sa incep sa introduc si legume rand pe rand cate putin....iar apoi carne. Cica intai sa incep cu carne de miel , iepure apoi pui vita si la sfarsit peste....
Iar ca frut mai intai mar si para ...facute la vapori si apoi facute marut...
Doar ca David inca nu a acceptat papa ...papa foarte putin...si tot trebie sa/i dau laptic ca se pune pe un plans...Deci multa rabdare...
Doar ca mie imi lipseste ....

Mergi la inceput

<table style="width:194px;"><tr

Mergi la inceput

scuze pentru mesaj ...am vrut sa pun un link unde am pus cateva poze cu ingerasul meu

http://picasaweb.google.com/cristianavalcea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Sara buna fetelor,
N-am mai intrat de un secol. Ce e rau ca nici n-am mai citit . Si chiar va simt lipsa in fiecare zi.
Daca cineva a intrebat de noi , daca ne-au urat cineva de sfanta Maria sau ziua noastra sau a lui Mihai . Si de nu tot .
Noi am ajuns in Maroc, unde am gasit sotul mutat cu casa vraiste. Efectiv. Fara femeie de servici, chiar daca o am pe mama cu mine, nu fac fata. Sofia s-a rasfatat rau de tot, mereu trebuie sa fie cineva cu ea, adoarme in brate, cantata, leganata, lugulita si asa destul de greu. Mama e cu ea, dar sufera mult ca a plecat de acasa si e mult pe net si trista ca-mi face rau cand o vad, iar eu cu smotrul, aranjatul, nu le dau de cap deloc, ca e casa mai mica si nu am loc sa ma invart. Ma rog, e provizoriu, dar e cumplit.
Din fericire se intrevede luminita, de pe 20 septembrie o sa am femeie de servici, iar casa se pare ca gasim, pe gustul meu, al nostru, sa ne invartim cat de cat in ea.
Dar problema mea cea mai mare acum este faptul ca de cand am venit aici Sofia refuza efectiv supica, piureutul, orice forma. Cu sau fara carne, lichid semisolid, solid, cu sau fara branzica, ousor, orice. Asta in timp ce in rom manca binisor. Exista doua variante, una ar fi ca am inceput serios cu fructele si-i plac foarte mult si a renuntat la supa, sau legumele de aici care au un gust total diferit, adica nu prea au, si nu-i plac.
Asa ca am oprit complet, am reluat dupa ceva zile, nimica. Apoi, la sfatul dr. am oprit fructele, nu de tot, dar dimineata ii dau cam zemos si foarte putine fructe, ca sa i se faca foame. Lapte deloc. Iar la pranz eu plec de acasa si-i da mama. Ieri am stat acasa in bucatarie si ele in camera, n-a fost chip sa inghita ceva. Deci trebuie sa plec de acasa.
Insa mereu m-am gandit ce bine mi-ar prinde niste sfaturi si idei de pe la voi. Va roooog!!!!!

Trimit si revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Am citit mesajul lui Vladi. Si eu am patit-o azi cu criza de plans din cauza burticii. E constipata rau. Am redus cat am putut morcovul din supa, desi nu-o mananca cine stie ce, crud nu-i dau, ii dau in schimb pere, piersici, portocala, pepene, pruna, amestecate, separat, nici un efect. O sa-i cumpar un laxativ usor, ca nu se mai poate. Se chinuie saracuta parca naste si face un bot cat unghia. Nu se goleste deloc. Offfffffffffff, ce probleme!!!!!!!!!

Si ca sa vedeti ce in urma sunt, acum ii spun si eu CASTELANEI! condoleante. Nu stiu daca ai mai scris, nu stiu nimic, doar am vazut mesajele fetelor. esti puternica la fel ca mama ta Dumnezeu s-o ierte!!!!

Denisa la voi m-am gandit mereu, o sa citesc din urma sa vad cum sunteti, dar sigur e bine
Roxana cum a fost in tara?

Va pup pe toate nu mai nominalizez, dar va am pe toate in gand

Noapte buna:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

vladi cand am inceput diversificarea am avut aceeasi problema se constipa groaznic si urla jumate de zi pana facea caca. desi ii scosesem morcovul tot constipat era. asa ca din acest motiv eu ii dau dimineata prima masa de fructe simple, nefierte, fac amestecuri de mar cu para, para cu piersica etc, am eliminat chiar si banana si asa am reusit sa scapam de problema constipatiei. adica dupa masa de fructe deja face caca normal. incearca si asa vezi dc merge. ma gandesc ca oricum diversificarea tot o vei incepe acum sau mai tarziu si problema va ramane aceeasi. daca tot ai inceput gaseste ceva combinatii care sa il ajute. si multe lichide da-i, sau fa-i multe supe sau piurerui semilichide...eu cam asa am procedat, nu stiu dc functioneaza la toti dar poti incerca.

Mergi la inceput