Iepurasi Martie-Aprilie 2010 (48)
Raspunsuri - Pagina 21
briza_marii spune:
Of....si noi cu probleme cu burtica! V-am spus ca ieri mi-a plans toata ziua..pe langa faptul ca e constipat (ma mir cum de reuseste, ca dimineata a mancat cam 120ml de mar cu pepene galben blenduite si apoi la o ora si 3 masuri de lapte) mi-a vomitat toata ziua. A mancat supa..a vomitat de m-am schimbat si eu si el de la piele..seara la 5.30 i-am dat laptic si am iesit pe afara..la fel ..a vomitat pe strada o gramada..nu mai zic in ce hal plangea..de credeam ca nu mai ajung acasa...Asta in conditiile in care de luni i-am dat iar debridat de 3 ori pe zi..Cred ca pana luni nu ii mai dau decat laptic, sa vedem dc se simte vreo imbunatatire
Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)
andira spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioanact Nu stiu cine zicea (parca Andira) ca a iesit cu tricou si copii din parc erau cu caciuli..pai cum era vremea? |
Pai, am si zis . 23 C (ca m-am uitat in masina la termometru), si putin vant, dar in nici un caz uragan.
Mi-aduc aminte cand era Irina mica, avea vreo 9 luni, si-i facusem baie. Eu nu le-am tinut niciodata cu caciulita pe cap in casa (nici de-aia de bumbac), nici cand erau nou-nascute. Ei, si Irina dupa baie da si ea sa stranute, i-or fi intrat niste stropi de apa si-si curata nasucul acum.
La care socru-meu apare instant cu caciula si i-o pune pe cap, ca raceste copilul . I-am explicat ca n-are nici o treaba, si sa i-o scoata, ca eu si eu o ambitie cu caciulile .
Sanzi - cred ca cel mai bine ar fi sa-ti asculti instinctul tau. Daca crezi ca e de caciula, pune-i, daca nu, nu. Nu asculta toate parerile, fiecare e expert in la cresterea copiilor.
Inclusiv noi, hi hi, ca doar de-aia ne dam cu parerea .
Eu ma uitam lung la un copil de vreo 3 ani cu caciuloiul de care va vorbeam, timp in care trecea pe langa noi, pe skate, o pustoaica de vreo 8-9 ani, in pantaloni 3/4 si tricou. Ale mele erau la maieu, tricou si bluza cu maneca lunga, deci nici ele chiar flu-flu, dar anyway, in capul gol. Mai tarziu le-am dezbracat, la 25 de grade mureau de cald.
Eu, Irina (14.04.2005), Nati (04.06.2006) si Iris (28.03.2010)
greenfrog spune:
buna dimineata,
am observat si eu ca copiii imbracati destul de gros in parc, si pe mine m-a sunat soacra mea sa imi spuna ca e frig afara, sa intru in casa . Petru este insa ok cu vremea asta, dar asta si pentru ca noi in casa il tinem pe la 21- 22 de grade, in timpul verii la 25C era imbracat cu body fara maneci si picioruse goale. Ieri dupa amiaza l-am scos afara vreo ora si jumatate dar in marsupiu, am fost intr-o vizita si mi-a fost lene sa iau si carutul.
mihaelagrosan sunt de acord cu tine!
ina multumiri pentru carte!
iliraluca spune:
Buna dimi,
Am avut ieri cam cea mai grea zi. A urlat toata ziua, aseara la 11 urla, nu a vrut sa manance ultimul bibe. Nu stiu de la ce e, m-am uitat in gurita, nicio gingie inflamata, ma gandeam ca poate e de la burtica, a facut kk doar ieri dimineta, dar mult. Si noi mancam supa de morcov cu patrunjel, pastarnac si dovlecel.
A reusit sa adoarma dar a dormit tare agitata, si eu, o tot controlam de febra, de mucisori. NU stiu ce poate sa aiba ca tare mila imi e de ea. Vad ca ma si repet dar sunt tare amarata. am citit ca mai multa lume are probleme in perioada asta, chiar ma gandeam ca la noi inceputul diversificarii a coincis si cu schimbarea asta de vreme
Ma gandeam sa ii iau si eu para sa ii pun putina in supa si niste bonisan. Mie mi s-a parut ca bonisanul a ajutat-o tare cand era mica si avea colici.
Acum vreau sa va intreb si daca e posibil sa iasa dinte fara sa fie ceva inflamat.
Multumim si sanatate tuturor ca vad ca sunt multi iepurasi bolnaviori.
Ileana si Kira Maria (11.03.2010)
http://picasaweb.google.com/ilenuta79/PozeKira#
ami_84 spune:
Neata. Poftiti la cafea...
Corimami - multumesc! Sa stii ca si Irina de la nastere pana la cinci luni a luat doar 3 kg (doar ca s-a nascut un pic mai mare). Sa stii ca arata bine Eliza. Eu sunt multumita ca o vad ca este sanatoasa si vioaie.. Doar nu toti oamenii sunt de 1.8m si 100kg? Fotomodelele ar disparea, nu?
Denisa - am visat-o aseara pe Maya ca mergea. Era la mine in camera si facea ture canapea - pat!!
Dimineata a papat Irina para cu cereale. Cantitativ - multumitor fata de zilele trecute. Acum o imbrac sa plecam la plimbarica. Pe la amiaza inca nu m-am hotarat ce sa ii dau.
Mai citesc cand revin.
O zi buna!
Irina Paula (8 martie 2010)
"Intr-o caverna se puteau citi aceste incizii pe pereti: 1+1=1 si, imediat dupa, 1-1=2. Nici chiar cei mari mari matematicieni nu au fost īn masura sa descifreze acest paradox; cu toate acestea, rezolvarea enigmei este una simpla. Este vorba despre aceeasi simplitate care permite oricaruia dintre noi sa se nasca. Lipsa aparenta a logicii dispare daca ne gāndim la procesul nasterii: mama cu copilul sau īn pāntece formeaza un tot si, imediat dupa nastere, mama si copilul devin doua fiinte distincte."
Attachment parenting
mihaelagrosan spune:
Buna dimineata!
Briza e clar ca lui Eric nu-i merge bine cu diversificarea. Daca zici ca a si varsat toata ziua inseamna ca stomacelul lui nu tolereaza noile alimente. Nu-i mai da, intrerupe si da-i doar laptic cel putin o saptamana. E oricum micut, vad ca abia a implinit 5 luni, deci are vreme. Din cate imi amintesc el a suferit si de colici , iar acesti copii sunt mai sensibili.
De asemenea cantitatea trebuie crescuta progresiv, prima zi 1 lingurita, a doua 2-3 lingurite, chiar daca bebe vrea mai mult nu e bine sa le dam tocmai pt a se obisnui aparatul digestiv cu noua papica. Ganditi-va ca si noi cei mari daca avem o perioada in care tinem post, apoi trebuie sa reluam alimentatia treptat ca sa nu avem indigestii.
Mai vroiam sa zic ceva, dar sunt cu bebe in brate si nu ma mai lasa
Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)
cristina30 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui child
DENISA picioarele i le tin cracanate tare in sling, ca si cum m-ar imbratisa cu picioarele. Nici lui Albert nu-i prea place cateodata, tot asa, trebuie sa dea din picioare si slingul i le tine cam fixe, dar are de ales: ori in sling ori in carucior. Iti dai seama ce alege Dar in magazine, spre exemplu, e foarte incantat, ca vede de sus totul si poate sa adoarma usor pe umarul meu. Fetelor, la geox am gasit reduceri faine la incaltaminte, i-a luat zana maseluta lui Albert niste adidasi shucari rau. Pacat ca nu aveau si numere mai mari, sa-i fi luat si pentru la anul. Chiar, aveti idee cat ii creste piciorul intr-un an? Acum poarta 17-18. child fericita de Albert-Krisztian (2.03.2010) |
Hallo,
ca vorbeati despre incaltaminte... poti sa cumperi fara probleme inainte.... la inceput creste piciorul in primii 2 ani cam 2 marimi pe an, da nu.i o regula... dar getute sau papucei poti sa-i cumperi zic eu fsra probleme.... mai ales cand prind aici reduceri, si eu cumpar aproape numai Geox, cumpar inainte tot timpul.. ca altfel cand ii trebuie ma costa cam 60 EUR/pereche.. la reduceri pot sa-i iau poate cu 40-50.... si hainute daca gasisti faine si nu prea groase nici extrem de subtiri puteti sa cumparati inainte... eu am acuma rochite pentru Ingrid pana la 4 ani....
O zi buna.
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
cristina30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vladimirescu Nu mai stiu ce sa fac, poate imi dati voi cite o parere... Tocmai a avut Floricica o repriza de 15 min, plins cu zvircoliri, arcuit spre spate si racnind cit ii permite laringita saracul... Nu plinge fara motiv, nu e un copil nervos sau agitat si nici nu e f sensibil la durere (daca-l lovesc sau zgirii din greseala nu prea zice nimic), asadar chiar il doare tare... Probabil ca e burtica. Nu ies nici gaze. A fcaut azi kk de 2 ori, o data ajutat cu termometrul si seara i-am pus o miniclisma ca sa-l "golesc" si sa doarma si el linistit... I-am dat Debridat, Bonnisan, Chamomilla, Protectis. I-am dat acum si niste Saab Simplex. Nu mai stiu ce sa fac. Problemele astea sint de cind cu supa de morcovi cu pastirnac si dovlecel, I-o dau de vreo saptamina, cite un pic, am crescut gradat cantitatea pina la cam 70-80 ml. Ii place, o ia de placere (sau curiozitate). In ultimele 2 zile am amestecat 1/2 supa asta semilichida cu 1/2 piure din pere Williams din borcanel de la Hipp, gindindu-ma ca s-a constipat de la morcov fiert (a facut kk bilute tari vreo 2 zile si am tras concluzia ca e de la morcov). I-am sistat de vreo 4 zile sucul de morcov cu fructe, gindindu-ma ca il irita fructele crude. Apoi 2 zile am dat doar supa si s-a constipat. Acum cu para a facut kk zilnic dar ajutat, si mult. Dar e clar ca tot are crampe. Ma bate gindul sa renunt de miine citeva zile la orice aliment inafara de LM, s ama intorc adica la alaptat exclusiv, sa vad poate isi revine. Si daca isi revine, sa mai astept vreo 2 saptamini cu aceasta diversificare... Si eu ma pregateam in 1-2 zile sa-i elimin de tot alaptatul de la prinz... Nu stiu ce sa fac. Voi ce ziceti? mami de iepuras Tudor Florian (13.03.2010) si iepuroi Vladimir (19.05.2005) |
Hi,
poate poti sa-i dai in loc de morcov pastarnac sau dovleac din acela de copt.... se recomanda aici tot pentru inceput.... eu am incercat la Ingrid in 2 zile cu morcovel, de la borcan de la Hipp, am mai scris eu ca la inceput cred eu ca asa e mai bine, dar na fiecare cum vrea si poate; si daca ii mai dai mai tarziu morcovi incearca sa gasesti cat mai micuti si firavi ca astia is mai usor de digerat: borcanelele de inceput numai cu morcovi sunt facute tot asa din morcovi foarte foarte tineri. Poate daca incerci sa pui si putin suc de mere in mancarica, asta cica tot face caca mai moale...
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
andra_s spune:
neata!
si noi ne laudam cu o noapte de pomina, ianis a plans, a tipat, a marait ... off, a bifat toate starile posibile ...
vladi tu ceri cam rar sfaturi, deci constat ca treaba este destul de serioasa ... probabil alaptarea exclusiva va fi rezolvarea sau poate nu e vorba de vreo durere concreta, ci pur si simplu o stare "fara stare" a lui Floricica, si noi avem perioade in care nu ne putem gasi linistea, de ce nu ar avea si ei astfel de momente, avand in vedere schimbarile ce se produc in viata lor, avalansa de descoperiri, trairi, simtiri, etc. si daca noi in pasele proaste ne bagam picioarele, mancam excesiv, fumam, ne certam, plangem si ne dam cu capul de pereti ... ei au mai putine moduri de exprimare. haideti ca am inceput sa divaghez ...
nu mai stau, fug sa ne plimbam, revin dupa pranz
Poze & www.youtube.com/user/andrastephanie#p/u" target="_blank"> Video
Mami de minune mica Ianis Stefan (19.01.2010)
Suntem cei mai fericiti parinti din Univers !!!