Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (13)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

multumim fetelo rpentru urari. si eu am un pic emotii cu vremea. In iunie am prins o vreme oribila, cred ca nici in toiul iernii nu era asa. Dar tot am imbracat fetele bine si le-am scos la aerosoli. E drept ca am venit cu o zi mai repede acasa. Sa vedem acum cum sta situatia. Am de gand cand ne intoarcem de la mare sa facem si o cura de munte. Apoi de pe 3 ocombrie Alex va incepe gradi, deci ne vor ramane doar weekendurile prelungite la dispozitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Sabina,

ce dulci pot fi fetitele tale!!! ce frumos trebuie sa fie sa ai trei ingerasi in casa!

Virginia si Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Hello, mamici si bebici!

Ioana, merci de strigare, n-am disparut chiar de tot, am fost doar plecati in vacanta, in Moldova, la ai mei.
Am lipsit 2 saptamani si ne-a fost dor de voi toti

Am botezat-o si pe Maria, ne-am odihnit, plimbat, mancat bunataturi, dormit, iubit, zambit si gangurit mult
Ma mir in fiecare zi cat de repede se schimba Mariuta mea, in ultimele 2 saptamani a devenit mult mai sociabila, zambeste si gangureste cand vorbim cu ea (mai ales dimineata, cand e odihnita, hranita si multumita), isi priveste cu mai mult interes jucariile si caruselul, asculta cate jumatate de poveste citita de mine (dupa care se plictiseste si vrea alte distractii ).
In Moldova am regasit chitara lui Vlad (pe care a exilat-o acolo anul trecut) si Maria a ramas FASCINATA cand i-a cantat tati - statea in scoica in fata lui si nici nu misca, avea ochii mari si gura cascata, cu limbuta afara
Zambeste in mai multe feluri si e tare haioasa... Mai ales ma topesc cand o pun la san si afiseaza un zambet asa smecheresc, dupa care apuca sfarcul cu atata placere.. Mi se umple inima de iubire si efectiv nu am cuvinte sa exprim cat de draga imi e!
Sunt momente magice, care sper sa nu inceteze niciodata.
Are 5,490 kg acum, la 2,5 luni si mie mi se pare ca creste frumos.
Papa san exclusiv si cand vrea ea - habar nu am cate mese sunt pe zi, cat dureaza o masa, cat mananca la o masa etc. Ba da, stiu ca noaptea mananca o singura data, pe la 3 sau 4, dupa care adoarme frumos pana la 6-6:30, cand ne da trezirea
Sunt asa mandra, fericita si usurata ca ne reuseste alaptarea, ca nu am ascultat niciodata "sfaturile" de a da copilului completare de LP, ceai, apa si alte nebunii (asistenta din maternitate m-a privit cu dispret cand am refuzat protectiile din silicon, ca cica nu aveam sfarcuri si nu putea copilul sa le apuce - si acum papa bine-merci Maria mea, si-a format ea sfarcuri dupa plac )

Vai, m-am intins mult cu povestile mele, dar ma simt asa implinita si fericita, incat am vrut sa va transmit si voua cate ceva din starea mea

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Mi-a luat ceva timp sa ajung la zi cu cititul si nu sunt capabila sa raspund la mai multe subiecte, DAR:

Felicitari si urari numai de bine tuturor mamicilor si puilor care si-au serbat zilele de nastere/nume, casatorii sau aniversari! Sa fiti sanatosi si norocosi!
Felicitari copilasilor crestinati, sa ii aiba Dumnezeu in paza toata viata!

Cata, multumiri pentru link-urile despre autodiversificare, mai baga cand gasesti ceva interesant
Ioana, si eu sunt interesata de subiect, deci m-as bucura sa impartasiti pareri si experiente si aici. Dar votez si pentru un topic dedicat!

Urez si eu vacanta placuta celor ce fac bagaje sau au plecat deja!

Madamar, sper ca a trecut iritatia lui Mateo
Ma intrebai de scutecele refolosibile: noi inca nu le folosim exclusiv, ci in combinatie cu Pampers Premium. Acum in vacanta ni s-au terminat pampersii luati de acasa si am cumparat de altfel (nu aveau premium). S-a iritat si Maria - nu foarte grav, dar suficient cat sa ma sperie: noi nu am avut asemenea probleme pana acum. Am cumparat a doua zi alta marca (Puffies, parca), si intre timp am tratat local cu crema Reviken, recomandata de pediatra noastra. A doua zi era mult mai bine, iar a treia a disparut totul si am revenit la amestecul nostru de ulei de masline+migdale.
Sunt hotarata sa elimin usor-usor pampersii cu totul, n-am facut-o pana acum pentru ca Mariuca era micuta, iar scutecele refolosibile sunt tousi ceva mai voluminoase. In rest sunt foarte multumita de ele: pielea copilului atinge doar bumbac sau canepa (sunt de-a dreptul terifiata cand gasesc bucatele de gel din ala de pampers pe funduletul fetei ), nu sunt nici pe departe asa greu de folosit sau intretinut cum par la prima vedere si im mod sigur faci economii: noi in 2,5 luni am cheltuit pe pampersi mai mult decat am dat pe seturile de scutece refolosibile!!!

Sorana, ce bine zici tu acolo despre educarea copiilor prin interdictii. Ai perfecta dreptate, metodele astea ii distrug copilului orice urma de incredere in sine, ba mai mult: ii inspira ca nu e bun de nimic, ca va esua in orice incercare de a face ceva. Acelasi lucru functioneaza si la adulti: daca ii repeti unui om de zeci de ori ceva despre el, chiar daca nu e adevarat pe moment, va ajunge sa creada acel ceva, si sa se comporte in consecinta - MARE problema in cazul in care e vorba despre ceva negativ.
La copilasi, personalitatile carora sunt in plina formare, e si mai grav!..

Uff, nu vreau sa inchei mesajul pe o nota asa mai negativa, dar zau daca imi mai amintesc la ora asta ce mai vroiam sa spun...

fetele si promit sa fiu mai prezenta pe forum.

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Rocsy, ce frumos ai povestit de Sofia... draga de ea...

Cata, multumim si de linkul de pe forum, ma pun sa citesc imediat ce am vreme...

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata si de la noi!
Va ofer o cafeluta fierbinte!
Al meu "caprit" (masculinul de la caprita)doarme dus. A adormir aseara la 9, s-a trezit la 4 cu foamea in gat si de atunci dai si sforaie!
Sabina- drum bun, vreme frumoasa! Despre bona.... no comment!

Noi si in casa stam cu manusi, niciodata nu a avut mainile asa reci+ sosete pe dedesubtul pantalonilor cu talpa. Nu stiu de ce o fi asa friguros!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

`neata si de la noi...
Dragelor, eu nu reusesc sa vad pozicile despre care spunea Sabina. Eu intru direct pt ca nu am dat "sign out" dar nu vad ...
Probabil ca nu stiu eu ceva...cumva...ma puteti ajuta, va rog?

Mami de Matei nazdravan si Tudor (28.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

E vorba de contul mai-iun-2010

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Acum am vazut si eu pozele Sabinei...uitasem ca mai avem un cont pe webshots. Eu ma tot holbam in cel nou si nu zic de cate ori am tot intrat si iesit, doar-doar voi vedea si eu pozele.
Sabina ai trei ingerasi superbi
Corina, sa va fie de bine botezul si concediul petrecut in Moldova!
NicoB, incearca sa-i mai faci masaj, sa-i stimulezi circulatia periferica. Eu ma joc cu manutele Mirunei cd sunt reci.
Si la noi de la 28-29 cate erau acum o sapt, acum avem 24-25 grade. Teoretic asta e temp ideala pt ei...dar mie mi se pare prea racaore.Eu i-am dat o salopetica si sosetele.

www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca

www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare mamici si bebici !

Va citesc, dar la capitolul "raspunde la subiect" stau mai prost ...

Am fost ocupata cu garderoba de toamna-iarna a Adelinei; am bantuit cu ea in brate (nu sling, nu marsupiu, nu carucior) magazinele de copii din oras si acuma nu imi mai simt bratul stang si spatele . Acasa nu am cu cine s o las, asa ca suntem siameze ; spre frustrarea mea nu am gasit hainute groase decat la C&A, si in Carrefour, de la TexBaby. Am cheltuit pana acuma cam 500 de lei si credeti-ma, nu am cumparat mare lucru, mai mult maruntisuri; nu am inca pantaloni, pulovere si gecuta groase. M-am tot gandit daca sa dau banii pe un cosmonaut gros, cu botosei cu tot (mi-a furat ochii la C&A), dar parca totusi as vrea ceva sa ii pot da cizmulite sau ghetute, ca mandra mea va avea deja sapte lunite in decembrie si noua in februarie si sunt sigura ca va vrea in intervalul asta sa o plimbam tinuta de manute, sau macar sa ne sprijinim pe picioruse, ca deja se ridica in fundulet! Voi ce ma sfatuiti? Parca totusi cosmonautul cu botosei se preteaza la bebei mai mici, sau la bebei care stau cuminti in carucior...

Despre diversificare: hmmm... dupa mine as incepe-o cand ii cresc maselutele ! Sincer, ma atrage BLW-ul, dar nu cred ca voi aplica exclusiv; as merge in paralel cu sucuri si pireuri foarte fluide date cu bibe. Nu de alta, dar va avea nevoie de nutrienti pentru dezvoltare, iar eu stau cam prost cu laptele, sincer, ma lupt zi de zi sa imi intretin lactatia, ca nu vreau sa trec fata pe LP; ma indop cu vitamine si minerale (pentru un lapte "de calitate"), ceaiuri si stimulatoare de lactatie (momentan, dupa ce am incercat galactogil, galafor si toate "grauntele" posibile de la boiron; efect egal cu zero; iau more milk plus de la motherlove - rezultate modeste si ma mai si costa 150 de lei pe 15 zile, dar ce pot face...); as vrea sa incerc si un tratament hormonal cu prolactina, insa ce medic ma poate ajuta?! Astept cu groaza masuratorile de la patru luni, ca mi-e frica sa nu fim iarasi pe crestere in greutate zero. Sper sa fie cat de cat bine, ca papa fata mea tot la doua ore cel mult, zi si noapte.

Am inceput si umblatura pentru botez. Nu gasesc fetei rochita frumoasa, doar prostii pline de paiete, margele, broderii; ce am vazut dragute, si totusi nu m-au incantat, la premaman, ii erau mici. Mai trebuie sa ma imbrac si pe mine... Plus organizarea petrecerii; ca pe tati ne putem baza ca pe-o mana rupta (vorba femeii care imi face curat), ca el e toata ziua la serviciu; asa ca ma car cu fata dupa mine peste tot, de-am innebunit si eu, si am dat-o peste cap si pe ea. Deci, mamicile cu bunici: sa le ziceti mersi, ca-i greu de una singura!

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010

Mergi la inceput