Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (13)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Apropos de dormitul parinti-copii, in maternitate am avut o colega de salon, o "doamna" spre 40 de ani, aflata la a doua nastere. Din vorba-n vorba ne povesteste ce trauma are baietelul ei de acasa, care are 3 ani si care de la nastere n-a dormit absolut nicio noapte decat cu ea in pat, si n-a petrecut nicio zi departe de ea, iar acum plange incontinuu acasa, de dorul ei, fiind prima lor despartire mai lunga de o ora-doua...
Apoi ne spune ca sotul se chinuie sa-i monteze noul pat cumparat inainte de a naste, marime xxl, in care urma sa doarma in continuare cu baietelul de 3 ani si cu cel nou-nascut...
O alta mamica din salon o intreaba, curioasa, ce face taticul in tot acest timp, iar mama raspunde ca taticul s-a mutat in sufragerie, pe canapea, inca de la prima nastere, si de atunci a dormit mereu acolo, niciodata cu ea si copilul - ca sa nu-i deranjeze; dar e bine asa, ca sufrageria e camera de trecere si noaptea a traversat des camera in drumuri nocturne la baie/bucatarie, deci l-a tinut sub observatie pe tatic.
Cealalta mama o intreaba, sub forma de gluma: Bine, dar atunci- daca n-ati mai dormit niciodata impreuna - pe asta mic cand si cum l-ati mai conceput?!
La care prima raspunde, foarte serioasa: Aaaa, pai cand ne-am hotarat sa mai facem un copil am chemat-o pe soacra-mea sa stea cu copilul in camera cealalta cat noi ne-am facut treaba...

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata!
Va ofer eu cafeluta in aceasta dimineata!
Rotarixul e optional, nu?
Mie nu mi-a spus nimic pediatra de el.
Misto faza cu chematul soacrei sa stea alaturi! Nici kilotzii nu as fi putut sa-i dau jos la gandul ca a fost chemata pt asa ceva, dar sa mai ma concetrez pe facut copii!

O zi buna va doresc fetelor!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

ok,hai sa va spun despre diversificare parerea mea
cu baiatul am inceput diversificarea ca la carte exact ce mi-au spus medicila cinci luni aproape cu supica legume,apoi piure,suc de mar cu morcov,piure de fructe,la 7 luni galbenus cu carnita de pui....
nu manca copilul meu nimic,nu ii placea absolut nici un gust nou,sucul foarte putin,pana la 18 luni nu mi-a mancat decat lapte ,piure de cereale si suc foarte putin pana la ap trei ani foarte putina mancare,pasata aproape tot timpul,carne deloc decat prin blender tocata in piure,laptele si iaurtul erau preferatele lui

acum cu fata voi schimba un pic,sta cu noi la masa la mine in brate o tin eu,trebuie sa vada ca se mananca,primeste si ea o picatura de suc mar,piersicuta ,pepene rosu,cate o picatura din ce se poate,un pic de mar ras,cam asta i-am dat pana acum am de gand sa-i mai dau cate ceva,eventual piure de legume,e foarte incantata bucuroasa ,chiuie ,ii place si a primit mar acru si i-a placut,apoi in octombrie ,noiembrie am de gand sa-i dau mai mult adica sa incep diversificarea propriu zis
nu ii voi da cu biberonul decat lapte si in laptele de dimi cereale,am renuntat la fulgi de orez di laptele de seara,voi incerca cu lingurita tot ce se poate

NIKOL
ANTONIA MARIA(06 MAI 2010) si DAVID(15 MAI 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Cris noi am facut Rotarix prima doza la 3 luni iar apoi a doua doua la 4 luni impreuna cu Infanrixul.Asa ne-a recomandat pediatra.

Legat de diversificare prietena mea a inceput la 6 luni cu fata (alaptata exclusiv la san) si nu i-a dat nimic inainte nici macar un varf de lingurita de altceva, nici ceai nici apa doar san. Din prima a mancat bine, a acceptat tot ce i-a introdus. Normal ca are preferinte si unele le papa mai bine altele mai rau ca fiacare avem personalitatea noastra dar nu a facut niciodata mutre. Eu cred ca depinde si de fiecare copil in parte, de personalitatea lui si poate mai putin de noi. Normal acum sa nu exageram nici noi, totul cu moderatie. Si totul i-a introdus cu lingurita, nimic din biberon in afara de lapte.

Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Neata' in primul rand!
Vai ce nepoliticoasa am fost.
M-am grabit ca se trezeste gazulina, asa ca incepem joaca si o noua zi cu soare si multe zambetele.

Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Buna dimineata,

Artu sper ca esti bine. Nu ai mai intrat demult.

Nana iti inteleg temerile. Cred ca sunt normale, esti la primul bebe. La al doilea vei trece mai usor peste toate. Acum toate sunt noi. Eu am fost de parere ca bebe sa doarma in patul lui, dar nu in camera lui ci in camera cu parintii. Cel putin noi asa am procedat cu Alex, iar de la aproape 4 ani doarme in camera ei, care este lipita de a noastra si are o usa de trecere, practic sunt 2 camere interconectate. Piticele deocamdata dorm in carucior sau in patuturile de la noi din camera, dar asta f rar. Acum tata din pacate doarme cu ele in sufragerie, din comoditate, ca adoarme la tv, sta pana noaptea tarziu si rare sunt momentele cand mai reusesc sa il recuperez. La inceput mi-a fost greu, dar acum m-am invatat. Pe gemene le-am luat in pat cu mine cand erau f f mici si le luam cu randul, mi-a fost frica sa dorm cu ele amandoua in pat. O noapte era una, cealalta ailalalta, mai faceam pauze. Era in functie de copil. De ex multa vreme au vrut sa adoarma la mine in brate, mai ales Ekaterina. Niciodata nu le-am dat la o parte ca la carte scrie asa, mereu le-am facut pe plac copiilor mei. Acum inca e ok, dar de ex Alexandra este o mare razgaiata, ptr ca am vrut sa le aibe pe toate, sa se simta iubita, sa ii fac toate mofturile si de multe ori stiu ca nu e bine ceea ce fac acum cu ea mare. Mi-e teama, ca mai tarziu mi se va urca rau in cap si nu voi stii cum sa o stapanesc. Sa fii parinte este foarte greu, sa fii mama si sotie in acelasi timp este si mai greu. Uneori sunt atat de epuizata incat si un dus seara mi se pare o corvoada, dara-mi-te sa ma mai gandesc si la altele.

Carla tare faza cu colega de salon. Dar lasand gluma lao parte si la noi a fost foarte greu cat am stat in spital, Alex a plans non stop dupa noi fiind invatata mereu mereu cu noi. Noi nu am plecat niciodata undeva fara ea, ma refer concedii, doar asa am furat cate o noapte pierduta la vreo nunta, petrecere, am fugit la cumparaturi, acum nu prea ne mai iese sa ne furisam. Si asta nu e ok, ca nu mai avem si noi viata noastra, eu mereu zic ca tineretea noastra s-a dus, au apus vremurile noastre. De aceea zic ca o inteleg pe Nana. Pe masura ce creste copilul lucrurile culmea se complica nu se simplifica, desi noua ne lasa impresia ca ar fi invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Neata !

Intrebare : mai e cineva in situatia mea ca la 4 luni de la nastere sa nu ii incapa pe deget verigheta si inelele purtate inainte de nastere ?
Oare o sa le mai pot purta vreodata ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

buna dimi...

bubu ..mie verigheta ...uneori intra si uneori nu, dar cand intra pe deget negresit iimi face rana , asa ca prefer sa nu o port deocamndata , in schimb am inelul de logodna pe mana dr. si l-am purtat toata sarcina si acum si nu am nici o problema. ...cred ca dupa pierderea kg isi va reveni si degetul:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Buna scumpele

noi suntem nitel blocate in casa iarasi ca B a plecat cu cheile mele...asa ca pot iesi, dar nu mai pot intra

Cu dormitul impreuna cu bb eu sunt pentru modelul Family bed. In primul an de existenta este o norma - daca te uiti la toate speciile- ca dormitul sa se faca impreuna cu parintii. Nu ma deranjeaza atata vreme cat o alaptez mai usor, mai ales ca Ilinca mea suge toata noaptea, si din ora in ora uneori, cum facea si Mirci. Acum Mirci poate dormi bine merci in patul lui ,chiar daca se mai scoala si mai plange dupa noi. va trece si asta. EU prefer sa alaptez cat mai mult, de aceea as face concesii la dormitul separat, macar pe motivul asta. CU gemeni mi se pare insa f greu sa dormi in acelasi pat.
E adevarat ca nu mai avem aceeasi intimitate eu si sotul, dar nu va dura o vesnicie. Odata cu intarcatul schimbam kalimera.

Bubu soramea pe la 4 luni a putut purta verigheta de la nunta. Ea are verigheta mai lata si imi spune ca oricum daca se umfla putin si daca nu e gravi nu o mai incape. Eu zic ca atunci cand vei ajunge la greutatea dinainte o sa o porti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Fetele am facut vaccinul Pentaxim la 3 luni,la cat trebuie sa facem Rotarixul?

Artu unde esti?Nu zici nimic?
Vero?
Mira?
Nati?
Ridicati mana daca sunteti cu noi

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Ma votati?

Prezent, Prezent
noi am avut Botezul sambata care a fost superb...
Matei a afost extrem de cuminte in Biserica, a plans doar dupa ce l-a scos din Cristelnita insa in jur de un minut caci supersuzy si-a facut treaba
Am avut marea bucurie de a le avea alaturi pe mazarichi si Carla caci biserica era foarte aproape de locuinta lor, astfel ne-au onorat cu prezenta lor
Carla nu stiu daca ti-am multumit:MULTUMESC :*
apoi masa la local a fost strict in familie, 16 persoane si ne-am simtit extraordinar, nu a fost o petrecere cu dansuri, ci o cina lunga in familie :)
aseara am intrat un pic pe forum si am vazut exemplul cu mamica care dormea inca cu feciorul de 18 ani si prima tendinta a fost sa-l pun repede pe Matei in patut:D
apoi ratiunea a invins si m-am linistit...eu am dormit cu Matei si cu tati in pat pana aproape de 3 luni, acum dormim iarasi cu el ca este foarte, foarte rece noaptea si nu risc sa il las singurel
insa sunt foarte sigura ca daca alegi sa dormi cu bebelul tau pana la 3 luni, 6 luni, un an asta nu inseamna ca aceasta situatie e vesnica
poti explica copilasului, cand creste, ca e destul de mare bla bla bla
cu siguranta nu e musai sa ajunga la 18 ani
si ca exemplu in acest sens e nasa mea care a dormit cu fetita si tatal pana aproape de 1 an, deoarece Alexandra a avut colici pana la 9 luni si alte problemute de sanatate
dupa ce au mutat-o in camera ei nasa mea se scula din ora in ora, asta pana la 5 ani ca sa o usuce pe cap caci transpira foarte abundent si exista riscul sa raceasca
concluzia ar fi ca poti muta copilul din patul tau daca iti doresti

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

Mergi la inceput