Cavaleri si zane de iulie - august 2005 * 5 *

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

mi-e f somn, va salut si noapte buna, revin maine la cafea
sa dormiti bine:
http://www.youtube.com/watch?v=fbj0It7FbO8

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

buna, nimeni azi, hai ca dau ceva bun

La multi ani de sf Maria Mica! pai, sa-mi traisca atunci Marie
si am aflat ca maine e ziua mea si mamei, sf Ana. io Anca, mama Aneta. adica nu m-am pregatit sa dau party, d-apai dublu, pardon triplu si cu miorlau din dotare.
cum treziti copii dimineata, mai ales mamicile cu 2-3 copii.
rutina de dimineata la noi, doar cu un copil: ma trezesc, duc pisica la cupil in camera pe la 7.30 si am parte garantat de trezire instant fara bazdaci, fff happy. cu giumbushlucuri chiar. inainte de matza era teroare, stateam in defesiva cu gandul e sau nu maraita. cu toate ca si noi suntem parinti stricti. apoi o trezesc pe mama. uneori mai trag si de sotz sa se trezeasca chiar daca isi pune tel.
cupilul merge la baie pt pishu, io baia mea, sotul merge la baia mare, de asta am vrut 3 bai.
coboram, noi 2 plecam la munca la 7.45. fata manaca pana la 7.50. mananca cereale(diverse ca sa nu se plictiseasca) cu lapte/toast cu unt/unt arahide cu cafea de copii( cacao cu lapte). mananc si eu rapid cu ea MD, iau eu sau mr d'ale gurii pt work, ne tzocaim/iubicim family sandwich si plecam. mama ii face pachetelul& iaurt/fruct& apa plata apoi merge cu ea sus la baie, imbracat cu uniforma, luat ghiozdan si la 8.40 pleaca la scoala cu vecina/prietena mea+3 copii ai ei. la 8.45 trebuie sa fie la scoala. cand nu ploua rau merg pe jos.
ieri am avut redundancy notice day. pe 30 terminam. iar azi am o veste buna: s-ar putea sa imi fi gasit un jooob. sa ma apuc seros de invatat sa conduc, imi cam trebuie.
va pup

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

va pun si o reteta buuna de spanac, inventie personala:
calesti in ulei masline(1 lingura) o ceapa& ciuperci, cativa catei usturoi, apoi adaugi spanacul, o cutie de rosii in sos tomat& un pahar de apa. lasi sa se fiarba la foc mic pana cand spanacul este semifiert. apoi mai adaugi ierburi: busu, oregano, un pic ardei iute uscat/ crud/boia, sare, inca un pic de apa. torni compozitia intr-o tava si mai adaugi un pahar de apa, acoperi cu folie de aluminiu, cand e aproape gata mai adaugi un pahar mic de vin alb& optional 2-3 oua batute cu un pic de lapte& sare&marar. apoi 2-3 linguri pesmet. dai folia de staniol la o parte si coci se rumeneste un pic omleta. se serveste cu garnitura de orez& smantana+ un pic de cascaval peste spanac.
varianta light: nimic calit, totul la cuptor, fara pesmet. servit cu branza feta& sos de smantana cu piper( o lingurita smantana tare subtiata cu lapte 0.1 grasime, sare, piper proaspat macinat, nu prea fin)
a mancat pana si fata mea cu mare pofta
daca nu v-am facut pofta deja, fug.
daca aveti bunatati scrieti sa mai schimb meniul.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!

La multi ani Mariilor si Anelor! Sa fiti sanatoase si voioase!

Scuzati disparitia Am copiii acasa, de munca la servici cat incape, plus m-am mai bagat intr-un trebusoara si timp liber nu mai am cam deloc.

Am copii acasa! Uitasem cat de frumos si solicitant e . S-au mai innaltat un pic amandoi, au pus aproape cate 1 kg fiecare .. si vorbeeeeesc .
Ne pregatim si noi de gradinita, ei cu mai putin entuziasm, ca le cam place acasa.

Anca, ai mei nu mananca dimineata acasa in timpul gradintiei, ca le da mancare acolo. Deci peste partea asta sarim. De multe ori ii ajut eu cu spalatul pe dinti si pe fata, ca sa ne miscam mai repede. Daca nu se trezesc singuri cand incep eu sa umblu prin casa, ii trezesc usurel cu mangaiat pe spate, gadilit, dragalit ... mai recurgem la mici trucuri cu jucariile, hainele care vorbesc cu ei. Pe ai mei ii duce sotul cu masina pana la gradi. Eu raman acasa sa termina de strans in urma lor, apoi sa lucrez (lucrez de acasa).

Intrebai de mancare .. ai mei mananca destul de bine, dar nici prea mult, nici f. divers. Sunt cam reticenti la retete si combinatii noi. Bianca nu manaca deloc ou, iaurt simplu, ficatel, masline. Rares nu mananca masline, ciuperci, conopida, dar ar manca oricand ochi sau ou fiert, iaurt simplu sau cu cereale. Amandoi beau laptele doar cu cereale, f. rar accepta o canita de lapte cu cacao. Amandoi mananca ciorbe (preferata este cea de cartofi cu sfecla rosie), carnitza la cuptor sau la gratar (se dau in vant dupa frigarui), parjolutze, tocanitze, pilaf, cartofi in diverse combinatii ... salate de rosii, ardei, castraveti, varza. Dintre fructe prefera marul, para si banana (adica cele pe care le stiu dinainte de 1 an). Binacai ii place mancarea condimentata: ia din pizza picanta a lui tati, mananca pestele numai cu f, mult usturoi.

Au role, dar nu se pot da decat tinuti de maini. Merg cu tricicleta, bicicleta cu roti ajutatoare (bianca mai greu, ca e mica si nu ajunge bine cu picioarele).

Tre sa fug ... revin

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Buna seara,
Azi sunt depresata asa ca scriu pe DC.

Bogdana, da-mi si mie detalii despre clubul din Militari. Imi e mai la indemana.
Apropos de cursuri, eu il duc pe Tudor la Fastrackids. Ii place acolo si-s multumita ca are contact cu informatii interesante spuse intr-un fel atractiv pentru copii.

Eu despre mancare nu vorbesc.
Cat despre bici si role, credeam ca doar al meu e mai in urma. In primavara am incercat sa scoatem rotile ajutatoare si nu a mers. Am incercat si week-end-ul trecut si pare sa mearga mai bine de data asta, doar ca nu am avut timp sa exersam mai mult.
Cat despre role, nu-i place. Daca nu-i iese din prima nu mai incearca. Seamana cu mine si asta nu-mi place.

Diminetile noastre cand mergem la gradi? "Mami, hai trezeste-te ca trebuie sa ma duci la gradi." Io n-am vazut copil care sa doarma mai putin ca al meu. Nu mai doarme la pranz de la 3 ani, se culca la 10 seara si se trezeste pe la 7.30. Daca cumva il culci la 9.30 se trezeste chiar si la 6. Da' ce ma mir, la 2 luni in Capraru scria ca bblusii dorm in jur de 17h si el dormea doar 11-12.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Morning,
poate mai vii pe aici, Laura. ma gandeam ca ti-au venit copii acasa, cred ca esti tare happy wow, aproapre un kg fiecare, a mea d-abia a luat cateava sute de gr in muulte luni. nu ma plang, asa e felul ei.
cu trezitul cu jucarii, haine, finger puppets, etc incercat e grumpy rau dimineata. mai merge cu dragalit si gadilit la noi, dar tot dureaza pana ne ridicam din pat, pe cand cu pisica, se ridica imediat din pat
Oanei ii e foame dimineata, uneori cum s-a trezit zice ca ii e foame tare inainte sa moscaia la mancare, iar dimineata nu avem timp. asa ca aproape a invatat ceasul de perete, stie ca trebuie sa termine de mancat pana la 8 ieri chiar a terminat la 7.50. ii mai puneam timer-ul de la cuptor sa sune si daca nu termina ii ziceam ca e gata timpul alocat mesei
la scoala trebuie sa mearga cu pachetel de acasa.
nici ea nu mananca iaurt simplu, dar am fentat-o: ii place mult smantana si i-am dat iaurt grecesc fff cremos cu 12% grasime si ii place muuult. am pacalit-o ca e smantana, chiar are gust fiind f gras.
nici peste nu vroia, am facut pane la cuptor si asa ii place pestele acum. iar fructele de mare/shrimps ii plac ca sunt toate animalute bebeluse. cum ii plac bebelusii de orice fel, asa a inceput sa mananca unele legume: baby tomatoes, baby corn. pastaile sunt ciusca/ardei iute de copii care au surpriza in interior mazare bebelusha. asa ca si mazarea e buna. in ultima vreme mananca si ciorba de fasole cu arpagic/usturoi verde(numai frunzele) cules de ea din gradina.
aaa, mi-am adus aminte cum am facut-o pe Oani sa manance rosii: am cumparat o planta de baby tomatoes si ea a ingrijit-o, udat-o si a facut rosiute. pe care le-a cules si mancat de Craciun, am tinut-o in ghiveci in casa
si ei ii place picant. iar fructele le-a incercat pe toate cred de la mar la fructul pasiunii. preferatele ei: pepenele verde, capsunile, pepene galben, zmeura, mure, afine, mere, pere. restul fructelor le mananca cand le avem in casa. vrea lamaie pe peste/in mancare/supe.
cum stati la capitolul dulciuri? cum gestionati situatia?
eu nu ii dau decat in weekend. f rar in cursul saptamanii. majoritatea incerc sa le fac in casa. si nu avem obicei, desert dupa masa cu toate ca iubesc dulciurile.
e mai bine asa pt ca sunt parintii mei cu mine si bunicii sunt f soft, i-ar lua orice. si apoi copilu' meu nu mai mananca fructe/legume e ca o drogata preferata ei: ciocolata, cioco gen Nutella, orice cu cioco/cacao, apoi custard( crema de vanilie) si diverse dulciuri pe care le facem noi 2, sau le face tati
insa fata mea stie ca nu cumparam( ca astea de casa sunt delicioase si ne si morfolim manutele cand le preparam, cantarim ingredientele, etc) si nu cere. e o scumpa: vedem muffins/cupcakes/tirsmisu,etc in magazin si imi spune:"facem si noi mami acasa" si cand ajungem acasa avem deja idei pt dulcele de weekend. noi mergem la food shopping la sf de sapt, deci nu ajunge sa ii fie pofta ca si bucatarim. cand mai cere ii mai iau.
Andreea, sper sa fii ok, nu depresata esti bine?
deci aveti pb cu mancarea, mofturici& matinal sa inteleg.
va pup

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Ma bucur sa vad atata lume pe aici.

Noi suntem bine, ne pregatim de scoala si gradi.

Adi trece in clasa a IV si din pacate va fi greu pentru el pentru ca ii pleaca invatatoarea in Germania pe 1 an cel putin, o persoana extraordianara, eu am plans vreo 3 zile cand am aflat si in plus se unesc 2 clase. va fi greu pentru el si pentru noi.

Medeea merge la gradi, al doilea an, sper cu mai putine raceli, desi anul trecut nu au fost grave, doar dese la interval de 2-3 saptamani.

Intentionam sa o dau la 6 ani la scoala sa prinda invatatoarea lui Adi dar cum a plecat, o sa o dau sigur doar la 7.

In rst eu lucrz in prezent la o maternitate privata, e foarte diferit de stat si incep sa vina tot mai multe femesi sa nasca aici.

In concediu am fost la Albena, a fost super, exceptand faptul ca Adi a facut febra 39 in prima zi. Am sarit pe el cu medicamente, dar dupa 2 zile nu a mai avut nimic.

Legat de chestionar.

Medeea are 115 cm, 20 kg.
Mancarurile preferate: carne cu os cu cartofi copti, supa e litere, supa de vampiri( de rosii), spanac, pepene verde, struguri, castraveti. Dar mananca in general bine, se vede si pe greutatea ei, desi nu e grasa.
Ii place sa cante , sa danseze sa joace baschet, fotbal, sa se dea cu bicicleta, e mare sportiva, dar si sa deseneze, sa picteze si sa faca <teme> si sa povesteasca.
E o personalitate foarte placuta, foarte optimista si plina de viata.

Adi e un copil mai deosebit pe care am reusit sa il inteleg tot mai bine in ultimul timp.
Emotiile si le manifesta uneori foarte greu, alteori le exprima zgomotos, si insnstent sa il vada toata lumea.
Si pentru echilibrul lui eu trebuie sa fiu linistita, daca am probleme incepe sa se manifeste facand boacane, sacaind-o pe Medeea...Ma straduiesc tot mai mult sa nu mai am iesiri care sa il bulversez, e mare si intelege tot mai multe.

Bine, multi copii de varsta lui sunt asa, si chiar mai ciudatei. La scoala invata bine, nu e cel mai bun dar are partile lui tari: matematica, scrie frumos, retine poeziile repede ( in pauza dinaintea orei, ca uitase ca o are de invatat si ea FB!), face baschet de aproape 4 ani si e foarte bun, doar ca nu prea avem antrenori seriosi.

Adi a avut si o problema ciudata de sanatate, 1 an de zile a avut deficit de lactaza si acum e OK, deja ne consolasem cu ideea ca eceva definitiv, deja si Medeea stia ce nu are voie sa manance.

Si problema respectiva i-a aparut cand am stat anul trecut 3 luni la ai mei si veneam doar seara la 2 zile acasa.

Va las ca, suna o mamica din salon, ma duc sa vad de ce.....sunt de garda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

pai eu stiu ca-i weekend dar chair nu a mai scris nimeni????
Eu sunt iar de garda...

Maine incepe scoala si gradi....Am emotii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

mult succes tututror in noul an scolar! Sa fie un an plini de realizari frumoase!

Delia ma bucur mult sa te revad

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

chiar asa haideti la scris.
io am avut program admin in weekend, mancare, joaca, etc. am si sortat hainele fetei si iar am 2 saci de boarfe& incaltaminte mici.
Delia, ce bine imi pare ca ai aparut si tu cum e la maternitatea privata, esti happy de ceea ce faci, tot under pressure?
si Oana tot asa a fost racita des, io cred ca am avut si swine flu ii dau de vreo 3 luni un sirop de cranberry(Imuno power drink, firma Energetix)pt intarirea imunitatii. nu mi-a mai racit decat acum o sapt, de cand a inceput scoala. si vad ca nu mi-a facut febra, sper sa o tinem tot asa.
mult succes la scoala&gradi
pup pe toata lumea

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput