Cavaleri si zane de iulie - august 2005 * 5 *

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

'Neata la toate mamicile!

"La multi ani!" tuturor FLORILOR! O duminica frumoasa si plina de bucurii si impliniri! "La multi ani!"

Numai bine si o zi placuta tuturor mamicilor si copilasilor !

Mergi la inceput

'Neata la toate mamicile!

Va doresc tuturor sa aveti o Sarbatoare Pascala plina de lumina atat in suflete cat si in casa, si nu numai... sa aveti parte de multa bucurie, reinnoire pe toate planurile, sarbatori senine, multa pace si caldura in suflete, multe surprize frumoase sa va aduca iepurasul si... un Paste Fericit alaturi de cei dragi!

& numai bine tuturor!

#######################################################################################################################################
* 13 randuri pentru viata ta: "1. Nu te iubesc pentru ceea ce esti ci, pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine. / 2. Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita, nu te vor face sa plangi. / 3. Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa. / 4. Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima. / 5. Cea mai stranie forma de a indeparta pe cineva este de a sta langa el si a sti ca nu-l vei putea avea niciodata. / 6. Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau. / 7. Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume. / 8. Nu iti petrece timpul cu cineva care nu e dispus sa si-l petreaca cu tine. / 9. Poate ca Dumnezeu va dori sa cunosti multe persoane nepotrivite inainte de a cunoaste persoana potrivita, pentru ca, atunci cand o vei cunoaste in sfarsit, sa stii sa fii recunoscator. / 10. Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut. / 11.Vor exista mereu oameni care te vor rani, asa ca, trebuie sa-ti pastrezi increderea si, doar sa ai mai multa grija in cine te increzi a doua oara. / 12. Cauta sa devii un om mai bun si asigura-te ca stii cine esti tu, inainte de a cunoaste pe cineva si a astepta ca acea persoana sa stie cine esti tu. / 13. Nu te agita atat, lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand nu te astepti." - Gabriel Garcia Marquez *

Mergi la inceput

Ziua buna la toate mamicile!

Ce v-a adus Iepurasul ? Dar copilasilor ce le-a adus?
Eu... va aduc... o povestioara... :

<<Gradina Iepurelui de Paste
~ povestioara ~

Iepurele de Paste traia linistit impreuna cu sotia lui si cei trei iepurasi mici ai lor intr-o cabana frumoasa de lemn din Alpii Germaniei. Vara, toata familia iesea in gradina si ingrijea morcovii si varza. Iarna se adunau in jurul focului si Iepurele de Paste spunea povesti din lumea-ntreaga micilor iepurasi. Sotia lui, mama iepurasilor se uita cu duiosie la ei si, din cand in cand, mai facea cate-o observatie. Intr-o zi de primavara, Iepurasul cel Mic il intreba pe tatal sau:
- Tata, de ce trebuie sa crestem zarzavaturi in fiecare an? Nu putem sa le cumparam si noi de la piata ca Bursucul?
Atunci Iepurele de Paste il lua in brate, iar ceilalti doi iepurasi, vazand ca e rost de poveste, se ingramadira si ei in jurul lui.
- Da, tata, dar noi de ce nu putem face ca Bursucul?
Iepurele de Paste, tata rabdator, isi trase aer in piept si spuse:
- Dragii mei copii, fiti cu mare bagare de seama la ceea ce va spun acuma. Zarzavaturile ce le crestem noi aici in gradina sunt zarzavaturi speciale. Nu sunt ca cele de la piata. Samanta acestor zarzavaturi a fost transmita din generatie in generatie in familia noastra inca din vremuri stravechi. Parintii mei mi-au dat-o mie, iar ei au primit-o de la parintii lor si asa mai departe, de mai bine de cinci sute de ani incoace. Eu va voi da-o voua. Este o samanta magica.
Iepurasii se uitara uni la altii si impreuna la tatal lor:
- Magica?, rostira intr-un glas plini de uimire.
- Adica, asa ca in povesti?, intreba Iepurasul Mijlociu.
- Da, dragii tatalui, asa ca in povesti!
- Dar ce face samanta asta? Ca mie, zarzavaturile ce cresc din ea mi se par la fel cu cele de la piata, spuse Iepurasul cel Mare cu scepticism.
- Ei, nu e chiar asa! Peste doua zile este Pastele. Stiti cu totii asta, da?
Iepurasii incuvintara din cap.
- Ei bine, in seara de dinaintea zilei de Paste, zarzavaturile din gradina noastra, si numai din a noastra, se vor transforma in daruri scumpe.
- Oooo... facura iepurasii de uimire. Dar ce fel de daruri, tata? Jucarii si placintele asa cum primim noi?
- Nu, dragii mei! Dupa cum bine stiti, placintelele le fac mamicile iar jucariile taticii. Darurile despre care va vorbesc eu sunt mult mai de pret...
Iepurasii clipira mirati. Iepurele de Paste ii mangaie din privire pe toti trei si apoi continua:
- Sunt daruri de iubire, de prietenie, de milostenie, de intelegere, de vindecare, de incredere...
Iepurasii se uitau la tatal lor nestiind ce sa mai zica.
- Cand veti ajunge mari, gradina va fi a voastra. Va trebui sa o ingrijiti! Si sa nu uitati niciodata: varza trebuie udata zilnic si morcovii o data la doua zile!>> (sursa)

Iar aceasta traditie a Iepurasului Pascal apartine se pare, intradevar, nemtilor... s-a raspandit adica, de la germani: Iepurele de Paste - istoria si semnificatia.

Sarbatori Fericite in continuare tuturor!

Mergi la inceput

PS - scrieti si voi un randulet-doua... ca sa deschidem/sa trecem la capitol nou .

Numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bbdeiulie_august2005 spune:

Va invitam la capitolas nou, aici:

Cavaleri si zane de iulie - august 2005 * 6 *

Mult spor la scris tuturor !

Mergi la inceput