Cavaleri si zane de iulie - august 2005 * 5 *
Raspunsuri - Pagina 13
mitub spune:
Si raspunsurile la intreabri:
- mananca singuri? DA, cu foarte rare exceptii cand se cere rasfatata.
- se leaga singuri la sireturi? NU, dar nici n-avem incaltari cu sireturi deocamdata...
- se deschid la nasturi? In cele mai multe cazuri da, si la fermoar de asemenea. mai greu cu alea care se trag la spate, hihi...
- deseneaza linii drepte? Da, de exemplu la case, trunchiuri copaci etc. La Cristina insa predomina chetsiile curbe, dulci, fine, mai multi sori, si totul foarte colorat in culori vii.
Cat despre dintisori, deocamdata tot cu dinti de lapte, cam dupa 6 ani ar fi momentul sa-i schimbe, depinde de multe ori si cat de repede i-au iesit primii.
Pupicei la mamici si voinicei,
andre_ea spune:
Of, unde sunt mamicile de baietei? Ca ma ingrijorez cand vad ce spun mamicile de fete.
Tudor nu mananca singur decat cu multe multe incurajari. Poate, dar nu vrea.
Nu leaga sireturi. Bine, vorba Bogdanei, nici n-are incaltari cu sireturi, dar nici nu-l vad sa aiba rabdare cu ele.
Nu deschide nasturi, nici macar cel de la pantaloni, fermoare da, deschide - inchide.
Nu trage linii drepte. De fapt lui nu prea i-a placut sa deseneze si nici eu n-am insistat. Mare greseala. Acum face niste linii tremurate, curbe, deseneaza niste masini aerodinamice...
Cred ca mai avem de lucrat pe ici pe colo.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
Laura25 spune:
Buna!
Imi tot propun sa scriu de cateva zile, acum sper sa si reusesc.
In primul rand va pup si va salut cu drag pe toate
Raspunsuri:
- amandoi mananca singuri, dar acasa se alinta de multe ori si asteapta sa le bag in gura. (mai ales Bianca, care e o matzaita la mancare, nu mananca multe chestii, mananca putin si zice ca e gata, asa ca prefer sa o ajut cu cate o lingura pe langa ce baga ea, sa o stiu cu burta plina).
- nu avem papuci cu sireturi, deci nu au avut ocazia sa invete;
- la nasturi si fermoare se descurca singuri in general. Dar si aici de multe ori e lenea mare. De exemplu dimineata ii imbrac eu de fiecare data. Sunt perfect capabili sa se imbrace singuri - o fac la gradinita si acasa cand au chef si nu ne grabim - dar dimineata au o lene si un somn in ei, ca daca as sta sa ii astept sa se imbrace singuri, ar ajunge la 10 la gradinita, nu la 8:30 cum fac acum. Eu le accept alintaturile astea, nu ma deranjeaza si stiu ca nu o sa dureze pana se insoara.
- la scris si desenat Rares are dexteritate mai mare si ii place mai mult. Bianca e stangace si nu prea ii ies liniile drepte, scrie literele si cifrele in oglinda de multe ori. Rares e oarecum pasionat de desen. Face tot felul de desene, are rabdare, le bibileste in amanunt. Ma gandesc serios sa ii caut un club de desen/pictura pe undeva sa il duc, sa vad daca i-o place.
Ai mei au toti dintii in gura si nici un semn ca ar cadea vreounul.
In rest, suntem bine, sanatosi. Ieri au avut lectie deschisa cu parintii la engleza (fac cate o jumatate de ora de 2 ori pe saptamana). Dragutz, nu m-a impresionat in mod deosebit, dar a fost ok. Copii au stiut tot ce i-a intrebat, ce s-a discutat, dar cam putin ca volum de cunostinte din punctul meu de vedere (au facut cu aceesi profa si anul trecut).
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
lulu75 spune:
andre_ea, nu stii ca baieteii sunt mai lenesi? Andrei poate sa faca o gramada de lucruri dar nu e mai bine sa le faca mami si bunica?
Ca ati adus vorba de mamini si mie imi e dor de ea si de toate mamicile si bebeii din gasca. Va pupicesc!
Luminita si Andrei Tudor - iubirea mea (16 august 2005)
SA O AJUTAM PE LOREDANA http://www.e-abc.ro/loredana/
Album Andrei
www.dropshots.com/lulu75" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii ingerasului meu
roxanuta spune:
andre_ea
Nu dispera, nu esti singura.
Remus cand e singur sau cu tati se imbraca singur. Cand e cu mine, nici vorba.
La fel si cu mancarea. Eu ii dau sa manance, el scrie sau se joaca.
Daca ii e foame, mananca singur.
Incaltamintea e majoritate cu velcro. Prefera sa fie incaltat dar daca nu are incotro (scoala, gradi) se incalta singur.
Yasmari, vreme buna in vacanta!!
andre_ea spune:
Azi am inregistrat o premiera: Ilinca 1,10 ani si-a pus singura sosetele, Tudor asteapta sa il incalt eu.
La Tudor e o combinatie de fire cu obisnuinta.
Roxanuta, si Tudor la gradi se imbraca singur si acasa mai rarut. Cu mancarea insa, ramane cam nemancat.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
emaaimee spune:
felicitari nu ai de ce sa te ingrijorezi, daca stii ca poate, e doar alintat
fetele la vorba???
Mari, ai venit?
fug sa alerg.
pupilici
Laura25 spune:
La multi ani Mihaele, Gabriele, Mihai, Gabrieli si Gavrili! Sa fiti sanatosi si plini de voie buna!!
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Yasmari spune:
Salutare fetele!
Brrr, e un frig pe aici, noroc ca azi a dat soarele si e senin, dupa ce in prealabil a pluat zilele trecute si-a fost mizerabil, ne gindim serios sa ne mutam oriunde intr-o tara cu mai multa caldura, nu stiu daca o sa ramina la stadiul de vis (pierdut) sau chiar om merge la plesneala. Mult de disecat, filozofat, planuit, si daca le iei in consideratie pe toate, niciodata nu inclina balanta eminamente intr-o parte, cel putin pentru mine. Am mai spus, ma decid greu daca gindesc, de aia nici nu o fac. Am venit in tara asta intr-o "decizie" de un minut, am ramas ca nu mi-a convenit sa ma las rapusa de piedici.
A fost grozav in vacanta; am inceput-o cu sting puternic in bara, am fost refuzati la zbor. In emailul de confirmare de vreo 10 pagini se preciza pe undeva pe a 4-a cu litere normale (eu le-as fi scris capital pt cei batuti in cap, ca mine) ca tre sa facem web check in si sa printam boarding cards. Ne-am dus la aeroport doar cu pasapoartele, incredintati ca suntem in sistem...de ltfel in ultimii ani numai asa am zburat si n-a fost vreo problema. Yasmin a inceput sa plinga, eu m-am bosumflat de soc, husband a decis intr-o fractiune de secunda ca nu se poate, trebuie sa mergem, am luat un taxi pina la alt aeroport £80 si am platit one way flight pt 3 persoane, £330. Nu ma intebati ce suparata am fost. Mai cu seama ca numai husband munceste pt banii astia, eu nu produc nimic....macar sa fi cascat ochii la emailul ala!!!!
Vreme superba, 28 grade, plaja, palmieri, nisip fin, oameni relaxati, se vorbea engleza in jur, asa de multi turisti britanici erau. Cind am scoborit in Londra, un cenusiu de te trasnea, uricioasa clima pe aici!
M-am intors c-o pofta de mincare elefantina. Am grija de mine, ma tratez cu dulciuri, cu paine facuta in casa, in general cu tot ce-i bun si ingrasa. Imi pare rau ca n-o sa ajung in Romania la iarna, as fi vrut sa fiu cu mama, ca-i singura si amarita. Caut fara succes o femeie sa-i tina de urit, sa stea cu ea acolo la tara, ii ofer salariu, casa, masa, si nu gasesc !!!! Mi-e greu ca sunt aici si demersurile astea se fac pe teren, intrebind din poarta in poarta eventual, frate-miu e ff busy si e si foarte rusinos, nici nu crede tare in solutia asta, in Rom nu se practica ca aici, si sunt si multe povesti cu batrini trasi pe sfoara, jefuiti samd. In sat acolo nu-i nimeni disponobil, toata lumea are casuta lui, isi vede de treburile si acareturile lui....he he he, cred ca am mai zis pe undeva, imaginea satului romanesc unde oamenii sar in ajutor, isi stiu si alina necazurile a devenit una idilica, mitica si profund ireala. Oamenii isi stiu necazurile, corect, si eventual folosesc informatiile pt barfe.
Va pup cu drag, n-am mare haz azi, desi ma simt bine de tot, cam tepene degetele. Am vazut niste filme tari (si vechi), Ultimul mohican (demult n-am mai suspinat dupa barbati, dar era unul acolo care mi-a sfarimat inima, nu eroul principal ci frate-su mohican, al de moare incercind sa salveze o fata alba) si Before sunset (splendid film, conversatii sclipitoare, nu atit inteligente cit mai degraba sincere).
lulu75 spune:
Mamici, ce cadouri le cumparati copiiilor de Craciun?
Luminita si Andrei Tudor - iubirea mea (16 august 2005)
SA O AJUTAM PE LOREDANA http://www.e-abc.ro/loredana/
Album Andrei
www.dropshots.com/lulu75" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii ingerasului meu