Din toamna inc 5 zile de concediu fara plata
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
witeflower spune:
ana, zici de salarii mici de 1000 - 1500 lei? Ce zici atunci de cele sub 1000 - care se regasesc frecvent in invatamant, in sanatate, dar si in administratie?
Colegi de-ai mei din invatamant (oameni cu familii, cu copii - si cu ceva vechime, grade...) castiga acum cam 800 ron (cei debutanti si sub 600). Din care, cei care fac naveta isi mai platesc si transportul. Daca mai merg si niste zile in fara plata - ce mai ramane?
Si da, toti avem treaba pe la aceste insitutii - si vrem calitate, seriozitate, profesionism etc. Mai vrem degeaba, ca nu mai are cine oferi nici calitatea de pana acum.
In primul rand pt ca motivatia a scazut rau de tot.
In al doilea rand nu prea mai are cine, pt ca s-au imputinat oamenii din sistem, la acelasi volum de munca sau chiar la un volum mai mare. Orele suplimentare nu mai sunt platite de mult timp.
In al treilea rand, nu prea mai este nici cu ce sa faci respectiva calitate. Zilele trecute ma rugam de administratoare sa-i dea colegei care ma inlocuieste un cartus pt imprimanta ca nu mi s-a mai dat unul din 2006. Raspunsul? Ca asta ar fi chiar un lux, devreme ce nu a mai primit aprobare nici macar clor pt bai sa cumpere - i s-a spus sa se descurce cu ce are.
(Si parintii evident, vor sa fie curat in scoala, vor copiii sa lucreze modern, pe fise, nu sa tot scrie pe caiete etc...
Dragilor, mai vrem degeaba.
In schimb, s-a introdus coplata in spitale si alte chestiuni din astea...Nu mai sunt bani nici sa se plateasca oamenii, nici sa se cumpere cele necesare... Ca trebuie facuta economie- zice presedintele nostru iubit - ca trebuie facute autostrazi si alte investitii care (zice tot el!) vor scoate tara din criza.
Deci, la munca patriotica fortata va poftesc! (Sau... valea! ca cine are nevoie de oameni care mai cer si bani pt munca lor?)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
LORE33 spune:
" Deci, la munca patriotica fortata va poftesc! (Sau... valea! ca cine are nevoie de oameni care mai cer si bani pt munca lor?)
"
Sincer cred ca toti ne-am saturat sa facem sacrificii ca sa se imbogateasca ei!Eu asa consider ca se intimpla acum.Ma simt umilita cand se spune ca lucrez 16 ore pe saptamna deci am salariu chiar prea mare in opinia lor.Ma simt umilita ca mi s-au oprit 25% fara sa mi se ceara parerea si fara sa se gindeasca ca si eu am un copil care poate chiar vreau sa invete in conditii optime.Dar oricum ...pentru ei parera mea nu conteaza.
magdalena67 spune:
se pare ca parerea noastra nu conteaza atata timp cat mai au ceva de furat, ceva de distrus, si oricum pana la campania electorala mai au ceva timp, ca sa ii " interesam " noi cei de jos.
sa vedem totusi ce vor face daca cei de jos incep si se desteapta nitel, si ii va pune pe fuga dar cu buzunarele goale asa cum suntem si noi de multa vreme.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_OR/Cristina_OR.jpg)
Cristina_OR spune:
imi pare tare rau pt cei care sunt in campul muncii, caci ceea ce se intampla in tara asta este batjocura curata.eu eram "patrioata convinsa" pana nu demult, speram ca lucrurile nu se vor agrava atat de tare, insa.....erau doar iluzii.
momentan nu am un loc de munca, nici sotul( este in somaj), insa imi pare enorm de rau pt cei care inca merg la servici pe nimica toata.nu mi se pare deloc normal, nici zilele fara plata, vorba unora de pe aici, munca voluntara fortata, nici taierea salariilor si indemnizatiilor.caci contributiile noastre, a tuturor, de pana acum, au fost cu suma intreaga, nu diminuata 15-25%.
dar.....vorbim vorbe, suntem prea marunti pentru a rezolva ceva.imi pare rau cand vad ca se propovaduieste tot mai mult proverbul " decat sa muncesti degeaba, mai bine sa stai degeaba".si, din pacate, se pare ca spre asta ne indreptam.
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
blogul meu: http://creatiicristinab.blogspot.com/
NU OCOLITI!!!! BAZAR AVANTAJOS PT VOI, SI PT CEI CARE AU NEVOIE DE AJUTOR http://forum2.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148802
moise_carmen spune:
deci, pana la urma din octombrie toti functionarii publici vor avea cate 5 zile fara plata?
ana l spune:
Citat: |
citat din mesajul lui witeflower ana, zici de salarii mici de 1000 - 1500 lei? Ce zici atunci de cele sub 1000 - care se regasesc frecvent in invatamant, in sanatate, dar si in administratie? "Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii" (A. Saint-Exupery, "Micul print") |
Cam asta am vrut sa subliniez, ca 15 mil nu e un venit luxos, e unul pentru un trai decent (desi nu-i adevarat). Daca ambii soti au cite 15 mil si au 2 copii , nu mai vorbim de o suma decenta, dar cit de cit zicem ca emai bine. De cele sub 10 mil, ma ingrozesc. Nu trebuia deloc umblat la ce e sub 15 mil.
Vai de pielea noastra. Sunt curioasa cit vom mai rezista, mai ales ca vine iarna si cu legea noua la plata caldurii de la sistemul centralizat, degeaba mai traim.
Intr-un cuvint, calitatea va deveni o utopie.
copiii mei minunati, Edy (5 noiembrie 2003) si Daria (2 decembrie 2008)
hainute de vanzare