Din toamna inc 5 zile de concediu fara plata
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
magdalena67 spune:
acesta e adevarul: se pare ca de frica stam si suportam toata aceasta bataie de joc, sa fim injositi pentru o bucata de paine.
toti vorbim pe la colturi, dar se pare ca nimeni nu are curajul sa rabufneasca odata, sa sparga aceasta buba care se infecteaza pe zi ce trece.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/narcisam102/narcisam102.jpg)
narcisam102 spune:
Sindicatele??! Care sindicate?? Alea care se lupta ca ei sa nu isi publice averile??! Adica ei nu sunt tot functionari publici? declaratia de avere publica de ce sa nu fie si pt ei?
Va spun eu ca fura mana in mana cu politicieni aia cu care "cica" se duc la negocieri.
Da, MAi a anuntat ca vor fi 5 zile fara plata in nov si dec dar inca nu se stie daca 5 zile toate sau 5 zile in fiecare luna.
E o prostie mai mare decat capul lor. Nu stiu ce sa mai faca si de unde sa mai fure...bataie de joc in tara asta....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
sindicatele pregatesc procese in instanta pentru reducerea salariilor. unele deja sunt pe rol.
LORE33 spune:
Sa presupunem ca justitia ne da dreptate. Peste cati ani se vor restitui sumele oprite? Stiu profesori care au castigat in instanta majorarile salariale si .....vor primi banii fractionat cand vor fi bani la buget...adica niciodata.
ana l spune:
Eu sunt la privat. Mie in 2008 mi-a taiat 25% din salar. Si nu numai mie,ci la mai multe firme din oras. Ideea e ca cu taierea de atunci, tot ne-am descurcat. Parca erau altfel facturile in 2008. Acum mi-au taiat din indemnizatie. Sotul e la privat, nu i-a crescut salariul de 3 ani. E greu si la ei, ca nu se mai onoreaza contractele din lipsa de bani.
Dar parca s-a ajuns prea de tot. Si 25% reducere, desi am inteles de la unii ca 25 asta s-a transformat in mai mult. Si zile libere, si inca o reducere, dar pina cind?
Ca facturile nu ni le taie nimeni pe motiv de austeritate, din contra, ele cresc.
Iar cine a mai rams la institutii isi baga picioarele, vorba cuiva mai sus. Si tot noi avem de suferit, ca vrem nu vrem, avem treburi pe acolo, si stim cum suntem tratati.
E drept ca in unele locuri si 90% daca ar taia din salarii, tot n-ar fi suficent de mult. Acolo trebuiau sa umble prima data, nu la salariile mici, cele de 10-15 mil.
Aseara la tv arata ca la o pirmarie functionara a luat 430 lei salar. Pai cum naiba sa traiesti, cum sa-ti duci copilul la scoala care se presupune ca e gratuita? (asta-i alta poveste)
Eu as vrea sa vad pina cind vom rezista. Ca vine iarna si disperarea creste. Ce facem atunci? Si daca mai avem si rate... vai de noi.
copiii mei minunati, Edy (5 noiembrie 2003) si Daria (2 decembrie 2008)
hainute de vanzare
morenaA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LORE33 "Romanii de ce accepta atata umilinta?" Simplu:din lehamite si lasitate. Sau pentru ca majoritatea au credite la banca si de frica executarii silite nu mai reactioneaza. |
asta am intrebat-o si eu pe mama, dar gereva de ce nu faceti? "Pt ca nu ne plateste cat suntem in greva ... acum cativa ani a fost o greva in invatamant care a durat 2 saptamanai ... 2 saptamani fara plata a insemnat ca jumatate de an s-au tot chinuit sa recupereze plata la datiorii...
Nu stiu ce o sa se faca atata lume , care traiau cu banii la fix, de unde pot ei sa taie 25% ? incalzirea si asa era mai mult amorteala casei (25% mai putin ar fi ger), 25% mai putin la mancare? ratele sigur nu s-au micsorat ...
Cunosc atata lume care are rata la aprtament cam 50% din salara, din vreo 25% plateau facturile si din restul mancare , haine . FIX.
lily spune:
In primul rind, nu ne-a intrebat nimeni daca sintem sau nu de acord cu acest gen de "ajutor", adica sa ne imprumutam de la FMI sau alt organism financiar si cu ce consecinte.
Dupa aceea nu ni s-a explicat ce inseamna "solidaritatea" mult-trimbitata, cine cu cine sa fie solidar dupa luarea imprumutului? Ca majoritatea oamenilor iesiti la pensie au lucrat la stat, deci pe salarii mici si medii in fostul regim comunist/ceausist.
De asemenea, angajatii cu acte in regula-carte de munca si toate contributiile virate la acest stat secatuit si vlaguit au salarii obisnuite, in jur a citeva sute de euro. Persoanele care au nevoie de asistenta sociala sau care sint pensionate pe caz de boala de asemenea nu au cine stie ce venituri. Cam cit sa supravietuiasca.
Nici in agricultura oamenii nu cistiga sume mari sau exorbitante. Dimpotriva, munca agricola e o aventura, cine are nitel pamint are de dat o multime de bani pt ca acesta sa fie lucrat.
Despre ce fel de solidaritate vorbim ???
S-a mai vorbit despre creditele luate de la banci, in euro mai ales. Si pe care romanii vor trebui sa le returneze, cu dobinda si tot felul de alte sume adaugate dupa aceea, gen comision de administrare sau de risc etc. Dicteaza Banul-oriunde am merge, iar leul nu prea mai are valoare.
Nu cred ca s-a ajuns brusc la situatia aceasta dezastruoasa. In ultimii 20 de ani s-au intimplat atitea...
Masuri ar fi-de reformare reala si nu de concedii fara plata, de taieri de salarii sau mai rau dezbinarea unor categorii de oamenii unii contra altora.
ralucames spune:
L-am simtit pe Basescu de la inceputul primului mandat ca vrea sa dezbine clasele sociale si sa ne invrajbeasca unii cu altii, ca sa ne poata conduce mai bine; sa ne uram si sa nu ne mai intelegem... ce simt acum e o ura imensa si o stare de jale, ura e pt. d-nu presedinte care se poarta absolut jalnic, n-are diplomatie nici cat negru sub unghie... iar jalea ma cuprinde cand ma gandesc ca si eu si sotul meu suntem bugetari, cu facultate si la un moment dat cu servicii bune; acum, cu 25% reducere la fiecare, nu ne mai raman bani decat de rata la apartament, utilitati/facturi si cresa+gradinita copiilor; deci sigur nu vom rezista multe luni in ritmul asta!
Ma rog la Bunul Dumnezeu sa nu innebunesc/innebunim, de dragul copiilor minunati ce-i avem si a iubirii ce ne-o purtam...
p.s. pe noi, ca popor, nu ne-au intrebat guvernantii decat lucruri putin importante, in referendum, altfel nu suntem decat niste oi conduse prost; prost pt. noi, bine pt. ei. Nu pot accepta ca plata pt. aceste porcarii o vor face copiii nostri si inca doua generatii dupa ei, dac-or mai apuca... sunt prea revoltata sa mai pot spune ce gandesc...
danielle_ spune:
offf...jale cu J mareeeeee....
Nu stiu unde o sa ajunge,pur si simplu isi bat joc de noi....sunt cei care lucreaza la stat si inca au salarii peste imaginatia noastra ...cum este posibil ca o persoana sa ia 230 milioane lei vechi pe luna (cei de la hidroelectrica au salarii inca foarte mari)si un angajat MAI sa ajunga sa ia 1000-1200-1400 lei ...sau citeam deunazi ca o femeie de servici de la finante ia 4500-5000 de lei....la fel si soferii de la aceeasi institutie ,au salarii mari....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LORE33 Sa presupunem ca justitia ne da dreptate. Peste cati ani se vor restitui sumele oprite? Stiu profesori care au castigat in instanta majorarile salariale si .....vor primi banii fractionat cand vor fi bani la buget...adica niciodata. LOREDANA si MIHAI "Infrint nu esti atunci cind singerezi,nici ochii cind in lacrimi ti-s.Adevaratele infringeri sunt renuntarile la vis." |
Evident ca asa este, ai dreptate!!!
DAR eu cred ca este foarte important - poate CEL mai important, dincolo de rezultatul final al proceselor sau de momentul cand vom primi efectiv banii (in varianta cea mai optimista) este sa aratam ca NOUA NE PASA, ca nu ne mai lasam calcati in picioare!
cu cat vom reusi sa strangem randurile si sa ne asezam, uniti, de aceeasi parte a taberei - si functionari publici, si personal contractual platiti de la stat, si cei care lucreaza la privat, si cei care primesc ajutoare sociale, si pensionarii, si somerii, samd... cu atat vom incepe sa putem sa ne impunem in fata Guvernantilor, sa vada ca nu ne lasam calcati in picioare!
sa-si aminteasca de fapt ca NOI i-am adus in scaunele de care se tin cu toata puterea!
miscarile sindicale, Grevele, protestele, procesele... din start nu se pot face daca nu suntem multi care sa ne sustinem cu convingere cauza!
credeti ca astfel de idei nu le vin si altor Guverne? dar ei stiu ca in clipa nr. 2-3 de cand le-ar anunta, se pot astepta la blocaje in multe sectoare de activitate!
in Franta si in Grecia... cand s-au taiat salariile la stat, cei de la privat au facut si ei greve de solidaritate!
cata vreme noi suntem dezbinati si ne aratam cu degetul...
nu vom reusi prea multe! in fond, tuturor ne e din ce in ce mai rau si mai greu!