Vinete pentru salata, de care?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

hmmmm, interesant! Ma gandisem si eu sa le tai in lung si sa le scobesc, dar din cauza caniculei le-am cam ars am povestit mai sus, si nu prea se mai pretau pentru metoda asta. Dar am o sacosa de vinete de copt maine si va anunt daca mi-a iesit!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Androix, oricit de arse ar fi tot merge. Am patit si eu. trebuie manipulate cu grija de pe aragaz si apoi taiate usor cu cutitul bine ascutit.
Secretul e sa le manipulezi cit mai putin si sa le misti cit mai putin de pe o parte pe alta.
Si, daca ai pregatit totul la indemina, e usor tare sa iei miezul cu lingurile pe care le folosesti ca pe doua causuri. Sa fie mari ( lingurile) sa le poti uni intr-o gramada cind tragi din jumatatea de vinata si sa nu se reverse dintre ele acea gramada ( oare se intelege ce explic?).

p.s. nu infinge tare lingurile, sa nu despici partea de jos a jumatatii. Elibereaza usurel marginile si apoi culege miezul. Intre linguri.
Lingurile te ajuta sa lucrezi cu vinetele oricit de fierbinti ar fi cind ele sint inca usor ferme si nu s-au muiat prea tare.
Bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Si eu le curat la fel ca Daniela b. Doar ca folosesc o singura lingura. Merge bine si asa. Le despic pe jumatate cu un cutit ascutit, apoi iau miezul de pe fiecare jumatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Am incercat si eu si este foarte bine! Multumesc ca mi-ati dat curaj sa incerc! Sunt convinsa ca va fi mai bine cu fiecare ocazie dar pentru prima data m-am descurcat excelent. E o metoda usoara, nu se mai face atata mizerie in bucatarie, unghiile mele au fost crutate, e ok. Doar cand am gresit si s-a rupt coaja prea tare am migalit mai mult sa adun bucatele mici de coaja si tot au ramas dar cum am zis datile viitoare o sa fie mai bine. Am avut niste vinete excelente nu ma asteptam acum sa mai gasesc vinete asa bune. Pacat ca nu am luat mai multe sa mai pun la congelator.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

...dar cum am zis datile viitoare o sa fie mai bine.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!


Cu siguranta!
Cu exercitiu iti faci indeminarea ( in orice domeniu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Foarte utile sfaturile, multumesc si eu
Acum sper ca la anul sa-mi iasa si mie mult mai bune ca acum.



Teodora, de Vladut (15.05.2007)



Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b

Eu aleg vinete mai inchise la culoare, lucioase si ma uit sa fie codita "coapta" ( nu stiu sa va explic, arata intr-un fel...adica nu verde ci "coapta") si da, usoare da' nu prea. In general cei ce le vind pun o vinata taiata de exemplu si experimentind, ajungi sa-ti dai seama cum trebuie sa arate vinata cruda buna ( de copt).

Pentru ca nu-mi prea place sa le curat am "inventat" o metoda care ma ajuta sa nu ma oparesc si sa nu ma ung cu negreala ( eu le coc pe flacara, nu in cuptor).
Pun pe toata masa ziare vechi si intind folie peste ele. Intr-un colt imi pregatesc un fund usor inclinat sub care pun servete de hirtie groasa.Scot vinata, ii tai codita si apoi in lung, injumatatesc vinata taind usor cu cutitul bine ascutit sa nu imprastii coaja arsa pe pulpa alba.
Apoi inarmata cu doua linguri scobesc, pe rind, jumatatile.
Practic nu ating vinata. Umblind rapid, chiar daca ele sint fierbinti, lingurile ma ajuta sa lucrez fara sa las zeama si oricum, dupa fiecare citeva vinete schimb folia de pe masa.
E vorba doar de exercitiu. Intr-un final ( cam dupa trei incercari de astea) am capatat o dexteritate teribila. Stiu ca pare ceca simplu ( cam cum ai inventa apa calda) dar mie care sint o mare mincatoare de vinete mi-a schimbat viata metoda asta, nu mai urasc sa coc si sa curat vinete, as putea coace saci intregi fara sa ma pling.
Chiar, voi cum le curatati? ( ar fi durere sa aflu ca am reinventat roata in materie de vinete...eu la mama am vazut ca le curata cu mina, fisie dupa fisie)



Hai ca mi-ai inveselit ziua!
E prima data cand aud de metoda asta ,sa stii!Sigur tu ai inventat-o ca altfel nu se putea!Dar daca ai avea vreo 20 sau 30 de kg de vinete ...ma gandesc cam cata hartie si folie as avea de consumat cu metoda asta.Nu zic ca este o metoda rea dar nu am incercat...poate in viitor!
In general eu dupa ce se coc vinetele le pun intr-un vas pe care il acopar.La 5-10 minutele incep sa le curat.
Nu e greu deloc daca leguminoasa este coapta bine si sanatoasa!

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)



http://bazar.desprecopii.com/browse.asp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui cosminiq
...ma gandesc cam cata hartie si folie as avea de consumat cu metoda asta.Nu zic ca este o metoda rea dar nu am incercat...poate in viitor!


Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)



Mami de Cosmin, ideea este sa reciclezi ...eu pun foile de la reclamele de la supermarkt, ziare de prin casa si folie de la sacosele alea subtiri de la fructe, refolosirea e prima mea grija.
Ma descurc si sint multumita cu metoda asta, de aia am zis sa o impart.
dar daca nu, nu.
Nu azi, in viitor.


http://bazar.desprecopii.com/browse.asp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina87 spune:

Hello bucataresele,Ce bucate apetisante gatiti astazi?

Eric 28/09/2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Vinetele mai lungi, mai subtiri si mai moi (adica sa aiba toate calitatile astea) sunt cele mai bune pentru salata.

Mergi la inceput