Ne lasam de fumat! - 2 -

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

A folosit cineva plasturi cu nicotina? Cum v-ati simtit cu ei? Eu am senzatia ca m-am dereglat hormonal. M-am umflat toata, sunii sunt ca in sarcina iar ciclul mi-a venit mai devreme cu 8 zile, eu avand toata viata un ciclu ceas de 28 de zile.
Se poate oare ca plasturii sa aiba asa efecte secundare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiy spune:

Tigarile astea...
Am inceput sa fumez prin 1996... anturajul, firea mae mai slaba, nu stiu... ajunsesem si la un pachet jumate pe zi... In ziua in care am aflat ca sunt insarcinata, am renuntat... nu stiu cum... probabil gandul la fiinta aceea din burtica... nu mi-a fost greu deloc, n-am fost nervoasa, nici agitata... Doi ani am alaptat; in prima saptamana dupa ce am intarcat copilul, am fumat prima tigara si atunci a fost inceputul... nu ma mai pot opri. Am incercat de nenumarate ori; sunt dependenta, sunt ca un drog pentru mine. Incerc sa ma gandesc cat de rau imi fac si tot nu pot renunta; psihic nu reusesc sa-mi impun. Si mi-au facut zile negre tigarile.. Mi-e atat de rusine sa marturisesc prin cate am trecut si cate am fost in stare sa fac pt tigarile astea nenorocite... Nimeni nu stie ca fumez... nici sotul... de cate ori m-am strecurat afara cu diferite pretexte, de cate ori am alergat tremurand la primul magazin atunci cand ramaneam singura.... Imi vine sa plang de ciuda... Incerc din rasputeri si nu reusesc.. nu stiu ce sa mai fac....
Stiu ca rezervele exista in mine, puterea este in interiorul meu, dar nu reusesc sa ma mobilizez. Sunt o persoana cu multa voinita, reusesc in tot ceea ce imi propun, dar la capitolul asta stau f prost... As vrea sa fie cineva langa mine, sa tipe , sa urle, sa-mi dea palme atunci cand pun tigarea in gura...
Uneori fumez pana cand nu mai simt gustul sau nu mai intra in mine... de fiecare data cand incerc sa ma las sunt atat de nervoasa si agitata!
Ajutati-ma , va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Mamiy,de ce nu incerci si cu tigarile electronice?
Eu nu fumez, dar fratele meu(fumator de peste 25 ani) a reusit sa se lase de tigari in prima luna de cand a incercat cu tigarea electronica, acum a convins-o si pe sotia lui si au trecut amandoi pe tigara electronica, imi spune ca se simte mult mai bine, are putere mai multa, si chiar nu mai simte deloc ca si-ar dori sa fumeze din cealalta.
Cauta pe net mai multe informatii despre tigara electronica.

Multa bafta!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi76 spune:

M-am lasat de fumat in septembrie. Fumam deja de 19 ani si dupa trei sarcini, din care una dusa cu tigarea in gura (vina mea), am citit cartea In sfarsit nefumator. M-a motivat, dar nu sa zici ca din cauza ei m-am lasat. Au mai trecut cateva luni dupa ce am citit-o pana mi-am convins sotul ca gata, trebuie luate masuri. Am terminat cu fumatul, am luat semintele de floare. Dependenta fizica a disparut repede. Cea psihica a fost mai grea, dar am luptat cu atata inversunare impotriva ei, ca nici reflexele nu le mai am, nici nu imi mai amintesc de fumat, eu care ma trezeam la propriu cu tigarea in gura. Nu imi e pofta, nu mi-am dorit sau visat sa mai fumez, pur si simplu nu mai face parte din viata mea. M-am si testat. Am fumat dupa aceea in cateva ocazii (we in care am fost la peste sau la vreo nunta), fumat serios, ca atunci cand nu ma lasasem si vreau sa va spun ca dupa ce am terminat pachetul de tigari la momentul ales, nu am simtit absolut deloc vreo nevoie de ele sau sa fi avut vreun gand. La serviciu fumeaza colegii si chiar ma deranjeaza fumul. Poate sunt un caz fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi76 spune:

Am uitat sa spun ca m-am ingrasat deja 7 kg. incerc sa scap si de asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Si eu am reusit sa ma las motivata fiind de aparitia a doua liniute pe testul de sarcina.:) M-am lasat brusc, fara sa ma mai amagesc cu alte pufaituri.Mi-am spus in sinea mea: "gata, de astazi nu mai fumez" si incercam sa constientizez faptul cat rau ii poate face acest viciu al meu, micutei care incepea sa se dezvolte in mine.Deja am ajuns in 33 saptamani de sarcina si sunt extrem de multumita ca am reusit asa usor.Mai am inca un pachet sigilat in dulapiorul de cafea insa nu m-a tentat si nici nu ma tenteaza.Nu am nici o problema sa vad alte persoane fumand langa mine, sau sa imi vina dorul de o tigara... Si eu sunt uimita de performanta mea si chiar multi din anturajul meu.Fumam aproape 2 pachete de tigari pe zi si am fumat 12 ani de zile.La cate beneficii vad acum dupa 33 saptamani fara tigara cu siguranta nu am sa ma mai apuc din nou.Tenul e mai luminos,dintii mai albi, respiratia mai placuta, limba parca e mai roz ca la pisicute :), hainele nu mai sunt amestecate de parfumuri fine cu tutun :)).Inainte ca si fumator nu imi dadeam seama insa cand imi vine sotul acasa (el inca nu a reusit sa se lase) si cand simt "izul" de tutun de pe haine ma ia cu greata.Ma gandeam ca asa miroseau si hainele mele inainte insa nu simteam ca si fumator.E oribil mirosul.Singurul inconvenient e ca in primele 2 luni de sarcina, desi nu e normal sa iei atunci foarte mult in greutate, eu am pus 4 kg din cauza ca am lasat tigarile.Nu e bai ca acum aproape de final am pus 12 kg insa le dau eu jos dupa. Sa fie bubulina din burtica sanatoasa ca restul nu mai conteaza si nici macar nu se vad kg ca sunt si inalta tare

Mergi la inceput