Ne lasam de fumat! - 2 -
Raspunsuri - Pagina 2
zna23 spune:
M-am lasat de fumat de cand am aflat ca o sa am un bebe.Asta m-a motivat atat de tare incat am spus un NU hotarat tigarilor.Nu m-am ingrasat,nu am fost nervoasa,stresata,si asmd.
La mine cred ca era vorba mai mult de nevoia de gest...de gestul de a duce tigara la gura si de a fi in tandem cu cei cu care stateam la masa!
Tentatii au existat dar de fiecare data imi aduceam aminte ca sunt responsabila de copilu pe care il port si care nu se poate apara
Poate va suna a cliseu dar pe mine chiar m-a ajutat...am zis...asta e ultima tigara ..si ultima a fost!Cred ca mai intai de toate trebuie sa fi tu convins ca persoana ca vrei sa renunti la viciu...sunt oameni care isi adora viciul si chiar nu vor sa renunte..si nu vor renunta!
+ 12
samira1980 spune:
Si la mine tot ideea de gest ma facea sa fumez. Nu am fost niciodata o fumatoare, insa la petreceri sau diferite intalniri imbibate cu tutun mai luam cate una-doua tigari. Dar dupa ce am ramas insarcinata am renuntat la ele.
Recunosc ca uneori mi se mai face dor sa mai fumez o tigara la cafea, dar copilul meu este mult mai important pentru mine. Imi doresc foarte tare ca fetita mea sa nu fumeze, asa ca macar incerc sa nu vada acest obicei acasa.
Maya25 spune:
Si eu m-am lasat de fumat ultima data acum 2 ani cand am ramas insarcinata. Nu mi-a fost greu pt ca m-am gandit la binele copilasului din burtica. Ma mai lasasem eu si inainte, pe o perioada mai lunga dar m-am reapucat. Sper ca de data asta sa rezist si sa nu ma mai apuc pt ca vreau sa dau un exemplu bun fetitei mele.
gabriela42 spune:
din nefericire fumez!sunt foarte suparata pe mine ma critic recunosc toate urmarile fumatului si totusi nu reusesc!cred ca va trebui sa apelez la psiholog.nu reusesc sa inteleg de ce o fac pur si simplu hai la tigare.sunt disperata sa renunt la prostia asta dar nu ma pot concentra.zic gata joi la 3 ma las si hop uitnu mai stiu ce metode sa adopt pt a scapa de marele meu pacat!daca aveti timp si doriti sa ma sfatuiti va rog cum sa mai incerc.apelez la voi poate impreuna reusesc si eu sa miros a parfum nu a scrumiera.trebuie sa reusesc
Maya25 spune:
Gabriela mie ultima data cand m-am lasat mi-a fost usor pt ca am avut o motivatie puternica, am aflat ca sunt insarcinata.
Dar m-am mai lasat si mai demult si m-am reapucat dupa 2 ani jumate cand am avut un necaz mare. Atunci a fost greu sa ma las, planuiam de mult timp sa ma las dar a trebuit sa astept momentul cand am avut vointa puternica. Imi tot propuneam ca maine, ca poimaine si pana la urma a venit o zi cand am avut puterea sa zic gata. Eram f mandra de mine ca reusesc sa ma abtin. Mi-am facut un tabel tip calendar, cu zile si ore si cum trecea inca o ora in care nu am fumat, o coloram fericita. Apoi, cand vroiam sa fumez, ma uitam pe calendar si-mi spuneam: daca am rezistat, atatea ore sau atatea zile si atatea ore, ar fi pacat sa cedez tocmai acum.
Prima zi e cea mai grea. Pe masura ce trece timpul e tot mai usor sa nu te mai gandesti la tigari.
Tin pumnii!
gabriela42 spune:
maya25 multumesc din tot sufletul,pin acu am ars 3 sper ca pina la culcare sa nu mai execut inca 3.incerc sa le reduc 2-3 zile si de luni sa ma lansez la viata.plec la munte 3 zile las acasa telefonul rontai seminte si maninc multe mere.am rugat pe almo sa ma ajute cu cartea si vreau sa intreb a luat cineva wellbutrin?a sunat cineva la 0800878673 pt ajutor si consiliere?incerc sa sun miine.of trebuie sa reusesc ma umileste dependenta.daca nu mai scrie almo mai are altcineva cartea sa ma ajute ?pot trece vineri prin bucuresti mizil buzau ploiesti cimpina predeal daca locuieste cineva si imi poate vinde sau imprumuta.
Maya25 spune:
Prima data cand m-am lasat, si eu am rontait seminte, morcovi, mere, biscuiti, pufuleti, alune, etc.... M-am si ingrasat un pic la inceput dar apoi mi-am revenit aproape la forma initiala. Am baut ceai mult si sa stii ca nu am renuntat la cafea, pe principiul ca nu renunt acum chiar la tot ce-mi place. Oricum, o cafea pe zi, cu mult-mult lapte nu strica nimanui.
gabriela42 spune:
maya am redus la jumatate am schimbat tigarile cu cele mai subtiri cele mai slabe dar cred ca nu sunt pe drumul cel bun!trebuie sa renunt nu sa le raresc pt ca nu tine,astept cu nerabdare ora de tigare.hai sa incercam de luni impreuna fara fumzic o prostie trebuie lasate de tot ca rarite e ca si cucu zici doar motul si scapa tot.doresc cartea,am inteles ca pe multi ia convins poate ma ajuta si pe mine
Maya25 spune:
Eu cred ca metoda cu redusul nu e cea mai potrivita, pentru mine nu a fost pt ca, cum spui si tu, abia astepti sa vina ora sa poti fuma. La un moment dat nu o sa mai ai rabdare si o sa fumezi mai devreme, apoi o sa fumezi mai multe tigari decat ti-ai propus.
Am citit despre asta ca ar fi ca si cand trebuie taiata coada catelului. Cum e mai bine si mai putin dureros pt catel: putin cate putin sau dintr-o data?
Tu stii insa cel mai bine cum ti-e mai usor.
gabriela42 spune:
maya e de rau!ce ma fac? asa este am dat iar de bucluc.of of offfffff .am multe necazuri dar asta cu fumatul este pt mine principal.sunt bunuta dar daca renunt la tigari ...pot fi si mai buna.am multe necazuri si doresc sa transform raul in bine.hai sa incercam de luni impreuna,te rog poate reusim!tu esti mai echilibrata ca mine nu promiti nimic deocamdata este minunat dar eu ... .vreau sa renunt la prostie!ajuta-ti o.....sa se lase de fumat!