Casatoria si saraca femeie
Raspunsuri - Pagina 8
inbox spune:
Eu cred ca femeile care intreaba asta, pur si simplu ele asa vad lucrurile, probabil ele s-ar simti frustrate sa fie intr-o relatie de atat de mult timp si el sa nu faca cererea, pe de alta parte sa te apuci sa vorbeacsa gura fara tine si sa o trantesti asa la genul " Asta nu te mai ia odata" e si dovada de rautate sau de lipsa de bun simt.
Eu cu sotul ne-am casatorit, am mai spus la 3 luni dupa ce am devenit un cuplu, pur si simplu a venit asa de la sine, au aparuty ulterior o multime de speculatii, cum ca as fi fost gravida si nu am tinut copilul, cum ca el s-a casatorit rapid sa o uite pe fosta si eu pe fostul ( ambii veneam din niste relatii de durata)...niste tampenii! Cel mai mult m-a imprsionat o amica, ii spun ca ma casatoresc, la care ea vizibil iritata :" Eu dau acatiste si ma rog pe la biserici de 5 ani sa ma ia asta, si tu in cateva luni te mariti?"- am ramas blocata.
La capitolul intrebari stupide sunt muulte, si gura lumii nu o intrece nimeni, la mine au fost ti-am zis " cand nasc?" ( imediat dupa cununia civila), apoi ca " de ce nu nasc?", apoi cand au trecut anii " Care are probleme de nu facem un copil", " O duc rau cu sotul, nu-i asa?" ( asta pe la fostul loc d emunca und elucram impreuna, si la serviciu pur si simplu fiecare isi vedea de treburile lui, iar sotul este un tip foarte corect si distant in relatiile de munca)...si apoi apar copii si incep altele: " de ce vorbeste/ de ce nu vorbeste", " e cam gras/slab"...si o multime!
mamica de printesa Maria si 32+
gmmm spune:
XIO, lumea gindeste asa fiindca de fapt adesea prejudecatile au un simbure (mai mic sau mai mare) de adevar.
Parerea mea e ca femeile au nevoie de mai multa stabilitate, din simplul motiv ca in caz de despartire, ele ramin sa creasca copiii, si e mai greu sa cresti copii singura decit in cuplu.
Si da, in cazurile pe care eu le-am cunoscut, ea era cea care vroia sa se casatoreasca si nu el.
Si mai e ceva. In viata avem nevoie de ritualuri, or casatoria face parte din ele. E un semnal trimis creierului ca treci la o alta faza din viata. Casatoria nu e « doar o hirtie », e mai mult decit atit.
casandra spune:
Dar tu de ce nu vrei sa te casatoresti?
Eu cred ca atunci cand iubesti cu adevarat pe altcineva, vrei sa iti petreci restul vietii alaturi de el, si iti asumi cu placere si gratitudine angajamentul oficial. E ca si cum ti-ai marturisi dragostea in fata tuturor. Mie mi sa pare minunat.
Nu vrei sa te casatoresti cand nu esti convinsa ca e exact ceea ce vrei, dar pana una alta e bun si cel de langa tine, desi...
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui casandra Dar tu de ce nu vrei sa te casatoresti? Eu cred ca atunci cand iubesti cu adevarat pe altcineva, vrei sa iti petreci restul vietii alaturi de el, si iti asumi cu placere si gratitudine angajamentul oficial. E ca si cum ti-ai marturisi dragostea in fata tuturor. Mie mi sa pare minunat. Nu vrei sa te casatoresti cand nu esti convinsa ca e exact ceea ce vrei, dar pana una alta e bun si cel de langa tine, desi... |
Nu vreau sa ma casatoresc pt. ca :
-inca nu am locuit impreuna sa vedem cum ne intelegem
-nu am bani sa ma intretin
-ne este bine asa cum suntem desi tanjim sa adormim impreuna, stam la 3 minute distanta, facem sleepovers
-am considerat ca sunt prea copil ca sa ma casatoresc si sa-mi spuna oamenii "doamna" in loc de domnisoara, plus toate implicatiile care vin dupa noul statut de ... om mare . Copilul din mine a vrut sa copilareasca, copilul din el de asemenea (din fericire).
De casatorie noi vorbim, ce meodie o sa fie, ce rochie imi iau bla bla bla, dar nu o vrem acum.
Eu nu am nici o parere negativa despre femeile care cred ca e ceva special casatoria, fiecare are parerile sale, ar fi culmea sa le spun lor ca de fapt nu-i nimic special i e apa de ploaie. Pt. mine personal hartia aia nu inseamna mai nimic, dar pot intelege ca pt. alte persoane hartia aia este sfanta.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
monabella spune:
nu te grabi fata draga. maritata ai timp sa fii o viata. tinara si donsoara fara o grija pe lume, nu.
stii tu vorba aia "se grabeste ca fata la maritat". de fapt te grabesti la ce? sa vii acasa dupa 8 ore de munca si sa muncesti si mai mult, curat, mincare si copiii. rutina, rutina, rutina. avea bunica-mea o vorba (pardon de expresie): casatoria e un borcan cu kkt in care deasurpa e o pojghita de miere.
sfatul ei era sa nu maninc mierea caci ramin cu...
Daca te -ntreaba cineva poti sa citezi vorba si sa intrebi: la ce sa ma grabesc sa sar in borcan :)
Majoritatea celor care te intreaba nici nu le pasa de fapt raspunsul tau, ci vor sa fac conversatie.
AVoogt spune:
Astfel de intrebari mi se par foarte indiscrete si deranjante: cand te mariti,de ce nu vrea sa se insoare, cand vine bb , cand vine al-2-lea bb ...mai faceti muuulti?!? Si lista poate continua.
Eu nu inteleg de ce unele persoane isi baga nasul in vietile altora si vor sa stie totul inainte ca tu sa-ti dai seama ce vrei defapt. Sunt decizii atat de importante care in nici un caz nu trebuiesc luate "de gura lumii".
Deus spune:
monabella - simpatica bunica:-))
bun sfat: sa nu te grabesti XIO, pt un chef de o noapte nu merita...pt bani la nunta nici atat, pt luna de miere ( de cateva zile) la fel - adevaru-i ca in jurul nostru vedem mai multe casatorii nefericite decat fericite si din cauza asta te sfatuim asa
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
Macrina spune:
Bai, iertati-ma, dar din toate mesajele astea deduca cum ca.. nu exista casatorii fericite.. Ba ca e un borcan plin cu ceva dizgratios, ba ca te munceste barbatu ca pe sclava lui, etc.. Pai viata in sine e un borcan plin cu kk, de ce dati vina pe casatorie?
Cat esti tanar totul e bine si frumos, aventura, adrenalina, sanatate, sperante, tot ce e mai frumos.. Dupa o vreme, unii zic dupa 30, altii dupa 40, incep lucrurile sa scartaie, adrenalina nu-ti mai trebuie ca-ti da palpitatii la inima si nu-i bine, sanatatea e subreda, sperantele nu mai sunt asa roz, dimpotriva, asa ca.. ce ne facem?
Eu marturisesc ca am o casnicie fericita, nu-mi pare rau de nimic, nici prin gand nu-mi trece sa acuz barbatul de ceva, ca suntem egali si la fel de munciti (copiii sunt crescuti si de mine, si de el)
Cine poate sa faca o regula despre cum sunt casniciile?
Cat despre casatoria la biserica (pentru ca pe asta o consider cea adevarata si cu sens) o faci doar daca simti ca inseamna ceva pentru tine. Dumnezeu nu te obliga sa te casatoresti, iar alt motiv ca s-o faci mi se pare fara importanta.
babyblue spune:
viata e atat de scurta si merita traita cat mai frumos!
indif cum, casatorita sau nu, imp e sa fii fericita si sa te bucuri de ce iti ofera viata.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....
morenaA spune:
Am o prietena mai in varsta cu un simt al umorului grozav cu care chiar discutam recent despre asta si mi0a placut tare concluzia ei: am trecut de faza cu "cand te mariti?" "cand faci copii?" ... am trecut si de "cand se marita fata?" si acuma am ajuns la "cand vin nepotii?" ... "ma si tem ca urmatoarea intrebare o sa fie "cand mori?"