Casatoria si saraca femeie
Raspunsuri - Pagina 7
babyblue spune:
asta cu parerea femeilor necasatorite fata de cele casatorite, este fix ca cea a celor casatorite, fata de cele necasatorite.
alea casatorite se uita victorios la alea necasatoriile, ele fiind niste psihopate, care n-au identitate proprie si fara maritish nu s-au simtit intrege, in timp ce alea necasatorite se uita cu dispret la cele casatorite, ele fiind niste fiinte superioare, independente, care n au nevoie de acte si de confirmari legale pt dragostea lor.in plus, alea necasatorite mai au un avantaj: pot jubila cand aud o casatorita ca divorteaza, "ti am zis eu fata ca nu e mare scofala cu maritisul, uite, eu neavand acte, nu voi fi niciodata o divortata"..and so on.. alea casatorite jubileaza cand o necasatorita face copil "din flori".
prosteala..
ideea e ca dc vrei ca el sa te ceara, chiar iti doresti asta, iar el n=o face ani buni, exista posibilitatea sa nu o prea faca. dc nu ti doresti si ti place asa, nu-i bai nene, de nicio culoare!
_
Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....
accept92 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
daca in 6 ani nu zice porcu' nimic, da-i next ==Glumesc== |
Nu glumiti cu chestia asta. Am vazut prea multe cazuri. Una e sa te desparti cand esti student sau la o varsta la care oamenii mai umbla in gasti si alta e sa te desparti cand esti deja angajat si toti prietenii sunt cu treaba lor. Si in general barbatii cam atunci pleaca. Deci din punctul meu de vedere nu stai intr-o relatie in ideea ca 'eee...si daca ne despartim, ce?', ca nu e chiar asa. Depinde si cand ne despartim. Din punctul meu de vedere daca tot e sa ne despartim, mai bine sa o facem repede, sa nu ne pierdem unul altuia timpul. Caci timpul nu se mai intoarce. Poate tu Xio ai o meserie care ti-ar permite sa treci usor peste despartire. Insa sa te trezest "singur dupa 10 ani" in situatia in care dimineata pleci la munca si seara vi acasa, si gasca nu mai ai, si toti din jur au treaba lor, si barbatii de varsta ta cam ce a fost bun s-a luat...hmmm...nu e chiar asa roz. Am acum un caz care imi e foarte apropiat si mi-e ciuda ca acum 5 ani am tinut pentru mine o chestie care poate ar fi pus capat atunci. In fine...
balanta spune:
...accept, in cazul asta poti avea tot atatea sanse ca o femeie divortata cu sau fara copii...cu toate ca daca stau bine sa ma gandesc, statistic cred ca alea au mai multe sanse decat una ajunsa la o anumita varsta nemaritata...
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta ...accept, in cazul asta poti avea tot atatea sanse ca o femeie divortata cu sau fara copii...cu toate ca daca stau bine sa ma gandesc, statistic cred ca alea au mai multe sanse decat una ajunsa la o anumita varsta nemaritata... |
Da, au mai multe sanse sa-si revina usor. Divortatele fara copii sunt mai rare. Celelalte au copiii ca motivatie pentru a zambi.
Editez ca sa precizez ca a-ti reveni in contextul de mai sus inseamna a merge mai departe nu a fi brusc fericit.
emilia.m spune:
citat din mesajul lui accept92 Una e sa te desparti cand esti student sau la o varsta la care oamenii mai umbla in gasti si alta e sa te desparti cand esti deja angajat si toti prietenii sunt cu treaba lor. Si in general barbatii cam atunci pleaca. Deci din punctul meu de vedere nu stai intr-o relatie in ideea ca 'eee...si daca ne despartim, ce?', ca nu e chiar asa. Depinde si cand ne despartim. Din punctul meu de vedere daca tot e sa ne despartim, mai bine sa o facem repede, sa nu ne pierdem unul altuia timpul. Caci timpul nu se mai intoarce. |
accept92
Sunt de acord cu tine. Timpul conteaza. De-aia multe femei singure devin disperate sa se marite in preajma varstei de 30 de ani. Le ticaie ceasul biologic tot mai tare pe masura ce posibilitatile se restrang. Daca sunt inconjurate de oameni casatoriti, cu familii sau in relatii de lunga durata perspectivele de a cunoaste pe cineva singur si disponibil devin din ce in ce mai mici (si uite asa se umplu site-urile de matrimoniale - ca se stie ca daca mergi singura intr-un bar sansele sa gasesti acolo un babat care sa petreaca o noapte cu tine sunt mari dar de aici pana la maritis e cale lunga - am o cunostinta care s-a maritat cu un tip cunoscut pe net dar nu stiu pe nimeni care sa se fi maritat cu un tip pe care l-agatat intr-un bar). Tot din gura lumii e vorba aia ca pana la 25 de ani te casatoresti tu, pana la 35 de ani te casatoresc prietenii, pana la 40 de ani te casatoresc babele si dupa 40 de ani nu te mai casatoreste nimeni. Desi eu am auzit cazuri fericite (nasa mea de botez) care s-a casatorit pt prima si singura data la 37-38 de ani cu un tip care nu mai fusese nici el casatorit si au facut un copil repede dupa nunta. Dar ea e un singur caz.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
accept92 spune:
citat din mesajul lui emilia.m Desi eu am auzit cazuri fericite (nasa mea de botez) care s-a casatorit pt prima si singura data la 37-38 de ani cu un tip care nu mai fusese nici el casatorit si au facut un copil repede dupa nunta. Dar ea e un singur caz. |
Si eu cunosc cateva cazuri, si in toate el e ceva mai tanar (chiar considerabil mai tanar). Pentru ca e un sambure de adevar in "ce a fost bun s-a luat". Deja dupa o varsta tre sa cauti in alta generatie.
pisigri spune:
Imi fac mea culpa ca am citit cam pe diagonala ce s-a scris pina aici, dar vreau sa iti dau exemplul meu concret.
Cind ne-am cunoscut, eu si sotul, el era implicat intr-o relatie de 6 ani deja cu o alta tipa. Din motive pe care nu le detaliez (diferenta de mediu de provenienta, de studii, care in esenta pot face ca doi oameni sa nu se potriveasca pe termen lung), relatia lor era mai mult un fel de inertie. La care contribuia si faptul ca tipa nu era din oras, nu avea pe nimeni aici, jobul nu i-ar fi permis sa locuiasca singura, deci o despartire ar fi echivalat cu raminerea ei pe drumuri practic. Cind ne-am vazut prima oara a fost dragoste la prima vedere, totusi am baut prima cafea in doi dupa ce tipa a plecat la munca in strainatate 3 luni.
Lucrurile au trenat vreo 2 ani, cu perioade bune cind ea era plecata, cu perioade triste cind ea era in tara. Am incercat la un moment dat sa ne despartim pentru ca devenise prea stresanta situatia pentru amindoi, dar am reusit sa nu ne vedem doar o saptamina. Nu aveam aer unul fara celalalt, iar el imi spunea mereu ca lucrurile or sa se aranjeze, cu rabdare.
Cu rabdare, tipa a decis sa faca un copil cu un individ din tara in care se tot ducea la munca, si incet incet s-a stabilit acolo. Deci dupa 2 ani de relatie ne-am mutat impreuna, amindoi sustinind sus si tare si cu convingere ca nu ne trebuie casatorie. Si chiar credeam in asta.
Surpriza a venit dupa vreun an jumate, cind m-a cerut de nevasta. Atit de mare a fost, ca atunci cind a facut cererea, pe mine m-a pufnit risul si am zis ca e o mare gluma. A urmat cearta, si a refacut cererea dupa vreo saptamina, cind am stiut sa reactionez corespunzator. Asa ca iacata-ne doi burlaci convinsi, eu de 26 de ani, el de 44, planificind nunta.
La 2 ani dupa nunta, ne-am hotarit, nu stiu de unde, ca vrem copil. Acum avem unul. Asta la fel, in conditiile in care unul dintre motivele pentru care am decis sa ne punem pirostriile era acela ca nici unul dintre noi nu dorea bebe.
Prin urmare, nu stii niciodata ce iti rezerva viata. Cind ne-am indragostit unul de altul prima oara, nimeni nu ne dadea nici o sansa la o relatie, nici macar noi, ce sa mai vorbim de casatorie. La nunta a venit mai toata lumea invitata, mai degraba sa vada ca e pe bune, cred :))
Ce s-a schimbat dupa hirtiutza roz? (acu mi-e greu sa ma gindesc, avind in vedere cite s-au schimbat dupa testul cu doua liniutze :)))
Pai, desi nu credeam in asta, ni s-a schimbat statutul. Nu ala " din carti" si " din gura lumii", ci ala generat de mentalitatea cunoscutilor. Amindoi sintem mai usor acceptati intre cunostintele casatorite pentru ca teoretic "nu mai prezentam un pericol", fiind burlaci (desi implicati intr-o relatie de durata). Poate ca la 26 de ani nu as fi simtit asta prea tare daca as fi avut doar prieteni de virsta mea, dar avind in vedere diferenta de virsta dintre mone si sot, si prietenii nostri provin din " medii sociale" si mentalitati foarte diferite.
S-a schimbat gradul de implicare al familiilor noastre in ceea ce ne priveste. Inainte de hirtiutza, lumea cred ca nu ne lua foarte in serios si nu erau dispusi sa "investeasca" in noi; dup-aia sprijinul - nu neaparat material - a devenit mai consistent. De exemplu, dinainte de casatorie vroiam sa ne mutam intr-un apartament mai mare, idee respinsa de ambele familii; dupa, au fost bucurosi sa ne sprijine in alegerea a ceva potrivit, in renovare etc.
S-a mai schimbat aparitia copilului. Fara certificatul de casatorie nu ar fi existat cel de nastere - cred! - pentru ca amindoi am considerat asta ca fiind un pas important si inca sintem amindoi tributari ideii ca cel mai bine e ca un copil sa apara in cadrul unei familii.
Interior, s-a schimbat cumva increderea in sine si in partener. Da, divortul e la ordinea zilei in RO de azi, dar cred si eu ca atunci cind exista hirtiutza aia, te desparti dupa ce ambele tabere au facut un pic mai multe eforturi de reconciliere, de adaptare unul la pretentiile celuilalt. Poate si din cauza diferentei de virsta, noi nu ne-am certat niciodata pe tema clubului in care sa mergem, a banilor aruncati pe o pereche de pantofi extravaganti sau pe alte frivolitati, care cred eu ca sint mai caracteristice perechilor foarte tinere. e adevarat ca si firea mea a facut ca relatia dintre noi sa fie posibila; nu cred ca orice femeie de 22 de ani (cit aveam cind ne-am cunoscut) ar prefera stilul mai asezat al unui om care a facut deja nebuniile tineretii si nu tine musai sa le repete.
Asa ca da, desi eram o adepta a concubinajului, desi nu am nici un fel de prejudecati legate de cei care aleg sa petreaca o viata intreaga fara acte (pacat ca la noi concubinajul inca este privit cu scepticism, pe cind in alte tari este de-a dreptul legiferat, iar concubinul/a are drepturi similare cu ale sotului/sotiei), pentru noi, casatoria a fost un lucru bun. Ca sa nu aduc in discutie aspecte sentimentale legate de verighete, de momentul in care m-a vazut in rochia de mireasa etc.
Ce nu as face niciodata: sa ma casatoresc cu un barbat cu care nu am locuit inainte. Stiu ca multa lume spune ca daca ajungi sa te muti cu un barbat, el nu mai are nici o motivatie sa te ceara de nevasta, ca deja il "slugaresti" ca si cum ati fi casatoriti. Eu cred ca este un mare risc sa te mariti inainte sa descoperi daca suporti mirosul pe care il lasa in baie in urma lui, mofturile cind e racit si vrea dadacit, sosetele murdare si alte nimicuri de genul asta.
Asa ca, dupa toata polologhia asta, eu va urez...numai de bine :)
Pe de alta parte, daca dorinta exista de ambele parti, daca ai terminat deja facultatea si te cere din nou, avind in vedere ca "altceva mai bun" te indoiesti ca gasesti, daca locuitul impreuna se dovedeste o idee fericita, te sfatuiesc sa te casatoresti. Concubinajul este ok cita vreme nu se datoreaza incapatinarii de a fi " altfel" si de a " face in ciuda" curiosilor plini de intrebari
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Donna_Ly spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Daca ai fi sigura pe ce vrei si mai ales pe ce ai ar fi imposibil sa te enervezi. Cel mult te-ai amuza. Dar nu esti si lumea te simte, de-aia isi permite. |
E un mesaj de acum 2 pagini, dar eu acum am intrat .
Eu nu sunt de acord ca te enerveaza doar daca esti nesigura.
La mine de exemplu, nu am anuntat casatoria imediat dupa "cerere", ci dupa vreo jumate de an, cand pregatisem nunta dupa gustul nostru, fara "intruziunile" rudelor... Ei, in perioada aia in care stiam ca fusesem "ceruta" am participat la cateva nunti/botezuri in familie. Ma umilea si pe mine, exact ca pe Xio, felul insinuant de a pune problema al matusilor ("da de ce nu te cere?") si am reactionat destul de urat.
Deci nesigura nu aveam cum sa fiu; dar MA ENERVA! La fel cum m-am simtit cand o alta matusa, la aceeasi nunta, uitandu-se cu mila la rochia pe care o purtam, foarte discreta/simpluta (dar pe care dadusem cateva sute de euro ) mi-a zis ca stie ea un magazin cu rochii frumoase acolo la Targoviste, cam scumpe - cam 2 milioane - dar festive, cu margele si paiete; si merit si eu sa dau un ban dar sa am o rochie frumoasa pentru nunti la varsta mea
Ce vreau sa spun e ca indiscretia si obraznicia oammenilor, etichetele pe care ti le pun, culoarea urata a propriilor prejudecati si limite, prin care te privesc, ca prin niste ochelari intunecati, te afecteaza. 100% de acord cu Xio!
XIO spune:
A, mai vreau sa spun ca vara lui, care e casatorita cu baiatul cu care era din generala/liceu, a fost mai simpatica in sensul ca stand la masa a spus prietenul meu ca la nunta noastra o sa fie Rammstein si rock, iar ea cu un zambet larg si mare a spus "e prima oara cand il aud vorbind de nunta, deci e clar".
Ea a fost ok , dar cea care a spus "la ea vad ca vrea, dar nus tiu tu ce mai astepti" pur si simplu m-a scos din pepeni in special pt. ca el mi-a spus de nu stiu cate ori si eu am spus ca nu, ca sunt prea mica.
Deci nu ma deranjeaza atat de mult intrebarile, ca unele sunt si din complezenta, ma enerveaza compatimirea si atotstiinta asta bazata pe generalizari, cliee si idei misogine.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
babyblue spune:
xio, in cazul tau stii ce cred eu?
eu cred ca tu esti o fata f frumoasa (dupa cum te ai mai descris tu ici colo, pe la diferite topice), la nunti pe unde te duci, prb ca esti si mai frumoasa si fiind si tanara, prb ca iesi f mult in evidenta.
imi lasa impresia aceste femei si matusi, ca mai vor sa te umileasca si pur si simplu pt a ti mai da peste nas si a te face sa te simti mai jos, nu asa sus unde esti!
si nu au de ce sa se lege, de aia iti zic ca tu vrei maritis si el nu.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....