Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (128)
Raspunsuri - Pagina 12
ayanna_xem spune:
Deci...
...ma scuzati ca incep ca idioata cu 'deci', dar eu trec direct la concluzii...
LARISEL...eu cand citesc retetele tale de diversificare ma ia cu ameteala. Pe cuvant! Eu nu stiu de unde iti vin toate ideile alea, combinatiile de alimente, gusturi etc...dar esti tare!!! Pai io-s varza si alte legume la capitolul asta, clar...chiar daca ma inspir din retele voastre, nu stiu sa potrivesc cantitatile de ingrediente ca sa iasa ceva comestibil, nu mai zic si gustos...vaaaaaaai, saraca zgubilicea mea, ce experiente culinare insipide trebe sa-mi suporte...
Nu vreti voi sa scrieti si retzetele si eventual modul de preparare?(pliz, nu dati cu oo...)
Baie eu ii fac o data la 2 zile (baita generala), in rest spalam funduletul la fiecare schimbat si mai facem si cate o baita asa de improspatare seara, dar fara sa mai udam si capul...cremuitul il practicam de obicei dupa baita generala, iar gimnastica...aici iar am semne de intrebare, ca vad ca si asta e un subiect foarte serios si eu nu prea excelez nici la capitolul asta...cum adica gimnastica zilnica? se refera la ceva miscari anume?.. sau o fi oare chestia aia de o fac eu dupa baie gen flexat picioruse, intins, miscari cu manutele, lateral, incrucisat bla bla...
Deci, concluzia concluziei...is tuta rau!
CRIS_D... nu ma intreba ce si cum, ca si eu ma simt cam depasita de situatie si mai ales de idei uneori. Nu-mi kk mintea nica la ora asta, asa ca nu cred ca-ti pot da un raspuns valabil. Si in seara asta nici macar n-am baut bere ca sa mai am vreo scuza...pur si simplu i feel ...
Ma gandesc totusi.......
... ca ar fi indicat sa incerci sa nu reactionezi pripit, la nervi...sa incerci intai sa te calmezi si apoi sa iei o decizie si sa dai un raspuns Anei. Pentru calmare, cand simti nervii cum urca la cap, aplica repede tehnica relaxarii prin controlul respiratiei (inspiri adanc, mentii, expiri de cateva ori) pana simti ca esti pe teren sigur si apoi mai vezi ce si cum. Oricum e clar ca situatiile perfecte sunt departe de realitate si probabil ca te vei confrunta destul de des (ca si noi toate de altfel) cu diferite situatii frustrante si singura optiune pe care o ai pe termen scurt este sa manageriezi situatia concreta intr-un mod cat mai optim posibil, chiar daca optimul asta e departe de a fi solutia perfecta. Nu te invinovati din orice, suntem oameni la urma urmei, traim sub impulsul emotiilor, sentimentelor, al instinctului de moment...asta e. Putem incerca cu fiecare clipa sa devenim mai buni, dar...uneori ramanem cu incercarea.
Ca solutie concreta la intrebarile tale...desi e greu de pus in aplicare (pentru ca esti mamica si vrei sa-ti alinti copilul si sa-i faci toate poftele si mofturile numai sa fie fericit)...poate ar trebui sa fii mai hotarata si mai autoritara in reactii...sa negociezi situatia, dar in mod corect si sa fie acceptabil pentru amandoua...tu oferi alternative(care-ti convin), Ana alege(ce-i convine ei din cele propuse de tine)...si asa ar trebui sa fiti multumite amandoua. Stabiliti, de comun acord, reguli si 'pedepse' pentru regulile incalcate ...si respectati-le...
Fii pe aceeasi 'regula' cu sotul tau in ceea ce o priveste...nu unul zice ba si unul da...luati decizii amandoi si i le comunicati impreuna...Fiti corecti si... (of, nu-mi vine cuvantul)...vreau sa zic sa va mentineti pe pozitie, nu renuntati la ce propuneti, nu va razganditi, nu va lasati influentati de 'linguseli'...in ceea ce priveste regulile si incalcarea lor, pedeapsa vs. recompensa...
Nu stiu ce sa mai zic...sunt obosita, imi fug gandurile...inarmeaza-te cu rabdacol si pregateste-te psihic pentru situatiile astea ca probabil vor fi si mai multe in viitor...nu le lasa sa te ia prin surprindere!!!
OANI...te admir!...desi tu iti faci ganduri ganduri, esti de admirat...esti femeie puternica, cu un job frumos, o cariera, esti si mamica, sotie, ai in responsabilitate o familie...si oricat de greu e, cu griji, cu temeri, cu de toate... te descurci cu brio !!! Bravo!
SIMPLICITY...vazut poze cu harnicuta Ariana...scumpete foc
Iti tot citesc motto-urile si le comentez in sinea mea (ca asa faceam tot timpul si cu cele 'culese' de mine)...si cateodata ma surprind eu pe mine cu niste aberatii, doamneee...
Cand l-am citit pe ala cu treptele pe care le tot urci si nu se mai termina, primul meu gand a fost "ce frustrant!". Bineinteles ca aprofundasem sensul si talcul motto-ului, dar primul gand ala a fost...
La cel cu mintile luminate, mediocre si idioate...m-am consultat si cu barbat-meu si am concluzionat ca nu reusim sa ne incadram in niciuna din variante...ori suntem total pe dinafara, ori suntem un melanj din toate trei...cert e ca m-a lasat cu semne de intrebare!
Scuze ca am detaliat subiectul...astea-s opinii personale offtopic, dar ma manca limba...
Vai, fetelor, pic de somn...am citit din urma si as mai fi batut putin campii cu gratzie, dar pic de somn...
Poate mai reusesc maine sa continui...
...dar acum mi-e asa de dor sa adorm cu un zgubilici in brate!!!...
Noapte buna!...
...si somnic - NU 'a la jiji' ...
decenuela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larisel Azi e prima data cand a mancat Natalia peshte cu o oarecare "placere"...ma rog, o cantitate mica (40 ml) dar eu sunt multzumita... A fost o retzeta noua... 1 file de shalau cu 1 cartof si 1 shtiulete mic de proumb (toate la steamer) pasate impreuna cu 1 legatura patrunjel verde, sare potasica si lp pt consistentza. Cred ca secretul a fost patrunjelul destul de multicel care a estompat din mirosul de peshte. Alena a mancat toata portzia...adica 90 ml. Felul 2 a fost supa de legume cu smantana (predomina roshiile in toate supele mele) din care au papat Natalia 60 ml iar Alena 80 ml. Si dupa-amiaza am avut o retzeta noua...de orez cu lapte: orez integral basmati fiert de ieri, lp fierbinte, unt, stafide inmuiate in vanilie, fructoza si scortzhishoara. Toate blenduite. Nu au mancat mult dar le-a placut...Alena vreo 80 ml si Natalia vreo 70 ml. din 09.12.2009 mami de gemanutze AMR 3 (+11) |
doamne..te intreci in bunatati...
chiat vroiam demult sa te intreb...de fiecare data citesc...felul doi supa x. eu de ex felul 1 supa..felul 2..ce-o fi. cum e corect? sau tine de obisnuintza adultilor?
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
decenuela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larisel Sar si eu cu o noua intrebare: voi cat de des imbaiati bb-ii? Tot zilnic? Si cat de des le faceti masaj? Dar gimnastica? Eu pana acum le faceam baie zilnic sau de mai multe ori pe zi, dar asta din cauza caniculei. Acum de cand cu frigul ma gandeam ca ar fi suficient de 2 maxim 3 ori pe saptamana cu tot cu masaj (eu mereu am facut masajul dupa baie). iar gimnastica de regula o fac dimineatza dupa toaleta regulata, dar mai uit...deci nu zilnic. din 09.12.2009 mami de gemanutze AMR 3 (+11) |
ce sa zic..pt noi baia face parte din ritualul zilnic....plus ca lui ii place...se mai joaca...mai trece timpul...masaj i-am fc tot timpul dupa baie...pana acu vreo 2 sapt cand am realizat..ca , cremuit transpira de nu-i adevarat asa ca am renuntat momentan la operatiune..imi propusesem sa-i fac inainte de baie dar.... n-am fc
ale1212xa spune:
neatza fetele
e randul meu sa dau cafeaua azi? foarte bine inseamna ca dormiti muuuult, ce as fi facut si eu daca nu ar fi trebuit sa ma ridic sa strang rufele ca ploua
asa ca am facut cafeluta si va las sa va serviti din ea...e fierbinte, buna si are o aroma bestiala, exact cum va place
o zi frumoasa sa aveti
-----------------------------------------
Dragos-Andrei(08.01.2010)...un bebic mic si pitic facea baie intr-un ibric
ale1212xa spune:
sondaj:
eu nu ii mai fac baie zilnic, o data la 2-3 zile, cum apuc. Intr-adevar peste zi ne mai balaceam oleaca in cadita cand era foarte cald...
ale1212xa spune:
asa, despre noi:
Dragos e un scump, are o energie doamne doamne, in special seara cand noi suntem franti elare chef de chiuit, de dansat, de agitat, de stat in picioare...bine ca macar de vreo cateva zile nu se mai trezeste noaptea sa pape, de pe la 11 la 8 baga somn...
decenuela spune:
neatza fetili.....la coffe va rog....
noi ne-am trezit de ceva timp asa ca....ne intram in paine, cum se zice...
alexutza...WB....ne-ai cam lipsit cu puiul de grec...aboia astept sa ne povestesti si sa pui oze...si eu acu vreo 2 sapt ziceam ca e cam mare jiji si...mare mi-a fost surprinderea cand am constatat ca in 2 sapt luase 100 de grame...
cris.d...rabdacol mami...vad ca ayanna asta recomanda printre randuri...stiu ca sunt perioade dificile la copii...insa cred ca functioneaza faza aia cu cei 7 ani...dupa aia sunt mai maleabili...deja cu obisnuinte( bune , sper)....
simpli...sper sa fie tare bine acasa...si sa-i priasca si printzesei...
ayanna pt rabdarea cu care ne rasplatesti..
miremia...eu nu pot vineri..ca plec la socrela...in rest vin
eu acu sunt nebuna cu gars aia..ma tot suna, cara-l pe jiji dupa mine etc. ieri a venit o studenta cu tati...oameni simpli..din provincie...of doamne, era atat de aeriana...parca nepregatita pt viatza care o asteapta in bucuresti...dar incantata, evident. asta e viatza...
noi am primit ieri cadou un premergator...de care nu sunt f inacntata...nici jiji nu se omoara...dar tasu e super incantat...oricum, tre sa-l pun la naftalina...ca inca nu e cazul la noi de asa ceva..
mai nou ieri s-au luat masuri sa-mi ingradesc patul. pt ca jiji a fost obisnuit de la 1 sapt in patul de domitor...cred ca s-ar simti incatusat sa-i cumpar pat de copil...asa...va avea jijik ..cel mai mare tzarc, na...( oricum patul e pe coltz..asa ca trebuie doar 2 laturi inchise....ce e complicat e ca trebuie in asa fel facut incat sa intru si eu...
hai ca m-am lungit...
afara e cam racoare..dar eu va doresc o zi fierbinte si frumoasa
rox_y spune:
Neatza si de la noi
noi suntem cu nasucul infundat de ieri..de fapt de duminica..dar de ieri mai mult, pun ser fiziologic si ii dau nurofen de 2 ori pe zi..sarcautza abia mai poate sa respire...sper sa treaca repede.
Tii...ca am uitat..mama loca ce sunt...
Dam de baut , de mancat ce va doreste inimioara..azi implinim 8 lunite!!
Ce repede a trecut timpul...
31.12.2009 Roxi de Diana
http://soferderomania.promotor.ro/rox_y pls...un vot
rox_y spune:
si am uitat sa raspund la sondaj
Baie noi ii facem la 2 zile cam de la 3 luni asa..Cand au fost caldurile alea mari....ii faceam si o balaceala mica fara sapun si alte celea.
Masaj de fiecare data cand face baita.
Gimnastica pana intr-un timp adica mai exact pana in 6 luni faceam in fiecare dimineata dar dupa aceea am uitat si ii fac asa la 2-3 zile.
31.12.2009 Roxi de Diana
http://soferderomania.promotor.ro/rox_y pls...un vot
tomaca spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miremia
Se intampla sa nu poti da reply la PM atunci cand ai atins limita maxima de mesaje(20). Verifica sa nu fie asta. Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) AMR 6 kg |
Asa era . Este si mesaj de atentionare. dar de...
varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan