Vreau sa "intorc" bebelusa la san!
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
alexpa spune:
eu zic sa incerci sa te impaci cu ideea ca nu mai alaptezi, ca sa nu te simta copilul stresata - asta e cel mai important. si cred ca te stresezi prea mult de ce zice sotul, de ce zice dr etc.
daca sanii au ceva si ea vrea sa suga ceva - e bine.
nu cred ca e bine pt copil daca nu vrea san tu sa insisti prea mult doar ca sa te simti impacata.
acum banuiesc ca are un orar de masa, asa ca eu cred ca o sa o chinui daca incepi acum cu "pusul cat mai des la san"
asa ca incearca sa o pui la san inainte de a-i da laptele praf sau incearca sa te storci si sa-i dai la biberon ceva
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
inaioana spune:
Ah, Alexpa, daca taceai, filosof ramaneai!
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
andata spune:
Mult succes in incercare. Mamicile te-au sfatuit bine.
Ca o completare insa, iti spun si din experienta mea, pt ca si bebelusa mea a primit completare de la 2 luni de lapte praf doar seara pt ca o simteam eu ca nu se satura. Suplimentul l-a primit intotdeauna dupa ce sugea din sani pana nu mai avea ce si totusi nu era satula. Gaura tetinei am lasat-o f mica si nu am luat-o in brate niciodata cand i-am dat biberon. Acela a fost strict pt hrana. Pt hrana cumulata cu iubire si alint a fost doar sanul. Acum are 1 an si 2 luni si inca suge, desi primeste inca seara (acum si dimineata) lapticul cu cereale.
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Poze cu noi
Bijuterii unicat
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/T_Ioana/T_Ioana.jpg)
T_Ioana spune:
Alexpa m-ai facut sa rad...cum iti imaginez ca poti hrani un copil, la san, impotriva vointei lui?!! Si nu am inteles foarte bine la ce te referi cand spui "tu sa insisti prea mult doar ca sa te simti impacata"...impacata ca am incercat sa reiau alaptarea sau ce? Ca de impacat cu faptul ca nu am alaptat-o mai mult timp nu o sa ma impac niciodata. Faptul ca mi-am alaptat baietelul doar 6 luni (am fost internati pt o diaree crunta ca efect la un antibiotic prea puternic
si nu mi s-a dat voie sa-l alaptez 1 saptamana....doar m-am muls cu pompa si am aruncat, iar cand am revenit acasa a refuzat cu indarjire sa mai puna gurita pe san, urla doar cand vedea ca imi ridic bluza...se obisnuise cu biberonul si mai ales cu ditamai fluxul ca ii dadeau mucilagiu de orez cu o tetina ce avea gaura parca facuta cu un perforator
) ma va face sa ma simt toata viata vinovata pt ca nu am incercat mai mulg de ex. sa ma storc si sa-i dau cu pompa cei 30-40 ml cat reuseam sa scot....dar asta e aalta poveste.
Acum am postat ca sa cer sfaturi mamicilor care au trecut prin ceva similar si ca sa ma asigur ca dpdv medical nu exista vreo problema.
In alta ordine de idei, azi am avut alte 3 reprize esuate cu fetita aruncandu-se pe san si dupa 2-3 secunde de "supt" urland nervoasa. Am tot incercat sa o asez la san dar era deja super flamanda si isterica Nu am reusit sa scot decat cateva picaturi de lapte storcand cu mana dar am inceput Galactogilul si mai trag sperante. Maine cumpar si Teekanne si vad ce cum evolueaza lucrurile....In compesatie a inceput cel putin sa pape cu placere noua formula (am schimbat Aptamilul-Milupa cu Lactana-Topfer) si nu mai are atatea scaune moi.
alexpa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui T_Ioana [cum iti imaginez ca poti hrani un copil, la san, impotriva vointei lui?!! |
lasandu-l sa se chinuie la san fara sa-i dai lapte praf, de exemplu.
hai ca ai primit si sfaturi de astea mai sus
andata spune:
Ioana,noutati? Cum merge?
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Poze cu noi
Bijuterii unicat
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diamat/diamat.jpg)
diamat spune:
ioana, eu cred ca ar fi minunat daca ai reusi sa fii dispoibila si atat. sa ii oferi sanul nu cand i se face foame, ci si mai inainte. si pur si simplu sa fii f disponibila. sa o tii mult in brate si sa vorbiti, daca poti stai cu sanii dezgoliti cand va dragastiti...faceti baie in cada impreuna sau un dus amandoua...
stiu ca am citit la un moment dat de un bebe care a inceput sa suga dupa o luna de disponibilitate din asta. pur si simplu 'i-a venit' si mama a relactat
va doresc sa va relaxati cat mai mult
dianocica cu d (3+)
nu mai ajung pe forum prea des, daca aveti vreo treaba (neterminata
![](icon_smile_big.gif)
rome spune:
asta da atitutine de medic, auzi de deoache copilul...
fenomenal...
oare nu le e rusine sa dea asemenea sfaturi medicale...
Sper sa reusesti sa alaptezi in continuare, categoric ca fiind invatata cu bibe nu vrea sa mai suga, noi n-am fost in situatia ta(avem 1 an si tzitzi e "alimentul" de baza) ce sa zic: insista, insista, insista
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca-28/anca-28.jpg)
anca-28 spune:
si eu sunt de parere ca ar trebui sa insisti si un sfat din experienta:inainte sa o pui la san strange sanul sa vina cateva picaturi de lapte iar cand o pui la san sa simta din prima gustul de laptic. mult succes.si mai da-ne vesti:cum merge