Vreau sa "intorc" bebelusa la san!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Ioana, felicitari din tot sufletul pentru decizia luata. Sper sa reusesti si Sonia sa accepte din nou sanul.

Nu stiu ce sfat sa iti dau, doar sa ai muuuuuulta multa rabdare.

Nu stiu daca te incanta ideea si nu stiu daca te-ar ajuta cu ceva, poate sunt fete care au folosit si care iti pot impartasi din experienta lor, dar sa stii ca exista sisteme de alimentatie suplimentara care cica sunt de ajutor si in cazul incercarii de a relua lactatia. Ca sa nu ma incurc eu intr-o mie de explicatii si ca sa iti faci tu o idee mai buna despre ce vorbesc, cauta pe Google Medela sistem de alimentatie suplimentara.
Nu stiu daca sunt si de la alte firme la alte preturi.

Alina
Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Si eu te felicit pentru idee, rabdare si perseverenta!
Cred ca acum plinge la sin pentru ca nici nu curge mare lucru, si daca e flaminda rau, nu are rabdare sa munceasca si se si enerveaza. De aceea, ideea disponibilitatii mi se pare mai buna. Nu doar sa stai dezbracata, ci sa ii oferi sinul intre mese, cind plinge din varii motive, sau chiar cind e linistita. Pentru ca stimularea facuta de suptul ei este mai eficienta decit orice pompa sau muls manual. Pe masura ce creste lactatia, va creste si dorinta ei de a suge, pe care din cite spui a pastrat-o. Ca alti copii nici nu vor sa mai vada sinul dupa ce s-au invatat cu biberonul.

Cit despre medicii care te-au sfatuit, si cu formula si cu neintorsul la sin...sper sa nu-i mai vezi vreodata in fata ochilor. Cert este ca un bebelus care primeste completare cu formula va ajunge in 2-3 luni DOAR pe formula. Asta o spun tuturor proaspetelor mamici cu care vorbesc. Cit despre "plinge dupa ce suge", aici pot fi 1000 de cauze, nu ca ramine flamind. A mea plingea pt ca avea un usor reflux, plingea ca vroia sa morfoleasca sinul non-stop (la propriu non-stop) iar disponibilitatea mea era totusi limitata la vo 20 de ore pe zi :))...rusine unor asemenea medici!

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

la criza noastra de alaptat de pe la 4-5 luni a folosit cel mai mult urmatoarea metoda: faceam baie seara, si cand o luam in prosop sa o pun pe pat nu o mai imbracam, ci o acopeream cu plapuma mea, imi dadeam tricoul jos si o luam in brate piele pe piele.

Ii placea asa de mult "la nudisti", cum glumeam eu, incat si-a revenit si cu suptul deja dupa vreo doua seri si ar fi facut mare scandal daca indrazneam sa o imbrac inainte de portia dezbracata de tzitzi.

sfatul asta l-am luat tot de la mamicile de pe forum, asa ca... la mai mare!

Iar cu completarea am facut asa: desi o alaptam (aproape) exclusiv, avea seri in care urla de foame si sanii mei erau clar intr-o pasa proasta. Daca am vazut ca a mai baut ca. 60 ml de formula pe deasupra, m-am gandit ca pot sa produc si eu pe parcursul unei zile un extra de 60 de ml.

Asa ca, dupa fiecare supt, luam pompa si mai scoteam ca. 5-10 ml pe care ii mulgeam in aceeasi sticla, tinuta in frigider pana seara. Seara o incalzeam si ii dadeam suplimentul pe care il iubea foarte tare.

Si tot asa, pana cand am inceput diversificarea si nu i-a mai trebuit supliment de lapte.

Acum avem 1 an si aproape 2 luni si tot cu tzitzi in gura suntem. (e cel mai mare ajutor daca se intampla sa prinda vreo raceala)

Bafta,
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Va multumesc din suflet pentru sfaturi si pentru interesul aratat subiectului!
Din pacate incercarile mele au esuat desi am pus in aplicare aproape toate sfaturile voastre. Am incercat cu indarjire sa o fac pe micuta sa accepte iar sanul dar fara succes. De unde la inceput se arunca disperata sa suga, dupa vreo 3 zile incepea sa urle cand ma vedea ca imi ridic bluza. A ajuns pana la a se arunca in partea cealalta cand ma apropiam de ea. Desi am incercat sa o infometez si chiar i-am dat lp cu lingurita a preferat sa stea nemancata 7-8 ore (ziua!!!!) decat sa accepte sanul.
In final nu m-a lasat inima sa o chinui in halul asta (mai ales ca e sub greutate deci orice scadere e ingrijoratoare) asa ca in continuare papam lapte praf. Saracuta, chiar a inceput sa manance bine, probabil s-a "speriat" ca iar o sa ii opresc lapticul praf. LA 4 luni avea 5.650 gr si desi toata lumea din jur ma pistoneaza cu diversificarea as astepta macar inca 2 saptamani pana sa introduc cerealele.
Poate mamicile care mi-au dat atatea sfaturi se vor "supara" si vor considera ca nu am insistat suficient dar cand e vorba de situatia ta, de copilul personal, parca e mai greu sa fii atat de stricta. Pur si simplu nu am rezistat la plansetele ei! Sunt ferm convinsa ca mititica ar fi incercat mai mult daca ar fi avut si ce sa suga, dar cu toate stimulentele luate lactatia mea cred ca a fost 0.
Poate acest subiect va fi un semnal de alarma pt alte mamici care ar dori sa reia alaptatul, mai ales daca o fac intr-un timp mai scurt ....eu m-am trezit cam tarziu, 2 saptamani e o pauza mare totusi plus ca inca vreo 2 saptamani inainte sugea doar la somnul de pranz cred ca mai mult de dragul sanului decat de foame.
Am avut cateva nopti groaznice, cu urlete si suspine de foame, am stat cateva zile bune numai la dispozitia fetitei, nu am facut altceva decat sa mananc, beau ceaiuri de lactatie si sa ma odihnesc dar degeaba. Mi-am neglijat baietelul si aproape am riscat sa prinda "ura" pe surioara lui dar acum, cand in sfarsit am acceptat situatia, toata lumea e multumita iar eu am rarat totusi depresia cauzata de "incapacitatea" mea de mama.
Micuta mananca acum Lactana (Topfer) si sper din suflet sa creasca frumos si sa fie sanatoasa!
Repet, sper sa nu-mi atrag oprobriul mamicilor care au alaptat/alapteaza dar eu atat am reusit....
Va multumesc inca o data pentru interesul aratat subiectului si va doresc sa alaptati cat mai mult si sa va dea Dumnezeu copilasi sanatosi si mancaciosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu te blameaza nimeni, alaptatul e un proces in doi, nu unilateral.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Asta ar fi culmea, sa-ti atragi oprobriul...nici vorba! Ai facut tot ce a fost omeneste posibil, relaxeaza-te acum si mergi mai departe fara pareri de rau! Bine ar fi intr-adevar sa nu incepi diversificarea macar pana la 5 luni jumate. Si fetita mea s-a nascut cu 3200 si la 4 luni avea 5660 (acum m-am uitat in caietul bebelusului:)) si nimeni nu zicea ca e prea slabuta. Diversificarea am incercat-o la aproape 6 luni dar dupa 3 zile in care a fost curioasa de noutate n-a mai vrut absolut nimic in afara de lapte matern pana la aproape 8 luni. Ma gandesc ca daca la un copil alaptat e ok 8 luni fara diversificare, atunci si la un copil hranit cu formula se poate astepta pana spre 6 luni

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Buna.

Sper sa te linistesti cu gandul ca ai facut tot ce ai putut.

Al meu a halit mixt de la nastere si ne-am diversificat pe la 5 luni. Vreo luna jumate n-a acceptat mare lucru.

Nu te mai invinovati, mai ales ca ai luptat mult pentru alaptat. Si contra curentului. Iubeste-o, dragaleste-o mult si vei compensa.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput