alaptatul..o problema pt mine
dragi manici de pe acest forum am si eu o mika sau mare problema inca nu stiu gradul de dificultate.voi incepe prin a va relata poveste mea care sigur va va face diferite inpresii.sunt si eu mamica(deocamdata insarcina)dar mult prea tanara(17 ani).dzeu mia dat un dar la care nu am putut renunta,consider avortul o crima,sa omori nu sufletel fara nici o vina mi se pare oribil mai bn as muri eu ca numai eu sunt vinovata(poate intelegeti ce a fost in sufletul meu atunci cand am aflat de bebe si de ce nu am putut avorta).pe langa faptul ca sunt insarcinata am ales sami continui scoala,pana acum am invatat la un liceu foarte bun din vaslui de unde sunt si de loc dar am ales sa ma mut in bucuresti cu prietenul meu(tatal copilului).aici voi locui cu el dar si parinti mei,deci sunt sigura ca nu voin avea probleme cu crestere bebelusului(se ocupa mama de el ca sti cum sa procedeze).insa am o alta problema,eu voi incepe scoala pe 15 sept la un liceu din bucuresti,voi naste in decembrie deci voi fi si la sc atunci,probabil o voi intrerupe putin(poate nu e nevoie de mult timp)apoi o voi relua,dar ma gandesca ca in timp ce eu voi fi la sc bebelui ii va fi foame,mama va fi nevoita sa ii dea cu biberonul,dar ma gandesca sa nu cumva sa il afecteze faptul ca jum de zi mananca de la sin si jum de la biberon.nu il va afecte cu nimik?si inca ceva cum e mai bn sa procedez sa apelez la tehnica aceea de muls sau sa folosesc un anumit tip de lapte,pt biberon cand e nevoie.ce spuneti dragi manici datimi un ras ca sunt derutayta multumesc mult
Raspunsuri
Tala spune:
Draga viitoare mamicuta bine ai venit aici!
Sfatul meu este ca sa incerci sa te mulgi si in lipsa ta bunicuta sa-i dea bebelusului tot lapticul tau. POate aveti noroc si va merge cu supt de la san intercalat cu biberon dar tot cu laptic de la mami.
Iti doresc sarcina usoara in continuare si nastere si mai usoara
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
alinushca spune:
Multa sanatate si felicitari pentru o decizie f grea dar minunata! Ideea sa te mulgi (la scoala, daca poti asigura igiena necesara pentru asta) este una buna. Mulsul asigura o productie continua si eficienta de lapte. Musai cauta in primele saptamani sa pui copilul cat de des vrea el la san si cat de mult vrea el sa stea ca sa te asiguri ca iti creste productia de lapte la maxim inainte sa trebuiasca sa te intorci la scoala. Pompa nu are capacitatea de a mai creste productia de lapte odata ce te intorci la scoala, numai guritza copilului poate face asta. Si mamicile care trebuie sa se intoarca f repede la munca fac la fel.
Problema este ca unii copii nu accepta biberonul deloc, unii nu tolereaza laptele praf deloc, unii accepta biberonul dar nu mai accepta sanul. Tandemul biberon-san rareori functioneaza. Copiii in general accepta varianta mai usoara - biberonul. Deci la momentul respectiv sa intri sa ne mai scrii care e situatia efectiv si venim cu idei noi. Nu o sa iti fie usor, si sper sa gasesti intelegerea si bunul simt necesar din partea tuturor.
Mami de (28.10.2008) si bb2 28+
AnaBella spune:
Draga Oana,
Felicitari pentru bebelus, esti o tanara mamica foarte puternica si curajoasa. Ma bucur ca ai intrat pe acest forum, sa stii ca buna informare este cheia succesului in alaptare. Sfatul meu este sa profiti de vacanta si sa citesti cat mai multe despre alaptare si ingrijirea bebelusului.
Exista si saituri in limba romana cu articole excelente despre alaptare:
http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/
si forumul www.laptematern.ro al Roxanei Dudus, o (viitoare) profesionista in domeniul alaptarii. Ea conduce si un grup de sprijin pentru alaptare in Bucuresti, vei putea merge daca vrei.
Acest sait http://www.alaptare.home.ro/ este al unei doamne doctor neonatolog specializata in alaptare.
Iata si sfaturile mele:
Dupa ce vei naste, incearca sa te mobilizezi si sa pui copilul cat mai repede la san. Sperand ca vei naste natural, pune copilul la san imediat ce ajungi in salon cu el, sau daca nu il primesti imediat, mergi la sectia de nou-nascuti si alapteaza-l acolo. Vorbeste cu asistentele, arata-le ca vrei sa alaptei si (sper) ca vei fi ajutata.
Sa stii ca nu va fi usor la inceput, nu iti spun asta ca sa te sperii, ci ca sa te pregatesti, dar vei vedea ca in fiecare zi e mai simplu decat ziua de dinainte, si vei fi mandra ca iti alaptezi bebelusul.
Parerea mea este sa te mulgi si sa lasi laptele in biberon, altfel sanii nu vor fi suficient stimulati si laptele se va pierde destul de repede. Faptul ca ia si din biberon si din san lapte poate sa il zapaceasca pe bebe, dar in general este bine acceptat de bebelusi. Laptele praf este net inferior ca si calitate laptelui matern, deci categoric trebuie luptat pentru cel matern.
Va trebui sa te organizezi foarte bine cu mersul la scoala si mulsul, ar fi bine daca ai avea o pompa buna (de ex. AVENT), si va trebui sa te intorci urgent de la scoala acasa, pentru ca nu e bine sa lasi sanii plini prea mult timp.
Orice probleme ai avea, intra sau pe acest forum sau pe www.laptematern.ro si vei fi SIGUR ajutata :-)
Nastere si alaptare usoara !
oanaali spune:
multumesc mult pt toate rspunsurile primite deja si sper ca voi mai primi si de la alte mamici,care poate,au trecut poate prin asa ceva.deja cu aceste raspunsuri am inceput sa inteleg cam ce va fi in mintea bebelusului(bulversatie)dar sper sa am si din partea lui putina intelegere:-).pana acum am citit cate ceva despre alaptat dar voi mai citi pt ca asta e ceva destul deserios zic eu.sper sa am noroc in ceea ce priveste orarul de la sc,e un liceu particular si sper eu ca va fi ceva mai scurt programu(sper)orcum o sa ma documentez si o sa procedez cat mai bn ca sa nu aiva probleme nimeni(mamika sau bebe)
ms mult pt ce miati spus in legatura cu alaptatul.
delsim spune:
Pui copilul des la san dupa nastere, iar cand vei merge la liceu,cand esti acasa la mesele respective ii dai direct sa suga si te pompezi regulat sa aibe mama ta sa-i dea in lipsa ta. Poti face stocuri de lapte din primele zile, te pomezi si pui laptele in pahare de stocare de la Avent sau in pahare de la farmacie de colectat urina , sunt sterile.Le pui la congelator, se poate pastra laptele pana la 6 luni, iar in frigider 2 zile. De dezghetat il lasi sa se dezghete in frigider cate un borcanel.Folosesti urocultoarele la inceput ca au capacitate de 40ml, apoi paharele de la Avent care au 180ml.
Daca o sa-ti scada in timp productia , la sfatul pediatrului incercati completare cu formula la mesele cand nu esti tu acasa.
Succes!
PS Felicitari pentru faptul ca nu ai facut avort, felicitari pentru faptul ca intelegi importanta alaptarii, felicitari parintilor tai pentru sprijin!
Bine ai venit pe Desprecopii, vei gasi o comunitate si niste fete minunate care iti vor raspunde si vor incerca sa te ajute!
louisea spune:
Oana felicitari pt sarcina
Daca nu stati f departe de liceu, ar putea mama ta sa vina cu el pana acolo, sa-i dai tu papa in pauza si ei pleaca apoi iar. Eu una asa as proceda.
Iar daca bebelusul si-a facut cat de cat un orar de masa e cu atat mai usor. Desigur sa aibe si ceva laptic lasat in caz de nevoie..
Ii doresc sarcina usoara in continuare si sa gasesti solutia potrivita pt voi
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
delsim spune:
Fetitza mea , din motive medicale pe care nu vreau sa le dezvolt, a dost hranita cu san direct, cu laptele meu pompat si cu formula speciala antiregurgitare de la 8 saptamani. Acum are 5 luni jumatate si inca mai suge la san, doar la masa de dimineata . In rest la alte 2 mese ii dau san pompat , in biberon si la alte 2 mese formula.
Productia mi-a scazut simtitor fata de cum aveam la inceput, dar multumesc lui Dumnezeu si pentru asta. Recunosc ca ma chinui ingrozitor cu pompatul, asta fac la culcare si la sculare timp de cel putin 45 de minute si cateodata ma mai mulg si in timpul zilei , insa nu prea apuc, sunt singura si nu ma pot pompa decat cand e si tatal fetei acasa.Beau ceai de lactatie de la Farea, incerc sa mananc cum trebuie si sa ma odihnesc, desi la partea cu odihna e mai complicat.
Stiu insa o persoana care s-a pompat si a hranit copilul cu laptele ei pana la 1 an.
Deci exista cazuri fericite. E drept insa ca e foarte greu si-ti trebuie rabdare si perseverenta.
Iti trebuie o pompa buna, Avent daca se poate. O poti cumpara de pe forum la mana a doua sau poti imprumuta de la o prietena , pentru ca e destul de scumpa.
Gurita copilului e sfanta pentru stimularea productiei, pompa oricat te-ai chinui pe termen lung nu scoate si nu stimulleaza cum stimuleaza copilul.
In ceea ce priveste biberonul...iar asa nu e musai sa se obisnuiasca cu el.A mea inca suge si de la san si a acceptat si biberonul de la inceput. Insa ideea e sa folosesti un biberon cu tetina cu debit redus, cu gaura ingusta, astfel incat bebelusul sa depuna efort cand trage, ca la san, sa nu-i curga pur si simplu ca atunci se puturoseste. Noi am folosit Avent 0+ si chiar daca ar fi trebuit sa o schimbam o data cu inaintarea in varsta, sa folosim una cu debit mai mare, nu am schimbat-o. Abea acuma ca incepem diversificarea am luat o tetina mai larga ca-mi trebuie la supa. Asa ca nu e musai sa se obisnuiasca. Acuma, vezi si tu cum iti este norocul.
Oricum, nu renunta la ideea de alaptare, este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru bebele tau.Nu exista ceva mai bun!