Petitie pentru eliberarea FLorentinei Cirstea

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

vai de mama mea, ce mi-e dat sa citesc!

iti acord

Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Oh,Dumnezeule,ea a lipsit doar 12 minute atunci doar pentru ca s-a declansat nebunia,ca altfel o uita Dumnezeu brambura prin spital....Dupa cum spuneam mai demult pe la mine dupa cezariana n-a trecut nici picior de asistenta perioada indelungata,am facut o noapte alba de frica cu telefonul langa mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

sunt de acord ca s-a produs o tragedie de neiertat si ca opinia publica, noi toti, nici nu ne putem macar imagina suferinta din sufletul acelor mamici care au avut ghinionul sa nasca intr-un loc nepootrivit, intr-un moment istoric nepotrivit....

la noi in tara insa a devenit o regula in general, si in sistemul medical cu predilectie, sa se lase totul pe seama norocului ... mai are rost sa discutam

1. de ce medicii, asistentele, infirmierele nu sunt platiti la inaltimea resposnabilitatii ce o impune profesia lor si conform cu gradul de competenta si dedicare la locul de munca atins de fiecare in parte ?
2. de ce nimeni nu-si bate capul sa doteze spitalele cu cele necesare, de la aparatura medicala necesara, la sisteme de securitate, de avertizare in caz de incendii,
3. de ce nu sunt bani pt angajarea de personal medical si tehnic suficient pt ca acitivitatea sa se desfasoare civilizat si sigur?
4. de ce spitalele nu au mai fost reconditionate, igienizate de zeci de ani astfel ca sunt surse sigure de suprainfectie pt cine are nesansa sa ajunga internat datorita vreunei probleme medicale mai grave?
si asa....lista de ce-urilor ar putea continua mult si bine

Incorect mi se pare sa plateasca si nu oricum ci la modul umilitor numai cei mici, cei de jos, pt un sistem medical bolnav de zeci de ani, un sistem social degradat maxim. Aici s-a gasit trapul ispasitor, asistenta medicala care a parasit incaperea....era singura acolo? si daca i se facea rau si lesina acolo sa zicem? nimeni nu observa? ardea si ea? A plecat cumva la boutique sa-si ia tigari sau unde si cat a lipsit din salonul copiilor? Stie cineva cu certitudine ce s-a intamplat? eu nu stiu, de exemplu.
Insa dupa cate vad lumea se asteapta s-o vada purtata legata de coada vreunui cal sau chiar arsa pe rug in centrul capitalei, ca pe o criminala in serie....ea isi are vina ei, va trebui judecata conform acesteia, si va primi pedeapsa sper meritata, ea insa este cea mai mica veriga dintr-un lant putred-putred si evident cei mari se fac ca ploua, se spala pe maini, isi continua magariile si furtisagurile cu aroganta, iar prapaditul de jos care mai si munceste pe niste bani de rusine musca pamantul......este foarte trist cum este manipulata opinia publica si cum se incearca si se si reuseste deturnarea, devierea atentiei de la vinovatul No. 1.

sunt de acord ca daca fiecare dintre noi am gandi mai mult, mai responsabil si mai pozitiv in legatura cu cei din jur dar si la cele ce le avem de facut, fie ca suntem la job, pe strada, in concediu sau acasa, situatiile dramatice s-ar mai reduce ca numar si intensitate. Nu suntem totusi zei sau roboti sa le facem pe toate intotdeauna perfect insa ar trebui sa tindem mereu sa facem cat mai bine ceea ce ne angajam sa facem....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

stau pe margine de multa vreme, fara sa mai raspund la vreun subiect dar de data asta nu m-am putut abtine. Poate si din cauza ca sunt insarcinata si empatizez involuntar cu parintii acelor copii chinuiti.
Adica nu e corect ca e arestata sau cum?! Asta da tupeu! Inteleg ca au salarii mici, inteleg ca au mult de munca, dar pentru numele lui D-zeu, nu te obliga nimeni sa faci ce nu-ti place sau nu te implineste profesional si material. Mult, putin, cat esti platit, stai acolo si fa-ti treaba, mai ales cand e vorba de suflete nevinovate. Pai in cazul asta, pompierii aia saracii, care au intrat in foc fara echipament de protectie ce trebuiau sa faca? sa astepte sa se stinga incendiul si pe urma sa numere pagubele? Si lor li s-a diminuat salariile, cu mai mult decat 25%. Militarii care sunt scosi la inaintare la fiecare inundatie si dezastru, evident cu salariile taiate, ar trebui sa se codeasca si sa zica "eu pe banii astia nu ies in teren", nu? Ca sa nu mai pomenesc de jandarmi, politie, profesori, etc...
Nicaieri in tara asta nu esti tratat mai cu fundul decat in spitale - si nu generalizez, daca mai sunt si Oameni, acestia sunt exceptia, nu regula.
Nu pot semna in nici un caz aceasta petitie. Pentru mine e clar ca TOATE asistentele din maternitatea Giulesti faceau fix acelasi lucru - si nu numai din aceasta maternitate - si stiu exact despre ce vorbesc, ca am o nastere la activ - cu externare in doua zile, pe motiv de scandal cu asistentele, deoarece nu-si faceau treaba si nici nu lasau mamicile sa se ocupe de proprii copii. Cum ziceam, asta se intampla, copii lasati singuri cu orele. Aceatsa asistenta a avut pur si simplu ghinion sa se intample nenorocirea pe tura ei - oricat de sarcastic ar suna asta. A avut ghinion. Dar nu e mai putin vinovata. Treaba ei era sa supravegheze copii, nu s-o arda aiurea cu orele prin alte parti.
Doar ca o paranteza, mi se pare incorect sa fie arestata doar ea. Ca pana la urma nu era singurul cadru medical de pe etajul acela, sau singurul detinator de cartela de acces in camera de terapie intensiva. Tocmai d'aia, daca se va solicita semnarea unei petitii unde sa se ceara pedepsirea tuturor vinovatilor, si nu vorbesc aici de presedinte, prim-ministru, guvern etc, ci de persoanele direct responsabile de aceasta nenorocire, o voi semna cu mare convingere si o voi mediatiza din toate puterile.

Dar asa ceva, nu pot semna.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

In consecinta,astfel de subiect pe DC=cinism.
Sunt multe,mult prea multe povestile de groaza despre asistentele din spitalele romanesti.Poate se schimba si la ele ceva in comportament,poate nu mai trebuie sa adaugam la bagaj plicuri cu bancnote de 5 si 10 lei ca permis pentru o ingrijire normala .
Da,trebuie arestati si altii,dar si ea sta bine acolo unde sta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

dorsilia, o alarma de fum se cumpara aici cu 5 euro.
Nu e vorba despre bani si dotare, la acea maternitate era f multa aparatura medicala.

E vorba de oameni si responsabilitati. Si da, viata acelor copii nu se plateaste cu niste ani de inchisoare pe care o sa ii faca acea asistenta, insa pedepsirea ei pentru ca nu si-a facut atributiile, poate salva alte vieti de bebelusi, de la alte spitale din Romania. Poate unele asistente vor intelege ca acele cafelute, pomeni ale porcului, serbarea pastelui, a sfintilor si a altor evenimente ... le poate costa scump.
A da vina pe sistem - e prea simplu. In felul asta mereu se va intampla cate ceva, si va apare acest mioritism...de camuflaj al neseriozitatii celor care au responsabilitati.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Sunt de acord cu faptul ca nu trebuie sa plateasca doar ea, dar atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

doamnelor si domnilor moderatori, subiectul asta e prea mult , chiar nu-mi imaginam ca ar putea cineva sa aiba curajul sa vina si sa ceara asa ceva pe un forum despre copii, unde sunt atatea povesti tragice si cutremuratoare, despre sistemul sanitar si incompetenta multora !

nu se poate inchide de-a dreptul subiectul sau muta la ZZ ?

multumesc !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

indiferent de salarul ei, a semnat un contract, avea datorie sa stea acolo. Nu a stat si din cauza ei au murit 5 copii, iar altii sase sufera cumplit.
A distrus vieti, a distrus familii, vise.
Eu sper sa stea acolo la mititica inca vreo 50 de ani, printre cele mai brutale ucigase.

Si cum adica "consideram" si "solicitam"? Tu si cu cine?

p.s. doamne nu-mi vine sa cred, ai gasit deja 10 fraiere

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Stai linistita Gabi, va lua doar intre 2 si 7 ani, atat valoreaza viata micutilor.

Mergi la inceput