Viitoare mamici de Sept-Oct'10 Hai Office!(146)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebecris26 spune:

buna dimineata burticute dragi . Va multumesc din suflet tuturor pt urarile frumoase de ieri . am petrecut foarte frumos au venit la noi fratele cu cumnata si fetita, finii, prieteni, aseara a facut sotul un gratar maare, am avut doua torturi, am primit multe flori si cadouri. ce sa mai, am fost o rasfatata ieri dar astazi se simte oboseala, ma doare spatele foarte rau asa ca voi sta mai mult in pat.

cristina si bebe in burtica 34+sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns be_one spune:

Mai3, acum am vz ca mi-ai raspuns. Dar eu nu ma refer la alea care premerg nasterea, ci la alea pe care sper sa le mai duc vreo luna . Asta in conditiile in care acum dr a constatat ca e permeabil colul meu pe toata lungimea. Mda, mai bine ma duc in pat, ca ma iau niste ganduri...Uite ce se intampla daca ma controlez toata ziua. Nu mai bine sa fi facut doar eco si sa stau relaxata?

Oana 34+ cu Ioan si mami de Dimitrie (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui maitreyi

curatenie va face mama luna cat sunt in maternitate cu aia nu ma stresez. insa is agitata ca nu am nic pregatit pt spital bazandu-ma ca nasc la particulara...da' daca trebuie sa ajung la stat ca incepe mai devreme? am si eu niste chiloti de unica folosinta si niste hartie speciala de pus pe wc aaaa...si 2 camasi de noapte
Mami de roza + 35 s

Maitreyi - daca ne apuca mai repede, ne punem sotii sa confectioneze rapid absorbante vata cu tifon, iar de restul nici eu nu stiu ce mai trebuie.. dar chiar ar fi o surpriza neplacuta

Tutz 33+ cu Julia la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

ale ape care ai putea sa le mai duci o luna is ca la menstruatie si se opresc la no-spa sau la ceva mai puternic, gen gynipral. orice durere care nu trece la nicio pastiloasa de asta e considerata parte a travaliului asa ca nu te c pe tine si ia pastilele alea nu vreau sa nasc mai devreme da' nici nu fac nic ca sa preintampin asta...tztztz

-----

Mami de roza + 35 s

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buburuza_10 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kiti2205

"Neata si de la noi

Azi mi-am dat seama ca mai am 3 zile lucratoare doar si apoi intru in concediu . Abia astept!!
Referitor la gradi - mie imi este teama sa il mai las pe Vlad la gradi dupa ce nasc, ca anul trecut a fost pe sistemul 2 sapt acasa, bolnav, 2 la gradi si tot asa. Cred ca o sa il tin acasa, sa nu ma trezesc ca aduce cine stie ce minuni de pe acolo...

Citat:
citat din mesajul lui LilianaR

Nu stiu daca am retinut tot ce voiam sa va spun...

Durerea cea mai mare e la expulzie cand, surpriza, multi medici micsoreaza doza de epidurala... Si atunci endorfine ioc, durere maxima, corpul neadaptat treptat... e mai nasol, dar iese mamica din nastere gandind: mama, ce a durut pe final, iti dai seama daca nu faceam?
Oricum, Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, asta e optiunea individuala a fiecareia, dar cred ca trebuie sa stim inainte sa alegem.

36+

Eu am nascut fara epidurala si crede-ma, expulzia este partea cea mai usoara a nasterii naturale. Nici nu se compara cu orele de dinainte, cand se dilata toate cele, ai contractii de iti vine sa te urci pe pereti...
Nu sunt adepta epiduralei, dar, daca bebele nu ar fi fost atat de mare, as fi cerut sa mi se faca, pentru ca nici sa te chinui 7-8 ore in dureri crancene nu este ok. 2 zile dupa nastere nu am putut sa ma ridic din pat din cauza epuizarii.
Nici acum nu plec pe premiza ca vreau epidurala, o sa vad la fata locului, dar nici nu exclud aceasta optiune din start.
Am citit si eu articole impotriva epiduralei, dar mi se par un pic fanatice, deja. Cunosc o gramada de mamici care au nascut cu anestezie, fara absolut nicio problema, copilasii sunt perfecti, au avut 10 APGAR, deci dracul nu este atat de negru.
Repet, nu sunt pro epidurala, dar nici impotriva. Fiecare trebuie sa decida pentru el cum este mai bine.
De fapt, eu voiam doar sa va zic ca nu expulzia doare cel mai tare

Pupam

Kiti, 33+ si mami de Vlad 15.05.2006

Stai asa!!! Ca nu am inteles partea asta: "daca bebele nu ar fi fost atat de mare, as fi cerut sa mi se faca". Lumineaza-ma si pe mine! Daca bebe e maricel, e mai bine sa nu faci epidurala???

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiti2205 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Buburuza_10

Citat:
citat din mesajul lui kiti2205

"Neata si de la noi

Azi mi-am dat seama ca mai am 3 zile lucratoare doar si apoi intru in concediu . Abia astept!!
Referitor la gradi - mie imi este teama sa il mai las pe Vlad la gradi dupa ce nasc, ca anul trecut a fost pe sistemul 2 sapt acasa, bolnav, 2 la gradi si tot asa. Cred ca o sa il tin acasa, sa nu ma trezesc ca aduce cine stie ce minuni de pe acolo...

Citat:
citat din mesajul lui LilianaR

Nu stiu daca am retinut tot ce voiam sa va spun...

Durerea cea mai mare e la expulzie cand, surpriza, multi medici micsoreaza doza de epidurala... Si atunci endorfine ioc, durere maxima, corpul neadaptat treptat... e mai nasol, dar iese mamica din nastere gandind: mama, ce a durut pe final, iti dai seama daca nu faceam?
Oricum, Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, asta e optiunea individuala a fiecareia, dar cred ca trebuie sa stim inainte sa alegem.

36+

Eu am nascut fara epidurala si crede-ma, expulzia este partea cea mai usoara a nasterii naturale. Nici nu se compara cu orele de dinainte, cand se dilata toate cele, ai contractii de iti vine sa te urci pe pereti...
Nu sunt adepta epiduralei, dar, daca bebele nu ar fi fost atat de mare, as fi cerut sa mi se faca, pentru ca nici sa te chinui 7-8 ore in dureri crancene nu este ok. 2 zile dupa nastere nu am putut sa ma ridic din pat din cauza epuizarii.
Nici acum nu plec pe premiza ca vreau epidurala, o sa vad la fata locului, dar nici nu exclud aceasta optiune din start.
Am citit si eu articole impotriva epiduralei, dar mi se par un pic fanatice, deja. Cunosc o gramada de mamici care au nascut cu anestezie, fara absolut nicio problema, copilasii sunt perfecti, au avut 10 APGAR, deci dracul nu este atat de negru.
Repet, nu sunt pro epidurala, dar nici impotriva. Fiecare trebuie sa decida pentru el cum este mai bine.
De fapt, eu voiam doar sa va zic ca nu expulzia doare cel mai tare

Pupam

Stai asa!!! Ca nu am inteles partea asta: "daca bebele nu ar fi fost atat de mare, as fi cerut sa mi se faca". Lumineaza-ma si pe mine! Daca bebe e maricel, e mai bine sa nu faci epidurala???

38+

Pai a avut 4200 si mi-au explicat ca, dc imi fac epidurala, sunt sanse mari sa il scoata cu forcepsul, ca nu o sa mai am forta sa il scot singura. SI cand am auzit "forceps", am zis ca lasa, ca ma descurc singurica, nu-mi mai tb nicio anestezie.
Dar, repet, a avut 4200 si eu eram deja in travaliu de vreo 8 ore.
Si, intr-adevar, tb nimeresti un anestezist foarte bun, care sa stie sa dozeze cum trebuie anestezicul si sa iti administreze mai putin pe final, tocmai ca sa poti impinge cum trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns be_one spune:

Citat:
citat din mesajul lui maitreyi

ale ape care ai putea sa le mai duci o luna is ca la menstruatie si se opresc la no-spa sau la ceva mai puternic, gen gynipral. orice durere care nu trece la nicio pastiloasa de asta e considerata parte a travaliului asa ca nu te c pe tine si ia pastilele alea nu vreau sa nasc mai devreme da' nici nu fac nic ca sa preintampin asta...tztztz

maai, da ci tari m-ai luat!
pai eu iau de mult 3 no spa si 3 scobutil zilnic, iar dureri nu am avut decat de vreo doua ori si nu prea puternice, de asta nu stiam daca sa ma apuc sa iau gynipral sau nu

Oana 34+ cu Ioan si mami de Dimitrie (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Nici eu nu o resping total, nu plec cu ideea preconceputa ca medicina e degeaba si stiu eu mai bine decat medicii.
Dar... cred ca mi s-ar potrivi mai bine o nastere fara interferente prea multe, mai ales ca nimeni nu m-a convins ca ar fi mai bune.

Sigur ca dracul nu e atat de negru, ca daca era negru complet nu se facea anestezie deloc nimanui si basta.
Dar atata ne place cum e mentalitatea vestica, ce servicii se presteaza acolo, care e nivelul de trai si modul de abordare... dar numai cat ne convine. Cand ne vedem in fata faptului ca acolo nu se fac zeci de triple teste, epidurale sau celule recoltate, ne gasim prizonierele mentalitatii locale.

Ideea era sa ne documentam inainte si sa putem decide in cunostinta de cauza; de exemplu, era cineva aici care spunea ca nu e bebe nu stiu cum intors, e cu capul in jos dar nu e orientat spre nu-stiu-unde... si de aia trebuie cezariana. Ca asa i-a spus medicul.
Eu am intrebat si cica asa ceva nu e motiv de ceza, ca bebe tre' sa fie pozitionat cu capul in jos si in timpul travaliului uterul il directioneaza cu fata spre unde trebuie.

Sigur ca efectele anesteziei sunt mai multe decat aratate de mine, de exemplu creste muuuult necesitatea epiziotomiei... Si altele...

Ineleg ca e diferita intensitatea durerii pe stadii de travaliu si e diferita de la organism la organism. Eu cunosc pana acum personal numai exemplu de durere mai mare la expulzie, ce-i drept nu multe, poate m-am grabit la a concluziona.
Am sa intreb medicul, buna observatie.

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clabuc spune:

Pe mine cel mai tare m-au durut contractiile din timpul travaliului, mai ales ca pauza dintre contractii insemna 5 secunde, de nici nu apucam sa iau paharul cu apa ca venea alta. De expulzie nu-mi aduc aminte sa fie atat de dureroasa, probabil "amortisem" dupa durerile date de contractii; am impins de vreo 4-5 ori si a iesit copilul. Deci, dupa parerea mea, in cazul meu, contractiile au fost mai dureroase decat expulzia. Dar asta a fost in cazul meu.

LALY, cea mai fericita mamica din lume cu MARIA CLARINDA (18 martie 2008) si 34+ AMR 5

Poza preferata Clarinda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buburuza_10 spune:

Kiti, ahaaaaaa!!! Si mie mi-e o frica de forceps!!!! dari la ce pisica am eu (acum o saptamana avea 2,7 kg), ar trebui sa vina ca pe tobogan!

Eu am intrebat-o pe dr. mea despre epidurala si mi-a spus ca mi-o recomanda calduros, mai ales ca sunt la prima nastere! E adevarat ca nu traiesc in vest, ci mult spre est fata de Romania, iar dr. este si mai estica (indianca din India)!

38+

Mergi la inceput