Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (54)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Am reusit si eu sa citesc, nu chiar tot insa...

Eu cu ouale ma impac tare bine, mananc in fiecare zi cate unul fiert, cu paine prajita cu unt, asta e mancarea mea de dimineata. Mi-a zis nutritionista in sarcina trecuta ca e OK, chiar si pentru diabet. In sarcina organismul are nevoie de mai mult colesterol decat de obicei, de aceea iese mereu colesterolul mare la analize, deci nu e nici o problema daca mananci cate un ou pe zi. Cereale cu lapte, numai la gandul asta mi se face greata, exact ca in sarcina precedenta.

Cafea aici iti zice ca poti bea cate doua pe zi, nu am intalnit inca nici o gravida pe aici sa renunte la cafeaua de dimineata, dar aici e nebunie mare cu cafeaua, toata lumea bea, si inca din stacane din alea mari. Mai bine ii omori decat sa renunte. Asa ca eu cred ca nu face deloc rau, ca asta ar insemna ca toti copii canadieni sa se nasca cu probleme. Totul e sa fie cu moderatie. Asta e cuvantul cheie. Dar cand aud de doctori care interzic total una sau alta... mi se pare cam ciudat.

Noada si durerile de spate - si la mine - prezent! Asta pentru ca stau mult pe scaun. Nici statul pe spate in pat nu ajuta deloc, bebe si uterul marit apasa pe coloana. Eu nici nu mai pot sta pe spate ca ma trezesc amortita de coloana.

Sughit de bebe in burtica si eu l-am asteptat mult si bine si n-am experimentat deloc asa ceva... din pacate, la prima sarcina. Al meu bebel era si orientat spre spate, si placenta era anterioara, deci mai greu simteam miscari de trupe sau alte chestii. Nici nu prea sughita copilul meu adevarul, decat cand era bebe mic, acuma daca stau si ma gandesc... nu prea sughita mai niciodata.

Azi s-a simtit ca ieri am stat toata ziua singura cu fiu-meu, am avut niste contractii de toata frumusetea, am crezut ca am sa cad pe strada, veneam de la masina si parca nu mai ajungeam in casa. Niste sageti groaznice prin burtica, pe la spate... si tare ma mai gandeam la no-spa-urile voastre. I-am zis mamei sa-mi trimita intr-un pachet, sper sa nu-l desfaca posta sa mi le confiste. Aici nu se da nimic. Cu Dumnezeu inainte.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si -15+ cu posibil
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ideea creatza cu "interzicerea" cafelei a aparut pentru ca este cu adevarat periculos sa ai hipertensiune in sarcina. DEci daca ai hipertensiune in genereal sau daca cofeina iti ridica de regula tensiunea, atunci mai bine te abtii.
In cazuri normale insa, sau in cazul meu de hipotensiva, nu face rau deloc, dimpotriva. Eu dupa o cana de cafea reusesc sa am tensiunea 9. inainte de cafea nu am functionat niciodata suficient incat sa reusesc sa imi iau tensiunea, asa ca pentru mine este vitala.
Catre sfarsitul sarcinii este recomandabil sa verificati des tensiunea si sa acordati consumul de cafea la ce zice tensiometrul. Hipertensiunea la sfarsit poate fi semn de preeclampsie.Dar nu e cazul deocamdata.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Am reusit si eu sa citesc, nu chiar tot insa...

Cafea aici iti zice ca poti bea cate doua pe zi, nu am intalnit inca nici o gravida pe aici sa renunte la cafeaua de dimineata, dar aici e nebunie mare cu cafeaua, toata lumea bea, si inca din stacane din alea mari. Mai bine ii omori decat sa renunte. Asa ca eu cred ca nu face deloc rau, ca asta ar insemna ca toti copii canadieni sa se nasca cu probleme. Totul e sa fie cu moderatie. Asta e cuvantul cheie. Dar cand aud de doctori care interzic total una sau alta... mi se pare cam ciudat.

Uite ca ai gasit in mine o gravidutza care a renuntat de dragul bebelinei ei de tot la cafea si la tutun. Bine, tutunul il lasasem cu vreo 1 an inainte sa raman insarcinata si acum sincer, culmea, ma chiar jeneaza cand cineva vede ca sunt gravida si aprinde o tigara langa mine in parc. Asta mi se pare un fel de lipsa de buna crestere, nimeni nu-i obligat sa-i suporte lui noxele pe care le inhaleaza in plamani. Sper sa nu se supere fetele dintre voi care fumeaza inca.

Bun, legat de bebelina mea este din ce in ce mai activa intr-atat de activa incat simt cum loveste chiar si la suprafata, se simte pe burtica.

Legat de mancare eu as manca numai carne, toata viata mea am fost o carnivora insa nu ma inteleg cu verdeturile ma apuca groaza numa cand ma gandesc ca tre sa le mananc uechhhh dar asta este, orice sacrificiu pentru bebelina.

Va pup,

Codruta cu de 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Neata burticute (cu sau fara cofeina, dar cu mult laptic)

Am aflat ieri ca am pus 3 kg, printr-o vizita nedorita de urgenta la pediatru, pt ca Robert s-a apucat sa verse tot, dar tot din el . Ma rog..macar mi-a ajuns si mie tensiune ala 12. (ca asistenta in loc sa aiba grija de Robert ca voma cu spume ma masura si cantarea pe mine, ca-s in evidenta la ei).

Gabipai ce zici tu de mama ta aclo..nu e de exagerare, nici igiena, as zice de siguranta. Mai ales ca esti gravi. Pai un cutit, un fund folosit la carne cruda apoi alc eva ce vei manca direct ..gen paine.. e jale mare!!! Ai grija si exlica-i riscurile pt toti si mai ales pt mamica cu burtica

de ea dar macar ou poti papa? Ca ai nevoie de genul asta d eproteine, daca nu poti sa intrebi si dr. Nu e musai, am o prietena care e vegetariana si a facut o fata frumoasa foc si sanatoasa tun, ins a ebine sa stie dr.

Fetelor haioase, cu virgulele ati facut ca-n bancul ala cu cei doi colegi care scriau la o luicrare de control si la un moment dat unul zice "bai, hai s amai punem si cate o virgula!"
Acuma serios... djlaura nu trebuie sa te superi pt o observatie; trebuie sa te concentrezi pt adevaratul motiv pt care suntem aici: vom fi mamici (unele din nou), si suntem un grup (cateodata chiar de terapie) cu acelasi scop in capshor: sa ne tinem la piept bebelusii calzi si moi.

roxx sa-ti traiasca barabtul, sa fiti sanatosi! Si da, ai dreptate, nasterea copilului ar trebui s afie o experenta minunata, sunt primele clipe cu minunea, nu o trauma (cum e pt multe mamici, STIU din surse sigure). Si da, uneori "potul" de la stat ajunge sus, sus de tot! Eu am scapat la Robert cam cu 20 mil (doar spagi)

Despre cafea eu mai stiu o alta chestie..ca de fapt nu creste tensiunea, ci o scade; da, fix pe moment o creste, dar apoi urmeaza "baile" ca e diuretica, atunci tensiunea scade; ni s-a spus pela cursurile First bebe ca daca vrem sa avem tesiunea sus, trebuie sa bem apa, apa, apa, apa.

Angie felicitari pt bebelina roz, si eu m-am gandit la chestia asta..daca beau pepsic si e prea agitat si nu sta la masuratori???Ca-i eco morfo, treb s amasoare...stiu c ala eo eco simpla se chinuia dr. s amasoare ceva si nu putea ca nu statea zgatia ica...si nu bausem nik..jur [hac]

Shubulina carne da, buna, imporanta, dar si verzituriel trebuie...da' simt ca ma doare fierea cand citesc cuvantul "jumari"

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica_daria spune:

'Neata fetili!!!
Azi chiar ca am nevoie sa imi trimkiteti niste scobitori, nu mai pot de somn. Poate o cafelutza ma va ajuta, pt ca pe la 3 noaptea noi vanam tantari la greu.
Doamne, parca la mine in dormitor a rasturnat cineva aseara un marfar de tantari. Nu stiu de unde au aparut atatia, dar ne-au nenorocit.
Pe noapte noi umblam de nebuni prin casa pt ca nu puteam dormi din cauza nenorocitilor care ne piscau (mirare mare ca trag si la mine, pt ca la ce reclama de scorpie imi face dl sot, trebuiau sa fuga tantarii de mine ca dracu' de tamaie, dar se pare ca pana l;a urma tot nu sunt rea). Nu stiu ce sa folosesc ca sa scap de ei, pt ca sunt plina de piscaturi. Voi ce folositi???
Sa ma luminati si pe mine , sa ma duc azi sa imi fac provizii ca nu mai tine, e de jale cu tantarii astia.
In rest, va doresc sa va treaca ziua de lucru la fel de epede cum sper sa imi treaca si mie, sa fugim repejor acasa si sa ne bucuram de weekend.
Va pup!

Happy 19+
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

neata burtici
Bebelu , Shines....multumesc
Lorich..data viitoare nu mai beau nikachit ca doarme bustean..la cat de agitata era micutapt ca eu nu beau cola de cativa ani
pup toate fetele si va doresc o zi minunata

Angie+17 posibil

bebe jucaus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mica_daria

'Neata fetili!!!
Azi chiar ca am nevoie sa imi trimkiteti niste scobitori, nu mai pot de somn. Poate o cafelutza ma va ajuta, pt ca pe la 3 noaptea noi vanam tantari la greu.
Doamne, parca la mine in dormitor a rasturnat cineva aseara un marfar de tantari. Nu stiu de unde au aparut atatia, dar ne-au nenorocit.
Pe noapte noi umblam de nebuni prin casa pt ca nu puteam dormi din cauza nenorocitilor care ne piscau (mirare mare ca trag si la mine, pt ca la ce reclama de scorpie imi face dl sot, trebuiau sa fuga tantarii de mine ca dracu' de tamaie, dar se pare ca pana l;a urma tot nu sunt rea). Nu stiu ce sa folosesc ca sa scap de ei, pt ca sunt plina de piscaturi. Voi ce folositi???
Sa ma luminati si pe mine , sa ma duc azi sa imi fac provizii ca nu mai tine, e de jale cu tantarii astia.
In rest, va doresc sa va treaca ziua de lucru la fel de epede cum sper sa imi treaca si mie, sa fugim repejor acasa si sa ne bucuram de weekend.
Va pup!
Happy 19+

Eu am luat raid deala pentru zi si noapte si a functionat atat pentru muste cat si pentru tantari.

Codruta cu de 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica_daria spune:

Codruta , Raid pt zi si noapte, dar pastile sau ce?

Happy 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Buna dimi!!!!!
Eiiiii, plec putin si va gasesc supi pe virgule, mama lor de virgule; sa vedeti voi ai mei verisori de 18 ani cum scriu cand vorbim pe mess.......incat eu una am nevoie de traduceri.
Eu recunosc ca uneori ma grabesc, mai ales la servici, si mai pap litere.....SCUZE .
Djlaura,eu zic ca nu trebuie sa te superi si sper sa ne mai scrii.
Angie, felicitari pentru printesa. Sa stii ca e minunat sa ai fetita....asta stiu sigur. A mea incepe deja sa-mi spuna " hai mami sa stam noi doua asa ca fetele" .Imi vine sa o mananc.
Loutzy, si eu la sarcina cu Eliza nu am simtit ca as fi gravidutza, insa acum le-am experimentat pe toate.
Gabivalceanu, eu de abia acum am recuperat un kg din cele doua pierdute de cand am ramas gravi. mai am unul sa ajung la 50 de unde am plecat si sa vedem pe viitor cat voi mai pune. Cu printesa mea am pus 16kg, acum sincer nu cred ca voi mai pune atat....sau....cine stie.
Shines, eu am comandat marimea 42, spre surprinderea mea am 92cm in talie. Dar exista posibilitatea de schimbare in cazul in care nu se potrivesc.
Mirela, si eu lucrez mult pe tehnoredactare si exact cum spui, fiecare cu stilul lui la virgule.

Va pup!

Andreea , mamica Elizei

13.05.2007
poze2

bebelicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

vas te rog mai da-mi si mie site-ul ala cu hainute te rog, credeam ca l-am deschis in alt tab, dar nu-i...

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 19+

Mergi la inceput