De ce trebuie arestat Băsescu

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Espiritu,crezi ca esti singurul care este revoltat de situatia materiala?
Sa acuzi NUMAI guvernul actual mi se pare incorect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Espiritu,crezi ca esti singurul care este revoltat de situatia materiala?
Sa acuzi NUMAI guvernul actual mi se pare incorect!

vad ca uiti sau te faci ca uiti.sa ne amintim de scenele de batut cu caramida in piept ca starpim sistemul ticalosit plus sa traiti bine?
scenele cu io fac si dreg mai ceva ca vadim ?
pe cine vrei sa mai acuz?pe sinan pasa?
sau imi sugerezi ca trebuie sa dau vina pe guvernele anterioare?pai daca e asa si ei astia portocalii nu sunt in stare atunci sa se duca unde s-a dus si sinan pasa.
si ca sa iti faci o idee cam cat de partinitor sunt afla ca sunt unul din cei arestati in 1990 in timpul mineriadei.deci si atunci iubeam foarte mult guvernul.
vad ca exista tentatia asta de a da vina pe oricine dar fara a intelege ca de fapt oamenii guvernului aka pdl sunt praf si hoti.

I'm not crazy my reality is just different than yours !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

probabil ca trebuie sa ne acuzam pe noi, acei care muncesc sa intretina o turma de hoti pe care sa fim seriosi nu noi i-am ales, au reusit sa fraudeze alegerile, asa cum o fac si acum cu orice ban le pica in mana.
daca asta se numeste democratie, sa muncesc pe nimic, dupa 25 de ani de munca sa nu pot trai decent, copii mei sa nu aiba nici un viitor in aceasta tara, atunci cred ca m-as putea lipsi de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Dupa parerea mea e asa rau acum din cel putin doua motive. Unul pentru ca Basescu & co sunt absolut incapabili de ceva bun, nu fac decit sa mareasca taxele fara sa realizeze ca nu va creste colectarea la buget (desi li s-a intimplat deja asta de citeva ori - sa nu creasca colectarea dupa marirea de taxe - ei tot asta fac ). Si al doilea pentru ca 2008 si 2009 au fost ani electorali si au aminat sa ia masurile nepopulare ca sa fie realesi. Ce ma revolta si mai rau e ca nu au nici o problema cu asta, si chiar cred ca peste 2 ani vor fi votati din nou - pe motiv ca acum la alegeri partiale oamenii lor castiga. Nu au nici o motivatie sa faca mai bine.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui noltic
pentru viitorul nostru. As vrea sa dezvolt o idee mai veche: este posibil ca eu, tu si altii sa schimbam ceva in societatea asta??? Si cum anume???? Eu am credinta ca este posibila o


E simplu in teorie, mai putin in practica.

Mai intai, nu trebuie cautate solutii originale. Alte tari au fost in aceeasi situatie, si-au gasit solutii foarte bune. Trebuie doar sa la urmam.

Dar pentru asta trebuie disciplina, ca atunci cand iti da doctorul antibiotice pentru 7 zile: trebuie sa le iei timp de 7 zile, nu mai putin.

Romania sufera din cauza de: saracie, incultura, incompetenta si coruptie.

Saracia se diminueaza doar in timp, nu exista solutie magica. Dar cu inteligenta si disciplina, potentialul turistic/agricol/industrial al Ro ar trebui sa duca la un nivel de trai mediu cel putin comparabil cu al Irlandei sau Portugaliei.

Incultura la care ma refer este de natura sociala: multi cetateni nu inteleg sistemul democratic, nu-si inteleg/asuma drepturile, nu reactioneaza potrivit la abuzuri. Poate fi diminuata pe doua cai:

- eforturi organizate interne (primaria si scoala sa-i educe pe sateni despre drepturi si legi), despre care sunt sceptic, si

- prin migratia in/din Europa a cetateanului de rand. Sateanul care a lucrat 10 ani in Milano si a invatat la fata locului ce inseamna drepturi/bani/legi va avea alte pretentii cand se intoarce sa-si construiasca vila din Ro.

Incompetenta este perpetuata de coruptie. Exista un procent neobisnuit de incompetenti in locul nepotrivit in Ro, fata de alte tari. Una din maximele gen "legile lui Murphy" spune ca in mod ideal, fiecare dintre noi ocupa o functie la maximul propriu de competenta (adica un pic mai sus, si devii incompetent). In Ro, multi ocupa functii peste nivelul lor maxim de competenta. Solutia este un sistem cu adevarat de piata: concurenta loiala duce in mod natural la demiterea incompetentilor si promovarea celorlalti.

In plus, exista multi romani foarte competenti inafara Ro. Dar nu se vor intoarce atata timp cat nu se vor simti valorificati in tara.

Incompetenta din invatamant (inclusiv cel medical) sau justitie e mai greu de eliminat, din cauza naturii ierarhice a acelor sisteme. Acolo, va lua mai mult timp decat in restul societatii.

Incompetenta politicienilor trebuie sanctionata de alegatori, care ar trebui sa aiba memorie buna si sa nu ierte greselile "alesilor". Oricare ar fi ei.

Iarasi, exista multi romani inafara sistemului politic care ar fi competenti in politica. Dar, in mod misterios, alegatorul roman nu are incredere in tineri/independenti. Ar trebui sa aiba.

Coruptia e cel mai greu de eradicat, pentru ca incepe in propria curte, scoala, strada. Coruptia nu inseamna doar miliardele furate de la Petrom, ci si munca la negru, si mituirea, si favoritismul. Va lua cel mai mult timp ca sa fie redusa. Pentru ca omul de rand nu intelege de ce sa respecte regulile, cand altii nu o fac, si i-o iau inainte. Asa ca le incalca si el, pana cand cei care sunt corecti devin exceptii. Si totusi, acolo unde merg lucrurile majoritatea respecta regulile. De retinut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Beren, ai dreptate. Dupa mine prima pe lista e saracia. In tarile foarte sarace exista cei mai mari corupti. Greu de comparat dar de ex. tarile africane sau din america latina.

Saracia influenteaza nivelul de educatie si tot restul.

Dar si statul are o mare influenta. Contrar impresiei generale statul are bani. Si ii foloseste unde nu trebuie.

Cind un angajator plateste la negru un angajat, luindu-i angajatului sansa la pensie si protectie sociala, statul e de vina = angajatul e victima. Din mai multe motive. Prima ca nu are capacitate de control, nu poate impune propriile legi. A doua ca nu legifereaza in avantajul celor care sunt angajati si permit angajatorilor sa gaseasca portite legislative.

Statul in Romania pina acum a cumparat voturi promitind marirea ajutoarelor unei populatii care in majoritate e asistata social. Mai ales la sate, sunt sate intregi in care nu are nimeni nici un venit si traiesc din munca cimpului.

Acum Basescu, la ultimul mandat, isi permite sa spuna lucrurile astea, banuiesc ca vrea sa cistige capital electoral - dar nu acum ci la urmatoarele alegeri cind va spune ca uite, el a avertizat. Guvernul pe care il conduce este din pacate incapabil sa miste ceva. Realitatea trista.



Proiectul meu: Alte sfaturi pentru parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noltic spune:

Beren are dreptate, si Sirimie la fel. totusi cred ca saracia morala este cea care se pune in varful tortului economic autohton; omul, in general, poate accepta o multime de ipostaze de saracie economica pentru ca intrevede o limitare profesionala in spectru personal; este firesc sa nu pot castiga nici macar 10% din averea lui Bill Gates ...pentru ca eu nu am inventat nimic.... dar, si acest dar are o motivatie extraordinara in cunoasterea valorii individuale a mea, cel care traiesc si munncesc intr-o societate normala, democratica. Asta este ideea de inceput: hai sa incercam sa definim individul ca entitate de sine statatoare intr-o societate care functioneaza normal, sa ii alocam resurse si obligatii generate de acelasi curent progresist si natural si sa ii gasim o definitie de care sigur nu este condtient; esenta unei vieti frumoase implica un pret pe masura. Romanul de rand nu stie ce este aceea viata, nu stie sa traiasca, sa munceasca si sa se bucure nativ nici macar 24 ore din viata lui sociala; DE CE ??? pentru ca nu-si cunoaste valoare personala si refuza sa vada dincolo de ceea ce poate realiza. Este un blocaj mental, ideologic sau educational. Haideti sa analizam impreuna ce valoare este viabila aici in Ro si despre ce valori are in vedere un ...cetatean oarecare dintr-o societate bazata pe principii democratice. Ce anume defineste si da valoare unei vieti normale intr-o socetate normale; spuneam mai devreme ca cea mai puternica criza, la noi, este cea morala, si cel mai mare pericol este ca noi sa nu facem nimic nici in ceasul al 12-lea, ora economica cea mai proasta pentru noi. Este foarte simplu sa acuzam , arestam Basesti si Boci pentru faptul ca noi ne chinuuim asa de mult in conditile in care o minoritate politica isi adjudeca toate meritele materiale de care este capabila o natiune intreaga: cele mai scumpe masini, vile, locuinte de vacanta, toalete si femei de lux se gaswsc la noi; in Romanica unde se moare de foame, in conditiile in care un tiran cominist fixase un barem de viata sociala de necontestat: nu se murea de foame si copiii, indiferent de originea lor sociala aveau un viitor sigur iar pensionarii aveau voie sa moara la soroc. Acum ne-am castigat libertatea de a muri de foame, de a nu mai face copii si de a ne ucide rudele in varsta pentru ca costa prea mult; si n imeni nu sesizeaza diferenta de genocid intre cele 2 societati; comunistii nu lasau pe nimeni sa moara de foame in timp ce democratii ne dau cu tifla ca nu ne putem imbogati suficient de mult in 20 de ani(cum au facut ei...) pentru a nu muri de foame si boli comune. Nu sunt nici pe departe un comunist, nu regret decat faptul ca atunci toti aveam dreptul la viata, la un viitor in care putem avea si copii si nepoti cu dreptul la viata, o viata din care nu lipseau bunicii lor. Acum Dumnezeu cu mila.... Oameni buni ne indreptam spre o democratie de tip indian, nicidecum de tip sudamerican; toti am marsat pe aceasta cale; oare este prea tarziu sa mai schimbam ceva??? sa aratam lumii ca Basescu Boc si ceilalti sunt in slujba noastra? ca avem puterea si constiinta sa nu mai vindem viitorul copiilor nostri si serenitate bunicilor???? Eu stiu ca putem; si stiu si cum anume; fiecare dintre noi trebuie sa inteleaga ca valoarea unui individ este data de personalitate/constiinta colectiva si rotunjita usor de valoara contului bancar. Important pentru mine este familia: copii, nepotii si stranepotii mei, apoi prietenii, copii lor samd, si mai poate ramane un rest usor de admiratie pentru persoanele publice. Dar eu si familia mea avem prioritate decisiva; nimic nu conteaza mai mult decat perna pe care pun cappul la apus si chipurile copiilor mei la rasarit. E simplu, nu credeti? si Base nu mai are loc in perceptul meu despre viata, dar imi pastrez dreptul de a-l penaliza daca atenteaza la mine sau familia mea, Boc are acelasi tratament, cat despre Iliescu, Nastase si rstul, Dumnezeu sa aibe grija de ei; ca au avut sansa sa faca un popor fericit dar ei ales sa fie destepti nuai pentru ei; sa cheme minerii sa faca ordine-dar selectiv si sa stranga suficiente oua pe care sa le numere ziaristii; exemplu elocvent de politicieni de frunte ai tarii din vremea in care economia duduia; si noi la fel ...si acum ne doare....
Daca ar mai fi un Tepes Voda cu drepturi legitime, magie sau sansa, va garantez ca toti politicienii nostri s-ar volatilza cu nume, drepturi si averi catre alte zari, mult indepartate pentru ca pe masura fricii lor ar atarna si RUSINEA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Beren, Noltic - sunt sceptica in ceea ce priveste schimbarea de fond in societatea romaneasca.

Din punct de vedere politic avem Opozitia si Puterea.
Opozitia este convinsa ca ei i se cuvine puterea si abandoneaza lupta pentru cetatean in favoarea luptei pentru denigrarea Puterii.
Puterea, la randul ei (convinsa de asemenea ca ea a insfacat de drept ceea ce i se cuvine) lupta pe mai multe fronturi: impotriva Opozitiei, impotriva recesiunii, etc. Dar batalia principala se da pe frontul Opozitiei.

Si astfel totul devine un razboi intre Opozitie si Putere in care fiecarea isi creaza propria antanta, uitand de soldatii de rand.

Am primit o revistuta care se cheama capitala capitalei, revista cetatenilor sectorului 1 in care primarul sectorului (Opozitie) isi cere scuze ca Puterea le-a taiat din fonduri, ca nu voi mai fi in siguranta pe strada, ca politia comunitara nu va mai raspunde eficient apelurilor, ca voi sta mai mult la coada, ca nu va mai raspunde eficient nevoilor mele, etc.
Mesaj lacrimogen care te face sa injuri Puterea, sa te inchizi in casa, sa te uiti mai mult peste umar, sa te simti frustrat si abandonat.
Ce asteptam eu? Un mesaj prin care sa mi se transmita SOLUTIILE. NU vreau sa mi se aduca la cunostinta cauza ineficientei VREAU REZOLVAREA PRACTICA A PROBLEMEI.

In rest, mie mi-a placut ce a scris Cartianu. E mai mult o stare de fapt, decat o satira, surprinsa in cateva randuri.





Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput