Antiseptic oral natural

Antiseptic oral natural | Autor: Kariris

Link direct la acest mesaj

Acum 5 minute una dintre gemenele mele de 3 ani i-a infipt celeilalte o furculita in cerul gurii foarte aproape de amigdale. A vrut sa-i dea o bucatica de nectarina cu forta. Nu am fost pe faza desi eram in aceeasi incapere. Nu se vede ca i-ar curge sangele puternic, dar se vad cele 3 gauri insangerate si plange ca o doare si nu vrea sa mai inghita nimic. Cred ca de mancat nici nu se mai pune problema. I-am dat paracetamol pt durere, dar as face un ceai cicatrizant si antiseptic sa incerce sa bea.
Eu nu stiu daca galbenelele sunt bune pt asa ceva si daca se pot da la varsta asta. Stiu ca e cicatrizant. Dar antiseptic oare ce sa folosesc? Musetelul o fi bun?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

incearca cu tantum verde spray, daca ai in casa
din cate stiam, saliva este oarecum cicatrizanta...ceaiul de musetel nu ar avea de ce sa-i faca rau, teoretic...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Am tantum verde, m-am gandit si eu dar am zis sa nu o doara mai tare. Citesc sa vad ce are in compozitie, ar fi bine daca ar avea si un anestezic usor. Multumesc pt sfat!

Scrie ca e pt afectiuni inflamatorii ale mocoasei oro-faringiana. Dar aici e vorba de o mica plaga prin intepare si mi-e frica sa nu faca rau.

Musetelul stiu ca nu e indicat, uneori favorizand infectia. Stiu sigur asta de la un stomatolog.

Se pare ca galbenelele ar fi si antiseptic si antiinflamator si analgezic dar nu ma lamuresc daca poate bea la varsta asta. Offf

Mergi la inceput

cu placere, nu ai pentru ce !
ma gandesc, poate ar merge si violet de gentiana sau glicerina cu nistatin...
anestezic usor are in compozitie trachisan (comprimate de supt), insa nu cred ca este recomandat copiilor asa mici...poate gasesti un prospect pe net...
un pic de inghetata cred ca i-ar ameliora durerea si ar rasfata-o putin...ca-i necazul mare, nu durerea in sine...am si eu o minune de 3 ani si 2 luni, si stiu cum face, plange de necaz, nu neaparat de durere, cand se mai loveste

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Corina eu m-am uitat in gatul ei si fix deasupra amigdalelor sunt 3 gauri sangerande. Deci crede-ma ca doare mai ales cand mananca sau bea ceva. Era furculita de aperitiv si i-a ramas exact urma furculitei. I-a infipt-o efectiv. la inceput avea sange in gura, acum poate ca il inghite.

eu de violet de gentiana in cavitatea bucala nu am auzit, poate albastru de metil. Dar nu am in casa. Si oricum nu ar sta sa o badijonez.

Mergi la inceput

tantum verde spray : pe net scrie ca este recomandat si dupa extractiile dentare, care tot un fel de rana in gura (gingie) sunt
deci este analgezic, antiinflamator si antiseptic
un puf nu are cum sa-i faca rau
da, scuze, albastru de metil era, mereu le incurc , m-am grabit sa raspund
offf, n-am vrut sa spun ca n-ar durea-o pe mititica ta, insa durerea este amplificata acum si de frica a ceea ce i s-a intamplat, de reactia ta (imi imaginez ca ai sarit ca arsa cand ai vazut ce s-a intamplat), de faptul ca o activitate placuta - mancatul unui fruct in acest caz - i-a produs si o problema dureroasa, e suparata si pe surioara ei, cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu stiam de la med stomatolog de ceaiul de salvie ca cicatrizant in asemenea locuri

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Multumesc mult Daria!
Situatia e sub control acum, a reusit si sa manance spanac. De suparata nu e suparata, ele nu se supara niciodata mai mult de 2 minute una pe cealalta. Mi-e o mila de ea saracuta... a avut azi o zi, vai de capul ei! Dimineata dureri groaznice provocate de un dulcolax (constipatie rebela)... am reusit sa scapam si de "balauri" au trecut durerile si starea de rau si, apoi cand manca si ea linistita in fotoliu un fruct vine sora-sa sa-i infiga furculita in gat! M-am speriat rau dar nu am reactionat deloc urat, nici nu i-am spus ca are 3 gauri in gat, am lasat-o sa creada ca limba o doare (ea asa spunea)... nu i-am spus nici de sange... etc.
Acum se joaca tavalindu-se si impingandu-se pe jos... o sa le dau la rugby ca ar fi bune ... iar eu ma lupt cu un sac de ardei capia si unul de ardei gras. Ca dragul meu sot s-a gandit ca m-oi plictisi singura cu o casa si doi copii pe cap si mi-a adus de lucru!
Inca o data multumesc.
Situatie rezolvata. Panica indepartata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Incearca cu propolis.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput