Doula

Doula | Autor: gabriella1

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata,
nu stiu daca am postat bine subiectul! daca e nevoie, rog moderatorii sa-l mute !

De la Odisee am aflat despre doula.
Deci ce este doula?

Cuvantul “doula” vine din greaca si inseamna “femeie ce serveste o alta femeie” sau “femeie ce ofera ingrijire”. Cu alte cuvinte, doula este cea care mameste mamica in timpul sarcinii, a nasterii si dupa nastere (mothering the mother) .

Dincolo de faptul ca eu chiar as avea nevoie de o asemenea persoana ,cunoasteti pe cineva dispus si specializat din VASLUI?Recunosc ca acum imi este greu. Dupa ce vine bebe ,vreau eu sa le fac pe toate.Sper sa si reusesc !

Mamicile sau viitoarele mamici ar fi de acord cu asa ceva?

A avut cineva o doula?

Multumesc anticipat ptr raspunsuri.

mai multe amanunte despre doula puteti citi aici:

http://www.feminitate.org/2010/06/ce-este-doula/

Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Eu am avut doula in timpul nasterii. Chiar daca nu era doula de meserie, ci infirmiera in maternitate (o ruda indepartata din partea exului, a nascut si ea 3 copii) a fost alaturi de mine in timpul nasterii si in zilele de spital. Nu s-a implicat in procesul medical, dar a fost langa mine, am povestit, am ras impreuna, mi-a facut masaj cand au venit durerile mai serioase. Si chiar mi-a fost de ajutor, m-a linistit faptul ca nu sunt doar eu singura acolo cu moasa si cu dr-ul, am pe cineva pe care ma pot baza.

Mie mi-ar place sa fiu doula, dar la noi nu stiu daca exista scoli de specialitate.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Ma gandesc ca o moasa -desi e diferenta (din cate am inteles,sper sa nu fi citit aiurea)intre una si alta- ar putea fi usor o doula.Important e sa nu faca nimic mecanic, din obligatie si cu nervi.Cel putin acum imi ajung doar nervii mei veniti de niciunde si durerile de shale.

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Nu prea. Moasa e cea care te asista la nastere, ea face partea "biologica" si medicala. Doula te asista din punct de vedere psihic.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

nu prea vad sanse sa gasesc !
multumesc ptr raspunsuri!

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

in Germania este asa ceva si se numeste Hebamme. e platita de casa de asigurari si vine acasa dupa ce nasti, cam de trei ori pe saptamana, timp de cateva saptamani. o invata pe mamica cum si ce sa faca cu copilul, observa copilul, da sfaturi..... e utila mai ales pentru primul copil.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

of Doamne,Kari.suntem la 1000 de ani lumina distanta de Germania!

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

ca si studenta la medicina mi-am "asistat" prietenele la nastere. evident ca nu m-am bagat la partea medicala insa am stat cu ele pe parcusrul travaliului, in sala de nasteri, dar si pe perioada spitalizarii. probabil am fost o doula o doula cu acte nu cred ca veti gasi la noi. daca dupa o promotie s-a desfiintat sectia de moasa de la umf iasi probabil o sectie de doula nu se va infiinta prea curand (din cate am inteles au ceva studii pe tema asta) si nici nu stiu cat ar fi de acceptate in spitale la noi...momentan. asa ca mergeti pe ideea de care spuneam mai sus - o cunostinta, prietena, recomandare a unei prietene, etc care sa fie studenta la medicina si care sa aiba acces cu voi in sala. eu mi-am facut toate practicile de vara in maternitate si am avut avantajul de a fi si cunoscuta si acceptata de catre medici.

-----

Mami de roza + 35 s

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Gabriela, incearca sa iei legatura cu cele de la http://www.nastecumsimti.org , ele ar putea sa iti faca o recomandare.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Gabriela, incearca sa iei legatura cu cele de la http://www.nastecumsimti.org , ele ar putea sa iti faca o recomandare.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

multumesc! imediat citesc si sa vad ce pot face !

Gabriela

Mergi la inceput

ptr Vaslui nu ma pot ajuta !

Gabriela

Mergi la inceput