Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (195)
Raspunsuri - Pagina 9
ooka spune:
salu
Ana, daca mai ai nevoie, uite iti spun:
- crude rase, amestecate cu mar si scortisoara;
- facute placinte cam la fel.
Eu am incercat prima varianta. si nu ai o tona, am inteles ca doua bucati.
Spor!
mami de Sofi
Caprioara spune:
Helau,
La multi anisori Bianca pentru ieri !
Edit: La multi ani si pentru sarbatoritii si sarbatoritele de Sf. Alexandru !
Nu am vreme, asa ca am fugit. Poate reusesc mai pe seara sa va citesc.
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta
mcoca spune:
Diana esti prin zona? Vezi ca eu vin sambata, asa ca daca vrei fa comanda, ok?
Vicky si Printzesone
Dianami spune:
Salutare! Am ajuns aseara tarziu acasa, si peste vreo 2 ore iar plec. M-am cam saturat de drumuri scurte.
Vicky, trimite-mi adresa ta, sigur ca vreau.
Moni, nu exista purtator sanatos de streptococ beta-hemolitic. Indiferent ce zic unii. Asta trebuie tratat pana dispare, uneori se fac injectii cu penicilina cateva luni (Moldamin). Fa-i si ASLO. Si incepeti tratamentul imediat.
Tu poti lua orice penicila in timpul alaptatului, numai sa n-ai alergie la ele.
Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)
Dianami spune:
La multi ani tuturor celor ce poarta numele Sf. Alexandru! Sa fiti sanatosi si fericiti!
Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)
moni_or spune:
OOKA multumesc, am sa incerc si asa.
MARINA, eu sunt sigura ca streptococul e de vina si probabil il are de cateva luni, pt. ca altfel nu se explica cum copilul meu care n-a racit decat o data in viata inainte de vara asta acum nu mai poate pune o inghetata sau un iaurt mai rece in gura ca tot il doare gatul si raceste. Si aproape sigur si noi il avem (eu si sotul), dupa simptome, ne-am facut amandoi exudat si vom vedea.Dar ce antibiotic v-a dat voua de a fost asa puternic? Luca ia Ospen, streptococii cica numai la peniciline reactioneaza, iar doctorita a tot zis ca Ospenul e cel mai bland antibiotic. Dar probabil stafilococii la altceva reactioneaza.
BUJO, multumesc, o sa incerc in ceai, intr-adevar aia era buba ca laptele meu pana mulgeam cantitate suficienta se mai racea, era abia caldut, de aia nu se dizolva. Numai sa vad cum il fac sa bea ceai, ca nu prea am succes, poate daca va fi mai dulce va bea.
FLO, am incercat sa ma indop cu fructe si tot n-a functionat pt. constipatie. Iar cu termometrul nici atat, ca pe cand avea Luca pneumonie oricum ii luam de vreo 3 ori pe zi temperatura si lui Alex, de groaza sa nu ia, si tot constipat a fost :).
DIANA, aoleu, eu sper sa ii treaca cu antibiotic oral 10 zile, ca mor daca trebuie sa-i fac injectii... O sa ne tratam si noi (eu si sotul), dar prima data sa primim rezultatul de la exudat cu antibiograma, nu vreau sa luam degeaba antibiotice. ASLO e ceva legat de reumatism sau ce e exact? Din sange se face?
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Dianami spune:
Moni, ASLO (anticorpi anti streptolizina O) este o analiza care confirma prezenta si activitatea streptococului beta in corp. Se face din sange. Daca iese mare se incepe tratamentul indiferent daca la exudat iese sau nu iese streptococul. (Iese destul de greu de obicei).
In prezent s-a cam renuntat la tratamentul pe termen lung cu peniciline. Insa poate recidiva. Dupa ce terminati tratamentul trebuie sa iasa si exudatul negativ si ASLO normal.
Vicky, .
Marina_1609 spune:
moni, noi am luat augmentin. la penicilina a iesit rezistent in antibiograma....
----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi