Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (195)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
dana81 spune:
Sursu olitza de calatorie e suuuper, pe noi chiar ne ajuta, si chiar iarna cred ca nu va fi foarte greu sa il pui pe olita afara cateva minute...Iar in ceea ce priveste "noaptea", eu nu o trezesc pe Clara sub nici o forma i-am pus pampers dar se trezeste singura si cere mnai nou.O sa renuntam noaptea cand e pregatita si ea.
Marina interesante marturii ai avut.Numai ca eu nu prea sunt indemanatica
MAMI de CLARA si
RIANA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Tecky spune:
Eu mai aman momentul cu renuntatul la pampers pt ca ma enervez si eu si o stresez si pe Ralu.Sunt de acord cu mada(miss jj)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ana_a/ana_a.jpg)
ana_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Didi81 Aproape de noi e o firma de recrutat potentiale persoane pt reclame, si cum ne vede vre-un agent cum incearca sa ne convinga sa o inscriem pe Aida; a devent agasant, azi de 2 ori ne-au asaltat de nu mai puteam sa scap de ei, si Aida era nervoasa si obosita! Voi ati patit asta? Bine, faza e ca sunt asa de insistenti pt ca e cu taxa deinscriere, dar nu ti se spune asta decat dupa mult timp ![]() Didi ![]() ![]() |
eu am patit acu un an sau doi, ma plimbam linistita cu Stefi si m-au abordat 2 persoane sa imi spuna ce copil frumos am si ca i-ar sta fff bine intr-o reclama si bla-bla-uri dastea. Eu i-am trimis scurt la plimbare ca nu ma interesa asa ceva, insa, o vecina
![](icon_smile_big.gif)
blog
proud
iar mintile reduse ii discuta pe altii."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ana_a/ana_a.jpg)
ana_a spune:
nici eu nu vreau acum inainte sa de-a frigul sa ma stresez cu olita.E clar ca va fi cu pampers prin curte cand o sa fie frig. Din primavara mai discutam despre olite
blog
proud
iar mintile reduse ii discuta pe altii."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MissJJ/MissJJ.jpg)
MissJJ spune:
La noi poate am avut si noroc, sa zic asa, ca Ari nu i-a placut deloc olitza eu am incercat si eu cu olitza de gura altora mai mult si na tot asa vorbeam pe forum si toata lumea facea la olitza etc a mea nu vroia si pace, aici mi-au zis sa nu imi fac griji sa nu fortez copilul ca mai mult ne stresam daca nu suntem gata, na ca mama iti faci griji si etc, dar as soon as I let it go si am incercat sa nu ma stresez si etc cand a fost ea gata si a vrut si a inteles totul a mers f rapid a avut numai 3 accidente ziua in primele zile apoi in 2 sapt deja ne-a zis ea singura ca nu mai vrea nappy seara atunci i-am pus sub cearsaf de ala absorbant mai mult ca imi era mie frica sa nu faca in pat si a fost super ok, a mai avut mici accidente cand era prea obosita sau bolnava dar si-a dat seama ca face si s-a trezit si plangea ca era suparata pe ea ca face in pat da cu love and reassurance am trecut si peste asta si dupa aia se trezea singurica sa se duca la baie noaptea la toaleta are toate pregatite treapta si reductorul.
Si eu cred din experienta noastra din cauza ca am facut asta cand ea era deja mare a fost f usor nu ne-am stresat una pe alta am avut un reward chart ea era incantata noi la fel si totul a mers cat se poate de usor si placut, normal ca eu ca mama aveam emotii sau ma asteptam sa fie nu stiu si nu stiu cum, si speram ca va fi la fel si cu Ami sa trecem usor peste etapa asta care e f imppt ei de aia trebuie facuta cum trebuie si trebuie sa fie child led.
bujo spune:
Filip de cand cu constipatia nu mai vrea sa faca caca la olita Crek asociaza olita cu durerea. Asa ca i-am pus pampers ca sa faca in el. Si asa se chinuie saracul sa faca (apropo, iar mi-a facut o bila cat casa de m-am intrebat pe unde a scos-o si evident ca a sangerat). Altfel, la pipi cere olita, a avut acum cateva zile o zi nasoala si a facut pe canapea si pe covor. Cred ca intentionat, pt ca nu a avunt nici cea mai mica intentie sa ma anunte. L-am certat putin dar ma gandesc ca e de la problema cu constipatia.
In rest, sta in chilotei in casa, mai putin zilele astea cand a vrut kk si i-am pus pampers. Afara e cu pampers ca mai uita sa ceara si cum s-a racit afara sa nu-l ia frigul. Noaptea nicio sansa fara pampers ca se pisa non stop. De nush cate ori il schimb pe la 5-6 ca a udat deja patul ca a fost pampersu prea plin. S-a trezit in 2 nopti sa ceara oala si atat. Le luam incet.
Cu constipatia... lucram serios la meniu. Laptele l-a cam scazut la jumate. Carnita si asa nu prea mananca. Am redus din branzeturi, am bagat tarate ci iaurt. Incerc din rasputeri sa cresc portia de legume si fructe crude. Azi de ex i-am dat peste cu castravete, gogosari si conopida crude. N-a mancat mult dar tot a luat cateva bucati. Ii dau nectar de fructe facut in casa si compoturi. Sper din suflet sa treaca pt ca tare mi-e mila de el.
bujo mami de Filip
ankalaura spune:
Reluand subiectul la moda, olita... Cred ca ne apropiem de un impas. E clar ca Er constientizeaza, stie cand face, ma anunta "dupa", pisu face la intervale mari, adesea e pampersul uscat dimineata, la pranz... am putea folosi 2 pampersi pe zi, zau!
Totusi nu vrea sa auda de olita si nici de reductor.
Educatoarea mi-a zis ca o vede ca e pregatita, ca o sa vada cum o abordeaza, si sa ii duc si pull ups. acum doua zile am intrebat-o iar ce pampersi sa ii duc, si a zis sa o mai las in pampers normal, ca se pare ca nu vrea la olita, nici avand exemplul alorlalti din grupa. Mi se pare un lucru destept in tara asta ca nu e nimeni obsedat de pus copilul la oala.
Si ma intreb totusi, daca nu o sa vrea nici pe viitor? Pana cand nu o sa vrea sa se apropie de oala? Ca doar n-o sa o fortez!
In rest, face tot ce ar trebui sa faca - mananca singura, bea singura din pahar sau canita, se si incalta singura, se spala singura (asta e alta batalie, nu vrea sa o ajute nimeni la spalat...), deci nu e o chestiune de capabil sau nu, sau de inteles sau nu cu olita; pur si simplu nu vrea!
Cu explicatiile, nu ajungem nicaieri. Eu zic blabla, ea NU.
Mai nou a inceput si cu centura si scaunul de masina. NU nene NU! Am ajuns sa stam mai mult acasa ca nu mai sta in scaunel cu centura. Vrea fara. Deci au inceput tantrumurile si la noi... atata doar sta in scaunel cand e singura in masina cu doar unul din noi, si atunci sta cu centura in scaunel. Dar in rest nu, cum suntem 3 sau 4 in masina, s-a terminat. Deci ramanem acasa sau mergem pe jos.
sursula spune:
Buna dimineata!O duminica frumoasa sa aveti!
MISS-sunt perfect de acord cu ne-grabitul si ne-stresatul copilului!Dilema mea venea din faptul ca Tudor e mai mult decat pregatit,deja nu are deloc accidente in casa.El a ales ca e momentul sa faca la olita si ii place foarte mult.E foarte mandru de fiecare data cand executa pipi sau caca.Problema ramanea cu iesitul afara!Pentru ca el cere cand suntem afara,ma anunta ca vrea pipi si eu ma uit la el ca tuta si nu stiu cum sa fac!
MADA de Irl-salutam intelpciunea din nou si multumim!
DANA,MADA Irl-studiez oferta cu olitele de caltorie!
BUJO-of ,ce rau imi pare de Filip!sper sa scapati repede de problema!
ANKA-se spala singura?wow!fata independenta,nu gluma!
SURSULA,mama lui TUDOR MILAN
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MissJJ/MissJJ.jpg)
MissJJ spune:
Sursu www.mothercare.com/Potette-PLUS-Travel-Potty-Trainer/dp/B001CFQWHW/sr=1-3/qid=1283677358/ref=sr_1_3/278-3189910-1556136?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42761041&mcb=core" target="_blank">asta e folosita la noi si toti zic ca e f f buna.
Ce e f fain ca e si reductor cand mergi la toalete publice sau la cineva in vizita. Liners de alea www.mothercare.com/Disposable-Fold-Away-Potty-Liners-30pk/dp/B002RXYM20/sr=1-1/qid=1283677358/ref=sr_1_1/278-3189910-1556136?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42761041&mcb=core" target="_blank">sunt de cumparat de rezerva.
Mult success.
Anka si noi avem pb si tantrums cat incape. Abia astept sa treaca faza asta.Felicitari printesei pt progrese.
Bujo off mai cat va mai chinuiti, sper sa gasiti o solutie care sa functioneze cat de rapid.
Edit: Am pus poze pe picasa de la picnic si cu maimutzele.
dana81 spune:
Buna ziua!!
Pentru fetele care s-au confruntat si isi mai aduc aminte: avem o limbutza foarte incarcata(la bebe),o ciupercuta de lapte care se pare ca se extinde si pe partea interioara a buzitei....am dat-o cu glicerina cu nistatin, cu bicarbonat de sodiu,cu ceai de galbenele,nimic,tot acolo e?Ce sa mai fac?HELPPPPLa dr ajung abia sapt viitoare..
Missjj olita din aia avem si noi si zau ca face toti banii
MAMI de CLARA si
RIANA