Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (195)
Raspunsuri - Pagina 11
bujo spune:
Moni nu e musai sa-i dai ceai ca sa bea lactoza. Daca iti bea laptele muls la biberon pune-i in el. Numai sa-l incalzesti bine.
Mona bafta la servici. La Codrin poate fi o etapa, si Filip mai da cateodata in noi dar il articulez. Adik pedeapsa. In casa 5 min pe bancuta iar in parc pe banca. Si la cat e el de nazdravan e un chin sa stea degeaba.
Eu am avut streptococ si am facut 3 luni tratament cu antibiotice ca tot iesea pozitiv exudatul si ASLO.
bujo mami de Filip
mcoca spune:
MArina, pai tocmai AI niste obligatzii ca si nas, si de la distantza mai greu sa le onorezi. Cred ca trebuie sa fii aproape de fin la bine si la greu, si de la 2000 de km nu se prea poate. Abia te vezi (daca te vezi) o data pe an.
Vicky si Printzesone
Marina_1609 spune:
aaaa, am inteles eu aiurea...
credeam ca in Ro sunt alte obiceiuri in sensul ca ai mai multe obligatii comparativ cu fr.
dar asa e , ai dreptate...Si noi tot pe criteriul asta am mers cand am ales nasii (ai nostri). cica sunt dispusi sa ne urmeze oricunde am migra
----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
mcoca spune:
Marinaaa, am intzeles ce ai intzeles tu , si erai indreptatita, ca mesajul nu era clar.
Vicky si Printzesone
turturica spune:
mona, bafta cu inceperea noului job. O sa-i prinda bine lui cris sa fie intre copii, sint convinsa, asa ca nu-ti fa probleme cu gradinita.
missjj, mona, si noi ne lovim de criza asta a virstei de doi ani, fie-mea face citeodata crize de nervi asa dintr-o data. Ieri s-a enervat ca si-a rasturnat tractorul si s-a dat cu capul de gresie de nervi. Nici nu stiu cum sa reactionez in cazuri din astea, ca daca apuca sa se enerveze cu greu o mai pot potoli, de fapt in general trebuie sa o las sa se calmeze singura, ca alta solutie nu functioneaza.
vicky, da, e ridicola treaba asta cu concediile, dar asa e sistemul in elvetia, contzed prenatal zero si concediu post-natal amaritele alea de 14 saptamini. Ce sa mai, ar trebui sa fiu recunoscatoare ca s-au schimbat lucrurile, pina nu demult erau doar 8 saptamini. Aici esti ori mama eroina, ori mama casnica. De fapt tot sistemul nu incurajeaza deloc mamele sa lucreze, e foarte arhaic din punctul meu de vedere.
Si doar elvetia si-ar permite financiar sa sustina mamele mai mult in concediu post-natal, macar 6 luni si tot ar fi ceva.
Dar acuma asta e, asta avem, cu asta defilam.
Insa cind intru in luna a 9-a ii zic medicului sa imi dea certificat medical si il string de git daca imi zice ca data trecuta ca nu, ca sint sanatoasa.
Deci tu cind pleci in romania? Cu ce mergeti, cu avionul sau cu masina?
Mami de Mara (19.08.2008)
dara_d spune:
Buna dimineata
MONA bafta la serviciu!Te inteleg cu grijile care le ai in ceea ce priveste lasatul copiilor cu soacra.SAnatate multa tatalui si putere mamei tale!
MCOCA ai scapat de o grija cu lucrurile de botez si pe mine ma asteapta alergatura ca vom boteza in decembrie , acum asteptam sa se nasca finutul nostru si trebuie sa ii cumpar trusou de nastere, paturica si chiar m-am uitat si nu mi-a placut nimic sa vedem ca trebuie in 2 saptamani sa iau ceva.
MARINA SI MISSJJ aveti rabdare cu fetele cu mancarea, la noi de obicei papa destul de divers dar cand e racita sau asa ceva e tragedie nu vrea nimic si ne chinuim, atunci imi aduc aminte de mamicile care au probleme in sensul asta.
Aropo de fcaut educatie nici eu nu ii permnit sa faca figuri daca suntem, acasa ii explic ca nu ebine si o pun pe coltar si nu o bag in seama 2 minute sau daca suntem afara ii spun ca nu vobesc cu ea si se oftica de nu mai poate si spune ca nu mai face spune nunununun...
MONI OR si la noi am rezolvat cu costipatia care o chunuia facea la 2 -3 zile caca ,tot cu miclzucker dizolvat in ceai cald baby drink ca era mai dulce si il bea din bibe, dar trebuie sa ii dai vreo luna asa cum spunea si BUJO, eu faceam cam 20-40 ml ceai ca mai mult nu bea si ii dadeam degeaba ca se pierdea din cantitatea de milchzucker.
Arpopo de stafilococi nu stiu cum sta treaba, ca nu am avut probleme si sper sa nu avem.
Astept sa vedem azi sper sa aflam cand il interneaza pe tata la fundeni pentru evaluarea de 3 luni, sper sa iasa bine.
Si eu am emotii ca in aceasta perioada o voi lasa la noi acasa cu soacra mea, ea este ok dar deni o cam respinge dar nu ce face ca nu ne putem lua concediu si sper sa stea cu ea ok sa pape si sa doarma de pranz, tragic ar fi sa planga dupa noi ca cred ca o sa inneunesc.Cand o ducem la parintii mei nu sunt probleme, nu plange isi respecta programul ba chiar ia telefonul cand sun si vobesc cu ea si imi spune ce a facut sau ce face atunci.OFFFF ce greu e sper sa stea cu soacra mea ca tare ma macina chestia asta acum.
va las ca am o stare de agitatie si abia astept sa vina pranzul sa ne spuna doctorita cand il interneaza de maine sau de luni.
Pupici tuturor.
http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png
mcoca spune:
Turtu, cu avionu. Cu masina nu am mers niciodata deocamdata. O sa o facem cand om avea mai multi plozi si avionul va deveni hors de prix . Plecam sambata.
Mai cu concediile, depinde de cantoane? Am o prietena la Geneva, si ea a intrat in prenatal cu o luna inainte si apoi a avut 4 luni de post-natal.
Dara, eu stiam ca moasa "scoate" copilul de spital. Spor la cautat hainutze, ca nu e usor.
Vicky si Printzesone
dara_d spune:
MCOCA da asa este dar chiar discutand cu finii nu are cine sa fie si moasa, asa ca preluam noi treaba asta.
TURTURICA multa sanatate si putere pana intri in concediu , sa creasca bebe mare si santos acolo in burtica. Si deni mai are crize din astea asa cum povestesti tu, dar trecem peste cu explicatii clare, acum nu stiu cat intelege ce ii spunem noi acolo dar se potoleste.
http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png
Marina_1609 spune:
ATENTIE-ATENTIE
ia uitati AICI ce a mancat sofia azi!
incep sa ma specializez
nu a mancat tot, dar macar si-a manifestat bucuria/emotia/interesul
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi