Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (12)
Raspunsuri - Pagina 5
Vivela spune:
sorana, bine v-ati intors de la breaza.
parca povestesti de copiii mei - ref la gelozie si posesivitate. eu ma consolez cu ideea ca o sa treaca si perioada asta, doar n-o dura o viata intreaga.
aceleasi mustrari am si eu, ca neglijez cand pe unul, cand pe altul. ba chiar mi-au zis niste prieteni ca "in poze, david apare mereu razand cand e cu noi (cu ei, adica) si trist si posomorat cand e cu voi (adica noi, parintii)" , ceea ce mi-a sifonat rau orgoliul de parinte (mai ales ca ei nu au copii). stiu ca n-ar trebui sa pun la suflet si ca ar trebui sa ignor remarca - probabil nici nu stiu ce gafa au facut - dar chiar m-au pus pe ganduri.
ma rog, ca un facut, acum vreo 10 minute am vorbit cu david la telefon (ca e la parintii mei de marti) si mi-a zis: "mami, sunt fericit!" . cred ca functioneaza telepatia intre noi (si vorbesc serios!).
referitor la eczema, imi pare rau ca va confruntati cu asa ceva, insa inainte de a trece la crema cu cortizon incearca si SULPHUR CH15 sau 30, de doua ori pe zi, doua zile consecutive si apoi pauza. e posibil sa ramai socata de efectul benefic si o sa te intrebi unde e eczema. .
eu de la 2 luni ale lui david pana pe la 7-8 luni am incercat toate scumpeturile de creme cu tot felul de bau-bau prin ele (ca s-o citez pe maribell ) si efectul era de scurta durata, strict cat aplicam crema, apoi intr-o saptamana maxim reaparea eczema, ba chiar mai agresiva. dupa ce i-am dat remediul homeopat, in 3-4 zile a disparut complet (si avea pe picioare, pe tot spatele, pe burta, pe maini, pe gat, era aproape tot cuprins, mi-era si mila sa pun mana pe el). eu ii puneam cate 5-6 granule intr-o seringa sterila (alta de fiecare data) cu putina apa plata si o agitam pana se topeau bilutele (cam faceam scurta la mana, ca se topesc greu, dar a meritat).
ideea e ca eczema ascunde un dezechilibru interior, or o crema actioneaza local. daca o tratezi local, nu faci decat sa "impingi" efectul mai adanc, nu va mai fi vizibil pe piele, insa e posibil sa te trezesti ca face copilul alergie la ceva sau poate chiar astm si nici nu stii de la ce.
sanatate multa.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Virgi17 spune:
buna seara fetelor!
legat de discutiile despre performantele bebeilor, a mea nu apuca jucariile daca i le ofer,nu apuca nici suzetica, inca tine pumnii stransi,are o preocupare sa muste pumnii,sa faca clabuci la gura,se joaca cu saliva din gura,improasca peste tot.in rest e mereu vesela, activa,da din picioruse in continuu, am poreclit-o "iedutul" sau "iepurasul Duracell".
a inceput de cateva zile sa manance mai bine,spre 140-150ml,iar de doua noapti doarme de la 10 seara la 7-8 dimineata.astept sa vad daca devine obicei sau e doar intamplare, ca pana acum mai lua o masa pe la 3-4 noaptea.
eu cred ca fiecare bebe are timpul sau de evolutie, unii sunt mai lenesi,altii mai rapizi,soramea de exemplu a fost mult mai harnica decat mine si la vorbit si la mers(ea a mers in picioare de la 8-9 luni, eu abia pe la 11).
a venit toamna la munte...se simte in aer miros de frunze arse, soarele a fost mai palid si mai domol azi, in aer pluteste acel ceva care transmite ca zilele fierbinti de vara s-au dus, ne pregatim incet incet de toamna.in paralel cu asta, retraiesc in gand si suflet perioada de anul trecut cand am ramas insarcinata la inceput de septembrie.o sa-mi serbez puiul caci va face un an de existenta,de cand a inceput sa existe ca un mic samburel,in burta lui mami. Ce frumos a fost, ce frumos va fi...
Virginia si Ioana(19.05.2010)
r_ocsy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanarus Ioana_T, si eu zic sa repeti testul si apoi sa vezi daca sunt motive de ingrijorare sau nu !Mi-ai dat o idee cu laptele care s-ar da gratuit,si eu l-a scoate , dar am sunat-o si eu pe d-rita de fam si mi-a zis ca nu se mai da ca n-ar fi fonduri!Asta e, eu inca mai scot si cu pompa dupa ce manaca Mihai asa ca fac stocuri!Lactana nu poti sa comanzi de pe net ,uiteAici se maraie piciul, revin Mami de Mihai Alexandru(22.05.2010) www.eticker.co.za/tickers/quw7q3r7o93fq3wr.png " target="_blank">Asa creste Mihai "There is nothing called impossible,because impossible itself says I M POSSIBLE" |
Vad ca pe net nu au decat pre Lactana, de la 3 luni se da Lactana 1.
R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui nikolett2445 am beneficiat de prima reteta gratuita pt Antonia eurespal si ibubrofen,nu le-am folosit flaconul de vigantol l-am terminat abia acum,cum este cu el....parca am citit ca ar fi valabil doar 40 zile de la deschiderea flaconului adica aproape jumatate din el apoi nu ar mai avea aceleasi proprietati....dr de fam mi-a spus ca nu e adevarat si ca ar fi valabil cat are termenul de valabilitate inscris,voi ce stiti? NIKOL ANTONIA MARIA(06 MAI 2010) si DAVID(15 MAI 2006) |
Cumnata mea, care este farmacista m-a sfatuit sa arunc flaconul de Vigantol dupa 21 de zile de la desfacere din cauza ca s-ar inactiva ... deci ... de atunci cred ca am aruncat deja vreo 4 flacoane , noroc ca nu este asa de scump .
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
r_ocsy spune:
BUNA SEARA in sfarsit ... ca mai postasem 2 mesaje inainte
.
Laurita : eu am dus-o la neurolog la recomandarea pediatrului clinicii din cauza usoarei hipoxi de care a avut parte la nastere.
Bubu : dupa parerea mea fiecare copil are propriu lui ritm de dezvoltare, nu cred ca are rost sa te stresezi. De exemplu Sofia practica intoarcerea de pe burta pe spate foarte rar si am vazut bebelusi mai harnicuti, de pe spate si burta nici nu se pune problema; in schimb exerseaza intens la ridicatul in fundulet. Daca jucariile ii par interesante intinde mana dupa ele, dar nu reuseste sa le prinda foarte bine decat pe cele mai subtirele; mai nou duce la gura tot ce prinde iar mana dupa suzeta nu a intins-o niciodata, dar poate si din cauza ca de fiecare data i-am dat-o eu ( nici prin cap nu mi-a dat sa o las pe ea sa se chinuie ), stie doar sa o scoate si nici decum sa o si bage.
Asa ca nu te mai stresa.
r_ocsy spune:
Ioana : super interesant articolul despre diversificare ; mi-am salvat pagina ca sa il citesc cu atentie intr-una din zilele urmatoare , cand nu sunt obosita si am timp . Multumim
Onana spune:
Vivela, draga de tine, multumim mult! Ce-mi sugerezi e un remediu homeopat, deduc (ca-s paralela cu asta), dar nu mi-e clar ce cantitate de bobite din alea tre sa-i dau (nu rade, chiar sunt pe langa subiect). Si unde gasesc? Pun pariu ca pediatrul meu habar n-are de-l intreb, o sa-i dea inainte cu crema pe baza de cortizon, insa eu as vrea sa incerc ce spui.
Cat despre ce povesteai de David al tau, hmm, stii doar ca noi suntem centrul universului lor, ca ei traiesc prin noi, nu pot sa cred ca ar putea fi mai fericit cu niste prieteni decat cu mami si tati, nu conteaza cum apare in poze, eu n-as pune la suflet..Tu esti mami a lui, chiar daca acum poate are un conflict cu tine, de cand e si Damian. Sunt convinsa ca o sa treaca perioada asta mai grea si la voi, ca si la noi, desi eu ma laudam pana acum cu un Matei ff intelegator si matur (pt cei 2 ani jumate ai sai); insa cum bine spuneai, e tare greu pt ei sa se adapteze la noua viata, in 4, si nici pt noi nu e usor, doar nu e ceva mai greu sau mai important pe lume decat a fi PARINTE.
Poate bat campii sau spun chestii din astea, banale si ultra cunoscute, sunt si cam zombie la ora asta, ce-i drept, insa cu fiecare zi parca inteleg mai bine cat de greu e sa fii parinte (dar si frumos, emotionant si plin de satisfactii)
Fug la pana nu va stresez de tot, sa avem o noapte usoara, si bebeii nostri la fel!
bubu30 spune:
citat din mesajul lui r_ocsy Bubu : dupa parerea mea fiecare copil are propriu lui ritm de dezvoltare, nu cred ca are rost sa te stresezi. De exemplu Sofia practica intoarcerea de pe burta pe spate foarte rar si am vazut bebelusi mai harnicuti, de pe spate si burta nici nu se pune problema; in schimb exerseaza intens la ridicatul in fundulet. Daca jucariile ii par interesante intinde mana dupa ele, dar nu reuseste sa le prinda foarte bine decat pe cele mai subtirele; mai nou duce la gura tot ce prinde iar mana dupa suzeta nu a intins-o niciodata, dar poate si din cauza ca de fiecare data i-am dat-o eu ( nici prin cap nu mi-a dat sa o las pe ea sa se chinuie ), stie doar sa o scoate si nici decum sa o si bage. Asa ca nu te mai stresa. R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 ) "Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina." |
La faza cu suzeta exact la fel e si la noi , nu intinde mana sa o ia pt. ca nu i-am dat-o eu niciodata asa, intotdeauna i-am pus-o eu si neexersand normal ca fata nu intinde mana.
Virgi17 spune:
Buna dimineata!
Fetelor, ma confrunt cu o nedumerire.Acum cateva zile am avut CM.La cateva zile dupa, am observat pe san, sub mamelon o umflatura.M-am uitat si pare a fi un cos caci este usor rosie zona, umflata putin(asa cum e cand apare un cos) si are si o zona ca un varf de ac, alba,exact ca la cosuri. Nu ma doare,daca nu puneam mana cand m-am muls nici nu as fi stiut ca exista.L-am lasat in pace caci stiu ca nu se umbla la asa ceva.Acum nu mai e asa umflatel insa e acolo, ca si un cos pe sub piele.Probabil ca va trece in timp.Habar n-am daca se va dezumfla de tot astfel incat sa nu mai simt nimic.
Ati avut asa ceva vreodata?Asociez aparitia lui si cu CM(cand cam de regula imi mai apar cosuri insa in alte zone).
Oare solutiile contra cosurilor,acneei i-or face bine?am dat doar cu galbenele.
oricum, n-am la ce medic sa ma duc acum, sunt la busteni,pana vin in bucuresti mai dureaza.
Virginia si Ioana(19.05.2010)