inchidere maternitatea giulesti

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

ia sa se ceara o justificare clara a banilor, sa apara pe site CNAS si a Ministerului cat se incaseaza in fiecare luna si cat intra in spitale, si sa se motiveze clar unde se duce diferenta de bani, nu sa se ceara in spitale situatii abereante pentru ultimii 5 ani, ultimii 10 ani si de fapt sa nu se dea nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

b.nica nu a sustinut nimeni ca banii pe care ii contribuim pt sanatate se duc pe sanatate. Banii pt sanatate sunt cei alocati din buget ca % din PIB.

Marina

Marina,nici eu nu sustin acest lucru..dar este legal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

b.nica, da este legal, si banuiesc ca toata europa face asa.

Interesant ar fi de stiut care e suma stransa prin contributii vs suma alocata prin buget. Acum sincer cred ca nici suma stransa prin contributii nu e foarte mare. Realitatea este ca populatia care cotizeaza este foarte redusa, de beneficiat beneficiaza absolut toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

Am urmarit si eu subiectul acesta...initial tot pe asistenta am dat vina, dar cand a devenit clar ca era SINGURA pe tura nu mai sunt atat de vehementa! Nu poti lasa un singur om cu asa responsabilitate. Pe ATI iti trebuie MINIM 2 persoane - unuia i se poate intampla orice! Cine il inlocuieste imediat? Cine a aprobat o astfel de schema e macar la fel de vinovat! Mai lua un om din alta parte, unde nu erau fiinte cu totul neajutorate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Poate ar fi fost o solutie ca acea asistenta sa refuze sa lucreze singura pe tura, insa in sistemul medical de stat, daca ai tupeul sa comentezi ceva, o patesti.
Poate ca asa ar trebui sa facem toti care lucram in spitale- sa nu mai acceptam sa lucram cu improvizatii... Din pacate tot pacientul are de suferit...A
Au existat momente in care m-am gandit ca eu, in locul managerului spitalului in care lucrez l-as fi inchis, pentru ca nu se mai putea functiona asa- fara medicamente esentiale, fara posibilitatea de a face o radiografie, fara aer conditional la 40 grade etc. Din pacate in acel spital lucreaza si oameni care traiesc dintr-un salariu amarat, care de abia le ajunge de la o luna la alta- liftiere, infirmiere etc. Asta poate fi o explicatie de ce nu se inchid unele spitale, care nu am mai nimic.
Alta explicatie ar fi ca multe din aceste lipsuri sunt compensate de cadrele medicale- cumparam vata, spirt, eprubete, branule, medicamente de urgenta, calculatoare, imprimante, consumabile...Este explicabil- fara aceste materiale nu am mai putea lucra, iar daca Doamne fereste se intampla un accident, tot tu vei plati daunele. Cea mai terifianta imagine pe care o am in fata cand sunt de garda este a unui pacient care moare pt ca nu am ce sa-i fac. Motiv pt care am cumparat medicamente inclusiv din Ucraina si Basarabia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanabuna spune:

NU este o soultie ca maternitatea sa fie inchisa, poate doar temporar pt modernizari.E inadmisibil sa se gaseasca doar un vinovat inca o data RUSINE GUVERNULUI si tuturor care mananca banii pubici, care fac smecheri, se umpu de bani si apoi se dau mari domni , se manca bani grei de la sanatate si apoi ne miram ca de ce e situatia asa.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

ok sistemul este deficitar toata lumea recunoaste darrrrrrrr tace.noi ca pacienti?murim cu zile daca nu venim cu banuti la portofel si imi este mare rusine ca eu dau si altul care nu are...asa se inchide maternitatea giulesti dar pe principiul acesta trebuiesc inchise toate spitalele din tarisoara noastra!scuze medici scuze asistente daca voi nu va implicati in rezolvarea problemelor noi pacientii trebuie sa va bagam ceva la buzunarel si asa pierdem cu totii!viata,sanatate,demnitate.(imi este rusine sa dau spaga unui medic la buzunarel ca unei coafeze dar nu am ce sa fac)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanabuna spune:

As vrea sa-mi exprim si eu opinia in legatura cu maternitatea Giulesti, referitor la tragedia care a avut loc.S-a gasit un singur vinovat:asistenta. Din punctul meu de vedere este ultimul vinovat.In topul vinovatilor (topul meu personal) se numara:
1.Premerul BOC - a blocat anagajarile in sanatate neanalizand consecintele (vieti omenesti care pot fi in pericol de moarte din lipsa de supraveghere).
2.-Mistrul Sanatati-a fost de acord cu decizia premierului, nu a asigurat in spitale minimele conditii de supravietuire (ex:instalatie electrica functionala,etc).
3.Conducerea spitalului- NU s-a asigurat ca spitalul functioneaza in conditii vitale, facea plati la firme subcontactoare fara ca acestea sa-si indelineasca indatoririle, nu a coordonat cum trebuie resursele umane-respectiv avea deficiente intr-o sectie de mare importanta.
4.Asistenta-din divrse motive nu a stat non stop langa bebelusi.
Repet:RUSINE GUVERNULUI.
Sunt convinsa ca in Romania mor zilnic oameni din cauza acestui sitem
nepasator si corupt numai ca nu sunt mediatizati.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Am nascut un baietel prematur la Tg Mures. A stat 2 zile la terapie intensiva.Dupa ce l-am nascut am fost tot mereu langa el.Intotdeauna erau 2 poate chiar si 3 asistente acolo sa-i supravegeheze.Dupa aceste zile a mai stat 2 zile si la post terapie si la fel erau mai multe asistente acolo. Tot respectul pentru ele.Tot respectul pentru sectia de la acest spital.
Prematurii sunt legati la tot felul de aparate , cu senzori la manute sau la piciorute si multe altele deci e clar ca trebuie sa fie tot timpul supravergheati.
Nu se poate accepta sa fie doar o asistenta pe tura.I se putea face rau si ce se intampla atunci?
Nu stiu din ce motiv era numai o asistenta acolo.Probabil din lipsa de bani.Si atunci cine e de vina?
In schimb condamn foarte mult improvizatiile facute la instalatia electrica.Asa ceva nu se accepta.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Ali, dar nu plecau toate 3 impreuna la o zi de nastere, nu?

E foarte putin sa fie o singura asistenta, dar asta nu o scuteste, trebuia sa cheme pe cineva sa-i tina locul.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput