Sezatoarea canadiana (189)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ailed15 spune:

ankalaura, eu la inceput cand mergeam la scoala imi aduc aminte bine ca ieseam adeseori cu colega mea si ne luam cate o cafea de la tim hortons si un bagel in pauza si tare buna mai era mai ales ca la scoala am mers tomana spre iarna si prindea bine , ne incalzeam. Cand ne reintalnim ne aducem aminte de zilel frumoase petrecute impreuna. Acuma nu prea am inteles bine daca tu esti in Canada.

Ai mei de la lucru nu prea stiu multe despre Romania si nici nu intreaba, vroiau sa stie la un moment dat care e mancarea noastra reprezentativa. Acuma eu le-am mentionat de sarmale cu mamaliguta si smantana si sarmale au zis ca si ei au, dar nu cred ca is ca ale mele. Ce-i drept ii vad ca uita cu jiind la ceea ce mananc eu de fiecare data. Vroiau sa stie de ce am plecat de acolo si mai ales ce limba vorbim noi acolo in Romania , cumva franceza .

Pana una alta am aflat ca maine incepe scoala pentru unii, asa ca pentr toti piticii mult succes la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Ziua buna, dragelor!!

Ancule, sa-ti traiasca printesa, sa fie sanatoasa, norocoasa si fericita!!! La multi ani!

Am citit cu atentie discutia voastra despre sexul pe intelesul celor mici. Pffff... Am emotii mari, recunosc! La mine in familie a fost subiect tabu! Eu nu am stiut multe pana tarziu in adolescenta. Nu zic ca mi-a prins rau neaparat (mai ales ca datorita sotului meu si celor citite de catre mine de-a lungul timpului sunt chiar o persoana foarte open minded) insa stiu ca in ziua de azi copiii sunt mult mult mai informati decat eram noi.
Drept urmare azi merg sa cumpar si eu o carte http://www.librarie.net/carti/155815/Prima-mea-carte-despre-sex-corpul-meu
Am timp pana iau copiii de la ai mei sa ma dumiresc ce si cum, iar in concediu sper sa gasesc momentul oportun ca sa-l abordez pe Luca. Sa-mi tineti pumnii!

N-am apucat sa vad puiutii de Dragaica, dar imi bag ochiul cat de repede, ca-s tare curioasa!

Cristina, daca vrei sa discutam mai multe,...si eu sunt in plin proces de emigrare. Ma poti contacta pe PM si poate iesim si la cafea (asta ca un preambul la cafeaua montrealeza ...Ancule, sa savurezi una si pentru mine!)

Ana drum bun mamei tale. Te inteleg ca esti trista ca a plecat...si-mi pare rau! Cat despre "doamna" din aeroport...sunt multi romani cumsecade, dar si multe uscaturi. Uneori ne impiedicam de cei din a doua categorie, dar slava Domnului ca ne mai ies in cale si cei din prima.

Marule nu vad de ce ai justifica tu in vreun fel putreziciunea sistemului sanitar romanesc. Realitatea este exact cea care se vede de acolo! Exact asa este! Personal putin si iresponsabil (pot sa toarne motivatii si gogosi cate vor, eu in vecii vecilor nu voi intelege cum o asistenta pleaca din salonul de terapie intensiva nou nascuti lasandu-i pe acestia singuri!!), civilizatie tinzand spre zero, omenie lipsa, raspundere pentru ceea ce faci...zero! Asta-i trista realitate pentru care sufletele acelea mici au platit cu viata si platesc cu suferinte inimaginabile!

Mult succes scolarilor vostri!!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

In primul si primul rand:

Anka

LA MULTI ANI PRINTESEI VOASTRE de 7 ani!!
Sa fie sanatoasa si norocoasa, sa va bucurati de ea si ea de copilarie! E atat de minunata varsta asta!



N-am intrat pe sezatoare cam o zi, din lipsa de timp, si ce mult s-a scris! Recuperam noi cumva. La job cand intru sunt doar exceptii sau in pauza de tigara/ pauza de cafea.

Ana a ajuns bine mama ta? Ati ramas singurei. Deci baietelul tau se indreapta spre secondaire, ce repede trece timpul. Nici noi nu ne imaginam ca ajunge copilul nostru asa repede la scoala.
Iar madame aia...ai dat peste o tipa care nu si-a luat Nescafeul de dimineata...Nu pune la suflet , nu numai ca nu merita sa te gandesti, e bine sa uiti gustul amar al acestor experiente.E lipsa de educatie.

www.youtube.com/watch?v=4Jtw1Qjq2qQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4Jtw1Qjq2qQ



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Anka La multi ani fetitei tale! Tot ce-si doreste sa i se implineasca!

[b]Ana[b/] cum a ajuns mama?
Iar cu "doamna" de la aeroport, nu pune la inima, cum te-au sfatuit si fetele! Asa ma calca pe nervi atitudinea asta, n-ai idee! Am intilnit si eu una ca asta la cinema (o fi tot cea din aeroport?), eram cu fetita mea si cu inca o fetita ,eram inainte de film si vroiau sa se joace un pic la arcade. Au tot asteptat linga o masinarie din aceea de curse si cind au plecat copilasii de-acolo s-au suit ele. Ei bine, vine o "doamna" cu parul cret (permanent din acela inconfundabil, de Faurei) ,ne aude ca vorbim romaneste si-mi spune intr-o franceza mai mult decit indoielnica (invatata probabil in aceeasi urbe) ca era rindul copiilor ei la masina de curse. Am intrebat-o romaneste ca unde scrie a cui e rindul si a plecat intepata. Eu cred ca-i tot aia din aeroport, ca-i prea mare coincidenta si mai ales, ca noi, romanii sitem o natie asa de draguta... Sau noi, mai ghinioniste am dat peste singurele antipatice din comunitatea romaneasca

Succes la scoala scolareilor!
Fetita mea incepe marti, baiatul a inceput lunea asta. S-a terminat vacanta!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

fetelor, multumesc mult de raspunsuri. Intrebarile colegilor nu vin de la niste cititori de presa senzationala, ci sunt paediatri specialisti de la mother risk, new born, pana la adolescenta si dupa.
Ei sunt angrenati intr-un sistem facut sa aiba cat mai putine fisuri, si pentru ei e greu de inteles cum poate sa existe asa mari probleme intr-un spital dintr-o capitala europeana. Din pacate, tragedia asta le adanceste convingerea ca Romania e o tara mai mult sau mai putin bananiera.

Ana, cat despre experienta ta de la aeroport, ce sa spun, lasa gust amar...

Eu am azi hot date cu 3 superbe de acilea de la sezatoare! Abia asept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Maru ai mei colegi nu sunt in domeniu si tot intreaba. Doar ce revenisem din Ro si au sarit pe mine cu inundatiile. Am citit mesajul tau in paginile trecute, ma rodea sa raspund, mai bine nu, mi-am zis.
Nici eu nu prea am un raspuns pentru intrebarile lor privind motivele. Le spun despre o Ro in reconstructie/ tranzitie atinsa de flagelul comunist, doar ca sunt deja 20 de ani de tranzitie.

Sa nu radeti, dar la inceputurile mele in Canada ma intrebau si am incercat sa le povestesc despre familia mea, cum munceam, despre istoria Romaniei. Eeei, cand plastic am ajuns pe la faza cu: satul tatului meu a fost distrus in timpul razboiului pentru ca era zona de front si toata populatia a fost evacuata intr-o zona in afara frontului si mancau paine de secara, etc... ei aici nu stiu ce aia foamete, razboaie nu prea au avut, in afara confruntarilor de pe vremea lui Wolf cele mai urate au fost impotriva populatiei inuite/ native. Deci povestile mele s-au oprit aici, istoriile nu sunt comparabile.

Si eu le vorbesc mereu frumos de Ro, despre relief, despre copilaria mea, despre vin si traditii, ...,dar mereu se gaseste cineva care stie pe cineva care vine cu vreo experienta ciudata dupa o vacanta prin Europa de est
Sigur ca realitatile mi le mai amintesc, eu chiar am lucrat in sistem, pentru sistem, dadeam ''comisioane'' sa poata supravietui afacerea, snobismul era la el acasa, simteam cangrena avansand. Adica nu puteam sa am o bula de refugiu precum Anca. Si deci am plecat.

Si eu am senzatia ca sunt vinovata pentru poporul acesta care nu reuseste sa depaseasca mocirla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

iselin, cei care au copilarit in timpul celui de al doilea razboi mondial si imediat dupa (si aveam la universitate colege de varsta asta) stiau ce e foametea. Ce e razboiul. Generatiile mai tinere, in schimb, nu prea. Tirul de intrebari vine acum din cauza tragediei dintr-un spital, eu lucrand intr-un spital.
Un coleg cu ani in Er ma intreba daca asistenta va fi condamnata pentru crima, altcineva ma intreba de ce au fost lasati bebii singuri...si cum se poate petrece zi de nume...
Jale si durere


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Neata, mai apar si eu in scris ca de citit am tot citit.

Anka, La multi ani printesei.Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii.

Si copiii mei incep scoala saptamina viitoare.Insa nu vine toamna inca, se pare ca pe weekend (la noi in Montreal) se anunta intre 25-27 grade si senin.

Eu am in plan Jean Talon si cumparat/copt/curatat de vinete.

Stiu ca a scris cineva la un moment dat cum face kefir acasa. Nu am salvat nicaieri si as vrea sa incerc si eu. Imi puteti da si mie o reteta ceva?





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Mama a ajuns ok in Romania, thks God!

Simi, ce ma amuza povestea cu romanca , altcineva nu si-ar fi reclamat rindul niciodata; adevarul e ca de asta ma feresc sa vorbesc franceza cu Tudor prin magazine, accentul nostru de balta e recunoscut usor, cu ochi inchisi spui <romani> cind ii auzi, pe cei care n-au trecut prin Franta sau studiat din scoala serios.

ati vazut ce temperaturi anunta in we asta: 28+ , mai prind soare si baie, traiasca vara:)))

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Anka, LA MULTI ANI fetei tale !!!

Eu am trecut pe la scoala plodului sa-i iau bluzele de uniforma cu logo si era plin de profi, tot personalul; cu exceptia anului trecut cind am avut o timpa incepatoare invatatoare, si alta acompaniatoare, sunt ok cu scoala asta, sper ca anul asta sa fie mai bine;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput