Suntem in clasa a doua:2010-2011 (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Am inceput scoala. 50 de minute, sa nu se sperie... :) Tot azi i-a picat dintisorul cu nr 4 :). Picat, mult spus... scos de mami cu un servetel :).

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Bafta scolareilor care deja au inceput scoala!
Sabina,din nefericire in ultimul timp nu stiu cati oameni fericiti si echilibrati am intalnit...Din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

qed...
multumim de urari!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sabina, sa-ti traiasca feciorul!

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

eu il invatam pe fiimiu "mother", "father" etc si fiimiu venea de la scoala cu mom, dad etc. de ma apucau pandaliile si-mi venea sa ma duc peste madama. ultima faza a fost la turtle cand mi-a venit acasa sa-mi spuna ca doamna i-a zis ca se spune turtoise. am luat-o razna . ce pana mea sa mai inteleaga copilu' daca io ii zic una si vine acasa cu tot felul de prostii?
din pacate la scoala asta se da examen pt. engleza intensiv la trecerea la gimnaziu asa ca incepem cu meditatii serioase ca la scoala...

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Sincer nu inteleg de ce ai luat-o razna.
Testoasele se numesc terrapins, tortoises, (sea) turtles au chelonian. In general speciile care-s terestre se numesc tortoise si terrapins is de apa dulce. Chelonian e mai stiintific si include speciile de testoase disparute.

Mi se pare fain ca pe langa ce-l inveti tu standard, le dezvolta vocabularul colocvial si cult, ca mom and dad si turtoise is de la o extrema la alta.

Imi pare rau ca abia acum am scris, dar acum am vazut.

Si LMA juniorului Ghe si multa bafta scolarilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Si noi ne pregatim de scoala (mai mult sufleteste), dar trebuie sa ii iau pantofi, si am tot amanat ca stiu cat de repede ii cresc piciorusele...

Sabina, mare dreptate ai . Ma gandeam ca oricum si de va fi sa isi numere oile si sa isi socoteasca profitul, oricum are nevoie de aritmetica din clasele primare, barem tabla inmultirii . Si macar sa stie sa se semneze si sa citeasca contractele cu cei angajati, nu? Asa ca suntem la o pereche de pantofiori distanta de scoala (si mai am de facut tivul la pantaloni, sa vad cat anume trebuie sa intorc jos.

Ultimele zile de vacanta, se cam precipita treaba, nu-i asa? Cand luam florile pentru doamnele invatatoare? Sa le luam de pe sambata? Sa vedem ce ni se va comunica in prima sedinta cu parintii (mama imi zice mereu ca sedintele cu aprintii se fac anume pentru strans bani...), asa ca asteptam cu interes.

Va pup pe toate si pe puisorii vostri. La multi ani si puiutului Gheorghe.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Buna!

Iertati-ma ca dau buzna. Ioana mea va merge la scoala anul viitor si inca nu ne-am decis unde sa o dam.
Poate cineva sa-mi recomande o scoala buna in sectorul 5?
Noi stam pe 13 Septembrie si ma gandeam la 146 sau la 150. Are cineva copilul acolo?

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Bine v-am regasit
O saptamana de odihna am avut si azi am re-intrat in ritm cu mare greutate

Happi eu nu cred ca a uitat ... adica isi va aduce aminte repede. Eu sunt cumva invers decat tine. In sensul a am eu o idee cum ca s-ar sedimenta cunostintele daca te odihnesti o vreme.
Cu alte cuvinte inveti ceva (cunostinte noi, evident) timp de 3 luni, apoi iei o pauza totala macar de 2 saptamani, apoi repeti 2 zile ... si s-au sedimentat cunostintele, le vei tine minte mai multa vreme decat daca tot inveti si nu faci pauza.
Evident ca e foarte posibil sa ma insel amarnic

Una peste alta sper ca saptamana asta sa-si termine si fi-mea amaratul ala de caiet de 50 pagini (din care mai are vreo 5 pagini).
N-am facut fix nimic suplimentar, poate totusi saptamana asta apuc sa fac cu ea o dictare si cateva probleme la mate, daca nu, asta e, incepe scoala cu mintea odihnita
Tot evident nu a citit ce trebuia citit. Din 12 povestiri mai are jumate dintr-una si 2 lipsa totala. Normal ca nu le va citi pana incepe scoala, sper totusi ca va avea rabdare sa asculte dumbrava minunata ca teatru radiofonic.

Dupa ce incepe scoala re-incep si eu intrarea in ritm, teme, batut la cap, etc. Dar mai sunt cateva zile pana atunci, daca tot s-a bucurat de vacanta 3 luni n-are rost sa-i stric ultimele zile, nu?

In partea cealalta (doar ca s-o contrazic pe Sabina ) parerea mea este ca in real life mai exista si "trebuie". Si oricat de fericita si serena ar fi ... totusi nu as vrea sa fie un om neserios, pe care nu te poti baza, care nu intelege cuvantul "trebuie".
Chiar cred ca este o parte a educatiei sa aiba cateva obligatii incepand cu 7 ani - "trebuie" sa se scoale dimineata la timp, "trebuie" sa fie atenta la ore, "trebuie" sa-si faca temele, etc.
Eu daca o las pe fi-mea acum sa faca numai ce vrea ea pana la urma ce o invat? Ca "merge si asa". Ca se poate duce fara teme facute, eventual sa ajunga la scoala la ora a 2-a si asa mai departe.
Si zau ca nu as vrea sa fie acest gen de om ....
Asta e principalul motiv pentru care "trebuie" sa aiba note mari - adica aceste note sunt o confirmare a faptului ca isi face treaba cum trebuie si nu in doru' lelii.
Dar probabil trasul asta al meu de fi-mea vine si din faptul ca ea nu face absolut nimic din proprie initiativa. Daca nu o pun eu sa isi faca temele nu si le face, etc.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Sorana,da,isi aminteste,dar a uitat totusi multe,ca inafara de acel caiet de lucru si ce au lucrat cu doamna la mijlocul vacantei acasa mai nimic nu a facut.Eu am insistat pe citit,asa ca nu cred ca mai poate rezolva probleme de alea grele cu 4 intrebari...Dar o las asa,sa reintre incet in ritm.Si eu cred ca trebuie sa fie odihnita,de asta nici nu ii fixez norma de scris.Si,sa,"trebuie"sa faca anumite lucruri asa cum si noi adultii "trebuie"sa facem multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Naty noi stam in sect 3 deci nu stiu ce sa-ti recomand.
Ce vroiam sa-ti spun este sa te duci sa vezi cu ochii tai. Nu intotdeauna la "pomul laudat" e si cel mai bine pentru tine si copilul tau

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput